misafire gelme denir mi cok mu ayıp bu durum

Yabancı kişiler değiller düşünmeleri lazım ama dusunememisler rahatsızlık hissetmeyin bence evin küçük oldugunu bilerek gelmiyorlar mi gelmeyin demektense yere yatak açın güzelce agirlayin bunda bişey yok boşuna stres yapmayın esinizide bundan dolayı kırmayın bence

Bu insanlar ne kadar yüzsüz ve düşüncesiz. Airbnb diye bir şey var ayarlasınlar 1 haftalık bir ev, orada kalsınlar. Bunu siz demeden onların düşünmesi gerekir.

Yere yatak açmak ne ya ayrıca depremzede değillerse 6 kişi 1+1 evde yerlerde yataklarla normal bir durum mu, niye böyle bir eziyet çeksin herkes 😄

Siz de bu kadar strese gireceğinize eşiniz konuşsun çok sevindik gelmenize ne güzel oldu, evin durumunu biliyorsunuz tarihleri söyleyin kalacak bir yer ayarlayalım birlikte vs denilebilir çok garip değil yani bu kadar strese girmeye ne gerek var

Konu sahibi lohusa değil bebeği 4 aylık olmuş. Lohusalık ilk 40 gün için kullanılan bir tabirdir.

Ben bazı yorumları okuyunca yorum sahiplerinin nasıl insanlar olduklarına şaşırıyorum açıkçası. İnsanlık değerlerini sorgulaması gerek bazılarının. Siz sadece yeğeninizi görmeye gitmek istemeyebilirsiniz, canınızın canı sizin için çok önemli bir olgu olmayabilir ama herkes için genelleme yapamazsınız. Sadece bebeği görmeye gelmedikleri kanısına nereden vardınız oturdunuz konuştunuz sanırım gelecek olanlarla. Ablasıyla gerçekten samimi olan bir insan yedi kat yabancı gibi otel ayarlayalım diyemez asıl. Benim ablam bana sen otelde kal dese aşırı kırılırım. Belki aylar yıllar sonra gelip 1 hafta kalacağım onda da otelde kalacağım yani. O zaman konu sahibi de yurt dışına gitse otelde mi kalsın bu mantıkla? Ev 1+1 olsun ne olacak birlikte yaşamayacaklar ya sonsuza kadar geçici bir ziyaret bu. Ben yurt dışındayken olduğum ülkeye gelecek olan çok sevdiğin eski iş arkadaşımı kendin arayıp boşuna para vermeyin otele eşinle bende kal istediğiniz şekilde gezersiniz yatmaya buraya gelirsiniz dedim. Bence bu kadar da bireysel yaşamaya gerek yok.

Çok enterasan gerçekten insanların özellikle sadece yeğenlerini görmeye gelmiyorlar yazmasına aşırı şaşırıyorum benim ablama gitme sebebim neredeyse sadece yeğenlerimi görmek olmuşken.

Lohusalik 40 gün sonra bitmiyor maalesef, bazen duygusal ve fiziksel etkileri aylarca devam ediyor bu bir; benim insani degerlerimi sorgulamak da sizin üzerinize vazife değil bu iki.

bi de gelenlerin yatacağı yerde mutfak olacak, gece kalkıp mutfağa gitmek istese gidemez bile elin adamının yattığı yere.
Bir hafta mutfağa gidilmeyince, sürahide yatak odasına su getirilince ölünüyor mu çok merak ediyorum. Bu tür yorumları bir bu forumda görüyorum şükür çevremden duymuyorum

biz 1+1 evde iki kişi yaşarken kardeşim geldi. Hiç sığılmıyor kesinlikle. Kusura bakmayın 6 kişi 1+1 ev insanlık dışı. Siz kendinize bi gece otel tutun en azından siz bebekle gidersiniz. Bu ne utanır dışarda kalırlar belki. Ben gelmeyin derdim. Ayıp olmasın diye işkence etmeyn kendinize.

Lohusalik 40 gün sonra bitmiyor maalesef, bazen duygusal ve fiziksel etkileri aylarca devam ediyor bu bir; benim insani degerlerimi sorgulamak da sizin üzerinize vazife değil bu iki.
Lohusalık konusunda sizi değil de bilim insanlarını referans almayı tercih ediyorum. Hadi olsun en fazla 8 hafta, 4 ay geçtikten sonra lohusalıktan söz edilmez. Bir şey yazdınız diye doğru olmayan bir şeyi savunmadaki ısrarınız da enteresan. Canımın istediğini sorgularım. Siz görmediğiniz konuşmadığınız birilerinin kesinlikle sadece yeğenini görme amacıyla gelmediği tahlilini yapmayı kendinizde hak görüyorsanız, ben de yorumunuzdan istediğim değerlendirmeyi yapmayı kendimde hak görebilirim.

