• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerede oturacağız

Siz evlenecek olgunlukta degilsiniz. Ailem izin vermiyor kabul etmiyor, numarami sil filan...Yas kac bilmiyorum bence hemen evlenmeyin
Konuya donersek,ben calismiyorum es adayimin kurulu duzeni iyi bir isi var.Ailesine yakin oturmamak kosuluyla giderdim.Sehirleri de merak etmedim degil ama merkezi filan illaki vardir degil mi? Neyse ne, cocuk olunca ve biraz buyuyunce o zaman sehir muhabbetini tekrar konusursunuz.Adam mantikli sebep sunarsan yine tartismaz heralde

Merkezde yerler evet. Ailene yakın oturmam diye bas bas söyledim zaten o da tamam uzakta bakarım bende dedi :( ya gidene kadar çekeceğim laflar ne olacak herkes beni küçümseyecek rezil olucam eminim gerçi sevgilimin evi yurdu kötü değil durumları iyi şöyle ailesini daha doğru düzgün tanımadım bir araya çok gelemedik bide onu düşünüyorum

Orasi neresi bilmiyorum ama cok sacma. Ne alaka fakir felan ?

Size verebilecegim bi tavsiye varsa giderseniz eger esiniz ve ailesine karsi tavriniz net olsun bastan, aman ben altan alayim huzursuzluk cikmasin demeyin. Sakin !

Ama ne yalan soyleyeyim, bi kac yil oncesine donebilsem ben gelmezdim esimin yasadigi sehire ..

Oraya gitsem zaten sırf sinirimden huzursuzluk bile çıkarırım ne alttan alması. Eminim ki sevgilimde buraya gelse huzursuzluk yapar ...

Hayir ailesiyle yasamiyorum ama esim ailesine cok duskun, aileside bana fazla iyi yaklasmayinca esim onlardan etkilendi hep.
Ustelik ailemin yanina gidip gelmemede laf edildi ve bu cok agirma gitti.. halada rahat degilim ailemin yanina gidip gelme konusunda bi turlu net tavrimi koyamadim. Kendime cok kiziyorum ama ben fazla ilimli ve iyi niyetli bi insanim, istiyorumki huzursuzluk cikmasin konusulup halledilsin hersey. Sonucmu ? Psykolojim bozuldu.

Artik kararliyim tavirli olucam ama dur bakalim, hamile oldugum icin iyiler su an o yuzden kendimi daha test edemedim :)

Allah sabır versin hep ne oluyorsa dış etkenler yüzünden oluyor zaten

ben biraz da bunun yaşam biçimi ile ilgili olduğunu düşünmeye başladım

bir çok kadın ben gittim memleketi çok aradım vs vs demiş

evet ben de gittim başka şehire 12 yılı geçti

hiç ailemi yahut eş dost arkadaş akraba özlemedim

zira onlara endeskli bir hayatın yoktu

annemlerle aynı şehirde olsak da az görüşecektim şimdi eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz en son bayramda görüştük mesela

yaşamı çevre ile tanımlarsak onun dayısı bunun eltisi vs vs o zaman o ortamdan uzak olmak kişiye daha zor gelir

ama hayatı daha dışarı endeskli ya da ev içi yaşarsak o el alemin eksikliği olmaz sanki

büyük şehir küçük şehir imkanlar tabii çok farklı da

istanbulda oturup denizi uzaktan görmeyen binlerce insan var

yani imkanın olması değil de imkanın yaşam biçimine dahi olması önemli
Ya onlarsiz nefes alamadikları arkadaşları dostları evlenip aile kurup, sanki hergun bizim uzağa gelin giden kızları düşünüyorda, kendi kendilerine arkadaşım yok, bilmem neyim yok konusuyorlar iste. Herkes yuva kurup oraya buraya dagiliyor. Valla benim kardeş dediğim dostlarım var, ama beni özleyen olduğum yere gelir. Hergün görüşecek degilim. Herkesin işi gücü var. Yada ben özlersem binerim arabaya yada uçağa kendim giderim. Hiç arkadaşım yok geri dönmek istiyorummu ben asla ve asla anlamıyorum anlamicamda

Ailemin dibinde olmayı asla istemiyorum benim için hangi şehir daha yaşanılabilir, bizim için imkanlar olanaklar açısından hangisi daha iyi diye düşündüğümde açık ara fark atıyor benim şehrim. Burada yaşasak aileme yakın olmayacagız ki burası büyük bir yer çok sık görüşmeyiz... yani ailemden çevremden alacağım tepkileri kafama takıyorum evet ama önemli olan benim düşüncem ilk olarak

Kendimizi kandirmayalim simdi tepki alinca. Önceki yorumlarda aileniz kadar tepkili olmasaydi belki erkek arkadasinizin sehrine gidebileceginizi yaziyordunuz. Bu katı tutumun tek sebebi sizin düşünceniz değil. Ailenizin size direttigi şeyleri "benim dusuncem" zaten diye kendinizi rahatlatip, kandirmaya calisiyorsunuz.

