• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerede oturacağız

Gurbete gelin gitmek zordur diye tahmin ediyorum burda okuduklarım dan ama seviyorsan gidersin diye düşünüyorum ne kadar ki aramız nasıl sen ortamın dan yarılamıyorsan o da öyledir yA orta yolu bulcanız yada ikinizde memleketinden birini bulacak

Bir erkegin gelmesi zor. Ayrim yapmak istemem. Soyle olur sen yurtdisinda olursun imkan cok olur gelir. Ama ayni ulkede gelemesi cok zor kadin bulundugu yere uyum saglar ama erkek alisamaz.

ne münasebet?? kadın erkek diye ayrım yapmak o kadar saçma ki. şartlar neyi gerektiriyorsa o yaşanır. kadın uyum sağlarmış da erkek alışamazmış.. eşek gibi alışır alışması gerekiyorsa. bu cinsiyetçi söylemlerden bi vazgeçin artık.

Bende uyum sağlayamayabilirim bende çalışıcam okulumu bitirdim. İlla orası veya burası olmasın o zaman daha başka bi yer olsun diyorum örnek veriyorum nuh diyor peygamber demiyor ailemde öyle uzak diye olmaz diyor :kızgın:

konu sahibi arkadaşım sizin iş biraz zor. gerekirse erkek de gider kadın da. ama sizde iki taraf da geri adım atmıyor. ayrıca iki taraf da şehir değiştirdiğinde mutsuz olacak orası belli. bir mutsuzluk üzerine evlilik inşa edilmez. zorlamanın manası yok bence devam etmeniz bana çok da mantıklı gelmedi. ben de alıştığım düzeni sırf aşk sevgi için bırakmazdım.

Farzedelim tamam dedi, sizin olduğunuz şehire yerleşti. İş bulamaz veya bulduğu işte mutlu olmazsa sürekli bu durumu başınıza kakacak. Evlendikten sonra burada yapamıyorum diyip memleketine dönme kararı verirse ne yapmayı düşünüyorsunuz? Şu anda verilen sözlerin hiçbir hükmü yok bence.

ya bence şehir değişikliği işe göre yapılmalı. şu an sevgilin çalışıyormuş, sen okuyorsun sanırım daha. senin bulunduğun şehre gelse iş garantisi olmayabilir kaldı ki senin de iş garantin yok bulunduğun şehirde. sırf ailemi bırakamam vs diye inat etmiyorsa sevgilin, git bence.

valla ailen olmaz diyo diye aileni dinliyosan sevgilinin deidği gibi sil numaranı bitsin. evlilik fedakarlık ister sen daha şimdiden fedakarlık yapmamayı seçiyorsun. şehir değiştirmek çok normal herkes yapıyor. madem ailenin dibinde oturmak istiyosun kendi şehrinde birini bul sevgilini de zorlama işini gücünü bıraktırarak

"Erkeğin yaşadığı yere gidilir" tarzı yorumları hayretle okudum. Yapmayın arkadaşlar. Koşullara ve imkanlara göre değişir bu. Gerekirse kadın fedakarlik yapar, gerekirse erkek.

Konu sahibi sizin koşullarınıza gelince; ayrılmaktan başka çare kalmıyor. Sonuçta sevgiliniz düzenini bozmak istemiyor. Kaldı ki siz de henüz işiniz olmamasına ve yeni bir başlangıç yapmanız daha kolay olmasına rağmen gitmek istemiyorsunuz. Ayrıca sevgilinize ailesinden etkilenip etkilenmediğini sormuşsunuz. Sizin kararınızı tamamen aileniz vermiş zaten. Bu şartlar altında onun da ailesinden etkilenmemesini bekleyemezsiniz.

