Tabi kii inş tek temennimiz o zaten kuzumEderik tabeeeee ben bunların .... Hahahahah inşallah yaaa tek temennimiz sağlıklı olmaları
Canım benim sıkma canını orda gördükleri sadece bı ihtimal asla kesinlik arz etmiyor.. benim de kuzenime dediler bebek gelişmiyor beyninde kist var aldır bu çocuğu zaten sakat doğacak faln diye ama aldırmadı tevekkül etti elhamdülillah çok sağlıklı doğdu bebek.. şimdiden kendini üzme bişey yoksa bile sitresle bebeğine zarar verme Allah büyük canım rabbim hayırlı sağlıklısindan versin herkesin evladını korusun insBeyninde 3 tane kist varmış, ikisi önemli değilmiş ama birinin ne olduğunu anlamadı, önemli de olabilir olmayabilir de dedi.
Burun kemiği uzunluğu alt sınıra yakınmış
Göbek kordonunda bebeği besleyen damarlardan biri yokmuş. Tek arterliymiş bu da ilerde gelişim geriliği yapabilir hatta kalbi bile durabilir dedi.
Amniyosentez yapalım dedi riskli olduğu için istemedim. Kaybedeceksem de kendi kendine dursun kalbi ama benim yüzümden olmasını göze alamam.
Sadece tek biri olsa sıkıntı olmazdı ama tüm bunlar bi araya geldiğinde bir şeylerden şüpheleniriz dedi.
Ne olacaksa artık dedim hiçbir şey yaptırmicam 2 hafta sonra başka bi perinatologa daha gidicem.
Canımm..lütfen sakin ol harap etme kendini üzülme demesi kolay biliyorum elbetteki endiseleneceksin dier mesajlarını daha demin okudum Ocak annelerinden gördüm de burdan yazayım dedim bak 2 tane kist önemli deil demiş biri hakkındaki net bişey solememis detaylı ultrason için erken gitmişsin o faktörüde dusun daha çok küçük minigini rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allah buyuktur canım hiç bişey olmayacak Allahın izniyle şu burun kemiği olayı benim eşimin kuzeninin bebeği var ciddi anlamda burun kemigi yok gibi bişey sanki küçük bi nokta kondurmuslar oraya şuan 1 buçuk yaşında herkes fındık burunlu diye seviyor sapasağlam masallah bebisininde burnu kibar olacak demekki bu doktorlar olasılık üzerine konuşuyor yok hepsini biraraya toplayınca düşünmeliyiz falan çok fazla kitap okuyorlar çok fazla bilgi karmaşası var kafalarında kendi kendilerine yorumluyolar üzme kendini canım o göbek kordonu ile ilgili olan durumda sanırım sanırım 2 tane damar varmış biri birinin yediğiymis. Şöyle düşün eyer bebekle senin arandaki o kordon bağında çok büyük bi sknti olsaydı bebeğin hiç gelişmezdi boyu yada kilosu küçük kalırdı sonuçta sen şimdiye kadar girdiğin bütün ultrasonlar da doktor bebeğinin kilosunun boyunun normal olduğunu söylemiştir demekki bebisin dier damardan besleniyor sen bakma o doktora onlar soğuk kanlı felaket tellaliı gibi hep en kötü ihtimal üzerine konusuyolar. Sen dua et içinde ferah tut bişey olmayacak Allahın izniyle canimKızlar ayrıntılı ultrason yaptırdım sabah bir sürü sıkıntı çıktı bebeğimde, ağla ağla helak oldum ne yapacağımı bilmiyorum.
