• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerede oturacağız

Canım eğer sen de şu an çalışıyor olsaydın sana hak verirdim ben. Sevgilinin orada kurulu düzeni işi gücü varmış da senin yok mu derdim. Ama şimdi bakınca senin gitmen daha mantıklı gibi görünüyor. İş hayatına gittiğin şehirde atılırsın artık.

Sevgilinin tavırlarından hoşlanmadığımı da belirteyim. Ailesinin bulunduğu şehirde yaşamayı zorunlulukmuş gibi dayatıyor. Evet, onun bulunduğu şehre gidersen işler onun için kolaylaşacak ama senin bunu istemediğini göremiyor mu? Bir de adamın yaşadığı şehre git diyorum da adam nerede yaşıyor bilmiyorum ki. Belki senin şu an yaşadığın yerden çok farklı. İmkanları daha kötü olabilir, yaşanmayacak bir şehir olabilir.

Birbirinizin suyuna gidip orta yol bulmaya çalışmaktan başka çare yok.

Açıkçası ben ailesinin dizinin dibinde yaşamak isteyen biriyle evlenmek ister miydim bilmiyorum.

Canım eğer sen de şu an çalışıyor olsaydın sana hak verirdim ben. Sevgilinin orada kurulu düzeni işi gücü varmış da senin yok mu derdim. Ama şimdi bakınca senin gitmen daha mantıklı gibi görünüyor. İş hayatına gittiğin şehirde atılırsın artık.

Sevgilinin tavırlarından hoşlanmadığımı da belirteyim. Ailesinin bulunduğu şehirde yaşamayı zorunlulukmuş gibi dayatıyor. Evet, onun bulunduğu şehre gidersen işler onun için kolaylaşacak ama senin bunu istemediğini göremiyor mu? Bir de adamın yaşadığı şehre git diyorum da adam nerede yaşıyor bilmiyorum ki. Belki senin şu an yaşadığın yerden çok farklı. İmkanları daha kötü olabilir, yaşanmayacak bir şehir olabilir.

Birbirinizin suyuna gidip orta yol bulmaya çalışmaktan başka çare yok.

Açıkçası ben ailesinin dizinin dibinde yaşamak isteyen biriyle evlenmek ister miydim bilmiyorum.

Canım ailesini soruyorum sürekli acaba problem mi çıkarıyolar diye yeri geliyor ağzından laf almaya çalışıyorum ama ailemi takmam ben onlar ne derse desin önemli değil benim işim burda çevrem burda diyor. Fakat bir üyenin yazdığına cevap dediğim gibi bir gün bana annesinin bu yüzden ağladığını söyledi bütün çocuklarım başka yerlere gitti sendemi gideceksin torunlarımı sevemeyecekmiyim diye ağlamış kadın. sevgilim bundan etkilenmediğini söylüyor inanıyorum aslında ailesine düşkün biri değil ya da bana öyle gösteriyor... ben aileyle birlikte hayatta oturmam yakın bile oturmam zaten bunu söyledim. Dediğin gibi orta yolu bulmalıyız çok inat ama

Canım ailesini soruyorum sürekli acaba problem mi çıkarıyolar diye yeri geliyor ağzından laf almaya çalışıyorum ama ailemi takmam ben onlar ne derse desin önemli değil benim işim burda çevrem burda diyor. Fakat bir üyenin yazdığına cevap dediğim gibi bir gün bana annesinin bu yüzden ağladığını söyledi bütün çocuklarım başka yerlere gitti sendemi gideceksin torunlarımı sevemeyecekmiyim diye ağlamış kadın. sevgilim bundan etkilenmediğini söylüyor inanıyorum aslında ailesine düşkün biri değil ya da bana öyle gösteriyor... ben aileyle birlikte hayatta oturmam yakın bile oturmam zaten bunu söyledim. Dediğin gibi orta yolu bulmalıyız çok inat ama

Senin de çevren şimdi yaşadığın şehirde sonuçta. Çevrem burada deyip inat etmesi ne saçma. Kendimi senin yerine koyunca gitmek istemezdim diye düşünüyorum ya. Şimdi yaşadığım şehri seviyorum. Bu şehri sadece daha iyi iş imkanları olan daha güzel bir şehir için bırakıp giderim. Her imkanı kısıtlı küçük bir şehirde yaşıyorsa sen de gittiğinde çok zorlanırsın.

