Neden yapamadığını biliyorum

İyi geceler
Konuyu 26 Ekim de açmışsın. Benim evlilik yıldönümüm. O gece çok ağlamıştım. Ne hayallerle evlendim, evlenirken bile kiloluydum ben diye. Şuan biraz zorlansam da duzene soktum gibi. O zaman 108 civariydim suan 105 oldum. Hizli veremiyorum ama cok sukur vermeye basladim. Asiri hareketsizdim gunde 1000 adim bile atmiyodum belkide. Bugun ilk kez 50 dk spor yaptim. Aksam kizimla kosmali saklanbac oynamayi ben istedim hareket olsun diye... Ara ara ugrayip, en sonunda bende başardim diyebilmeyi cok istiyorum
Burda gercekten yuruyemiyordum bile. Suan epey yol katettim

O kadar güzel ve doğru bir yazı ki, bir kısır döngü mutlu olmak için yiyoruz sonunda mutsuz oluyoruz. Ben üniversiteye kadar hep zayıftım hiç iştahım yoktu 40-45 kg arasıydım. Ünide düzensiz beslenme çok yemeyi öğrenme ile kilo aldım. Ben hayatımda ilk kez hamburger yediğimde ancak yarısını yiyebilmiştim ve karnım çatlamak üzereydi. Kumpirin de ancak yarısını yiyebiliyordum. Hamile kalıncaya kadar 60-65 arasıydım, dikkat etmezsem 65 olurdum sonra diyet-spor yapıp 60-61’e iniyordum ama devam edemiyordum. İlk hamileliğimde direk 69 oldum sanki kilo almak artık benim hakkımdı. Doğumdan sonra 75’dim, 72’ye indim ilk 2 haftada. Sonraki yıllar yine 65 bandındaydım. İkinci çocuğumu doğurdum 9 aylık, diyet yapmıyorum ama çayın yanında yediğim her şeyi çıkardım hayatımdan kuruyemiş, bisküvi, kuru üzüm, zaten tatlı sevmem. Akşam 8’den sonra yemiyorum. Ama veremiyorum hala. Spor yapamıyorum sanırım ondan. Hem spor hem de diyet yapmak istiyorum. Çünkü ben de kolay kolay kilo veremiyorum.

Merhabalar Chocolita yazını hiç sıkılmadan sonuna kadar ve büyük bir heyecanla okudum.Ve açıkçası çok etkilendim.Böyle bir dürtüye ihtiyacım vardı açıkçası.
Kendimden bahsedeyim biraz,bende düşükle sonuçlanan gebelikler.nihayetinde bir doğum emzirme çeşikli sağlık sorunları ve tabikide iradesizliğim ve duygusal açlık sonucu 120 kg'a kadar çıkmıştım.Sonra bir gün öyle bir dank etti ki sağlıklı beslenerek ve duraktan erken inip yürüyerek evde leslie ve egzersizler yaparak 70 kg. a kadar indim.Düşünsene tam 50 kg verip bambaşka biri olmuştum.Özgüvenim nasıl yükseldi kendimle nasıl barışıktım anlatamam.Ama sonra ne olduysa 2 ver 3 al 3 ver 5 al derken daha doğrusu 75 oldum umursamadım kaçamaklara devam ettim 79 oldum aman verdim yine veririm bahanesi 80 i aştım derken derken bu sabah 88 kg ı gördüm ve ben şok...
En son başladığımda 82 kg a düşmüştüm ama son zamanlarda sabah öğlen iyi gidip akşam bozmalar,hafta içi iyi gidip hafta sonu bozmalar derken bu kiloyu gördüm.Üstelik eliptik bisiklet bile aldım ama düzenli yapmayınca ne faydası olsun salonun köşesinde duran eliptiğin...
Bugün yine yeniden tertemiz bir başlangıç yaptım.En önemlisi de 70 kg iken girdiğim kıyafetlere girebilmek için.Çünkü çalışyorum ve kıyafet sıkıntım çok oluyor bu ara...Sağlıklı beslenme ve haftada en az üç gün eliptik bisiklet macerama start verdim...
Neyse fazla uzatmayayım.Daha önce 50 kg ı verirken de kadınlar külübünün çok desteği olmuştu.Birlikten kuvvet doğarmış.Desteklerinizi bekliyorum,hep beraber hedef kilolarımıza inip koruyalım inşallah.Ben korumasını beceremediğim için bu günlere geldim... Ama aynı hatalara tekrar düşmeyeceğim,söz veriyorum...

