• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerede oturacağız

Buraya yazdiklarimiz tamamen kendi fikirlerimizdir. yani "bence taviz vermelisin" demektir. Kimse benim dediklerimi yapmak zorunda değil, fikrim sorulursa "-malisin,-melisin" eklerini kullanırım genelde, "-acaksın,-eceksin,zorundasin" değil. Konu zeka konusudur demedim soyleyeceklerimi anlayacak kadar zekaya sahip bu insanlar dedim.Yaptigim genelleme olmadığı gibi düşüncelerimden de hiç zarar görmedim şimdiye kadar, zarar göreceğini düşünen insanlar da okur geçerler uygulamazlar. Ben sizin aksinize düşüncelere-düşüncenize saygılıyım :) sevgiler.

ben yazdıklarımda bir saygısızlık göremedim. tam tersine insanların bakış açılarına saygı göstermek hususunda toplumsal genellemeler yapılmaması gerekliliğini anlatmaya çalışıyorum ama tabi bunu anlamak bu kadar koşullandırılmış bir halk için kolay olmuyor. sevgiler benden..

İstanbula taşındıktan sonra oldu bir çocuğumuz çok şükür.. taşınmadan önce gündemimizde yoktu:KK12:

Ben bu durumu yaşayan biri olarak iş mevzusunun bu duruma bahane edildiğini söyleyebilirim erkek tarafından. Evet elbette hazır düzeni bırakmak zor ama erkek kısmı genelde bunu bahane ederek kadını ikna etmeye çalışıyor.
Benim eşim yıllar sonra benim evlendikten sonra taşınma fikrimden vazgeçeceğimi düşündüğünü söylemişti.
Ki isteseydi eşimle ikimizin de daha önce yaşamadığı bir şehirde yaşayabilirdim. Ama ben kendi hayatıma dair ne varsa bıraktım ve onun hayatı olduğu gibi devam etti, işte bu büyük haksızlık.

Bu arada eşim ilk zamanlar çok zorlansa da artık istanbula taşındığı için çok memnun olduğunu söylüyor işi açısından.

Tesekkur ederim cevabiniz icin. Ben hamileyim simdi ve dogumdan sonra isi birakmayi dusunuyorum cocuguma bakmak icin. O bahaneylede buyudugum sehirde is bakicam.

Esim zaten kabul ediyor gitmeyi ama cok agir atiyor ve kimseye bahsetmek istemiyor o yuzden beni oyalayip vazgecicemi dusunmesinden korkuyorum.. tabi bide simdi cocuk olunca. Ama o kadar yanliz birakildimki Allah izin verirse hic vazgecmeye niyetim yok.

Ustelik esimde cevreside cok farkinda benim yasamak istedigim yerin avantajlari cok fazla oldugunun... ama ailesi icin iste.

Bende uyum sağlayamayabilirim bende çalışıcam okulumu bitirdim. İlla orası veya burası olmasın o zaman daha başka bi yer olsun diyorum örnek veriyorum nuh diyor peygamber demiyor ailemde öyle uzak diye olmaz diyor :kızgın:
Ortada bir yerde oturun her iki tarafa yakın

hiiiç o toplara girme erkek gelmez gelse dahi inan burnundan getirir hep gitmek için bahane arar.
bizzat yaşadım dediğin şeyleri hiç girme o olaylara

Adamin orda isi gucu var.
Senin yasadigin yere gelip de is bulamazsa ya da buldugu iste mutlu olmazsa ne olacak?

Bu durumda senin aileni razi edip oraya gitmen lazim.

Yok olmaz dersen kendi yasadigin sehirden birisiyle evlen bence.
Sizin is biraz zor