Ablalarım kardeşlerim yardımınıza ihtiyacım var sevgilimle kavga ettik az önce... bu sorunu ta ilişkimizden beri yaşıyoruz hala daha çözemedik. Şimdi sevgilim ve ben farklı şehirlerdeyiz. Evlendikten sonra ben kendi bulunduğum yerde yaşamamızı istiyorum o ise kendi şehrinde oturmamızı istiyor. Konuştuk daha önce dedi ki benim işim gücüm düzenim burda elimden gelen bu kadar. Bende devamlı üsteliyorum işlerin burdada olabilir diye... ailem beni uzak bir yere göndermek istemiyor bide benim oturduğum yerle onunki arasında çok fark var. Burda yazamayacağım, güvenlik açısından. ailem bu konuda çok katı sevgilimde katı, bende. Az öncede konu açıldı biraz patladı bana illa orası diyorsan sil numaramı dedi. Sonra yatıyorum ben bişey diyomusun dedi yok dedim kapattık. Numarasını sildim muhtemelen yarın görecek... sırf bu kelimeyi edebildiği için gerçekten sildim. Yanlış mı yapmışım doğru mu sizce ne yapıyım. Tamam onu anlıyorum ama ondada hiç anlayış yok sanki. İki arada bi derede kaldığımı görmüyor. Bundan başka hiçbir sıkıntımız yok diyebilirim bu yüzden ilişkimiz bitsinde istemem ikimizde birbirimizden vazgeçemiyoruz bilmiyorum böyle ölene kadar heralde evlenmeden konuşucaz. Bir fikre ihtiyacım var nasıl ikna edebilirim veya nedir başka yolu ? :KK43:
Sakın gitme eşim cok iyi beni ailesine karsı ezdirmez cogu makul istediğim her şeyi yapar yemek yapmak istemiyorum deyince kendi yemek yapar vs vs ama uzak oldugun icin bir yerin hep eksik ben eşimi ikna ettim batıya gitcez bir kaç yıl sonra sende bırak o adamı gelmiyorsa sana ailemden uzak olmasın diyorsa büyük ihtimall hep ailesinde vakit geçirceniz ailem de ailem diye tutturan bi tip olur o yüzden koşarak uzaklaş .benimki ailesine cok düşkün olmadıgı icin kabul etti batıya gitmeyi

Ailem gondermiyor ne ya? Evleneceksiniz. Aileniz artik o adam olacak. Anam babam gondermiyor ne? Gercekten kafam almadi. Sanki 10 yasindaki çocuklarını gece arkadasina gondermiyor gibi. Bu kadar kolay mi? Oturulur konuşulur. Parani nerede kazaniyorsan, memleketin orasidir. Yetiskin bir insansiniz, daha kararinizi kendiniz veremiyorsunuz evlenmeye kalkiyorsunuz.

Ayrica bu kadar zor mu ne demek? Siz calisma hayatini bayilmak saniyorsunuz herhalde.
Dupeduz haksiz ve anlayissizsiniz. Bir de numara silmeler filan. Sadece bu cocukla degil, genel olarak bir sure kimseyle evlenmeyin. Daha ortak cikarlar doğrultusunda hareket etmeyi bilmiyorsunuz.

iIkimizde birbirimizden vazgecemiyoruz demissiniz ama numarasini silen sizsiniz!! Bi sinirle numarami sil dedi diye sizde hemen hazirdaymissiniz ve silmissiniz demekki siz vazgecebilen taraf olmussunuz...

Aynı durumdaydık. Defalarca bu sebepten ayrıldık, daynamadık barıştık, olaylar olaylar..
Bu arada o izmirde, ben istanbulda ama benim ailemden sebep değil, ben kendim istanbuldan ayrılmak istemiyordum.
Neyse eşim söz verdi en kısa sürede işlerimi ayarlıcam, taşınıcaz diye. Evlendik ve ben tahmin ettiğim gibi çok yıprandım bütün hayatımı bırakıp gittiğim için. Aile yok, arkadaş yok. Yani arkadaş edindim zamanla ama sadece bir insan uğruna bu kadar şeyi geride bırakmak gerçekten çok zor.
4 senenin sonunda tayin istedim ve istiyorsan sen de gel dedim. O da geldi çok şükür ama gelmese de umrumda olmayacak psikolojiye gelmiştim gerçekten.
Ve ikimiz de diyoruz ki böyle bir evlilik hata, farklı şehirlerde olan kimseye önermiyorum. Şahsi fikrim tabi, zorlanmayanlar da illaki vardır.
Ama bu kadar zorluğu yaşamaya gerek yok bir insan için.