Birlikte başarıcaz inşallah hoş geldiniz
Çok güzel yazmışsınız. Yüreğinize sağlık
Sabah bi daha okuycam.
İyi geceler dilerim...
Tunaydin diyeyim ancak okuyabildim mesajları hoş geldiniz çok teşekkür ederim. Sizin bunları okuyacak vakti ayırıp buna özen göstermeniz kendi istekleriniz kendi hayallerinizden kaynaklaniyor. İmkansız denen bir şey yok yeterince istersek her şey olur
Şimdi peki nasıl gidiyor ne durumdasın çok sevindim bu değişimlere
Yapabilirsin kilo verdikten sonra üstüne aldığınız 2 kilodan sonrasının önünü almak çok zor oluyor. O yüzden 2 kilo bize pay bırakabilecek şekilde fazladan zayıflamak gerek. 2 kilo almış olsak bile ideal kilomuzda olmalıyız. Ama alınan kilo 3 e çıktığı zaman tehlike arz ediyor toparlanması 1 ayı buluyor. Biz 1-2 haftada toparlayabilecegimiz taskinliklar yapmalıyız en fazla. Ben şuan mesela 62 ye dayanmışim. 60 kiloydum. Şuan hemen fabrika ayarlarına dönüp 56 ya koşmak istiyorum. 63 u kayarsa 64 selamlayacak ve isim zorlasacak
Birlikte halledicez bunu. Benimde daha kendimle isim bitmiş değil. Bazen hala o git gelleri yaşıyorum. Kontrol altında tutmaya çalışıyorum. 2 kilo kadar beni ele geçirmesine izin verdim ve aşırı pişmanım. Buna sebep olmak yerine 59 kiloya düşebilirdim. Beraberce devam edicez bu yola. İnanın bende bazen dönüp okuyorum bu yazdıklarımı yeniden hatırlamaya ihtiyaç duyuyorum ayni sizin gibi

İyi gidiyorum suan. 30 kasim da 105.3 idim. Şuan 102.9 geldim sabah.

Karantinada olmak hepimizi zorluyor. Elinden geldigince korumaya bak. Çünkü dedigin gibi almak cok kolay vermek cok zor.
Ben dogumdan sonra 103e kadar düşmüştüm. Şuan anca dogum sonrasi aldigimi verebildim. Halbuki bu denli almasaydim simdi 90larda olabilirdim..

3 kilo gitmiş çok sevindim gerileme olmamış azar azar ama ileri doğru bir gidiş harika evet kilo almak çok kolay. Ama yolunu bilince vermesi de kolay biraz hareketle orantılı gidiyor sadece. Kilo almak için hareket etmemize hiç gerek yok gayet rahat alınabiliyor. Ama vermek gerekince hareket lazım geldiği için tabi meşakkatli ama isteyerek yaptığımız her iş gibi bu da eğlenceli hale gelebilir

Gectigimiz hafta hic spor yapmadim. İcimden gelmedi hic. Ama bu hafta 250 dk hedef koydum kendime. Çünkü sadece kg vermek onemli degil vucudun toparlanması çok onemli. Karnim gitgide sarkiyor :/

Cok güzel yazi olmus tebrik ederim sizi. Bende sigarayi birakmayi düşünüyorum ama hep erteliyorum yarin birakirim sonra ki gun birakirim diye.Hamile olunca birakirim derdim ama hamile de olamiyorum. Iradem acayip zayif

Merhabalar,hafta sonum dengeleme ile geçti elimden geldiğince dikkat ettim.Bugün çok daha iyi çok daha motiveyim.Sizler nasıl başladınız yeni haftaya?
Kilolarımızı yazıp haftalık bildirim yapalım mı yoksa bu şekilde motivasyon grubu olarak mı ilerleyelim

Benim kendi topigim ve onun haricinde 2 topigim daha var
Ama şunu soyleyebilirim
30 Kasım'da 105.3tum
Bugun 14.gün 102.9
Fark 2.4 :)

Gectigimiz hafta hic spor yapmadim. İcimden gelmedi hic. Ama bu hafta 250 dk hedef koydum kendime. Çünkü sadece kg vermek onemli degil vucudun toparlanması çok onemli. Karnim gitgide sarkiyor :/
Sporlar asla boşa gitmez. Karın kası için çalışmak kesinlikle sonuç veriyor. Üstünde bir yağ tabakası var diye ise yaramadığını düşünmeyin. Eskiden pamuk gibi olan kaslar sıktığınz zaman sizi şok ediyor. Özellikle bel kası epey şaşırtmıştı beni

Cok güzel yazi olmus tebrik ederim sizi. Bende sigarayi birakmayi düşünüyorum ama hep erteliyorum yarin birakirim sonra ki gun birakirim diye.Hamile olunca birakirim derdim ama hamile de olamiyorum. Iradem acayip zayif
işte bütün bu düşüncelerin içinden sıyrılıp ben yapabilirim dediğiniz zaman bir süre sonra beyniniz de sizinle hemfikir oluyor. Onun bütün yönetimi sizin elinizde. Eğer siz benim iradem zayıf diye sıklıkla düşünüyorsanız beyniniz bu bilgiye alıştığı için bunu yapacak potansiyaliniz varsa bile yokmuş gibi davranacak. Onu diğer fikre alıştırmak için bunu tekrar etmelisiniz. Boyle buyuk bir iyiliği kimse sizin için yapmaz. Siz diğer elinizden tutup sarilmalisiniz

Ben motivasyon olarak ilerleme taraftariyim. Çünkü kimsenin üzerinde bir baskı hissetmesini istemiyorum. Ben şahsen haftalık bildirim yapılan gruplarda da denedim, fazla uzun surmedi. İsteyen tabi ki paylaşabilir fikir olur güzel olur o ayrı tabi motive olmanız çok güzel benim haftam berbat başlamıştı. Ama yarın bütün gücümle dönüyorum inşallah

O kadar güzel yazmissiniz ki.. içinde olduğumuz beden o kadar bize ait değil ki.. Bana motivasyon sağladı yazdıklarınız. Bende kilo vereceğim. Buraya not düşüyorum ki vermezsem baktıkça uyanayım diye.. şuan 86 kiloyum. Nisan ayında 55 kg olacağım. Bunu kendime borçluyum. .

