Normal doğum yaptım elbette çok değişik mükemmel güzel bir duygu doğurur doğurmaz hep dedimki bidaha olsa normal dogururumn ama şimdi gerçek oldu ya pacam tutuştuikisininde kendine has zorlukları ve güzellikleri var başka çocuk istemiyorum bide sezeryanin tadına bakayım
Oyyy kuzum aman dikkat et inş tez zamanda geçer dinlen bolbol bende doktordan geldim bebek sıkıntı yok 5 gün istiraat dedi dikkat li ol dedi yat bol bol dedi bende hafta ya gideceğim Allabım korktuğumuza uğratmasın inşallah benim bebiş böyle teyzesiBugün yine gittim doktora başka doktora görüneyim dedim devletten randevu alıp oda baktı kalp atışını duydum tekrar kese etrafında ufak kanamalar var ama çok zararlı durmuyor dedi iki hafta sonra kontrole gideceğim yine içim biraz daha rahatladı ama işte hala endiseliyim sen nasılsın ağrın sızın var mı canım
Tebrikler canım, gözün aydın :)Kızlar şimdi hastaneden çıktım. Minnakımı gördüm ve kalp atışını gördüm. Bu haftalarda duyulması taraftarı değilim dedi doktor. Pıt pıt bişey atıyordu6+4 çıktık, normalde 7+2 olmalıydık. Şükürler olsun çok mutluyum
Bence devam et :)Bu gunu degelrendirmek gerekiyomu
PekalaBence devam et :)
bebek ile anne kanının karışması durumunda bebegi düşman olarak algılayabilir anne vücudu ve savas acar.İlk gebeligimde benimde vardı en başta canım korkma Allah'ın izni ile kendi kendine benimki kaybolmustu seninde öyle olur inşallah. Kan uyuşmazlığı iğnesi ne alaka kanamayla ?
Güzel bilgilendirme için teşekkürler. Ancak bizde herhangi bir uyuşmazlık söz konusu değildi o nedenle bahsettiğiniz ignelerden yapmak söz konusu olmadı ilaçla atlatmistik hamdolsun ancak bilgisizlik ve körü körüne doktora güvenmekte yanlış artık bu devirde çünkü gerçekten bir doktor diğerini tutmuyor malesef. Amin rabbim herkesin yavrusunu korusunbebek ile anne kanının karışması durumunda bebegi düşman olarak algılayabilir anne vücudu ve savas acar.
kanama ya da rahimde kanama alanı gibi durumlarında 28.nci hafta beklenmeden uyusmazlık ignesi icin indireck coms testine bakılır ve test negatifse etkilenmemi olur bebek her ihtimale karşı igne yapılır. her kanamada .
eger test pozitif cıkarsa bebek etkilenmiş anlamına gelir o zaman igne bivurmuyorlar bebek etkilendi diye devlet igneyi karsılamıyor.
fakat uyusmazlık ignesinin vurulmasının ardından kanda indireck combs testi yaptırırsanız yalancı pozitiflik cıkmış olabiliyor.
ben bu konuda cok arastırma yaptım ve çok şükür ikinci kanamamda olmam gereken igne atlandı diye bebek etkilenmiş olabilir dediler cok şükür negatif cıktı.
azıcık bir kanamanız dahi olsa mutlaka acile gidin ve uyusmazlıgınız oldugunu söyleyin . anne olarak tek sorumlulugumuz bu gerisi allaha kalmiş.
ayrıca rahimde kanama alanı görüp önlem amaclı igne söyleyen doktoru da tebrik ederim . doktor konusunda sanslıumışsınız beniö kanamam oldugunda kanaman cok degilse doktora gitmeyebilirsin demişti ben acile kendim gittim söyledim oradaki doktor köyden mi geliyorsun neden dün gece gelmedin dedi.
kanamadan sonra 72 saat içinde uyuşmazlık ignesi vurulmak zorunda herkes bilsin . rabbiö herkesin yavrusunu korusun
Ah ayrıca benim doktorumda bu haftalarda adet ağrısı gibi hafif ağrılar normal az miktarda kanama da olabilir korkma ama bekleme hemen acile gel die de ekledi şimdilik memnunum kendisindenbebek ile anne kanının karışması durumunda bebegi düşman olarak algılayabilir anne vücudu ve savas acar.