Lohusalık konusunda sizi değil de bilim insanlarını referans almayı tercih ediyorum. Hadi olsun en fazla 8 hafta, 4 ay geçtikten sonra lohusalıktan söz edilmez. Bir şey yazdınız diye doğru olmayan bir şeyi savunmadaki ısrarınız da enteresan. Canımın istediğini sorgularım. Siz görmediğiniz konuşmadığınız birilerinin kesinlikle sadece yeğenini görme amacıyla gelmediği tahlilini yapmayı kendinizde hak görüyorsanız, ben de yorumunuzdan istediğim değerlendirmeyi yapmayı kendimde hak görebilirim.
Anlaşıldı. En birinci sensin ok👏🏻👏🏻

1+1 evde oturan kardeşim olsa bırakın bir hafta kalmayı bir gün bile kalmak istemezdim kardeşim veya yeğenim için ölüp bitsem bile.
Bir defa küçük bir bebek var evde ve 4 aylık henüz.Bizden hastalık kapma ihtimali var ev küçük annenin moralli dinlenmiş olması önemli nasıl rahat edebilirler her metrekaresinde biz ve eşyalarımız varken? diye düşünürüm.Bizden ötürü rahat edemeyeceklerini bilirim ve bunun için çözüm üretmeye çalışırım amacım yeğenimi görmekse...
Giderim akşam otele;mis gibi hem ailemle rahat ederim hem kardeşimi,gelinimiz ve bebeğimizin konforunu bozmamış olurum.
Dışardan yemek siparişi veririm,dışarda yeriz veya gelinimiz için kolaylık olacaksa rahatsızlık hissetmeyecegini düşünürsem kendim hazırlarım.
Bebekle zor oluyor kendimden biliyorum lohusalık döneminde veya değil bilirim ki annenin kendini nasıl hissettiği çok önemli empati yaparım,kendimi onun yerine koyarım beyin fırtınasına gerek yok yapılacak şey bu kadar basit.

1+1 evde otursam ve bana yatılı misafir gelinse aynı şekilde ince düşünsünler isterim tamam yurtdışından gelmek istemeleri bebeğimi görmek istemeleri mutlu eder ama düşüncesizlik hissettiğimde benim de hevesim kaçardı ne yalan söyleyeyim.Ama eşimle kavga etmek yerine kendimi doğru ifade etmeye, orta yol bulmaya çalışırdım.
Bu süreç sizi daha fazla yormadan eşinizle bir orta yol bulursunuz umarım.

Bu şekilde misafir agirlayacaksiniz ağirlamayin zaten. İki gün için bu kadar bileneceğinizi bilselerdi emin ol onlarda gelmezlerdi evinize. Bir/iki hafta olsa anlayacağım iki gün için gelecekler diyorsunuz. Bazılari otel demiş hayretle okudum. Sanki kardeşin oturduğu şehire tatile gidiyorlarda orda kalıp bedavaya getiriyorlarmis gibi konuşulmuş. İki günlüğüne yeğenini, kardeşini görmek için gidiyormuş kadın böyle bir durumda da gitsin otelde kalsın denmez yahu ayıp!

Bu şekilde misafir agirlayacaksiniz ağirlamayin zaten. İki gün için bu kadar bileceğinizi bilselerdi emin ol onlarda gelmezlerdi evinize. Bir/iki hafta olsa anlayacağım iki gün için gelecekler diyorsunuz. Bazılari otel demiş hayretle okudum. Sanki kardeşin oturduğu şehire tatile gidiyorlarda orda kalıp bedavaya getiriyorlarmis gibi konuşulmuş. İki günlüğüne yeğenini, kardeşini görmek için gidiyormuş kadın böyle bir durumda da gitsin otelde kalsın denmez yahu ayıp!
İki günlüğüne değil,sonraki yorumlardan birinde bir hafta yazmış konu sahibi.
Ayrıca sadece kadın değil eşi ve çocuğuyla beraber gidiyor :)

Son düzenleme:
Bağzı gelinler kurban olsun benim eniştemin osuruğuna 😂😂😂
1+1 ev tutup orda görümceniz eşi ve cocugunu agırlamanızı böyle bi deneyimi yaşamanızı isterim özellikle 1+1 evde yaşamayı denemeniz cok iyi olur cunku yaşamayan empati yapamıyor malesef. anne baba da dahil kücücük evde iç içe yaşamak hiç de kolay değil.

