• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerede oturacağız

Memur olarak kadroya alınmaktan bahsediyorsan şehir değiştirme imkanı var ama bunu yapabilmek için diyelim İstanbul Beylikdüzü Belediyesinde kadro açığı olması gerek, atanmak istediği yerde kadro açığı yoksa mümkün değil. Çok zor ihtimal yani, bir de eş durumunda şehir değiştirme talebi hangi şartlarda kabul ediliyor bilemiyorum. Bunu memur arkadaşlar yanıtlayabilir ancak.

Memur olarak değil, işçi olarak bahsetmek istemiştim...

cidden hep söylüyoruzya evlilik için belli bir olgunluk seviyesi şart diye, siz tamda bu seviyenin eksikliğinin vucut bulmuş halisiniz.
haksızsınız efendim. hemde sonuna kadar haksızsınız. bu isteğiniz mantıklımı şimdi? bide nasıl ikna ederim diye soruyorsunuz ya pesss doğrusu.
adam neden işi gücü bırakıp sizin oraya taşınsın olur mu öyle şey...
cidden artık devlet bu işe el atmalı ve evlilik işi belli olgunluk seviyesine gelenlere serbest olmalı yoksa aksi halde olanları görüyoruz.

Ailemin ve çevrenin hiç tepki vermeyeceğini bilsem belki onun isteğini yerine gerçekleştirirdim bende çok zor durumdayım

Ailemin ve çevrenin hiç tepki vermeyeceğini bilsem belki onun isteğini yerine gerçekleştirirdim bende çok zor durumdayım
bakın diyorum ya efendim, "olgunluk seviyesi" !!!
siz daha kendi kararlarınızı kendiniz veremiyorsunuz ne evliliği Allah aşkına... çevre ne diyecek, ailem bırakmayacak bunlar nedir ya? koskoca evlilik arifesindeki insan böyle baskı altına nasıl girer?
siz şimdi böyleyseniz evliliğinizi siz ve eşiniz değil aileniz kontrol eder onuda söyleyim, ve forumdaki bu tip konulara sizde bakın bakalım eşlerin değil ailelerin yönettiği evlilikler ne derece yürüyor, yığınla konu var...
daha ne diyim yani buyrun haksızdan taraf olun o zaman.

bakın diyorum ya efendim, "olgunluk seviyesi" !!!
siz daha kendi kararlarınızı kendiniz veremiyorsunuz ne evliliği Allah aşkına... çevre ne diyecek, ailem bırakmayacak bunlar nedir ya? koskoca evlilik arifesindeki insan böyle baskı altına nasıl girer?
siz şimdi böyleyseniz evliliğinizi siz ve eşiniz değil aileniz kontrol eder onuda söyleyim, ve forumdaki bu tip konulara sizde bakın bakalım eşlerin değil ailelerin yönettiği evlilikler ne derece yürüyor, yığınla konu var...
daha ne diyim yani buyrun haksızdan taraf olun o zaman.

Nasıl yapıyım o zaman herkesle tartışıp moralimi bozayım ailemle huzursuz olayım sürekli... demekki onlarda da olgunluk yok dediğiniz gibi evlilik arifesinde biri kendi kararlarını verebilir, vermeli. Bknz bende durum bu... ben istiyorum ki herkes mutlu olsun, kimse ıhh bile demesin, eleştirmesin... hassasım bu konuda

Ablalarım kardeşlerim yardımınıza ihtiyacım var sevgilimle kavga ettik az önce... bu sorunu ta ilişkimizden beri yaşıyoruz hala daha çözemedik. Şimdi sevgilim ve ben farklı şehirlerdeyiz. Evlendikten sonra ben kendi bulunduğum yerde yaşamamızı istiyorum o ise kendi şehrinde oturmamızı istiyor. Konuştuk daha önce dedi ki benim işim gücüm düzenim burda elimden gelen bu kadar. Bende devamlı üsteliyorum işlerin burdada olabilir diye... ailem beni uzak bir yere göndermek istemiyor bide benim oturduğum yerle onunki arasında çok fark var. Burda yazamayacağım, güvenlik açısından. ailem bu konuda çok katı sevgilimde katı, bende. Az öncede konu açıldı biraz patladı bana illa orası diyorsan sil numaramı dedi. Sonra yatıyorum ben bişey diyomusun dedi yok dedim kapattık. Numarasını sildim muhtemelen yarın görecek... sırf bu kelimeyi edebildiği için gerçekten sildim. Yanlış mı yapmışım doğru mu sizce ne yapıyım. Tamam onu anlıyorum ama ondada hiç anlayış yok sanki. İki arada bi derede kaldığımı görmüyor. Bundan başka hiçbir sıkıntımız yok diyebilirim bu yüzden ilişkimiz bitsinde istemem ikimizde birbirimizden vazgeçemiyoruz bilmiyorum böyle ölene kadar heralde evlenmeden konuşucaz. Bir fikre ihtiyacım var nasıl ikna edebilirim veya nedir başka yolu ? :KK43:
Senden vazgecemiyorsa seni seçer, sil numaramı demez.

Nasıl yapıyım o zaman herkesle tartışıp moralimi bozayım ailemle huzursuz olayım sürekli... demekki onlarda da olgunluk yok dediğiniz gibi evlilik arifesinde biri kendi kararlarını verebilir, vermeli. Bknz bende durum bu... ben istiyorum ki herkes mutlu olsun, kimse ıhh bile demesin, eleştirmesin... hassasım bu konuda
onlardada olgunluk yok derken nişanlınızımı yoksa kendi ailenizimi kastettiniz tam anlayamadım ama eğer nişanlınızı kast ediyorsanız yine hatalısınız zira adam işim gücüm düzenim burada diyerek gayet haklı ve mantıklı bir gerekçe öne sürmüş. kaldıki bunu söylemesine dahi gerek olmaması gerekiyor. çok saçma bir konu bu.
efendim hiçkimse ile tartışmayacaksınız, adam gibi kontrolü elinize alıp doğru ne ise onu yapacaksınız. kendi kararınızı kendiniz vereceksiniz verebilmelisiniz. ailenizde sizin bir aile kurma sürecinize saygı duyacak. alın ailenizi karşınıza konuşun, olması gereken bu.
bunun birini kırmak dökmek ezmekle falanda alakası yok. eğerki herkes sizin gibi düşünse kimse evlenemezdi.
yani diğer türlü saçma ısrarlar ve ikna etmeler peşine düşerseniz bu iş olmaz bunu bilin.
koskoca nişanlı bir bireysiniz, bıraksınlarda nerede oturacağınızada kendiniz karar verin, aileniz değil.

Güldüm valla bu halde saolun :) üzüm üzüme misali... şaka bir yana öyle ama
bunun farkında olmanız güzel :)
ama cidden evililiğinizdede bu şekilde olursa o evlilikten hayır gelmez bunu bilin, ki zaten temel sorunu bu olan onlarca problemli evlilik konusu açılıyor buraya. evlilikte asıl söz sahibi olması gereken eşlerdir, aileler değil. eğer ailelere bu müdahale yetkisi verilirse bu seferde siz eşiniz bir aile olamazsınız. eee amacınız bir aile kurmak değil mi? evet. bakın kontrol sizde olmazsa asıl amaç bile şaşıyor yani.

Evlenince erkeğin işi nerdeyse oraya gidilir ama aile faktörü de var işin zor Allah kolaylık versin. Sonunda bi secim yapmak zorunda kalacakmissin gibi geliyor umarım öyle olmaz. Halkında hayırlısı olsun.

Back