Numaramı sil lafını bu kadar rahat söyleyememeli zoruma gitti yarın gördüğünde ne tepki verir bilmiyorum sakince konuşamıyoruz ki bu konuda hemen sinirleniyor ben kaç defa diycem anlamıyor musun bıktım bu konudan sen sabaha kadarda konuşsan boş diyor
Belediyelerde nasil ise giriliyor hicbir fikrin yok anlasilan. Senin sehrinde ayni isi bulamayabilir.

Gittiğim her yere eşim geldi
4 şehir değiştirdim bu arada
Ben kurum o iş değiştirdi
Yani gelinebilir
Ama senin diretmen de yanlış yani illaki ailem salmıyo diye bir şey yok
O da ailem istemiyor der o zaman
İki aileye de eşit mesafede başka bir şehirde iş bul mesela
Sevgilin de evlenmek istiyorsa o şehre gelsin

Tesekkur ederim cevabiniz icin. Ben hamileyim simdi ve dogumdan sonra isi birakmayi dusunuyorum cocuguma bakmak icin. O bahaneylede buyudugum sehirde is bakicam.

Esim zaten kabul ediyor gitmeyi ama cok agir atiyor ve kimseye bahsetmek istemiyor o yuzden beni oyalayip vazgecicemi dusunmesinden korkuyorum.. tabi bide simdi cocuk olunca. Ama o kadar yanliz birakildimki Allah izin verirse hic vazgecmeye niyetim yok.

Ustelik esimde cevreside cok farkinda benim yasamak istedigim yerin avantajlari cok fazla oldugunun... ama ailesi icin iste.

Şahsen benim sıkıntım kendi şehrimden uzak olmak değildi zaten. Kendi ailemden bu kadar uzakta kalmışken onun ailesiyle aksine fazlasıyla içiçe olmak zorunda bırakılmaktı. Ben mesafemi koruyordum ama işte bunlar sıkıntılar yaratıyordu. Hep söylüyorum söyleyeceğim de; eşimi hala çok seviyorum ama şimdi ki aklımla evlenip oraya kesinlikle gitmezdim.

Böyle yorumlar benim için önemli kafa karışıklığımı biraz olsun çözüyorsunuz teşekkür ederim. Çok zor yaşamayan anlamaz sizi anlıyorum. 4 senenin sonunda nasıl geldi orayı merak ettim kabullenmiyordu diyosunuz sonuçta kabullenmiş...

Yoo eşim kabullenmiyor değildi, aklınca beni oyalıyordu. Tabii zor bir süreç, erteliyordu. Gitmek için adım atmıyordu. Ben atınca o da işyerini kapatıp geldi. Yaklaşık 6 ay cepten yedi. Sektör değiştirdi ama şu an çok memnun. Orada ne uzar ne kısalırdım. Burası iş açısından çok daha avantajlı, iyi ki gelmişiz diyor şimdi.

Aileler diplerinden ayirmak istemedikleri evlatlarini evlendirmese, ailelerinden ayrilmayan evlatlarda evlenip baskalarinin hayatini rezil etmese keske..

Konu sahibi ne ailen senden ayrilir,ne sen ailenden.. yarin bir gun adam yurt disina ciksa gidecek misin? Ya da ailen seni gonderecek mi saniyorsun? Su gobek bagini bir koparin once, adamin sahane bir isi var sen ise issizsin.. onemli olan imkan coklugu degil, sabit bir isinin olmasi.. ayrica telefon silmek nedir yahu ciddiyim biraz buyuyun once..

