Tünelin sonunda ışık var mı ?

Ben çocuk istemeyen bir insanım ama zaten hamile olsam herhalde aldırmazdım.Siz tekrar hayat tabiki kurarsınız 40 yaşından sonra ama belki çocuk şansınız olmayabilir.boşanmanız mantıklı ama çocuk işini istemeseniz bile iyi düşünün.boşanma konusundada bilemiyorum daha çok yeni evlilik belki biraz daha süre tanıyabilirsiniz diyeceğim ama elle tutulur hiç olumlu bir yanı yok anlattıklarınıza göre.

Yani bebeğini öldürmek sevap öylemi. İnsanlar çocuk sahibi olmak için neler yapıyor. Hadi aldırdı diyelim ya birdaha çocuk sahibi olamazsa. Hem çok iyi anlaşan çiftler ayrılmıyor mu? Sorunsuz bir evliliği var çocukta var sorunlar başladı ayrılık oldu hadiiii çocuğu bu psikolojide büyütme günahına girmeye hakkımız yok ayrılırken öldürelim gitsin tövbe tövbe
Birincisi öldürmek sevap demedim, henüz dünyaya bile gelmemiş, hayatı başlamamışken hiçbir acı çekmemişken buna son vermek o çocuğu ömür boyu eksik ve sevgiye muhtaç ve mutsuz büyütüp her gün öldürmekten daha az günahtır bence. Ki burada anne babanın bencilliğini konu alıyorsun sadece. Bir çocuğun, bir insanın gelişimini, psikolojisini hayatını hiç düşünmüyorsun. Eğer Allahtan ve günahtan korkuluyorsa, Allah düzgün bir yuva kurmadıkları halde o çocuğa ihtiyaçlarını vererek büyütmeyen, belki problemli aile ortamında şiddet, istismar, hatta belki hayatını bile kaybedebilecek bir potansiyel yaratan o ana babaya bunun hesabını sormaz mı ? Aa biz aldırmadık günaha da girmedik diyip çekilebilicekler mi kenara, biraz düz mantığı bırakıp akılcı ve bencil olmadan düşünülmeli.sonda yazdığın şeyler o kadar saçma ve yazılan durumla alakasız ki bi şey anlatmaya çalışmam bile gereksiz olur, çarpıtmışsın.

Erkekler erkek olmaktan önce insan olmayı öğrensinler o zaman düşünürüz. Arkadaşlarım için seni boşarım demek , kumar oynamak, çocuğu aldır demek , hanımla ilgilenmemek. Sizin için bunlar erkeklik göstergesi demek ki. Ama bizim için değil. Ne güzel evlenmişsiniz demişsiniz bir de komik.😂 Yeter ki evlilik olsun yani herif çamurdan olsun da önemli değil. Böyle heriflerle evlenmeyelim ya da boşayalım ki üremesin

Bakın boşanmaya karşı değilim. Benim iki kardeşim boşandı. Yani bunun sonu yok. Bugün bu kocanın, yarın diğerinin illaki kusuru olacak. Tabiki kumar,aldatma, değer göstermemek, bunlar gibi kırmızı çizgiler illaki vardır. Ama bakıyorum çok çabuk boşanmaya karar veriyor gençler.
Amaan bize mi soruyorlar. Demem o ki MESELEYİ MESELE YAPMAZSAN ORTADA MESELE KALMAZ😉

Yani bebeğini öldürmek sevap öylemi. İnsanlar çocuk sahibi olmak için neler yapıyor. Hadi aldırdı diyelim ya birdaha çocuk sahibi olamazsa. Hem çok iyi anlaşan çiftler ayrılmıyor mu? Sorunsuz bir evliliği var çocukta var sorunlar başladı ayrılık oldu hadiiii çocuğu bu psikolojide büyütme günahına girmeye hakkımız yok ayrılırken öldürelim gitsin tövbe tövbe

yasal kürtaj sınırları içerisinde olan cenin, henüz bebek değildir.

Ben çocuk istemeyen bir insanım ama zaten hamile olsam herhalde aldırmazdım.Siz tekrar hayat tabiki kurarsınız 40 yaşından sonra ama belki çocuk şansınız olmayabilir.boşanmanız mantıklı ama çocuk işini istemeseniz bile iyi düşünün.boşanma konusundada bilemiyorum daha çok yeni evlilik belki biraz daha süre tanıyabilirsiniz diyeceğim ama elle tutulur hiç olumlu bir yanı yok anlattıklarınıza göre.
Bugün bebek alındı ,
Kalbi atmadığı için mecbur son verdik hamileliğe .

