misafire gelme denir mi cok mu ayıp bu durum

Ne kadar anlayışsız insan var ya.. ben sizi iyi anlıyorum benim de küçük bebeğim var 1+1 evde düşünemiyorum misafiri falan gerçekten bu devirde ince düşünen insan kalmamış.. önceki evimiz 2+1di annem kalmaya geldiğinde stres oluyorduk banyo salon falan böyle baya yakındı inan annemin bile eve gelmesini istemiyordum çünkü insan çekiniyor utanıyor… Allah sabır versin sana 🙏

Ben cok Safim herhal. 1+1 evde otururken, ve yeni dogum yapmis iken 3 ay kv sonra 1 ay gorumce geldi kaldi.
Ama elimi birseye surmedim 🤣 saolsunlar yardimci oldular. Konu sahibi belki dusundugunuz gibi zor gecmez?
kayınvalidem de geliyor sık sık, sagolsun bi iş yaptırmaz sen sadece bebeğinle ilgilen der ama görümcemin bir de kızı var 5-6 yaşlarında haliyle ona özel yemekler yapılıyo o da kendi kızıyla mı ilgilensin bana mı yardım etsin bebeğe mi baksın ya da ben bebeğe mi bakıyım yemek mi yapıyım

Ne kadar anlayışsız insan var ya.. ben sizi iyi anlıyorum benim de küçük bebeğim var 1+1 evde düşünemiyorum misafiri falan gerçekten bu devirde ince düşünen insan kalmamış.. önceki evimiz 2+1di annem kalmaya geldiğinde stres oluyorduk banyo salon falan böyle baya yakındı inan annemin bile eve gelmesini istemiyordum çünkü insan çekiniyor utanıyor… Allah sabır versin sana 🙏
banyo salonla mutfagın karşısında zaten, cok afedersiniz sesli bi durum oldugunda tv açık değilse her şey duyuluyo zaten, hele ki gece..

kayınvalidem de geliyor sık sık, sagolsun bi iş yaptırmaz sen sadece bebeğinle ilgilen der ama görümcemin bir de kızı var 5-6 yaşlarında haliyle ona özel yemekler yapılıyo o da kendi kızıyla mı ilgilensin bana mı yardım etsin bebeğe mi baksın ya da ben bebeğe mi bakıyım yemek mi yapıyım
Siz kendi günlük rutininize devam edin bebeğinize bakın, görümceniz kendi kızının yemeğini kendi hazırlayabilir bence bunda sizin sorumluluk hissedeceğiniz bir durum yok. Biraz gözünüzde büyütüyorsunuz her ayrıntıyı

Su an çok zor bir hastalığın teşhisi ile uğraşıyorum yaklaşık 2 hafta önce çok kotuydum
Sonra kayinvalidemin gelmesi gerektiğini gerçekten gelmesi gereken bir durumdu eski bir hastalığı nuksetti
Daha ilk konuşmada eşim ben herseyi halledecegim dedi ben ztn niyetlerini yapılarını biliyorum o halde gelme diyecek insan değilim oda beni eleştirecek insan değil hatta soranlara kendiniz ile kıyaslamayın ne o sizin istediğiniz gibi kötü ne ben sizin istediğiniz gibi eksik ararım o benim evladım demiş
1.5 gün kadar yalnız kaldık yemekleri semt lokantasından aldik eşim geceden çıkıp ev topladı biraz annem destek atti biraz buzluk yetisti sonra gorumcem yetişti pişirdi topladı evi temizledi camasir yıkadı ütülerimi yaptı hepimize baktı annesinin işlerini halletti kalkti gitti 3 4gun ancak kalmışlardır
Simdi ztn nadir olan bir durumda ben banane hasta hasta kimseyi istemiyorum diyebilirdim ama ben öyle biri değilim demeye gerek olmadığını biliyorum esimin kendi aileme herseyi yapacagini biliyorum onlarda bu samimiyet karşısında beni anlayıp her desteği sunuyor kim adım atmış kim yaklaşmış oluyor bilmiyorum ama sonuçta herkes mutlu oluyor.

