misafire gelme denir mi cok mu ayıp bu durum

Ayy allahım herkes mi prenses. Hadisenin şarkısını çok mu dinledi bazıları anlamadım. Anne babasının evinde hep çok mu rahattı herkes bir el yağda bir el balda mıydı. İdare etmek tecrübesini hiç yaşamadınız mı? bu kadar mı elittiniz yani. Mikroplar falan havada uçuşmuş 😂 görümce nereden geliyor, Afrikada, hindistan vs. Eğitim ve sağlık hizmetinin düşük olduğu yerlerde olur genellilke bu tarz tehlikeli mikroplar ki maalesef onlar her yerdeler 🤷‍♀️ birde şu soru sorulunca istediği cevabı alamayanlar neden soru soruyorsunuz. Konu sahibi için cevap belli hiçte ayıp olacağını düşünmüyor o zaman niye yazdın buraya

Son düzenleme:
benim erkek kardesim veya abim yok. hep kiz kardeşiz. çok fazla empati yapamayacağım bu yüzden ama yurt dışından tüm planlarımı yapıp canımın canını görmeye gitmek isteyince gelinin "evim çok küçük rahat edemeyiz yeaaaa" diye düşünüp, kardesimi darlıyor olmasi....aman allahim ne üzücü. yani ne olursa olsun buyursun gelsinler. bana, bebeğime değer verip geleceklermis, nasıl mutlu olurum. insanlar araçla 2 saat yol gitmiyor bebek görmeye üç kuruşum gidecek diye. kadin çoluk çocuk eş toplayıp gelecek, dunyanin masrafini edecek ve gelin burun kiviracak. bilse bence ayağını evinize basmaz. ne mutlu bize ki insanlar her düşündüğümüz şeyi bilmiyorlar. yoksa rezil oldugumuzla kalirdik

İdare etmek, birkaç gün rahatından ödün vermek dünyanın en kötü şeyi tabi. Benim etrafımda hâla devam ediyor bu tür gelmeli, gitmeli, kalmalı aile ilişkileri. Kimse de mutsuz evlilik yaşamıyor.
Eve insan almayıp, koca ailesiyle irtibatı sıfıra indirince daha mutlu olacağının sanılması da komik.
Burada ev ve çocuk büyük olsa da görümce ve ailesinin kalmasına yine şiddetle karşı çıkılacaktı. Genel olarak es aile ilişkilerinden ve misafirden nefret ediliyor çünkü.
Acik açık bu yazılsın en azından konuya bağlı bahanelerin düzülmesine hiç gerek yok.

Ayrıca "kan bağım yok" gerekçesiyle baldızını,kayinvalidesini,kayinpederini evimde ağırlamak istemiyorum red cevabıyla karşılaşmasını temenni ediyorum tüm misafirsavar kadın üyelerimizin🙏🤣
Kan bağı olmayan eş ailesi için onu yapmadılar, bunu almadılar diye veryansın ediyorlar sürekli.Madem her şekilde yok sayılsın bu insanlar. Ağlanıp,sızlamasın kimse evlenirken yardım etmediler, misafir gibi durdular diye. Sonradan misafir bile olamıyorlar, fazla bile bu zihniyetteki kadınlara.

Son düzenleme:
genelde sağlık ocağı yada hastane kontrolünde Hastalanıyor bebekler zorunlu ama gitmeyelim mi
Okula giden çocuklar iki haftada bir hasta oraya da göndermeyelim
anne baba işe gitmesin dışarı çıkmasın ancak bu şekilde Hastalık gelmeme ihtimali 100 de elli olur zira covit zamanı gördük evden çıkmayan kişiler de bir şekilde hastalığa yakalandı
Sağlık ocağında 7/24 zaman gecirmiyoruz ama değil mi 5 dk içinde işimi hallediyorum oradaki hemşirelerde maskesini hemen takıyor cocugumu opmuyorlar işlerini belli bir mesafede hallediyorlar ki kendi adıma konuşayım elimden gelen tüm tedbirleri alıp gidiyorum okula giden çocuğumda var ve bu durumdan ötürü evdeki kurallarimiza uyuyor okula markete gitmem gerektigi zamanda maskemi takarak eve gelince dışarıda giydiğim tüm kıyafetleri tekrar giymerek önlem alıyorum ama gelmek isteyen insanlara bir hafta öncesinden bunları uygulayın bizim için demeyecegime göre direkt gelmeyin diyorum

Ayrıca "kan bağım yok" gerekçesiyle baldızını,kayinvalidesini,kayinpederini evimde ağırlamak istemiyorum red cevabıyla karşılaşmasını temenni ediyorum tüm misafirsavar kadın üyelerimizin🙏🤣
Biz elit değiliz ondan. Bana anamın babamın evinde kimse mam to be evimiz 2+1 misafir gelse rahatsız olur musun paşam demedi 🥲

