Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Allah gonlune gorr versinn ne diyeyim

Bu gunu degelrendirmek gerekiyomu

Eklentiler

• IMG_20210518_123934_4.jpg
    105,6 KB · Görüntüleme: 31
Oyyy kuzum aman dikkat et inş tez zamanda geçer dinlen bolbol bende doktordan geldim bebek sıkıntı yok 5 gün istiraat dedi dikkat li ol dedi yat bol bol dedi bende hafta ya gideceğim Allabım korktuğumuza uğratmasın inşallah benim bebiş böyle teyzesi

Eklentiler

• IMG-20210518-WA0010.jpeg
    96,1 KB · Görüntüleme: 31
Tebrikler canım, gözün aydın :)

İlk gebeligimde benimde vardı en başta canım korkma Allah'ın izni ile kendi kendine benimki kaybolmustu seninde öyle olur inşallah. Kan uyuşmazlığı iğnesi ne alaka kanamayla ?
bebek ile anne kanının karışması durumunda bebegi düşman olarak algılayabilir anne vücudu ve savas acar.
kanama ya da rahimde kanama alanı gibi durumlarında 28.nci hafta beklenmeden uyusmazlık ignesi icin indireck coms testine bakılır ve test negatifse etkilenmemi olur bebek her ihtimale karşı igne yapılır. her kanamada .
eger test pozitif cıkarsa bebek etkilenmiş anlamına gelir o zaman igne bivurmuyorlar bebek etkilendi diye devlet igneyi karsılamıyor.
fakat uyusmazlık ignesinin vurulmasının ardından kanda indireck combs testi yaptırırsanız yalancı pozitiflik cıkmış olabiliyor.
ben bu konuda cok arastırma yaptım ve çok şükür ikinci kanamamda olmam gereken igne atlandı diye bebek etkilenmiş olabilir dediler cok şükür negatif cıktı.
azıcık bir kanamanız dahi olsa mutlaka acile gidin ve uyusmazlıgınız oldugunu söyleyin . anne olarak tek sorumlulugumuz bu gerisi allaha kalmiş.
ayrıca rahimde kanama alanı görüp önlem amaclı igne söyleyen doktoru da tebrik ederim . doktor konusunda sanslıumışsınız beniö kanamam oldugunda kanaman cok degilse doktora gitmeyebilirsin demişti ben acile kendim gittim söyledim oradaki doktor köyden mi geliyorsun neden dün gece gelmedin dedi.
kanamadan sonra 72 saat içinde uyuşmazlık ignesi vurulmak zorunda herkes bilsin . rabbiö herkesin yavrusunu korusun

Güzel bilgilendirme için teşekkürler. Ancak bizde herhangi bir uyuşmazlık söz konusu değildi o nedenle bahsettiğiniz ignelerden yapmak söz konusu olmadı ilaçla atlatmistik hamdolsun ancak bilgisizlik ve körü körüne doktora güvenmekte yanlış artık bu devirde çünkü gerçekten bir doktor diğerini tutmuyor malesef. Amin rabbim herkesin yavrusunu korusun

Ah ayrıca benim doktorumda bu haftalarda adet ağrısı gibi hafif ağrılar normal az miktarda kanama da olabilir korkma ama bekleme hemen acile gel die de ekledi şimdilik memnunum kendisinden

Ayy inşallah

Kesede kese etrafında yok kanama leke için fitile devam bol bol dinlen dedi kuzum genel anlamda iyiyim çok şükür canım Allah'ım beterinden esirgesin inş böyleyiz teyzesi
Hahahah Allah'ın zigotu tipsiz şey yerim onu masallahhh suphanallah (bizde nazar değmesin die tipsiz kelimeler ile sevilir bebekler hahahah ) bizde yarın gorucez ilk kez insallahhhh geçen hafta bebeği görememiştik

Hahahah Allah'ın zigotu tipsiz şey yerim onu masallahhh suphanallah (bizde nazar değmesin die tipsiz kelimeler ile sevilir bebekler hahahah ) bizde yarın gorucez ilk kez insallahhhh geçen hafta bebeği görememiştik
Allahin zigotumu sevdim bunu

Teşekkürler Teyzesi sende sağlıkla gör inş bebişini inş bizde öyle deriz kuzum tipsiz şebek diye severiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…