Canim bizde onceden yasadik ailem kesin buraya gelcek yoksa olmaz dedi daha sonra esimi ikna ettim bu sefer ailem is ciddiye donunce vaz gecti burda yapamam diye sana eziyet eder kizim sen git dedi bana bile sormadan ailem ona soyledi hatta oyle olunca ben gittim ama herhangi birseyde esime ben kariyerimi biraktim geldim diyorum ve gelcekten cok guzel bir isim vardi ve 5yil onceki o kazandigimin yarisini kazanamiyorum ama sukur agzimin tadi yerinde diyorum

Siz evliliğin ne olduğunu anladıktan birbirinizin kıymetini bilezikten sonra yerin önemi yok. Şuan ikinizde inatlaşma durumdasıniz ve kaybeden kazananı bu konuda hep sözleriyle vuracak senin yuzundenle başlayan bir sürü cümle kurulacak. O yüzden inatlaşma ile vakit kaybetmeyi adamakıllı konuşun gerekçelerinizi anlatın karşılıklı. Eşimin ve benim ailelerimiz aynı şehirde evlenirken dedik burda yaşarız evimizde hazır diye planlar yapılırken hayat bizi iki aileden de uzak bir yere götürdü. Aileleri karşılıklı tanıyın ama bunu tek başınıza değil ailenizle birlikte yapın aileniz sizin görmediğiniz şeyleri görebilirler ancak ondan sonra iki tarafı da incitmeden karar verebilirsiniz.

1- Adamın akrabası, ailesi arkadaşları orda ve adam katiyen ordan ayrılmak istemiyor.
2- Adamın işi orda.
3- Güvenlikli bir şehir değil.
4- Onun yanına gidersen mahalli baskı altına gireceksin.
5- Yalnız kalacaksın.
6- Çalışmayacaksın.
7- Ezileceksin.
8- Mutsuz olacaksın.
9- En önemlisi ailenın onayı yok.
10- Bu da demek oluyor ki sana bu adamla huzur yok!

Bunca şeye rağmen bu inat niye?
Değer mi?
Aşkın bitince bunca şeyle başedebilecek misin?

Biliyodum tabi ama illa burada oturacağız diyeceğini tahmin etmiyordum işin bu noktaya gelebileceğinide...
Ben senin haksız olduğunu düşünüyorum. Baştan herşeyi bilip bir ilişkiye başlamışsın. Risk almışsın. Şimdi de bu risk elinde patlamış. Sevgilinle arandaki mesele oldukça ciddi. İnsanın nerde yaşadığı mutluluğunu en çok etkileyen durumlardan biri. İkinizden biri kesin mutsuz olacak gibi görünüyor. Mantıklı düşünüp bu ilişkiyi bu noktada bitirmek en iyisi. Çözülebilecek bir konu gibi görünmüyor burdan bakınca.

Allah aşkına biraz mantıklı olun yani adamın orada bir düzeni işi var yanii birini seviyorsanız onunla aynı evi paylaşmak istiyorsanız yer farketmez bu konuda bencilsiniz annem istemez ne demek siz artık ayrı bir aile olacaksınız adam orada ha dediğine nasıl iş bulsun ki. Bu konuda baskı yapmanız çok saçma madem öyle istiyordunuz neden devam ettiniz ilişkiye. Nasılsa razı ederim dediniz galiba ama çocuk oyuncağı değil bu bende artık barışmayın o da yoluna baksın sizde aynı şehirden birini bulup rahat edin ama aşk bu değil yanii anamın dibinden ayrılmayayım falan.

Merkezde yerler evet. Ailene yakın oturmam diye bas bas söyledim zaten o da tamam uzakta bakarım bende dedi :KK43: ya gidene kadar çekeceğim laflar ne olacak herkes beni küçümseyecek rezil olucam eminim gerçi sevgilimin evi yurdu kötü değil durumları iyi şöyle ailesini daha doğru düzgün tanımadım bir araya çok gelemedik bide onu düşünüyorum
Senin nasil bir cevren var oyle?Kucumsemek rezil olmak ne demek? Sanki baska bir suc isliyorsun. Aileyi taniyamama flan evet dez avantaj onun icin ve ilk yazdigim seyler icin zaten biraz daha zaman gecsin. Bir de anakuzusuysa da sorun yasarsiniz,adami iyi analiz et..Sonra ailen biz sana gitme demistik diyip sanki tek sorun senin o sehre gitmenmis gibi basina kakabilirler

Siz evliliğin ne olduğunu anladıktan birbirinizin kıymetini bilezikten sonra yerin önemi yok. Şuan ikinizde inatlaşma durumdasıniz ve kaybeden kazananı bu konuda hep sözleriyle vuracak senin yuzundenle başlayan bir sürü cümle kurulacak. O yüzden inatlaşma ile vakit kaybetmeyi adamakıllı konuşun gerekçelerinizi anlatın karşılıklı. Eşimin ve benim ailelerimiz aynı şehirde evlenirken dedik burda yaşarız evimizde hazır diye planlar yapılırken hayat bizi iki aileden de uzak bir yere götürdü. Aileleri karşılıklı tanıyın ama bunu tek başınıza değil ailenizle birlikte yapın aileniz sizin görmediğiniz şeyleri görebilirler ancak ondan sonra iki tarafı da incitmeden karar verebilirsiniz.

