• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerede oturacağız

Ben eşim için tıkır tıkır işleyen ofisimi bıraktım geldim, benim düşüncem şu -ki erkeğin de böyle düşünmesi gerektiğini düşünüyorum- kadın çalışmak zorunda değil, çalışmak isterse çalışır keyfine kalmış yani, istemezse çalışmaz. Ama erkek doğası gereği kendini evine bakmakla gorevlendirmistir ve çalışmazsa bi dikiş tutturamazsa kadın 10.000tl maaş da alsa huzurlu bir ev ortami olmaz.
O yüzden o değil sen taviz vermelisin bu konuda. Tabiki onun da tonlarca taviz vereceği husus olacak. Hayat müşterek:KK51:

erkeğin doğası kadının doğası diye diye kalıplara sokuluyor insanlar. doğru bir tane değil. konu sahibi çalışmak istiyorsa toplumun veya dinin ona dayattığı erkek çalışır bakar nasılsa sen çalışma düşüncesine neden girmek zorunda olsun ki? siz yaptınız bununla mutlusunuz diye bunu genelleme haline getirmemelisiniz.

Aynı durumdaydık. Defalarca bu sebepten ayrıldık, daynamadık barıştık, olaylar olaylar..
Bu arada o izmirde, ben istanbulda ama benim ailemden sebep değil, ben kendim istanbuldan ayrılmak istemiyordum.
Neyse eşim söz verdi en kısa sürede işlerimi ayarlıcam, taşınıcaz diye. Evlendik ve ben tahmin ettiğim gibi çok yıprandım bütün hayatımı bırakıp gittiğim için. Aile yok, arkadaş yok. Yani arkadaş edindim zamanla ama sadece bir insan uğruna bu kadar şeyi geride bırakmak gerçekten çok zor.
4 senenin sonunda tayin istedim ve istiyorsan sen de gel dedim. O da geldi çok şükür ama gelmese de umrumda olmayacak psikolojiye gelmiştim gerçekten.
Ve ikimiz de diyoruz ki böyle bir evlilik hata, farklı şehirlerde olan kimseye önermiyorum. Şahsi fikrim tabi, zorlanmayanlar da illaki vardır.
Ama bu kadar zorluğu yaşamaya gerek yok bir insan için.

Kesinlikle katiliyorum bende ayni durumdayim. Calisiyorum burdada ama alisamadim, bin pismanim .. ailesinin yanina geldik ve gercekten cok zorluklar cektim cekiyorumda. Ustelik benim yasadigim yerdede hayat sartlari daha iyiydi, simdi yaptim bi hata diye dusunuyorum ve en mumkun zamanda gidicem burdan.. esimde gelmek isterse gelir arkamdan.

Sizin cocugunuz varmi ?

Valla sana bir şey diyeyim mi? Şimdiden ananın babanın size bu kadar müdahale edip, eşini insan yerine koymamaları zaten en büyük sorun. Kaynanan kayınpederin yapsaydı aynısını? Madem kalacağınız yer konusunda anneni dinleyecektin ne diye nişanlandın olmayacak bir şey için?
İki koca insansınız oturup mantıklı karar alın. Adamın işi orda nasıl gelsin sizin bulunduğunuz yere? Ki ben iki aileye de yakın olunmaması taraftarıyım.

Kesinlikle katiliyorum bende ayni durumdayim. Calisiyorum burdada ama alisamadim, bin pismanim .. ailesinin yanina geldik ve gercekten cok zorluklar cektim cekiyorumda. Ustelik benim yasadigim yerdede hayat sartlari daha iyiydi, simdi yaptim bi hata diye dusunuyorum ve en mumkun zamanda gidicem burdan.. esimde gelmek isterse gelir arkamdan.