Evine misafir odası yapan, en pahalı güzel eşyaları misafir için ayıran, bu hayatta güzel şeyleri kendine değil misafire layık gören arkadaşlar soruya doluşmuş! 1+1 evde oturmadan önce düşünecektiniz falan demişler bir de. Misafiri düşünerek çok odalı evler tutmamız gerekmiş. Bu kafaları yaşamak için siz ne yiyip ne içiyorsunuz ya? Evlenirken binbir masraf içinde bütçeleri 1+1 ev tutmaya yetmiştir ya da iş yerlerine yakın istedikleri semtte içlerine sinen ev bu olmuştur. Ev ararken misafiri rahat ettirme kriterimiz olduğunu bilmiyordum. Bunu da burdan öğrendim yani. Şaka gibisiniz. Heleki istanbul gibi büyükşehirde yaşıyorsanız zaten ya büyük ama çok eski bir evde oturacaksınız ya da amerikan mutfaklı balkonsuz küçük bir evde. Şu an yaşadığım semtte 2+1 ev dışardan içerden çok şık ve konumu harika ona rağmen onda bile balkon ve ayrı mutfak yok kirası da 42 bindi arayıp sorduğumda. Bu havadan konuşan arkadaşlar sanıyorum ücra şehirlerde yaşıyorlar. Ancak öyle yerlerde at koşturulacak büyük evler ve uygun kiralar var çünkü. Ama her ne olursa olsun o evi tutmadan önce düşünecektiniz ya da zaten misafir gelmesin diye o evi tutmuşsunuz gibi yorumlar çok çirkin. İnsanlar kendilerine yuva kuruyorlar sülaleye misafirhane değil. Ayrıca benim de sekiz aylık bir bebeğim var ve evde hala emzirme sutyeniyle dolaşırım. Bebeğimi her istediğinde çıkarır emziririm. Bir hafta boyunca emzirmek için soru sahibi kendini odaya kapatacak. Uyutmak için odaya kapatacak. Bebeği uyutup bir soluklanayım diyeceği yerde evi toparlaması, tuvalet ve banyoyu sık sık yıkaması, yemek hazırlaması gerekecek. Yurt dışından gelecek alışık olmadıkları bakteri ve virüsler heleki 5 yaşındaki kreş çocuğunun bebeğine ne hastalık getireceği de meçhul. Nerden tutsan elinde kalır. Eşiniz tüm gün işte olacak zaten o akşam eve gelince çayını içip sohbetini yapacak onun için bir sıkıntı zaten olamaz. Eğer eşiniz normalde bu kadar düşüncesiz bir adam değilse karşınıza alıp tüm bu durumları sakince anlatın ve size bir çözüm bulmasını isteyin. Düşüncesiz bir adamsa da akşam eve geldiğinde verin eline fırçayı süpürgeyi evi temizletin yemeği çayı ona yaptırın. Misafir ağırlasın madem bu kadar meraklı.

4 ay boyunca bebeği görmeye gelmemeleri çok ayıp. Bir an önce bu hatalarını telafi etmek zorunda hissediyorlardır haklı olarak. Siz de eğer Türkseniz bunun böyle olması gerektiğini biliyorsunuzdur. Yok yabancı uyrukluysanız bunun size garip gelmesi normal.

