Size kısa bir zaman önce eşimle evde yaptıgımız değişiklikleri yazayım. Belki size de bir faydası olur. Ben ve eşim de adeta siyah ve beyaz gibi zıttız ama sükür istifçiliği ikimizde sevmiyoruz. O bana bakarak daha doğrusu gaza gelmiş de olabilir. Onda düzen takıntısı var bende fazla eşyaları atma huyu var. Bu bizi ortak paydada birleştirdi.
Yaptıgımız şeyleri sayayım. Öncelikle vakumlu hurçlardan aldık çokça. Annemin çeyiz diye verdiği ama asla kullanılmayan atsam satsam gönül koyacagı yastık yorgan havlu yatak örtüsü minder kullanılmayan battaniyeler çeşitli örtüler yani yatak odası malzemelerinin hepsini bu hurçlarla baza altına koyduk. Böyle çok daha sağlıklı oldu. Baza altına kışlık koyuyordum onları ordan aldık. Hepsi kapalı naylonda olunca toz yapma gibi saglıksız yönünün de önüne geçtik. Evim 2+1 bir de çocuk odam var. Orda bir dolabım var. Yatak odamızdaki 4 kapılı dolabı ikiye böldük yuk olarak kullandıgımız kısmından eşim bana çalısma masası yaptı. Onu ve kalan 2 kapaklı askılı kısmı çocuk odasına koyduk. Yatak odamız nasıl ferahladı anlatamam. Çocugum küçük onun yatagını da yatak odamıza koyduk.çocuk odasını giyinme odası ve çalışma odası olarak kullanıyoruz şimdilik. Çocuk büyüyünce yine değişecek sistem tabi. Bir de ben bütün kıyafetlerimi asarım. İç çamasırı ve evde giymelik kıyafetlerim sadece katlıdır Tşörtlerim pantolon etek herşeyim askıdadır. Eşimin kıyafetlerini de oyle yerleştiriyorum. Bu yuzden kıyafetler dolapta dagılmıyor. Çıkarıp hemen asılıyor çünkü. Bu tabiki tembelliğimden
birsürü askım vardır.
Mutfak eşyası çeyizimde neyse o gibi çok nadir alırım. Annemin 1500 tane tabagı çanagı vardor. Ondan zannımca mutfakta yayıntı yapacak birşeyim yok. Oturma odamda da tv ünitesi altı harici dolabımsı bir şey yok. Size tavsiyem varsa atın. Ve tv ünitesi dolabına en gereksiz şeyleri koyup çocuk kilidiyle kilitleyin. Eşinize açmamasını luzumsuz olan şeyleri oraya yerleştirdiğinizi söyleyin.
Bir tek ayakkabı atma konusunda size katılamadım. Sormadan ben olsam atmam. Benim kişisel esyalarımı da sormadan birisinin atmasını istemem. Eger vestiyere sığıyorsanız esinizin ayakkabı tutkusuna mani olamayın diyin. Kendi sağı ona solu kendinize ayırın mesela sığamazsa kendisinin atmasını sağlarsınız. Bir de eğer imkanınız varsa kiravıysanız vs depolama alanı olan bir apartmana taşınabilirsiniz. Bizim apartmanın bodrum katını depo olarak kullanıyoruz. Gereksiz birşey almasan da çocuk eşyaları sürekli boşa çıkıyor. Kızın arabaları bisikleti küçülen kimi eşyası küçükken kullandıgımız küveti ve aklıma gelmeyen bir sürü malzemesi 2. Yi yaparsak yine de herşeyini atmış olmayayım diye bodrumda. Oyuncak kutumuz da bir tane. Taşmaya başlayınca oyuncakları ağagı iniyor kolilenip.
2017 de kpss ye hazırlanmıştım ucundan kıyısından döndüm. Bu sene tekrar hazırlanmaya karar verince bodruma kaldırdığım kpss kitaplarım dağ gibiler beni bayagı bir maliyetten kurtardı. Yani herseyi de atmak doğru değil. Ama evden uzaklaştırmak lazım. Saklayıp değerlendirilebilecek eşyalar için ev dısında depolama alanı şart bence.
Oturma odası için bir de yastık fıstık gereksiz varsa kaldırın. Ben renk renk desen desen kırlent almıştım. Sürekli bana iş çıkarıyordu kalabalık görünüyordu hepsini kaldırdım. Ne kadar sadelik o kadar huzur. Çok uzun yazdım galiba kusuruma bakmayın.