Komün hayatı dediğiniz kardeşi bir hafta evinde ağırlamak. Benim evliliğim söz konusu değil ama madem değindiniz ülkedeki evliliklerin %99’undan daha mutlu bir evliliğim var. Çünkü karşılıklı sevgi ve saygı içeriyor. Birbirimizin ailelerini dışlamadan, bir arada ama sınırlarımızı deldirmeden, müdahale ettirmeden yaşayabildiğimiz mükemmele yakın bir hayat kurduk. Birbirimizi mutsuz etmek yerine mutlu etmek için uğraşıyoruz. Bizim evimizde ses yükselmez çünkü bu tip konulardaki gibi sorunlar yüzünden kavga etmiyoruz. Ben kendi ablalarıma nasıl davranıyorsam görümcelerime de öyle davranmayı tercih ediyorum, eşim de aynı şekilde. Hatta o benimkilerle kendi ailesine göre daha bile iyi anlaşıyor olabilir. Erkek kardeşi yok, abimi kendi abisi gibi görüyor.

Aileyi geçtim arkadaşlarımız da gelip kalıyor bizde. Misafir kabul etmek neden bu kadar korkunç bir şey gibi görünüyor gözünüze gerçekten anlamıyorum ben. Bu kadar asosyal (kesin asosyal değiliz diyeceksiniz) ve bireyselleşmiş yaşam biçimi sağlıklı değil bence. İnsana insan gerek. Yarın öbür gün ihtiyacınız olduğunda yanınızda kimseniz olmayacak. Çocuklarınız bile sizin öğretilerinizle büyüdükleri için ilerde yanınızda olmamayı tercih edecekler muhtemelen. Ne ekerseniz onu biçersiniz çünkü.

Evimde misafir odası yok. Ama evime gelen insan benimle rahat eder ztn herkese kapımız açık değildir geliyorsa her şartta beni anlayacak insan gelir. Konu sahibi bariz eşinin ailesinden kimseyi istemiyor. İstemek zorunda mi hayir ama kardesini 1 kez evinde istemedigi es ile sonuçlarına katlanmak zorunda. Bütçe dertleri yok ztn ev değiştireceklermis sizin söylediğiniz şeylerin hepsi konu dışı. Önce onu dedi sonra yemek dedi sonra ztn rahat edemem dedi. Bugün ölse çocuğunu o insanlara emanet edecekler veya yeğeni kalsa demekki sokakta kalacak bu nasıl bir düşünce karşıdaki kardeş benim algim yetmiyor. Kardeşini bile istemediği bir insanla evli olma fikri bana çok uzak iyi günde birbirini istemeyen insanlar kötü günde ne yapacak yok samimi değil yok sizi görmeye gelmiyorlar bunlar açıkça evimde eşimin ailesini istemiyorumun saçma bahaneleri. Kardeşim evimde hiç bir zaman misafir değildir olmaz olamaz.
Sizin sınırlarınız delik deşik olmuş haberiniz yok. İnsanlarla iyi ilişkiler kurmak için hayır dememek ve sürekli onları ağırlamanız gerekmiyor. Asıl siz çocuklarınıza hayır demeyi öğretmek üzerine çabalayın bence. Çocuğum ilerde benim yanımda olsun diye doğurmadım ve büyütmüyorum. O bir birey bir gün tabiki yalnız yürümek isteyecektir istemelidir de ben onun yalnızca destekçisi olabilirim o günler geldiğinde. Görümcenize kendinizi sevdirmek için komün hayatı sürdürmeye devam edin. Malum sınırlarınız olduğunda sevilmezmişsiniz ve başınıza bir şey geldiğinde yalnız kalırmışsınız ya. Ayrıca hayat öyle sizin sandığınız gibi idealler üzerinden ilerlemiyor. Şu ana kadar çıkar çatışmanız olmadığı için size öyle geliyor. Sanıyorsunuzki çok iyi olduğunuz için size bir şey olursa çocuğunuzu falan çiçekler gibi bakacaklar. Yani sabaha kadar anlatırım düşünce biçiminizin yanlışlığını bu kadar beklenti en çok sizi hayal kırıklığına uğratır. Ama siz böyle zannetmeye devam edin yine. Tozpembe dünyanızda mutluluklar diliyorum.