Evine misafir odası yapan, en pahalı güzel eşyaları misafir için ayıran, bu hayatta güzel şeyleri kendine değil misafire layık gören arkadaşlar soruya doluşmuş! 1+1 evde oturmadan önce düşünecektiniz falan demişler bir de. Misafiri düşünerek çok odalı evler tutmamız gerekmiş. Bu kafaları yaşamak için siz ne yiyip ne içiyorsunuz ya? Evlenirken binbir masraf içinde bütçeleri 1+1 ev tutmaya yetmiştir ya da iş yerlerine yakın istedikleri semtte içlerine sinen ev bu olmuştur. Ev ararken misafiri rahat ettirme kriterimiz olduğunu bilmiyordum. Bunu da burdan öğrendim yani. Şaka gibisiniz. Heleki istanbul gibi büyükşehirde yaşıyorsanız zaten ya büyük ama çok eski bir evde oturacaksınız ya da amerikan mutfaklı balkonsuz küçük bir evde. Şu an yaşadığım semtte 2+1 ev dışardan içerden çok şık ve konumu harika ona rağmen onda bile balkon ve ayrı mutfak yok kirası da 42 bindi arayıp sorduğumda. Bu havadan konuşan arkadaşlar sanıyorum ücra şehirlerde yaşıyorlar. Ancak öyle yerlerde at koşturulacak büyük evler ve uygun kiralar var çünkü. Ama her ne olursa olsun o evi tutmadan önce düşünecektiniz ya da zaten misafir gelmesin diye o evi tutmuşsunuz gibi yorumlar çok çirkin. İnsanlar kendilerine yuva kuruyorlar sülaleye misafirhane değil. Ayrıca benim de sekiz aylık bir bebeğim var ve evde hala emzirme sutyeniyle dolaşırım. Bebeğimi her istediğinde çıkarır emziririm. Bir hafta boyunca emzirmek için soru sahibi kendini odaya kapatacak. Uyutmak için odaya kapatacak. Bebeği uyutup bir soluklanayım diyeceği yerde evi toparlaması, tuvalet ve banyoyu sık sık yıkaması, yemek hazırlaması gerekecek. Yurt dışından gelecek alışık olmadıkları bakteri ve virüsler heleki 5 yaşındaki kreş çocuğunun bebeğine ne hastalık getireceği de meçhul. Nerden tutsan elinde kalır. Eşiniz tüm gün işte olacak zaten o akşam eve gelince çayını içip sohbetini yapacak onun için bir sıkıntı zaten olamaz. Eğer eşiniz normalde bu kadar düşüncesiz bir adam değilse karşınıza alıp tüm bu durumları sakince anlatın ve size bir çözüm bulmasını isteyin. Düşüncesiz bir adamsa da akşam eve geldiğinde verin eline fırçayı süpürgeyi evi temizletin yemeği çayı ona yaptırın. Misafir ağırlasın madem bu kadar meraklı.
Bende bir kaç sayfa önce hastalıktan bahsettim konu sahibi dahil kimsenin dikkatini çekmedi sanırım daha dün bir arkadasimin bebeğini hastaneye yatırdılar grip virüsü yüzünden ve menenjit olma ihtimali yüzünden de hastanede kalacaklar bir kaç gün daha test sonuçları gelene kadar oda belki de bu kısmı dusunememisti küçük bir çocuk var ve küçücuk evde ne kadar koruyabilecekler acaba okadar insan varken

Bende bir kaç sayfa önce hastalıktan bahsettim konu sahibi dahil kimsenin dikkatini çekmedi sanırım daha dün bir arkadasimin bebeğini hastaneye yatırdılar grip virüsü yüzünden ve menenjit olma ihtimali yüzünden de hastanede kalacaklar bir kaç gün daha test sonuçları gelene kadar oda belki de bu kısmı dusunememisti küçük bir çocuk var ve küçücuk evde ne kadar koruyabilecekler acaba okadar insan varken
O zaman da annesinden çok halası üzülür tabiki burdaki arkadaşlara kalırsa.

1+1 ev tutup orda görümceniz eşi ve cocugunu agırlamanızı böyle bi deneyimi yaşamanızı isterim özellikle 1+1 evde yaşamayı denemeniz cok iyi olur cunku yaşamayan empati yapamıyor malesef. anne baba da dahil kücücük evde iç içe yaşamak hiç de kolay değil.
Evim 2+1 ama bir odası stüdyo olduğu için 1+1 diyebiliriz. Çokça misafir ağırlıyoruz. Öyle misafir odam falan yok yani. Ama ben burda yazan üyeler gibi kimse mutfağıma giremez, yatak odama giremez düşüncesinde bir insan değilim. Gelene, mutfak orda, buzdolabı burda, tencereler şurda, keyfinize bakın diyorum. Böylece ne ben yoruluyorum ne de gelen geriliyor. Zaten evimize geliyorlarsa ya ailemizdir ya samimi olduğumuz dostlarımız.

İlk sayfalarda durumun tam tersini yaşadığımı anlattım, 1 odası full kolili olan bu sebeple de 1+1'e dönen eve eltim ve çocukları geldi geçen gün. Bebek sizin bebeğinizden küçük, 3 ay dolmamış daha. Bir yere koydular uyudu, ağladığı zaman dolaşmayı seviyormuş aldık kucağımıza dolaştırdık. Emmek istediği zaman yatak odasına geçti eltim emzirdi kalanında hepimiz destek olduk yani. Ben bebeli biri değilim, kendimden yorum yapamıyorum ama karşıdan baktığımda kadını ilk defa kahvaltı ederken gördüm bebesi ağladığında hemen koşması gerekmediği için. Kahvaltıya kayınvalidem de el attı yemek yaptı falan derken bitti gitti. İşinize de gelen durumları olmaz mı onu sormak isterim özetle 🤷🏿‍♀️

X