O sevgilinde olmasini istemedigin huylar var ya aileden etkilenme, aile duskunlugu filan hepsi sende var o ne olacak? Birde adama diyorsun "annenden mi etkilendin?" Seni ailen yönetiyor ama?
Adamin yerinde olsam asla adimimi atmam bulundugun şehre. Ömur boyu senin ailenin isteklerine göre mi yasayacak? Akli varsa uzak durur zaten, iyi demiş.
Orada nasil is buluyorsa burda da bulur diye birsey yok, öyle kolay olmuyor o iş.
Biraz olgunlaşın. Ailenizden göbek baginizi koparin. Bende ailemden ayri bir şehre geldim. Belki 1-2 seneye yurtdisinda yaşama durumumuz bile olabilir.
Ailemin dibinde durayim kafasiyla degil mantikli hareket edin azcik.

Anlamıyorum bu kadar zor mu şehir değiştirmek biraz çabayla olabilir hayatta bir tek onun bulundugu yer varmış gibi davranıyor millet nasıl gidiyor bsşka yere
Bunun aynısı senin icinde geçerli yanliz. Başkasından beklediğin anlayışı kendin karşındakine göstermiyorsan sorun sende. Adamı daha fazla oyalama ayrilin

Evlendikten sonra eşinin şehrine yerleşen erkek yok değil ama çoğunlukla kadınlar şehir değişikliği yapıyor. Mantıklı olan senin gitmen bence. Mad ailenin böyle bir duruma izin vermeyeceğini biliyorsun en baştan başlamayacaktın böyle bir ilişkiye. Ayrıca şimdi senin zorunla gelse bile ileride problem çıkar gibi geliyor

Adam işi gücü bırakıp senin memlekete gelse
İş bulana kadar senin başının etini yer.
İş buldu diyelim.
Beğenmezse, eski işim ne güzeldi der mutsuz olur yine senin başının etini yer.

Kaldı ki nereye hemen iş bulacak?
Millet işsizlikten dert yanıyor.
Adamı işinden gücünden etme bence hiç.

Ergen misali no silme kaydetme nedir, ben eş adayına hak verdim.. işi gücü orda olmasa neyse.

Peki sana kilit soru sorayim cunku bu karsina cikacak.

O yok derse sen yok dersen bir secim yapmak zorunda kalirsan onu mu secersin (evlenip oraya gitmeyi) yoksa aileni mi secersin (ondan ayrilmayi) ?

Anlamıyorum bu kadar zor mu şehir değiştirmek biraz çabayla olabilir hayatta bir tek onun bulundugu yer varmış gibi davranıyor millet nasıl gidiyor bsşka yere
Millet nasıl gidiyor diyorsun kendin gitmiyorsun ne iş..senin gitmen lazim adam kurulu işini mi bıraksin iş bulmak kolay mı sonra eşim çalısmiyor diye burda konu açarsin..

O su an çalışıyor hazır ısı var senın yok. Erkeklerin konuda cok daha hassas. Sızın ıs olmaZ bu ınatlasmalarla. Ayrıca numarasını silme trıbın cok çocukça.

Siz evlenecek olgunlukta degilsiniz. Ailem izin vermiyor kabul etmiyor, numarami sil filan...Yas kac bilmiyorum bence hemen evlenmeyin
Konuya donersek,ben calismiyorum es adayimin kurulu duzeni iyi bir isi var.Ailesine yakin oturmamak kosuluyla giderdim.Sehirleri de merak etmedim degil ama merkezi filan illaki vardir degil mi? Neyse ne, cocuk olunca ve biraz buyuyunce o zaman sehir muhabbetini tekrar konusursunuz.Adam mantikli sebep sunarsan yine tartismaz heralde

cidden hep söylüyoruzya evlilik için belli bir olgunluk seviyesi şart diye, siz tamda bu seviyenin eksikliğinin vucut bulmuş halisiniz.
haksızsınız efendim. hemde sonuna kadar haksızsınız. bu isteğiniz mantıklımı şimdi? bide nasıl ikna ederim diye soruyorsunuz ya pesss doğrusu.
adam neden işi gücü bırakıp sizin oraya taşınsın olur mu öyle şey...
cidden artık devlet bu işe el atmalı ve evlilik işi belli olgunluk seviyesine gelenlere serbest olmalı yoksa aksi halde olanları görüyoruz.

arkadasa katılıyorum.

bence olmaz
ben yeni evliyim
babama kardeşime yakınım
uzak olsam ben asla yapamazdım
nasıl alışacaksın?

Back