Evine misafir odası yapan, en pahalı güzel eşyaları misafir için ayıran, bu hayatta güzel şeyleri kendine değil misafire layık gören arkadaşlar soruya doluşmuş! 1+1 evde oturmadan önce düşünecektiniz falan demişler bir de. Misafiri düşünerek çok odalı evler tutmamız gerekmiş. Bu kafaları yaşamak için siz ne yiyip ne içiyorsunuz ya? Evlenirken binbir masraf içinde bütçeleri 1+1 ev tutmaya yetmiştir ya da iş yerlerine yakın istedikleri semtte içlerine sinen ev bu olmuştur. Ev ararken misafiri rahat ettirme kriterimiz olduğunu bilmiyordum. Bunu da burdan öğrendim yani. Şaka gibisiniz. Heleki istanbul gibi büyükşehirde yaşıyorsanız zaten ya büyük ama çok eski bir evde oturacaksınız ya da amerikan mutfaklı balkonsuz küçük bir evde. Şu an yaşadığım semtte 2+1 ev dışardan içerden çok şık ve konumu harika ona rağmen onda bile balkon ve ayrı mutfak yok kirası da 42 bindi arayıp sorduğumda. Bu havadan konuşan arkadaşlar sanıyorum ücra şehirlerde yaşıyorlar. Ancak öyle yerlerde at koşturulacak büyük evler ve uygun kiralar var çünkü. Ama her ne olursa olsun o evi tutmadan önce düşünecektiniz ya da zaten misafir gelmesin diye o evi tutmuşsunuz gibi yorumlar çok çirkin. İnsanlar kendilerine yuva kuruyorlar sülaleye misafirhane değil. Ayrıca benim de sekiz aylık bir bebeğim var ve evde hala emzirme sutyeniyle dolaşırım. Bebeğimi her istediğinde çıkarır emziririm. Bir hafta boyunca emzirmek için soru sahibi kendini odaya kapatacak. Uyutmak için odaya kapatacak. Bebeği uyutup bir soluklanayım diyeceği yerde evi toparlaması, tuvalet ve banyoyu sık sık yıkaması, yemek hazırlaması gerekecek. Yurt dışından gelecek alışık olmadıkları bakteri ve virüsler heleki 5 yaşındaki kreş çocuğunun bebeğine ne hastalık getireceği de meçhul. Nerden tutsan elinde kalır. Eşiniz tüm gün işte olacak zaten o akşam eve gelince çayını içip sohbetini yapacak onun için bir sıkıntı zaten olamaz. Eğer eşiniz normalde bu kadar düşüncesiz bir adam değilse karşınıza alıp tüm bu durumları sakince anlatın ve size bir çözüm bulmasını isteyin. Düşüncesiz bir adamsa da akşam eve geldiğinde verin eline fırçayı süpürgeyi evi temizletin yemeği çayı ona yaptırın. Misafir ağırlasın madem bu kadar meraklı.