Ablalarım kardeşlerim yardımınıza ihtiyacım var sevgilimle kavga ettik az önce... bu sorunu ta ilişkimizden beri yaşıyoruz hala daha çözemedik. Şimdi sevgilim ve ben farklı şehirlerdeyiz. Evlendikten sonra ben kendi bulunduğum yerde yaşamamızı istiyorum o ise kendi şehrinde oturmamızı istiyor. Konuştuk daha önce dedi ki benim işim gücüm düzenim burda elimden gelen bu kadar. Bende devamlı üsteliyorum işlerin burdada olabilir diye... ailem beni uzak bir yere göndermek istemiyor bide benim oturduğum yerle onunki arasında çok fark var. Burda yazamayacağım, güvenlik açısından. ailem bu konuda çok katı sevgilimde katı, bende. Az öncede konu açıldı biraz patladı bana illa orası diyorsan sil numaramı dedi. Sonra yatıyorum ben bişey diyomusun dedi yok dedim kapattık. Numarasını sildim muhtemelen yarın görecek... sırf bu kelimeyi edebildiği için gerçekten sildim. Yanlış mı yapmışım doğru mu sizce ne yapıyım. Tamam onu anlıyorum ama ondada hiç anlayış yok sanki. İki arada bi derede kaldığımı görmüyor. Bundan başka hiçbir sıkıntımız yok diyebilirim bu yüzden ilişkimiz bitsinde istemem ikimizde birbirimizden vazgeçemiyoruz bilmiyorum böyle ölene kadar heralde evlenmeden konuşucaz. Bir fikre ihtiyacım var nasıl ikna edebilirim veya nedir başka yolu ? :KK43:
Bence sen git erkek kolay kolay alisamaz ama sen alısırsın diye dusunuyorum ailendende biraz uzak kal yani bsy olmaz gotuntulu konsma var artik.erkeklerin duzen bozmasi daha zor sen calismasanda olur ama o mecbur calismak zorunda

Var burası daha gelişmiş bir yer, imkanlar fazla, çocuklarımıza daha iyi gelecek sağlayabiliriz.

Siz evlendiniz birde çocuk kaldı.
Adamın orada işi gücü var yerli yerinde.
O gelişmiş yerlere gitmek için, çocuklara imkanı sağlamak için lazım olan en asli şey para oda öyle pat diye heryerde olmuyor.
Hem nedemek ailem izin vermiyor.
Evlendikten sonra kim ne karışır

Gayet bulabilir daha iyisini hemde. Orada buldu burdada bulabilir yani. Şimdi kadroya girme söz konusu... eğer kadroya alınırsa şehir değiştirme imkanı olabiliyor mu belediyelerde ? Bilginiz var mı
Benim yakın bir tanıdığım İBB den ankara buyuk sehir belediye. Sine geçiş yaptı kadroluydu.sanırım 2 yıl oldu..belediyeler de siyaset çok döner. .torpil varsa olur ozetle

Aynı durumdaydık. Defalarca bu sebepten ayrıldık, daynamadık barıştık, olaylar olaylar..
Bu arada o izmirde, ben istanbulda ama benim ailemden sebep değil, ben kendim istanbuldan ayrılmak istemiyordum.
Neyse eşim söz verdi en kısa sürede işlerimi ayarlıcam, taşınıcaz diye. Evlendik ve ben tahmin ettiğim gibi çok yıprandım bütün hayatımı bırakıp gittiğim için. Aile yok, arkadaş yok. Yani arkadaş edindim zamanla ama sadece bir insan uğruna bu kadar şeyi geride bırakmak gerçekten çok zor.
4 senenin sonunda tayin istedim ve istiyorsan sen de gel dedim. O da geldi çok şükür ama gelmese de umrumda olmayacak psikolojiye gelmiştim gerçekten.
Ve ikimiz de diyoruz ki böyle bir evlilik hata, farklı şehirlerde olan kimseye önermiyorum. Şahsi fikrim tabi, zorlanmayanlar da illaki vardır.
Ama bu kadar zorluğu yaşamaya gerek yok bir insan için.

Böyle yorumlar benim için önemli kafa karışıklığımı biraz olsun çözüyorsunuz teşekkür ederim. Çok zor yaşamayan anlamaz sizi anlıyorum. 4 senenin sonunda nasıl geldi orayı merak ettim kabullenmiyordu diyosunuz sonuçta kabullenmiş...

ben de eşimin görevi gereği 3 sene başka şehirde yaşadım. benim işimde de tayin oluyordu birlikte gittik. mevzu bu değil. asker, polis, hakim, savcı, öğretmen vs tayinci olsalar tabi ki hayat müşterek birlik olunacak. tayinci hangisi ise kadın veya erkek fark etmez. ama konu sahibinin sevgilisi ailemi şehrimi bırakmam diyor ki bu alenen saygısızlık. konu sahibinin de ailesi şehri alışkanlıkları var. her koşulda kadın fedakarlık yapmak zorunda değil.