Ta yurt dışından sırf sizin bebeğiniz için geldiklerini asla zannetmiyorum. O samimiyetiniz olsa bu muhabbet yaşanmaz zaten.
Heh bende yavaş yavaş bu tarz bir yorum için iniyordum.
Asla kimse aynı değildir ancak kendi tecrübelerimi paylaşacak olursam; yurtdışında yaşayan eş dost akraba asla ve asla sizin için gelmez sadece. Onlar zaten tatile geliyorlar, amaçları gelmekmiş. İşte ramazanda yurtlarını görecekler biraz buranın havasını alacaklar. Eeee neden otel parası versinler ? Bebek göreceğiz bahanesiyle sıkışıveririz demişlerdir 🙃
Tabi herkes aynı olmaz, ben çevremden ve kendi deneyimlerimden oluşan tecrübemle böyle bir yorum çıkarıyorum. Bu nedenlede kabul etmezdim. Çünkü insan bekar evinde bile arkadaşlarını rahat ağırlamak istiyor. Her şey güzel olsun istiyor. Aksi durumlar insanda stres ve gerginlik yaratıyor. Bence gerçekten bebek görmek isteyen otelini tutar gelir bebeği görür gider. 4 aylık bebekli ve ev aradığını bildiği insanlara ben geliyorum tarihte bu haberin olsun demez. Sadece ev ortamım değil ben kendimde müsait olamayabilirim. Bence usulünce sizde kalamayacaklarını belirtin. “ Otel ayarladınız mı, ya da nerede kalacaksınız bir günde biz uğrarız (başka akraba vs. Varsa)” deyin. Bi dahaki sefere bizdesiniz bakın, taşınacağız inşallah, o zaman müsaitliğimiz olacak gibi şeyler söyleyin. Ben olsam böyle yapardım. Ayıp gibi bir şey düşünmezdim, çünkü eğer ayıp bir şey varsa o zaman onların yaptığı ne oluyor ? Emrivaki ayıp bir şey değil mi ?

Dipnot: kuzen diye okumuşum, ablası olduğunu şimdi gördüm ajdjdhshs bilemiyorum benzer şeyleri düşünüyorum daha hafifletilmiş şekilde.

amerikan mutfak olmasaydı sorun değildi ama salon mutfak bir ve benim gece bebekle uyanıp mama hazırlamam gerekiyo tuvalet banyo bir zaten hemen aynı yerde duş tuvalet vs bu kadar zorlaştırmanın anlamı yok ama başta düşünülecekti, benim esas sinirim eşime, hiç alttan almıyo kusura bakma ama idare edelim sen de yorulacaksın ama anlayışlı ol vs hiç demiyo
Geceleri pat güm bam sesleri eşliğinde mama yapıp bebeği de onlara verin. Gece herkes ayakta kalsın. Bakalım tekrar gelirler mi? 😅