Eşini seviyormusun. Sarılıp yatmak sana iyi geliyormu. Onun artık hayatında olmaması düşüncesi sana nasıl hissettiriyor. Bunları dürüstçe kendine cevapla. Eğer eşinin seni sevdiğini hissediyor, ve bu evliliğin çabayı hak ettiğini düşünüyorsan çift terapisi alabilirsiniz

Bakın boşanmaya karşı değilim. Benim iki kardeşim boşandı. Yani bunun sonu yok. Bugün bu kocanın, yarın diğerinin illaki kusuru olacak. Tabiki kumar,aldatma, değer göstermemek, bunlar gibi kırmızı çizgiler illaki vardır. Ama bakıyorum çok çabuk boşanmaya karar veriyor gençler.
Amaan bize mi soruyorlar. Demem o ki MESELEYİ MESELE YAPMAZSAN ORTADA MESELE KALMAZ😉
Konu sahibinin anlattıkları mesele değil yani.😂 Bunlar hoş görülecek kusurlar değiller.

Üzüldüm ama doğsa daha çok üzülürdüm yavruya. Bebek bu aileye evlat olmak istememiş ve size işaret göndermiş bence; siz neden hala duruyorsunuz?

İyiki kalbi atarken kürtaj olmadınız.Ona sevindim.
1-2 yıl ömrünüzün kaldığını bilseniz bu adamla yaşamaya devam eder miydiniz? Yaşamazdım ise cevabınız daha o düzende kalmaya 1 gün daha gerek yok.

Herkese selamlar ,
Yeni üye değilim , yaklaşık 10 yıldır buralardayım.
Yani konu fake değil , önden bilgi vermek istedim : )

10 aylık evliyim ,
- Evlendiğim gün dahil olmak üzere eşimle sürekli güç savaşı halindeyiz .

- Eşimin pozitif yanları ;
  • ev işlerinde yardımcı olur ,
  • gece hayatı , alkol vs problemi yok .
  • anasına , ailesine bağımlı bi kişilik değil , gerektiği zaman rest çeker .

- Eşimin negatif yanları ;
  • arkadaşlarına aşırı bağımlı , gerekirse seni boşarım , arkadaşlarımdan vazgeçmem der .
  • kumar oynamış , şu an hesap kontrolü bende , ama 36 yaşında olmasına rağmen , ev , araba , kenarda 1 lira parası bile yok, (evlenmeden önce bilmiyordum, linç gelmesin)
  • öfke kontrolü için ilaç kullanıyor, evliliğin ilk aylarında kapı kırmışlığı var, ilaç ile dizginliyor şu an .
  • evlendiğimiz günden bu yana benim için , beni düşünerek bir şey yapmış değil, hadi seni X yere götüreyim vs .
  • Ve en en en önemlisi ;
7 haftalık hamileyim. Umurunda bile değil diyebilirim . Hatta en son kürtaj ol , boşanalım demişliği var .

Şimdi gelelim soruma ;
Ben eşimden büyüğüm arkadaşlar.
Bu bebeği duyduğum andan itibaren istemiyorum. (doğum kontrol hapı kullanırken oldu malesef ) ki bebeğin kalp atışı da yok, belki düşer.

Ben ayrılıp, yeniden doğrulana kadar ; yaşım kırk (40) olacak .
Kırktan sonra hayatının aşkını bulan var mı?
Ben ayrılınca doğru insan çıkacak mı karşıma?

Eşimin bu ben merkezli olması biter mi?
Bir şeyler düzelir mi ?
Mücadeleye devam mı , yoksa ışığa mı gideyim ?

Saygılı olan tüm yorumlara, saygı ile cevap vereceğimi bildirir ;
Herkese mutlu günler dilerim .
Hamile olduğun halde aldır diyorsa ,pek umut yok bence. Allah yardımcın olsun .

gerekirse seni boşarım arkadaşlarımdan vazgeçmem diyen kişi sizin eski kocanız olmalı diye düşünüyorum. bebek konusunda cocuk isteminize göre karar verin. hayat her zaman istediğimiz gibi gitmiyor. gelecekte biri olur mu, bedensel hastalıklar, biyolojik yaş, birlikte olacağınız kişinin üreme sağlığı vsvs. her istediğinizde bu fırsatı elde edemeyebilirsiniz. bu durum dışında eşinizin size gram faydası olacağını düşünmüuyorum.

Back
X