Sizin cocugunuz varmi ?
Ben bunun sevgi eksikliğinizden olduğunu düşünüyorum

Ben böyle bi hata yaptım ailemden 14saat uzak bi yere gelin geldim ve cokkk pişmanım her günum yalnız geciyor ben olsam asmasa memleket değiştiremezsin.Ahhhh ahhh 5yil önceye dönsem şimdiki hayatımi yaşamak zorunda kalmazdım üstelik su an geldiğim şehir mugla merkez ama olsun ben ille de ailemin yanında olmayı isterdim ve bunun için neler vermezdim:(((

ben de eşimin görevi gereği 3 sene başka şehirde yaşadım. benim işimde de tayin oluyordu birlikte gittik. mevzu bu değil. asker, polis, hakim, savcı, öğretmen vs tayinci olsalar tabi ki hayat müşterek birlik olunacak. tayinci hangisi ise kadın veya erkek fark etmez. ama konu sahibinin sevgilisi ailemi şehrimi bırakmam diyor ki bu alenen saygısızlık. konu sahibinin de ailesi şehri alışkanlıkları var. her koşulda kadın fedakarlık yapmak zorunda değil.
Aile mi bırakmam demiyorki düzenli bi işim var bilmediğim yerde iş bulamam diyor

Bence hiç bi fark yok bu da iş mevzusu

erkeğin doğası kadının doğası diye diye kalıplara sokuluyor insanlar. doğru bir tane değil. konu sahibi çalışmak istiyorsa toplumun veya dinin ona dayattığı erkek çalışır bakar nasılsa sen çalışma düşüncesine neden girmek zorunda olsun ki? siz yaptınız bununla mutlusunuz diye bunu genelleme haline getirmemelisiniz.
Bu benim düşüncem. Kimseye "sen çalışma otur kocan sana bakar" demem. Ama kadın isterse çalışır istemezse çalışmaz bana gore. Erkeğin de kadına "çalışacaksın" gibi bir baskısı olamaz. Bana göre böyle size göre öyle. Burada " bakın bu kesindir, kanıtlanmıştır, yalnızca benim düşüncem değildir, buna göre davranacaksiniz" demedim diyemem de. Konu sahibi de diğer insanlar da bunu idrak edecek zekaya sahiptir diye düşünüyorum.

Sizin cocugunuz varmi ?
İstanbula taşındıktan sonra oldu bir çocuğumuz çok şükür.. taşınmadan önce gündemimizde yoktu:KK12:

Ben bu durumu yaşayan biri olarak iş mevzusunun bu duruma bahane edildiğini söyleyebilirim erkek tarafından. Evet elbette hazır düzeni bırakmak zor ama erkek kısmı genelde bunu bahane ederek kadını ikna etmeye çalışıyor.
Benim eşim yıllar sonra benim evlendikten sonra taşınma fikrimden vazgeçeceğimi düşündüğünü söylemişti.
Ki isteseydi eşimle ikimizin de daha önce yaşamadığı bir şehirde yaşayabilirdim. Ama ben kendi hayatıma dair ne varsa bıraktım ve onun hayatı olduğu gibi devam etti, işte bu büyük haksızlık.

Bu arada eşim ilk zamanlar çok zorlansa da artık istanbula taşındığı için çok memnun olduğunu söylüyor işi açısından.

Aile mi bırakmam demiyorki düzenli bi işim var bilmediğim yerde iş bulamam diyor

Bence hiç bi fark yok bu da iş mevzusu

kendi şehrinde yaşamak istiyor diye yazmış konu sahibi konuda. bu da yaşadığı şehir anlamına gelir. konu sahibi de çalışıyor ayrıca.
zaten benim tavsiyem ilişkiye devam etmemeleri yönünde idi çünkü ortak nokta bulamıyorlar.

ben biraz da bunun yaşam biçimi ile ilgili olduğunu düşünmeye başladım

bir çok kadın ben gittim memleketi çok aradım vs vs demiş

evet ben de gittim başka şehire 12 yılı geçti

hiç ailemi yahut eş dost arkadaş akraba özlemedim

zira onlara endeskli bir hayatın yoktu

annemlerle aynı şehirde olsak da az görüşecektim şimdi eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz en son bayramda görüştük mesela

yaşamı çevre ile tanımlarsak onun dayısı bunun eltisi vs vs o zaman o ortamdan uzak olmak kişiye daha zor gelir