Canım benim sıkma canını orda gördükleri sadece bı ihtimal asla kesinlik arz etmiyor.. benim de kuzenime dediler bebek gelişmiyor beyninde kist var aldır bu çocuğu zaten sakat doğacak faln diye ama aldırmadı tevekkül etti elhamdülillah çok sağlıklı doğdu bebek.. şimdiden kendini üzme bişey yoksa bile sitresle bebeğine zarar verme Allah büyük canım rabbim hayırlı sağlıklısindan versin herkesin evladını korusun ins
İnşallah dediğiniz gibi olur kızlar, güzel dilekleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederimCanımm..lütfen sakin ol harap etme kendini üzülme demesi kolay biliyorum elbetteki endiseleneceksin dier mesajlarını daha demin okudum Ocak annelerinden gördüm de burdan yazayım dedim bak 2 tane kist önemli deil demiş biri hakkındaki net bişey solememis detaylı ultrason için erken gitmişsin o faktörüde dusun daha çok küçük minigini rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allah buyuktur canım hiç bişey olmayacak Allahın izniyle şu burun kemiği olayı benim eşimin kuzeninin bebeği var ciddi anlamda burun kemigi yok gibi bişey sanki küçük bi nokta kondurmuslar oraya şuan 1 buçuk yaşında herkes fındık burunlu diye seviyor sapasağlam masallah bebisininde burnu kibar olacak demekki bu doktorlar olasılık üzerine konuşuyor yok hepsini biraraya toplayınca düşünmeliyiz falan çok fazla kitap okuyorlar çok fazla bilgi karmaşası var kafalarında kendi kendilerine yorumluyolar üzme kendini canım o göbek kordonu ile ilgili olan durumda sanırım sanırım 2 tane damar varmış biri birinin yediğiymis. Şöyle düşün eyer bebekle senin arandaki o kordon bağında çok büyük bi sknti olsaydı bebeğin hiç gelişmezdi boyu yada kilosu küçük kalırdı sonuçta sen şimdiye kadar girdiğin bütün ultrasonlar da doktor bebeğinin kilosunun boyunun normal olduğunu söylemiştir demekki bebisin dier damardan besleniyor sen bakma o doktora onlar soğuk kanlı felaket tellaliı gibi hep en kötü ihtimal üzerine konusuyolar. Sen dua et içinde ferah tut bişey olmayacak Allahın izniyle canim
Ne demek canımİnşallah dediğiniz gibi olur kızlar, güzel dilekleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim
Hala olayın şokundayım ama içimde umut var her şeyin iyi olacağına dair
İyim diyelim iyi olsun ins. Hafiften bulantılarm başladı gibi oldu yani tam bulantida değilde ağzımın tadı bi tuhaf sürekli biseyler yemek istiyorum agzm boş kalınca o kötü tat geliyor midemi bulandiriyor.
Allah'ım iyilik sağlık versin kuzum şuan kaç haftalıksın en azından yiyorsun ya boşver aburcubur pek yeme meyve ye bol bol o kötü tat bende olmadı bende zeytin tadı oluyordu zeytin yiyordum bende kilo aldım yaa 7 8 kilo cuk hareketlendi galiba beyimiz var bir hareketlilikİyim diyelim iyi olsun ins. Hafiften bulantılarm başladı gibi oldu yani tam bulantida değilde ağzımın tadı bi tuhaf sürekli biseyler yemek istiyorum agzm boş kalınca o kötü tat geliyor midemi bulandiriyor.Sürekli yiyorum bu gidişle doğuma yüz kilo girecem Allah korusun sen nasilsin nasıl bebiş hareketlendimi
Oy masallh siz buyudunuz masallh darısı başımaAllah'ım iyilik sağlık versin kuzum şuan kaç haftalıksın en azından yiyorsun ya boşver aburcubur pek yeme meyve ye bol bol o kötü tat bende olmadı bende zeytin tadı oluyordu zeytin yiyordum bende kilo aldım yaa 7 8 kilo cuk hareketlendi galiba beyimiz var bir hareketlilik
Anam sen minnacıksın duydunmu kalp atışını minişin ayy canım yaa ye ye iyi olur boşver yarasın bebişeOy masallh siz buyudunuz masallh darısı başımaben suan 7 haftalık oldum canım abur cubur yemiyorum canım istemiyor da karpuz peynir ekmek üçlüsü elimden düşmüyor neyse sağlıkli olsunlar da kilolar verilir bı şekilde boşver
Valla nasıl olayım canım. İlk şoku atlattım gibi ama ağlamadan duramıyorum. Kızım da görüyor bu halimi onu da üzüyorum o üzülünce daha çok ağlıyorum.