az once eşimle tartıştık, o da sagolsun hiç yapıcı konuşmuyo benim için de zor olacak ama ne diyim gelmeyin mi deseydim diyo otele gidin demek ayıp olur diyo, yemek kahvaltı vs hepsini konuştum eşim haftaici calısıyo zaten onlarda her güne bi yemek düşünmüşler özledikleri yemekler varmış dışarda yiyeceklermiş gezecekler haftaici dedi istersen sen de onlarla gidersin dedi sinir etti beni, ablam yardım eder sana birlkte yaprsınız her seyi diyo gerizekalı, kızları var her yemeği yemiyo ona farklı yemekler yapılıyo falan ben hepsini nasıl halledicem bilmiyorum, kendi bebeğim zaten sürekli kucakta durmak istiyo ben eşimle kendimize zor yemek yapıyorum her gün, gündüz uykusu yok zaten eşim de sagolsun hiç yapıcı değil en son dayanamadım ben olsam abimin evine asla gitmezdim dedim tartıstık bir sürü.. sanki böyle bi olay normalmiş de ben sorun çıkartıyomuşum gibi davrandı ailemi istemiyosuna getirdi
Aman gezmeye geliyorlar zaten arada otel parası verilmeyecek yoksa gerisi hikaye yemesin kimse kimseyi böyle her konuyada duyar kasilmaz konu var konu var besbelli .....isteyene istemeyene karisamaz kimse yoksa kapatır gideriz burayı elbet farklı görüşler olacak saygılı bir şekilde niye küçücük bebekle değişik değişik yenekler yapacaksınız ki esinizide yorun çene ile değil iş ile...kimse gelmesinler demiyor ama akıl var mantık var durum var küçücük ev var ....1 hadi 3 gün sonra kokar ....balık gibi yani....iki konuş iki hoş beş sonra koştur konu sahibi koştur valla ben sessiz sedasız yaparım yapacağımı denizaltı gibi evde nasıl olacak ya kaç kişi banyo tuvalet yatak bulaşık yemek görümcenin kocasi bilmemne ramazanda geliyor orucu var sahuru var hani karışmam tutulur tutulmaz kendini bağlar kisininde ayrica bı yorgunluk yani kimse gelmesin değil yatılı gelen düşünecek kardeşinin karo taşı kadar ( alınma konu sahibi) evine tıkışıp kalmadan önce hepde karşı taraf haklı değil ya sonra niye misafir sevmiyorsunuz niye akraba sevmiyorsunuz yooo severim aklı basinda kendinden böyle sorunlara yol açmayan düşünceli halden anlayan insana bayılırım.Gunleri say konu sahibi hani 9 8 7 Allah sabır versin....Sonra bu gelin bize niye soğuk o görümceyede umarım esinin tüm sülalesi eşi dostu kuzeninin kardeşinin anasina kadar böyle yatılı gönlüne göre hadi yani 😂😂😂bunu düşün rahatla konu sahibi

Benim öyle hassasiyetlerim yok sıkıntı etmezdim. Ama yurt dışından da sırf bebek görmeye gelmezdim aynı zamanda. Gerçi insan kardeşine kendi evi dururken otel ayarla demez, diyemez ya çok ayıp. Ben çok geleneksel bir insanım sanırım kafam almıyor bunu açıkçası. Bana öyle öneri gelse de çok bozulurdum açıkçası.
Neden gitmezdiniz? İlk yeğenim doğduğu sırada yurt dışındaydım ablamın doğumu da dahil olmak üzere 1 yıl içinde 4 kere yeğenimi görmeye gitmiştim ilk yıl. Sırf bebek görmeye gitmek kadar geçerli bir sebep yok bence yurda gitmek için. Canınızın bir parçası oluyor :)

Son düzenleme:
Eskiden her şey ne kadar başkaymış değil mi? Siz anneannenizin evinde kaç kişi koyun koyuna yatarken eminin kadıncağızın aklına ev çok kalabalık oluyor rahat edemiyorum düşüncesi bile gelmemiştir. Şimdi kardeş kardeşin evinde 3-5 gün kalamaz olmuş. Benim de eşimin de kardeşleri gelse üstelik aylardır görmedikleri yeğenlerini görmek için gelseler tıkış tıkış da yatarım hiç sorun olmaz benim için. Onlar konforundan ödün veriyorsa siz de verebilirsiniz bir süre. İdare edilecek bir durum bence.

amerikan mutfak olmasaydı sorun değildi ama salon mutfak bir ve benim gece bebekle uyanıp mama hazırlamam gerekiyo tuvalet banyo bir zaten hemen aynı yerde duş tuvalet vs bu kadar zorlaştırmanın anlamı yok ama başta düşünülecekti, benim esas sinirim eşime, hiç alttan almıyo kusura bakma ama idare edelim sen de yorulacaksın ama anlayışlı ol vs hiç demiyo
Suyu termosa koy başucuna mamayı al o şekilde yaparsın mutfağa gitmeden ben öyle yapıyorum ta mutfağa gitmiyorum gece mama veriyorum 2 saate bir..