ama hayatı daha dışarı endeskli ya da ev içi yaşarsak o el alemin eksikliği olmaz sanki

büyük şehir küçük şehir imkanlar tabii çok farklı da

istanbulda oturup denizi uzaktan görmeyen binlerce insan var

yani imkanın olması değil de imkanın yaşam biçimine dahi olması önemli

Bu benim düşüncem. Kimseye "sen çalışma otur kocan sana bakar" demem. Ama kadın isterse çalışır istemezse çalışmaz bana gore. Erkeğin de kadına "çalışacaksın" gibi bir baskısı olamaz. Bana göre böyle size göre öyle. Burada " bakın bu kesindir, kanıtlanmıştır, yalnızca benim düşüncem değildir, buna göre davranacaksiniz" demedim diyemem de. Konu sahibi de diğer insanlar da bunu idrak edecek zekaya sahiptir diye düşünüyorum.

o zaman dönün yazdıklarınıza bir daha bakın derim.
çok bariz bir toplumsal baskıyı siz de yapıyorsunuz konu sahibine. sen taviz vermelisin bu konuda diye yazmışsın. bu alenen ne yapması gerektiğini söylemek değil de nedir?
konu zeka konusu değil sorgulama, düşünme, anlama konusu. kadın şöyledir erkek böyledir diye genellemeler size de yaramaz emin olun.

Ablalarım kardeşlerim yardımınıza ihtiyacım var sevgilimle kavga ettik az önce... bu sorunu ta ilişkimizden beri yaşıyoruz hala daha çözemedik. Şimdi sevgilim ve ben farklı şehirlerdeyiz. Evlendikten sonra ben kendi bulunduğum yerde yaşamamızı istiyorum o ise kendi şehrinde oturmamızı istiyor. Konuştuk daha önce dedi ki benim işim gücüm düzenim burda elimden gelen bu kadar. Bende devamlı üsteliyorum işlerin burdada olabilir diye... ailem beni uzak bir yere göndermek istemiyor bide benim oturduğum yerle onunki arasında çok fark var. Burda yazamayacağım, güvenlik açısından. ailem bu konuda çok katı sevgilimde katı, bende. Az öncede konu açıldı biraz patladı bana illa orası diyorsan sil numaramı dedi. Sonra yatıyorum ben bişey diyomusun dedi yok dedim kapattık. Numarasını sildim muhtemelen yarın görecek... sırf bu kelimeyi edebildiği için gerçekten sildim. Yanlış mı yapmışım doğru mu sizce ne yapıyım. Tamam onu anlıyorum ama ondada hiç anlayış yok sanki. İki arada bi derede kaldığımı görmüyor. Bundan başka hiçbir sıkıntımız yok diyebilirim bu yüzden ilişkimiz bitsinde istemem ikimizde birbirimizden vazgeçemiyoruz bilmiyorum böyle ölene kadar heralde evlenmeden konuşucaz. Bir fikre ihtiyacım var nasıl ikna edebilirim veya nedir başka yolu ? :KK43:

Eşim benim bulunduğum şehre geldi ilk yıllarımızda çok tartışma yaşadık bu yüzden alışamadı gitmek istedi git ama ben gelmem orada yaşayamam dedim çünkü gitmek istediği yer küçücük bir ilçe. Bu konu yüzünden sürekli boşanma durumuna geldik ama en sonunda benim gerçekten orada yapamayacağımı anlayınca vazgeçti sanırım o da alıştı artık. Ama ben yine de tam olarak emin değilim her an yine bu konu acilacakmis gibi yaşıyorum. Size tavsiyem farklı memleketler gerçekten çok zor yol yakınken ayrılmak daha mantıklı insanı çok yoruyor bu durumda olmak. Bizim de başka onemli hiçbir sorunumuz yok ama tek bu konu yetiyor inanın ayrılma laflarını etmek için üstelik bizim bir de çocuğumuz var.