Sizin sınırlarınız delik deşik olmuş haberiniz yok. İnsanlarla iyi ilişkiler kurmak için hayır dememek ve sürekli onları ağırlamanız gerekmiyor. Asıl siz çocuklarınıza hayır demeyi öğretmek üzerine çabalayın bence. Çocuğum ilerde benim yanımda olsun diye doğurmadım ve büyütmüyorum. O bir birey bir gün tabiki yalnız yürümek isteyecektir istemelidir de ben onun yalnızca destekçisi olabilirim o günler geldiğinde. Görümcenize kendinizi sevdirmek için komün hayatı sürdürmeye devam edin. Malum sınırlarınız olduğunda sevilmezmişsiniz ve başınıza bir şey geldiğinde yalnız kalırmışsınız ya. Ayrıca hayat öyle sizin sandığınız gibi idealler üzerinden ilerlemiyor. Şu ana kadar çıkar çatışmanız olmadığı için size öyle geliyor. Sanıyorsunuzki çok iyi olduğunuz için size bir şey olursa çocuğunuzu falan çiçekler gibi bakacaklar. Yani sabaha kadar anlatırım düşünce biçiminizin yanlışlığını bu kadar beklenti en çok sizi hayal kırıklığına uğratır. Ama siz böyle zannetmeye devam edin yine. Tozpembe dünyanızda mutluluklar diliyorum.

Buradan bakinca kim mutlu hayat suruyor kim hirsindan catliyor belli aslinda ama neyse :KK70:

Hiç hastalıktan hastaneye gitmediniz o zaman size 🧿 diyelim
Sağlık ocağında 7/24 zaman gecirmiyoruz ama değil mi 5 dk içinde işimi hallediyorum oradaki hemşirelerde maskesini hemen takıyor cocugumu opmuyorlar işlerini belli bir mesafede hallediyorlar ki kendi adıma konuşayım elimden gelen tüm tedbirleri alıp gidiyorum okula giden çocuğumda var ve bu durumdan ötürü evdeki kurallarimiza uyuyor okula markete gitmem gerektigi zamanda maskemi takarak eve gelince dışarıda giydiğim tüm kıyafetleri tekrar giymerek önlem alıyorum ama gelmek isteyen insanlara bir hafta öncesinden bunları uygulayın bizim için demeyecegime göre direkt gelmeyin diyorum

Ben de çocuğumu dışarı çıkarken sarıp sarmalamam çorap giydirsem bile çıkarıp atar doğduğundan beri. Hava ne olursa olsun sürekli yürüyüşe çıkarız. Soğuk kimseyi hasta etmez zaten. Bakteri ve virüsler hasta eder. Yani bir kadının çocuğunu okula bırakırken kucağında bebeği olması bir sağlık problemi oluşturmaz. Evde okula giden çocuk varsa belli bir döneme kadar ona bile dikkat edilir. Malum bebekler ilk dört ay burundan nefes alabiliyorlar sadece. Tabiki hasta olacaklar ama ne kadar geç olurlarsa o kadar iyi. İlk zamanlar büyüme ve gelişme daha hızlı bu dönemde hastalık kaparlarsa büyüme ve gelişme de sekteye uğrayacaktır. Bağışıklık daha zayıf olacağı için iyileşmesi daha zor olacaktır. Sizin söylediğiniz şeyler çok alakasız. O zaman sakınmayın ve bulaşıcı hastalıklar yataklı servisinde vakit geçirmeye gidin. Ne alaka yani. Ayrıca gelecek kişiler yurt dışından geliyor. Yani her ülkenin kendine göre hastalığı bilmem nesi var o ülkeden gelecek mikroorganizmaya alışık olmadığımız için riskli bebeği sakınmak son derece sorumluluk sahibi bir insan davranışı olur. Açık havada veya soğukta vakit geçirmekle bir göz odalı evde altı insanın yaşayıp nefes alıp vermesi sizin için nasıl aynı şey olabiliyor. Öyleki doğalgaz açmaya bile gerek olmayacak kadar sıcak nefes verme yaşanacak..
Bu arada mesela sadece virüs bulaştı da değil arkadaşımın bebeği virüs bulaştı grip oldu bebeğin belinden sıvı almışlar menejit bulaştı mi diye şimdi sonuçlar gelene kadar hastanede kalacaklar sadece grip oldu ile kalmiyor ki bebeklerde çocuklar gribi agirda olsa atlatıyor ama bebekler için durum aynı değil bende başıma gelmese bilmezdim bu arada dışarı çıkıyoruz bizde yağmur falan yagmadigi sürece ama kalabalığa girmiyoruz kapalı alanlara girmiyoruz

Buradan bakinca kim mutlu hayat suruyor kim hirsindan catliyor belli aslinda ama neyse :KK70:
Bu seviyeye buradan yazarak bilinç kazandıramam maalesef. Size daha fazla laf anlatmaya çalışmak kendi hakkıma girmek oluyor. Çok haklısınız evet. Odama gidip kıskanarak ağlayacağım. Hoşçakalın.