Aynen öylee sevgilim şehri için ölüyor övüyor benim şehrimi küçümsüyor falan benim içimde de şöyle bir his oluşuyor ister istemez tamam kız gider dediler gittik vs ee bu adam benim için ne yaptı şimdi bütün fedakarlığı ben yapıyorum o hiç yapamıyor. Bu konuları bugün konuştuk ben senin için işe girdim kendi işimi bıraktım belediyeye girdim millet benle dalga geçiyor kız için girdi işe diye kimlere ezildim boyun eğdim ben fedakarlık yaptım sende yap diyor

Kesinlikle katiliyorum bende ayni durumdayim. Calisiyorum burdada ama alisamadim, bin pismanim .. ailesinin yanina geldik ve gercekten cok zorluklar cektim cekiyorumda. Ustelik benim yasadigim yerdede hayat sartlari daha iyiydi, simdi yaptim bi hata diye dusunuyorum ve en mumkun zamanda gidicem burdan.. esimde gelmek isterse gelir arkamdan.

Sizin cocugunuz varmi ?

Ailesiyle birlikte mi yaşıyorsunuz ? Neden zorluk çekiyorsunuz ?

Eşim benim bulunduğum şehre geldi ilk yıllarımızda çok tartışma yaşadık bu yüzden alışamadı gitmek istedi git ama ben gelmem orada yaşayamam dedim çünkü gitmek istediği yer küçücük bir ilçe. Bu konu yüzünden sürekli boşanma durumuna geldik ama en sonunda benim gerçekten orada yapamayacağımı anlayınca vazgeçti sanırım o da alıştı artık. Ama ben yine de tam olarak emin değilim her an yine bu konu acilacakmis gibi yaşıyorum. Size tavsiyem farklı memleketler gerçekten çok zor yol yakınken ayrılmak daha mantıklı insanı çok yoruyor bu durumda olmak. Bizim de başka onemli hiçbir sorunumuz yok ama tek bu konu yetiyor inanın ayrılma laflarını etmek için üstelik bizim bir de çocuğumuz var.

Ah evet çok zor :( ama ayrılıkta zor bizim için inanın soğumaya bile uğraştım ama olmuyorr her şeyde aklıma ilk o geliyor yapamıyorum :( niye bu erkekler görmek istemez bazı yerlerde daha iyi olunacağını anlamıyorum memleket memleket nedir yani

Tesekkur ederim cevabiniz icin. Ben hamileyim simdi ve dogumdan sonra isi birakmayi dusunuyorum cocuguma bakmak icin. O bahaneylede buyudugum sehirde is bakicam.

Esim zaten kabul ediyor gitmeyi ama cok agir atiyor ve kimseye bahsetmek istemiyor o yuzden beni oyalayip vazgecicemi dusunmesinden korkuyorum.. tabi bide simdi cocuk olunca. Ama o kadar yanliz birakildimki Allah izin verirse hic vazgecmeye niyetim yok.

Ustelik esimde cevreside cok farkinda benim yasamak istedigim yerin avantajlari cok fazla oldugunun... ama ailesi icin iste.

Mesajları yeni okuyorum kusura bakmayın. Dediğiniz gibi gerçekten işi bahane mi ediyorlar yoksa gerçek mi arkasında ne var bu işin kafam çok karışık. Aslında bir gelse denese kendiside görecek bence ama aile toplum vs bu duruma itiyo bencede onların orda başka şehire gidenlere kötü gözle bakılıyor mesela iş bulamadığı için gitti kendini rezil etti fakir falan diyorlarmış

ne münasebet?? kadın erkek diye ayrım yapmak o kadar saçma ki. şartlar neyi gerektiriyorsa o yaşanır. kadın uyum sağlarmış da erkek alışamazmış.. eşek gibi alışır alışması gerekiyorsa. bu cinsiyetçi söylemlerden bi vazgeçin artık.

konu sahibi arkadaşım sizin iş biraz zor. gerekirse erkek de gider kadın da. ama sizde iki taraf da geri adım atmıyor. ayrıca iki taraf da şehir değiştirdiğinde mutsuz olacak orası belli. bir mutsuzluk üzerine evlilik inşa edilmez. zorlamanın manası yok bence devam etmeniz bana çok da mantıklı gelmedi. ben de alıştığım düzeni sırf aşk sevgi için bırakmazdım.