iyi geceler herkese,
1+1 evde eşim ve bebeğimle yaşıyorum. son zamanlarda gündemimizde büyük bi eve taşınmak var sürekli ev ilanlarına bakıyoruz içimize sinen bütçemize uygun bi ev bulunca taşınmayı düşünüyoruz.
çünkü kaldıgımız evde yatılı misafir ağırlamak cok zor oluyor hem kücük hem de amerikan mutfak oldugu icin ben zorlanıyorum.
ev aradıgımızı tüm aile biliyor, eşimin ablası eşi ve 5 yaşlarındaki kızları yurtdışında yaşıyorlar, 4 aylık bebeğimi henüz görmediler, az once eşime mesaj yazıp bebeği artık görmek istediğini o yüzden 20-25 gün sonraya bilet alıp gelmek istediklerini söylemiş.
eşim benim bu konudaki hassasiyetimi biliyo sadece onun ailesine özel değil kendi annem babam içinde geçerli yatılı misafie gelince zor oluyor heleki 3 kişi, bize bu zamana kadar sadece 1 kişi yatılı geliyodu, allah aşkına siz söyleyin 3 kişi onlar 3 kişi de biz kücücük evde nasıl kalalım? hunu gelmek isteyen misafirin düşünmesi gerekmez mi? eşim diyoki yere de yatak yaparız kalınır bi şekilde nolacak sanki onlar konforlu yer aramaz yabancı değil vsvs..
onlar konforlu yer aramaz ama evsahibi rahat edebilir mi diye düşünen yok, evet kalınır bi şekilde biz kücükken de yan yana bir sürü kişi kalırdık anneanne evinde ama bizim ev durumunu biliyolar ev aradıgımızı biliyolar 4 ay bebeği görmemişsiniz zaten biraz daha bekleyip biz başka eve taşınınca gelmeleri daha iyi değil mi? eşim bana soruyo sen ne düşünüyosun ne dersin diyo bu saatten sonra gelmesinler diyemeyeceğime göre ne diyim?
ben böyle bi plan yapacak olsam düşünürüm ev sahibi uygun olur mu bizi ağırlayabilir mi sıkıntı yaşar mı diye, bi yanım sinir oluyo bi yanım da iki üç için sorun çıkaran biri olma idare et diyo ama neden bu düşüncesizlik yani asıl kızdıgım konu o, sizce ne söyleyim eşime nasıl davranıyım
Sizce eşime nasıl davranmalıyım ne ya? görende dolandırıp, aldattı sanıcak:) normal davranın her zaman ki gibi

Siz haklı olmakla beraber biraz fazla abartmiyor musunuz ? Yani şu saatten sonra eşle kavga etmek aşırı gereksiz.Evet düzeniniz,konforunuz bozulacak belki ama "kısa bir süre" için, sizin eve temelli yerleşecekler gibi davranmaniza gerek yok.

Girin odanıza kapınızı kapatın gece.Çocuğu yemek seçiyormuş falan bunlar sizin probleminiz değil.Hep beraber yapar, yer,toplarsiniz.Bazen dışardan söyler bazen dışarıda yersiniz.Hep olumsuz taraflara odaklanmayın,belki siz de çok keyif alıp güzel vakit geçireceksiniz.

Neden gitmezdiniz? İlk yeğenim doğduğu sırada yurt dışındaydım ablamın doğumu da dahil olmak üzere 1 yıl içinde 4 kere yeğenimi görmeye gitmiştim ilk yıl. Sırf bebek görmeye gitmek kadar geçerli bir sebep yok bence yurda gitmek için. Canınızın bir parçası oluyor :)
yeğeni yoktur nasıl bir aşk olduğunu bilmiyordur. Yeğenim doğduğunda üniversitedeydim. Her fırsatta (ayda en az bir kez) eve gitmek yerine ablama giderdim bebişi görmeye.