Size gitmedim demedim ki ne anlatsam anlamayacaksiniz iyi gunler size
Sizde şunu anlamıyorsunuz konu sahibinin derdi bebek değil eski konusuna da yazmış eve kv evime gelsin istemiyorum diye şimdi de görümce gelmesin istiyor misafiri hiç bir şartla istemiyor yani bunu söylese zaten hakkıdır denilir
siz tedbir alıp ağırlıyoruz misafirlerimizi diyorsunuz hiç kimse evime vgelmesin demiyorsunuz

iyi geceler herkese,
1+1 evde eşim ve bebeğimle yaşıyorum. son zamanlarda gündemimizde büyük bi eve taşınmak var sürekli ev ilanlarına bakıyoruz içimize sinen bütçemize uygun bi ev bulunca taşınmayı düşünüyoruz.
çünkü kaldıgımız evde yatılı misafir ağırlamak cok zor oluyor hem kücük hem de amerikan mutfak oldugu icin ben zorlanıyorum.
ev aradıgımızı tüm aile biliyor, eşimin ablası eşi ve 5 yaşlarındaki kızları yurtdışında yaşıyorlar, 4 aylık bebeğimi henüz görmediler, az once eşime mesaj yazıp bebeği artık görmek istediğini o yüzden 20-25 gün sonraya bilet alıp gelmek istediklerini söylemiş.
eşim benim bu konudaki hassasiyetimi biliyo sadece onun ailesine özel değil kendi annem babam içinde geçerli yatılı misafie gelince zor oluyor heleki 3 kişi, bize bu zamana kadar sadece 1 kişi yatılı geliyodu, allah aşkına siz söyleyin 3 kişi onlar 3 kişi de biz kücücük evde nasıl kalalım? hunu gelmek isteyen misafirin düşünmesi gerekmez mi? eşim diyoki yere de yatak yaparız kalınır bi şekilde nolacak sanki onlar konforlu yer aramaz yabancı değil vsvs..
onlar konforlu yer aramaz ama evsahibi rahat edebilir mi diye düşünen yok, evet kalınır bi şekilde biz kücükken de yan yana bir sürü kişi kalırdık anneanne evinde ama bizim ev durumunu biliyolar ev aradıgımızı biliyolar 4 ay bebeği görmemişsiniz zaten biraz daha bekleyip biz başka eve taşınınca gelmeleri daha iyi değil mi? eşim bana soruyo sen ne düşünüyosun ne dersin diyo bu saatten sonra gelmesinler diyemeyeceğime göre ne diyim?
ben böyle bi plan yapacak olsam düşünürüm ev sahibi uygun olur mu bizi ağırlayabilir mi sıkıntı yaşar mı diye, bi yanım sinir oluyo bi yanım da iki üç için sorun çıkaran biri olma idare et diyo ama neden bu düşüncesizlik yani asıl kızdıgım konu o, sizce ne söyleyim eşime nasıl davranıyım
Madem maksat çocuk görmek, e o zaman şöyle söyle “aa otelinizi bize çok uzakta seçmeyin görüşelim sık sık” de. Anlasınlar ki senin kafanda onlar otelde kalacak. Eğer sizde kalmayı düşünüyorduk falan gibi imada bulunurlarsa gül de ki kız bizim ev 1+1 evde 6 kişi ayakta uyuruz dersen gel kal

Bana komun hayati tavsiyesi verenler keske bebeğine kendi baksa es ailesi ile uğraşmaya ama neyse :KK70:
O konu sonrası kayınvalidem bir rahatsızlık geçirdi ve bebeğe bakma durumu iptal oldu. Eşim ve ben bebeğimize dönüşümlü olarak bakıyoruz. Ki farketmez kayınvalidem de baksa ben ona zaten maaş ve sigorta ödeyecektim ben sadece tanıdık birinin bakmasını istediğim için onda karar kılmıştım. Sizler gibi hayal peşinde koşmuyorum merak etmeyin. Ayrıca baya canınız yanmışki profilimi incelemişsiniz çok eğlendim :d

Sizde şunu anlamıyorsunuz konu sahibinin derdi bebek değil eski konusuna da yazmış eve kv evime gelsin istemiyorum diye şimdi de görümce gelmesin istiyor misafiri hiç bir şartla istemiyor yani bunu söylese zaten hakkıdır denilir
siz tedbir alıp ağırlıyoruz misafirlerimizi diyorsunuz hiç kimse evime vgelmesin demiyorsunuz
Ben başka bir yorumumda söyledim zaten belki okumamissinizdir olabilir, dert etmesi evin küçüklüğü değil bu olmalıydı diye

X