2 hafta sana şu olsun aksın insallahhh zamanı anlama nasıl geçtiğini inşallah gittigin de de güzel haberlerle bize müjdeler ver insallahh wala herkes dualarim da insallahhh seni boşuna üzmüş olacaklar kaldı ki eğer öyleyse asla bir daha o perinatologun kapısından beri geçme hatta al raporları git Cat adama inşallahValla nasıl olayım canım. İlk şoku atlattım gibi ama ağlamadan duramıyorum. Kızım da görüyor bu halimi onu da üzüyorum o üzülünce daha çok ağlıyorum.
Bir an önce ne olacaksa olsun diyorum artık böyle beklemek ne yıpratıcıymış.
Burda buna benzer durumda olanları çok okuyup üzülüyordum başıma geleceğini hiç tahmin etmezdim
İlk gebeliğim o kadar güzel geçmişti ki. Hiçbir kontrolde doktordan hiçbir zaman kötü bir şey duymamıştım. Bu da öyle olacak sanıyordum...
Vardır Allah'ın bir bildiği..
Tedbir almak bizden takdir allahdan kuzum bol bol tevekkül edelim Allah'ım büyük vardır bir bildiği dua edelim şer bildiklerimiz de hayır hayır bildiklerimiz de şer vardır kuzum kendine çok eziyet etme ne olur bebeğine de zarar verirsin gerçekten öyle değilse bu bile çocuk zarar görmesin canım benim ilk hamişlik öyleydi buda öyle oluyor yaşımız dan kaynaklı işte maalesef tüm bunlar hayırlısı olsun canım benimValla nasıl olayım canım. İlk şoku atlattım gibi ama ağlamadan duramıyorum. Kızım da görüyor bu halimi onu da üzüyorum o üzülünce daha çok ağlıyorum.
Bir an önce ne olacaksa olsun diyorum artık böyle beklemek ne yıpratıcıymış.
Burda buna benzer durumda olanları çok okuyup üzülüyordum başıma geleceğini hiç tahmin etmezdim
İlk gebeliğim o kadar güzel geçmişti ki. Hiçbir kontrolde doktordan hiçbir zaman kötü bir şey duymamıştım. Bu da öyle olacak sanıyordum...
Vardır Allah'ın bir bildiği..
Keşke öyle olsa..2 hafta sana şu olsun aksın insallahhh zamanı anlama nasıl geçtiğini inşallah gittigin de de güzel haberlerle bize müjdeler ver insallahh wala herkes dualarim da insallahhh seni boşuna üzmüş olacaklar kaldı ki eğer öyleyse asla bir daha o perinatologun kapısından beri geçme hatta al raporları git Cat adama inşallah
İnşallah canım o kadar inanıyorum ki her şerde bir hayr vardır.Tedbir almak bizden takdir allahdan kuzum bol bol tevekkül edelim Allah'ım büyük vardır bir bildiği dua edelim şer bildiklerimiz de hayır hayır bildiklerimiz de şer vardır kuzum kendine çok eziyet etme ne olur bebeğine de zarar verirsin gerçekten öyle değilse bu bile çocuk zarar görmesin canım benim ilk hamişlik öyleydi buda öyle oluyor yaşımız dan kaynaklı işte maalesef tüm bunlar hayırlısı olsun canım benim
Ahh kuzum ahhh hiç öyle yapma konuş bol bol bebişinle annesi üzgün mutlu et biraz karnına dokunup la ilahe illallah Muhammeden Resulullah de bol bol kuzum herşey güzel olacak inşallah sen başkanımızsın ne bizim yıkılmak yokk ağaaaaaİnşallah canım o kadar inanıyorum ki her şerde bir hayr vardır.
Ama elimde değil strese engel olamıyorum ve sanırım bu yüzden dünden beri bebeğimi hissetmedim hiç..
Haklısın kuzum çok haklısınBen memleketteyim ve eşim de yanımda değil üstelik.
Dün doktora tek başıma gittim bunları tek başıma duydum ve o kadar çaresiz hissettim ki kendimi
Üstelik annem de diyor ki üzülme bir daha olur..
Bu söz o kadar koydu ki yani hemen bu kadar çabuk mu vaz geçeyim bebeğimden..