kanama ya da rahimde kanama alanı gibi durumlarında 28.nci hafta beklenmeden uyusmazlık ignesi icin indireck coms testine bakılır ve test negatifse etkilenmemi olur bebek her ihtimale karşı igne yapılır. her kanamada .
eger test pozitif cıkarsa bebek etkilenmiş anlamına gelir o zaman igne bivurmuyorlar bebek etkilendi diye devlet igneyi karsılamıyor.
fakat uyusmazlık ignesinin vurulmasının ardından kanda indireck combs testi yaptırırsanız yalancı pozitiflik cıkmış olabiliyor.
ben bu konuda cok arastırma yaptım ve çok şükür ikinci kanamamda olmam gereken igne atlandı diye bebek etkilenmiş olabilir dediler cok şükür negatif cıktı.
azıcık bir kanamanız dahi olsa mutlaka acile gidin ve uyusmazlıgınız oldugunu söyleyin . anne olarak tek sorumlulugumuz bu gerisi allaha kalmiş.
ayrıca rahimde kanama alanı görüp önlem amaclı igne söyleyen doktoru da tebrik ederim . doktor konusunda sanslıumışsınız beniö kanamam oldugunda kanaman cok degilse doktora gitmeyebilirsin demişti ben acile kendim gittim söyledim oradaki doktor köyden mi geliyorsun neden dün gece gelmedin dedi.
kanamadan sonra 72 saat içinde uyuşmazlık ignesi vurulmak zorunda herkes bilsin . rabbiö herkesin yavrusunu korusun
Ayy inşallahEndişe etme bebek yaklaşık 4 5 hafta içinde oluşuyor bebeğin dollenip rahme ulaşması epey zaman alıyor bu süreçte kullanılan ilaçların ona bir zararı olmuyor he tabiki planlı gebeliklerde doktor her türlü zararlı maddeyi biraktiriyor ancak sağlık için sonuçta içilebiliyor... Yani 1 hafta ilaçtan döllenme sırasında zarar gelmez
Yok yok merak etmeyin bende öyleydim bu açıklamayı bana doktorda yapmıştı ancak yinede doktor kontrolünde olmakta fayda var durum farklı olabilir vebal almiyimAyy inşallah
Kesede kese etrafında yok kanama leke için fitile devam bol bol dinlen dedi kuzum genel anlamda iyiyim çok şükür canım Allah'ım beterinden esirgesin inş böyleyiz teyzesiSen nasıl oldunArsoney kanama yok dimi hala
Hahahah Allah'ın zigotu tipsiz şey yerim onu masallahhh suphanallahKesede kese etrafında yok kanama leke için fitile devam bol bol dinlen dedi kuzum genel anlamda iyiyim çok şükür canım Allah'ım beterinden esirgesin inş böyleyiz teyzesi
Ahhh bide bu kız bebe demedi demeKesede kese etrafında yok kanama leke için fitile devam bol bol dinlen dedi kuzum genel anlamda iyiyim çok şükür canım Allah'ım beterinden esirgesin inş böyleyiz teyzesi
Hahahah Allah'ın zigotu tipsiz şey yerim onu masallahhh suphanallah(bizde nazar değmesin die tipsiz kelimeler ile sevilir bebekler hahahah ) bizde yarın gorucez ilk kez insallahhhh geçen hafta bebeği görememiştik
Zigotu geçti gerçi artık embriyo anlis hatırlamıyor ve karistirmiyorsamAllahin zigotumu sevdim bunu
Teşekkürler Teyzesi sende sağlıkla gör inş bebişini inş bizde öyle deriz kuzum tipsiz şebek diye severizHahahah Allah'ın zigotu tipsiz şey yerim onu masallahhh suphanallah(bizde nazar değmesin die tipsiz kelimeler ile sevilir bebekler hahahah ) bizde yarın gorucez ilk kez insallahhhh geçen hafta bebeği görememiştik
İnş kuzum ağzın bal yesin hayırlı sağlık sıhhatli olsun da inş birde kız dadına bakasak iyi olurAhhh bide bu kız bebe demedi deme
İnş kuzum ağzın bal yesin hayırlı sağlık sıhhatli olsun da inş birde kız dadına bakasak iyi olur