o zaman dönün yazdıklarınıza bir daha bakın derim.
çok bariz bir toplumsal baskıyı siz de yapıyorsunuz konu sahibine. sen taviz vermelisin bu konuda diye yazmışsın. bu alenen ne yapması gerektiğini söylemek değil de nedir?
konu zeka konusu değil sorgulama, düşünme, anlama konusu. kadın şöyledir erkek böyledir diye genellemeler size de yaramaz emin olun.
Buraya yazdiklarimiz tamamen kendi fikirlerimizdir. yani "bence taviz vermelisin" demektir. Kimse benim dediklerimi yapmak zorunda değil, fikrim sorulursa "-malisin,-melisin" eklerini kullanırım genelde, "-acaksın,-eceksin,zorundasin" değil. Konu zeka konusudur demedim soyleyeceklerimi anlayacak kadar zekaya sahip bu insanlar dedim.Yaptigim genelleme olmadığı gibi düşüncelerimden de hiç zarar görmedim şimdiye kadar, zarar göreceğini düşünen insanlar da okur geçerler uygulamazlar. Ben sizin aksinize düşüncelere-düşüncenize saygılıyım :) sevgiler.

ben biraz da bunun yaşam biçimi ile ilgili olduğunu düşünmeye başladım

bir çok kadın ben gittim memleketi çok aradım vs vs demiş

evet ben de gittim başka şehire 12 yılı geçti

hiç ailemi yahut eş dost arkadaş akraba özlemedim

zira onlara endeskli bir hayatın yoktu

annemlerle aynı şehirde olsak da az görüşecektim şimdi eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz en son bayramda görüştük mesela

yaşamı çevre ile tanımlarsak onun dayısı bunun eltisi vs vs o zaman o ortamdan uzak olmak kişiye daha zor gelir

ama hayatı daha dışarı endeskli ya da ev içi yaşarsak o el alemin eksikliği olmaz sanki

büyük şehir küçük şehir imkanlar tabii çok farklı da

istanbulda oturup denizi uzaktan görmeyen binlerce insan var

yani imkanın olması değil de imkanın yaşam biçimine dahi olması önemli

Sizin durumunuzda olsam ben de eşimin şehrinde yaşamaya devam edebilirdim.
Ama sizin ailelerle bu kadar az görüşebilme durumunuz istisna bence. Yoksa ben de eşimin ailesini ayda yılda bir görecek olsam kendi ailemden de uzak olmayı kabul edebilirdim.
Ama özellikle erkek ailelerinin böyle bir tavrı yok toplumumuzda genel olarak biliyorsunuz ki

Sizin durumunuzda olsam ben de eşimin şehrinde yaşamaya devam edebilirdim.
Ama sizin ailelerle bu kadar az görüşebilme durumunuz istisna bence. Yoksa ben de eşimin ailesini ayda yılda bir görecek olsam kendi ailemden de uzak olmayı kabul edebilirdim.
Ama özellikle erkek ailelerinin böyle bir tavrı yok toplumumuzda genel olarak biliyorsunuz ki

konu aileler değil ki

biziz ama

yani ben annemle aynı şehirde olsam da bu sıklıkla görüşürdüm diye örnek veriyorum

kv istediği kadar daha sık görüşmek isteyebilir belki de istiyordur

hatta her gittiğimizde gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz da der

ama bu benim yaşam biçimim, ırgalamaz ki

benim anlatmaya çalıştığım mesela yeni evli kızlar var bu sitede

ay kuzenimle oturup kahve içseydik, şurada mağaza gezseydik diye düşünüp bulundukları şehirde üzülüyorlar

ben hiç öyle bir hayata sahip olmadım

hiç öyle şununla gezeyim bunu yapayım zamanım olmadı ki

yıllarca okuduk boş zaman azdı, sonra iş hayatı yine boş zaman az

öyle sabit bir memleket eş dost akraba da yok

ailem memur yıllarca tek akraba olmayan bir şehirde oturdular hala da orada oturuyorlar 35. yılları

kuzenim ile aynı şehirde de olsam ayda yılda bir görüşeceğim

bu nedenle şehrin önemi yok demek istiyorum ben

eşimin ailesine gitme sıklığımız bir örnek sadece

konu aileler değil ki

biziz ama

yani ben annemle aynı şehirde olsam da bu sıklıkla görüşürdüm diye örnek veriyorum

ay kuzenimle oturup kahve içseydik, şurada mağaza gezseydik diye düşünüp bulundukları şehirde üzülüyorlar

ailem memur yıllarca tek akraba olmayan bir şehirde oturdular hala da orada oturuyorlar 35. yılları