Ağzınıza sağlık

Ben en sonunda hepsine yetti be diyip tek başıma çekip gidicem bir yere o olacak gibi görünüyor hakkaten burama kadar geldi ya

O sevgilinde olmasini istemedigin huylar var ya aileden etkilenme, aile duskunlugu filan hepsi sende var o ne olacak? Birde adama diyorsun "annenden mi etkilendin?" Seni ailen yönetiyor ama?
Adamin yerinde olsam asla adimimi atmam bulundugun şehre. Ömur boyu senin ailenin isteklerine göre mi yasayacak? Akli varsa uzak durur zaten, iyi demiş.
Orada nasil is buluyorsa burda da bulur diye birsey yok, öyle kolay olmuyor o iş.
Biraz olgunlaşın. Ailenizden göbek baginizi koparin. Bende ailemden ayri bir şehre geldim. Belki 1-2 seneye yurtdisinda yaşama durumumuz bile olabilir.
Ailemin dibinde durayim kafasiyla degil mantikli hareket edin azcik.

Ailemin dibinde olmayı asla istemiyorum benim için hangi şehir daha yaşanılabilir, bizim için imkanlar olanaklar açısından hangisi daha iyi diye düşündüğümde açık ara fark atıyor benim şehrim. Burada yaşasak aileme yakın olmayacagız ki burası büyük bir yer çok sık görüşmeyiz... yani ailemden çevremden alacağım tepkileri kafama takıyorum evet ama önemli olan benim düşüncem ilk olarak

Ailesiyle birlikte mi yaşıyorsunuz ? Neden zorluk çekiyorsunuz ?

Hayir ailesiyle yasamiyorum ama esim ailesine cok duskun, aileside bana fazla iyi yaklasmayinca esim onlardan etkilendi hep.
Ustelik ailemin yanina gidip gelmemede laf edildi ve bu cok agirma gitti.. halada rahat degilim ailemin yanina gidip gelme konusunda bi turlu net tavrimi koyamadim. Kendime cok kiziyorum ama ben fazla ilimli ve iyi niyetli bi insanim, istiyorumki huzursuzluk cikmasin konusulup halledilsin hersey. Sonucmu ? Psykolojim bozuldu.

Artik kararliyim tavirli olucam ama dur bakalim, hamile oldugum icin iyiler su an o yuzden kendimi daha test edemedim :)

Mesajları yeni okuyorum kusura bakmayın. Dediğiniz gibi gerçekten işi bahane mi ediyorlar yoksa gerçek mi arkasında ne var bu işin kafam çok karışık. Aslında bir gelse denese kendiside görecek bence ama aile toplum vs bu duruma itiyo bencede onların orda başka şehire gidenlere kötü gözle bakılıyor mesela iş bulamadığı için gitti kendini rezil etti fakir falan diyorlarmış

Orasi neresi bilmiyorum ama cok sacma. Ne alaka fakir felan ?

Size verebilecegim bi tavsiye varsa giderseniz eger esiniz ve ailesine karsi tavriniz net olsun bastan, aman ben altan alayim huzursuzluk cikmasin demeyin. Sakin !

Ama ne yalan soyleyeyim, bi kac yil oncesine donebilsem ben gelmezdim esimin yasadigi sehire ..

Peki sana kilit soru sorayim cunku bu karsina cikacak.

O yok derse sen yok dersen bir secim yapmak zorunda kalirsan onu mu secersin (evlenip oraya gitmeyi) yoksa aileni mi secersin (ondan ayrilmayi) ?

Şuan tamda böyle bir seçimin kararını vereceğim... ailem kısmı tam olarak öyle değil ya kendimde istiyorum burayı... bilmiyorum gerçekten ben ayrılamıyorum belki o ayrılır :(

Back