Siz haklı olmakla beraber biraz fazla abartmiyor musunuz ? Yani şu saatten sonra eşle kavga etmek aşırı gereksiz.Evet düzeniniz,konforunuz bozulacak belki ama "kısa bir süre" için, sizin eve temelli yerleşecekler gibi davranmaniza gerek yok.

Girin odanıza kapınızı kapatın gece.Çocuğu yemek seçiyormuş falan bunlar sizin probleminiz değil.Hep beraber yapar, yer,toplarsiniz.Bazen dışardan söyler bazen dışarıda yersiniz.Hep olumsuz taraflara odaklanmayın,belki siz de çok keyif alıp güzel vakit geçireceksiniz.
İnsanlar yemekleri özledik diye bahane de bulmuş dışarda yiyeceklermiş genelde. Yemek derdi de yok aslında. Her şey bahane, ben eşimin ailesinden birini istemiyorum evimde desin konu sahibi rahatlayalım bence.

otel olmayacağı kesin bizde kalacaklar öncelikle bunu söyleyim. biz evimizde rahatız misafir gelmediği sürece, benim düşünceme göre bir artı bir eve bide bebek varsa kimse misafir olmaya gitmemeli, bu kardeş de olsa böyle, tek kişi değil üç kişi hele hiç gitmemeli, insanların misafir olma isteğine göre ev değiştirmek cok sacma ama biz bebeğe ayrı oda için taşınmayı düşünüyodul zaten bari bu beklenebilirdi
Siz zaten en baştan bir artı bir evi kimse gelmesin diye tutmuşsunuz belli ki.
Ayıp ediyorsunuz ama. İnsan yeğenini görmek hediyesini vermek ister.

az once eşimle tartıştık, o da sagolsun hiç yapıcı konuşmuyo benim için de zor olacak ama ne diyim gelmeyin mi deseydim diyo otele gidin demek ayıp olur diyo, yemek kahvaltı vs hepsini konuştum eşim haftaici calısıyo zaten onlarda her güne bi yemek düşünmüşler özledikleri yemekler varmış dışarda yiyeceklermiş gezecekler haftaici dedi istersen sen de onlarla gidersin dedi sinir etti beni, ablam yardım eder sana birlkte yaprsınız her seyi diyo gerizekalı, kızları var her yemeği yemiyo ona farklı yemekler yapılıyo falan ben hepsini nasıl halledicem bilmiyorum, kendi bebeğim zaten sürekli kucakta durmak istiyo ben eşimle kendimize zor yemek yapıyorum her gün, gündüz uykusu yok zaten eşim de sagolsun hiç yapıcı değil en son dayanamadım ben olsam abimin evine asla gitmezdim dedim tartıstık bir sürü.. sanki böyle bi olay normalmiş de ben sorun çıkartıyomuşum gibi davrandı ailemi istemiyosuna getirdi
Bebekle yapabildiğiniz kadar yapacaksınız. Belki bebeği ablaya verip, mutfakta kendi kendinize yemek yapmak iyi gelecek. Çok kötümser bakmayın. Samimi davranıp evin yükünü paylaşın. İnanın ben kv lerin evine gittiğimizde pek rahat edemem. En rahat ettiğim zaman bebekle gittiğimizdeydi 😅 oynattılar vs, uyutucam diye kendi kendime odaya çekilebildim rahatça.

Konu sahibi size kv gelmesi de sorun olduğu istemediğinizi yazmışsınız başka konunuzda yani sorun yurtdışından gelinmesi değil
Sizin için aile gelmesinler gitmeyelim olabilir ama eşinizin düşünce ve aile bağları farklı değiştirmeye çalışmak yerine saygı duyup ortak yol bulmaya çalışın

X