Benim neredeyse tek problemim bu olduğu için aynı şehirde yaşarken elimde olmadan orayı cımbızlamış olabilirim. Ancak dediğim gibi aileyle görüşme sıklığınız istisnai bir durum bence. Siz kendi ailenizle de bu sıklıkta görüşmeyi tercih edecek olsanız bile kendi ailesiyle görüşülmesi konusunda belli dayatmalara gidecek bir eş olması daha olası. Ki tabii ki sonuç olarak sorun aileden, şehirden şundan bundan değil eşten kaynaklanıyor.

Benim neredeyse tek problemim bu olduğu için aynı şehirde yaşarken elimde olmadan orayı cımbızlamış olabilirim. Ancak dediğim gibi aileyle görüşme sıklığınız istisnai bir durum bence. Siz kendi ailenizle de bu sıklıkta görüşmeyi tercih edecek olsanız bile kendi ailesiyle görüşülmesi konusunda belli dayatmalara gidecek bir eş olması daha olası. Ki tabii ki sonuç olarak sorun aileden, şehirden şundan bundan değil eşten kaynaklanıyor.

aynen öyle

konu eş yani daha doğrusu yeni kurulan aile

o ailede 2 kişi ve sonra bu iki kişinin meyveleri olacaksa sıkıntı yok

ama ,iki taraf da konudaki gibi anam babam diyecekse huzur olmaz ki

kalıplarla yaşamazsak olur esasen

konu sahibinin ailesi olmaz diyor erkek tarafının ailesi de herkes gitti sen de mi gideceksin diyor

bu durumda en temiz çözüm ayrı bir şehir olabilir

konu sahibi okulum bitecek diyor memur olursa o nereye giderse oraya gidip iki aileden de uzak olunur

ama benim ana babamın olduğu şehir diyecekse iki taraf da uzatmadan ayrılmak lazım

şehir ailelere göre değil yaşam imkanlarına iş imkanlarına göre seçilmeli bence

aynen öyle

konu eş yani daha doğrusu yeni kurulan aile

o ailede 2 kişi ve sonra bu iki kişinin meyveleri olacaksa sıkıntı yok

ama ,iki taraf da konudaki gibi anam babam diyecekse huzur olmaz ki

kalıplarla yaşamazsak olur esasen

konu sahibinin ailesi olmaz diyor erkek tarafının ailesi de herkes gitti sen de mi gideceksin diyor

bu durumda en temiz çözüm ayrı bir şehir olabilir

konu sahibi okulum bitecek diyor memur olursa o nereye giderse oraya gidip iki aileden de uzak olunur

ama benim ana babamın olduğu şehir diyecekse iki taraf da uzatmadan ayrılmak lazım

şehir ailelere göre değil yaşam imkanlarına iş imkanlarına göre seçilmeli bence
Evet tarafların kendileri kararlar alabiliyorsa ve adillerse her şey hallolur. Teşekkür ederim. İyi forumlar

konu aileler değil ki

biziz ama

+1000

Sen yaşadığın yerde öğrencisin anladığım kadarıyla. Yani kurulu bir iş düzenin yok.
Bence sen iş gücü bırakıp sıfırdan bir düzen kurmayı kolay sanıyorsun. Üstelik evlilikle birlikte. Evli çiftler en az 1-2 sene borç öderler onu da biliyor musun? Tabi anne babalar holding sahibi değillerse :)

Ben direk kadın gitmeli demem cinsiyetçi bir yaklaşım olur. Kimin imkanları yer değiştirmeye elverirse o gitmeli derim.. Evlenince farklı şehirde olmak kötü bir şey değil ailenin etkisinde kalma derim.

Eğer gerçekten sevseydin bunu sorun etmezdin. Sizin iş olmaz diyorum ben..

Back