Çok teşekkür ederim

Bu
Bende 80 kiloyla başlamıştım aralık ayında. Haziran da 60 kilo olmuştum acele etmeyin gerekirse 6-7 ay da istediğiniz sonuca ulasin. Belki 1 yıl sonra. Ama hep ileri doğru yol kat etmek önemli. Zaten bu süreçte her ay biraz daha zayıf ve fit goruneceginiz için istediğiniz esas kiloya gelene kadar da güzel motive olacaksiniz. Kendinizi iyi hissedeceksiniz ben 60 kiloyla kendimi çok iyi hissetmiştim ve bir süre ara vermiştim. Tabi ki yaparsınız. Ama bir konuda hata yaptım ben ara verme olayını hareketsiz kalarak kilo alma olayına çevirdim. Şuan 63 kiloya uzanmisim bugün yeni bir başlangıç yapıyorum. Başından beri Asıl hedefim olan 55 kiloyu Alicam inşallah

Bence uzulme cok arti bir rakam degil ama tabi önüne gecmek gerek. Ozellikle bu dönemde disari cikamasakta evde hareket etmemiz sart. Yerinde yurume ile cok kg verenler var. Leslie ve farkli egzersiz videolari ceken spor eğitmenleri var youtube ve instagramda.
20 kg vermissin 7 8 kgyu yaza kadar cok rahat verirsin

Bunu buraya koyayım ki beni kamcilasin ben yanlış bir taktik denedim arkadaşlar asla önermiyorum. Asıl hedefim 55 kiloydu ama 60 a ulaşıncada kendimi iyi hissettiğim için biraz daha sakinledim. Görüntüme güvenerek diyet yaparken yiyemediklerimi biraz yiyeyim hepsinden ayrı ayrı hevesimi alayım ki yeniden başlarken aklımda kalmasın dedim. Evet hepsinin tadını biliyorum ama yine psikolojimi doyurmak adına bir hataya düştüm. 2 hafta tamamen ipleri bıraktım. Ama tamamen. Yani taşkınlık denemez buna. Ödüllendirme denemez. Bayağı abarttım. Midem eski durumunda olmadığı için bulantılar yaşadım. Yani 80 kiloluk halimde yediğim şeyleri yine yiyebildim ama sonrasında midem aşırı bulandı. Sandım ki en fazla 1 kiloluk sıkıntı verir bana. Öyle olmuyormus arkadaşlar.. 3 kilo!! Ben bu 3 kiloyu verebilmek için 1 ay ter dökmüştum eskiden. Eğer bu hafta buna bir dur demeseydim 1 ay sonra 70 e yaklaşıyor olacaktım. Tehlikeyi fark ettim. Hareketi de bırakmıştım o süre zarfinda.

Şimdi eski disipline geri dönüyorum ve asla ama asla böyle bir hataya tekrar düşmek istemiyorum. Biz çok kilolu hanımlarken kilo vermişsek salamayiz arkadaşlar. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Bizim vucudumuz kilo almaya elverişli. Zaten uzun süredir 60 kilo olan bir kadının bunyesiyle bizimki malesef ki bir değil. Bizim salmalarimizin da ölçüsü olmuyor çünkü istemsizce nasıl kilo alınır iyi biliyoruz. Nefsimiz neleri istiyoruz iyi biliyoruz. Ama zaten yıllardır 60 kilo olan bir kadın taşkınlık yapsa bile bir anda bizim kadar kilo alamaz. Çünkü 80lerden 100lerden gelme bir nefisle onunkisi bir değil. O kafayı o bilemiyor. Bizimde onları anlamamız zor oluyor çünkü bizim dizginlemeye çalıştığımız duygusal bir acligimiz var. Bu yüzden canım arkadaşlarım bizim kendimizi odullendirme şeklimiz daima kontrol altında olmalı. Salma bırakma şeklinde olmamalı.

Şuan kendimi nasıl hissediyorum biliyor musunuz. İki haftada 60 kilodan 63 e çıkan bir kadın olarak 80 kilo hissediyorum. Aynaya baktigim zaman geçen seneki kadını görüyorum. Odemli yüz çıkmış karın yağlı vücut. Hayır hayır hayır..

Bir kuralı asla unutmamak zorundayım. Konuda da bahsettiğim gibi, diyeti bozma. Diyeti bozarsan bile diyet kafasından çıkma. Yani asla vazgeçme!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…