Haklısınız Ailenizden uzak başka yere nasıl gittiniz ? İş dolayısıylamı aileniz tepki gösterdi mi ?

Ablalarım kardeşlerim yardımınıza ihtiyacım var sevgilimle kavga ettik az önce... bu sorunu ta ilişkimizden beri yaşıyoruz hala daha çözemedik. Şimdi sevgilim ve ben farklı şehirlerdeyiz. Evlendikten sonra ben kendi bulunduğum yerde yaşamamızı istiyorum o ise kendi şehrinde oturmamızı istiyor. Konuştuk daha önce dedi ki benim işim gücüm düzenim burda elimden gelen bu kadar. Bende devamlı üsteliyorum işlerin burdada olabilir diye... ailem beni uzak bir yere göndermek istemiyor bide benim oturduğum yerle onunki arasında çok fark var. Burda yazamayacağım, güvenlik açısından. ailem bu konuda çok katı sevgilimde katı, bende. Az öncede konu açıldı biraz patladı bana illa orası diyorsan sil numaramı dedi. Sonra yatıyorum ben bişey diyomusun dedi yok dedim kapattık. Numarasını sildim muhtemelen yarın görecek... sırf bu kelimeyi edebildiği için gerçekten sildim. Yanlış mı yapmışım doğru mu sizce ne yapıyım. Tamam onu anlıyorum ama ondada hiç anlayış yok sanki. İki arada bi derede kaldığımı görmüyor. Bundan başka hiçbir sıkıntımız yok diyebilirim bu yüzden ilişkimiz bitsinde istemem ikimizde birbirimizden vazgeçemiyoruz bilmiyorum böyle ölene kadar heralde evlenmeden konuşucaz. Bir fikre ihtiyacım var nasıl ikna edebilirim veya nedir başka yolu ? :KK43:

————————————————————————-

Sevgilimle bugün konuştuk numara silme olayı kapandı... mantıklı bir şekilde ona anlattım o da bana inanmıyorsun elimden başka bir şey gelmiyor dedi. Denedinmiki buraya gelmek için dedim denedim olmadı dedi. Daha önceden sadece bir kez başka bir yer için denemişti ama nedense birden bire vazgeçti orada akrabaları vardı aynı işi yapan onların yanına gidecekti. Sonra kim ne demişse onların yanına mı gideceksin onlar şöyle, böyle vs.... demişler sevgilimde bir şekilde vazgeçmişti. Ama bu konuları bana detaylı anlatmıyor.

Konuşmamızın en sonunda bana dedi ki birbirimizi üzmeyelim ben seni çok seviyorum, bu konu bir daha açılmasın ben diyeceğimi dedim daha da geriye dönmem sen geleceksin düşün kararını ver ayrılırsan üzülürüm belki hayatta bile olmam dedi. Sanırım artık bir karar verme vakti geldi... ayrılmak ağır basıyor sanki çünkü içimde bir yerde diyorum beni seven insan ne olursa olsun uğraşırdı. Bu kadar katı olmazdı en azından orta yolu bulmaya uğraşırdı... bu zamana kadar hiç ayrılmadık birbirimiz olmadan duramadık küssek bile hemen barışırız. Şimdi nasıl olur bilmiyorum. Sizce ne yapıyım akıl verin :KK43:
Mantıken Ayrılın.
Olmazsa olmalarını var uyusmuyorsunuz. İkinizden biri geri adım atsa bu sefer de o kişi mutsuz olacak. Zaten herseyi bırakıp koşa koşa gidecek kadar gözünüz kapanmamış da. Zaman kaybı

Allah aşkına biraz mantıklı olun yani adamın orada bir düzeni işi var yanii birini seviyorsanız onunla aynı evi paylaşmak istiyorsanız yer farketmez bu konuda bencilsiniz annem istemez ne demek siz artık ayrı bir aile olacaksınız adam orada ha dediğine nasıl iş bulsun ki. Bu konuda baskı yapmanız çok saçma madem öyle istiyordunuz neden devam ettiniz ilişkiye. Nasılsa razı ederim dediniz galiba ama çocuk oyuncağı değil bu bende artık barışmayın o da yoluna baksın sizde aynı şehirden birini bulup rahat edin ama aşk bu değil yanii anamın dibinden ayrılmayayım falan.

Anamın dibinden ayrılmayayım değil gerçekten kendim istiyorum burasını zaten burda olsak aileme yakın oturmam. Ben böyle olacağını düşünememiştim illa buraya geleceksin demez diye düşündüm

Back