Ablalarım kardeşlerim yardımınıza ihtiyacım var sevgilimle kavga ettik az önce... bu sorunu ta ilişkimizden beri yaşıyoruz hala daha çözemedik. Şimdi sevgilim ve ben farklı şehirlerdeyiz. Evlendikten sonra ben kendi bulunduğum yerde yaşamamızı istiyorum o ise kendi şehrinde oturmamızı istiyor. Konuştuk daha önce dedi ki benim işim gücüm düzenim burda elimden gelen bu kadar. Bende devamlı üsteliyorum işlerin burdada olabilir diye... ailem beni uzak bir yere göndermek istemiyor bide benim oturduğum yerle onunki arasında çok fark var. Burda yazamayacağım, güvenlik açısından. ailem bu konuda çok katı sevgilimde katı, bende. Az öncede konu açıldı biraz patladı bana illa orası diyorsan sil numaramı dedi. Sonra yatıyorum ben bişey diyomusun dedi yok dedim kapattık. Numarasını sildim muhtemelen yarın görecek... sırf bu kelimeyi edebildiği için gerçekten sildim. Yanlış mı yapmışım doğru mu sizce ne yapıyım. Tamam onu anlıyorum ama ondada hiç anlayış yok sanki. İki arada bi derede kaldığımı görmüyor. Bundan başka hiçbir sıkıntımız yok diyebilirim bu yüzden ilişkimiz bitsinde istemem ikimizde birbirimizden vazgeçemiyoruz bilmiyorum böyle ölene kadar heralde evlenmeden konuşucaz. Bir fikre ihtiyacım var nasıl ikna edebilirim veya nedir başka yolu ? :KK43:
Bu numara silme olayi bana asiri sacma geliyor.. Ne oldu yani silince?

Ask fizandaysa fizana gideceksin kardes. Benim esim bursali eakisehirdende nefret ediyor. Ama benim isim gucum burda oldugundan buraya yerlestik. Ekmek neredeyse orada yasayacaksiniz. Yok ben oraya gitmem yok ben onu begenmem yok anamin dizinin dibindersen zaten evlilik yurumez.

Neden yere göre ön yargılı oluyorsunuz ki

Sevdiğiniz adamla birlikte olduktan sonra yer önemli olmamalı

Doğduğun yer değil doyduğun yer diye bi söz var boşuna soylememisler bunu

Eşimin işinden dolayi senelerce Doğu görevleri yapıcaz belkide hiç bidaha istanbula tekrar geri dönuş yapamicaz ama hiç bikere demedim nasıl olur ne yaparım diye eşimle gerçekten çok mutluyum çünkü şehrin ne önemi var ki

Ailemde beni verirken 1 kere düşün Medi kızım uzaklarda ne yapar onu çok özlerim demedi onlar mutlu olsun yeter dedi

Bide ailesinin yakininda yaşayıp ta mutlu olamayan ne insanlar var...

Ben eşim için tıkır tıkır işleyen ofisimi bıraktım geldim, benim düşüncem şu -ki erkeğin de böyle düşünmesi gerektiğini düşünüyorum- kadın çalışmak zorunda değil, çalışmak isterse çalışır keyfine kalmış yani, istemezse çalışmaz. Ama erkek doğası gereği kendini evine bakmakla gorevlendirmistir ve çalışmazsa bi dikiş tutturamazsa kadın 10.000tl maaş da alsa huzurlu bir ev ortami olmaz.
O yüzden o değil sen taviz vermelisin bu konuda. Tabiki onun da tonlarca taviz vereceği husus olacak. Hayat müşterek:KK51:

Neden yere göre ön yargılı oluyorsunuz ki

Sevdiğiniz adamla birlikte olduktan sonra yer önemli olmamalı

Doğduğun yer değil doyduğun yer diye bi söz var boşuna soylememisler bunu

Eşimin işinden dolayi senelerce Doğu görevleri yapıcaz belkide hiç bidaha istanbula tekrar geri dönuş yapamicaz ama hiç bikere demedim nasıl olur ne yaparım diye eşimle gerçekten çok mutluyum çünkü şehrin ne önemi var ki

Ailemde beni verirken 1 kere düşün Medi kızım uzaklarda ne yapar onu çok özlerim demedi onlar mutlu olsun yeter dedi

Bide ailesinin yakininda yaşayıp ta mutlu olamayan ne insanlar var...

ben de eşimin görevi gereği 3 sene başka şehirde yaşadım. benim işimde de tayin oluyordu birlikte gittik. mevzu bu değil. asker, polis, hakim, savcı, öğretmen vs tayinci olsalar tabi ki hayat müşterek birlik olunacak. tayinci hangisi ise kadın veya erkek fark etmez. ama konu sahibinin sevgilisi ailemi şehrimi bırakmam diyor ki bu alenen saygısızlık. konu sahibinin de ailesi şehri alışkanlıkları var. her koşulda kadın fedakarlık yapmak zorunda değil.

Back