misafire gelme denir mi cok mu ayıp bu durum

Yav yurt dışından adamlar niye 2 günlüğüne gelsin? Ben sıkış tepiş olmaz, kabul etme diye en az 1 hafta kalacaklarını düşünerek dedim. Sonra da fesat diyorlar işte. :KK53:
4 aylık bebekle bir göz odada 6 kişi nasıl yaşanır? 1 hafta ağızdan kolayca çıkıyor da yaşarken öyle kolay olmaz.
Bir kere bebek geceleri ağladığında nasıl uyumayı planlıyorlar acaba? Küçücük ev her yere naklen yayın yani.
Dua edin de durumu görüp ziyaretlerini kısa kesmeye karar versinler, ne diyeyim.
biletler gidiş dönüş alınmış sanmıyorum öyle bişey olacagını

Gelenler de acaip, bence mallık ve pintilik bir arada bence.Biz göz odada - ağlayan bebek de var - üstelik bunca insan ne halt edicez dememişler. Pintilik de var diyorum ooo oğlumun evi var doluşuruz para vermeyiz diye geliyordur onlar. Arkadaş elinde nerdeyse 40tl yapan Euro var bu kadar varyemez olunur mu :bicak: Eş de andavallı normal olarak, bu zeka seviyesindeki bir aileden çok da fazla beklentide olmamak gerek.

Ta yurt dışından sırf sizin bebeğiniz için geldiklerini asla zannetmiyorum. O samimiyetiniz olsa bu muhabbet yaşanmaz zaten.
Hep aynı senaryo biride farklı olsun 😂 Katılıyorum yoruma güzel bir otel ayarlasin eşiniz bence eminim vardır bütçeleri yani borumu yazacagim ayıp olacak 😂😂yazdım...Sonuçta bir bebek görmek için o kadar para harcanıp yol yapılıyor ya hani mesela 😂😂Neyse o evde nefes alınmaz bebeğin eşyaları bebeğin huzuru siz onlar olmaz yani kimse rahat huzurlu olmaz gelip görsünler madem

Çoğunluk haftasonu olarak düşünüp yorum yaptı ben dahil😅 bir hafta sorun olabilir tabi sıkılırsiniz bence de. Cevreleri var mı o şehirde belki gezip tozmayi düşünüyolardir ayak altında dolanmazlar pek

İldışında kimsede kalmayı eşimde bende sevmiyoruz, kalacak yer ayarlayıp orada kalıyoruz. Yok mu öğretmen evi misafirhane felan orada kalsınlar

Ben daha cok tahmın etmıstım cünkü yurtdısından ıkı gecelıgıne gelmezlerdı. Valla ben anneme kardesıme bıle artık 3. Gune dayanamıyorum
Eskıdenmıs o mısafırın yatılı gunlerce kalması..
Neyse yapacak bıseyınız yok 1 hafta ıdare edıceksınız

Yav yurt dışından adamlar niye 2 günlüğüne gelsin? Ben sıkış tepiş olmaz, kabul etme diye en az 1 hafta kalacaklarını düşünerek dedim. Sonra da fesat diyorlar işte. :KK53:
4 aylık bebekle bir göz odada 6 kişi nasıl yaşanır? 1 hafta ağızdan kolayca çıkıyor da yaşarken öyle kolay olmaz.
Bir kere bebek geceleri ağladığında nasıl uyumayı planlıyorlar acaba? Küçücük ev her yere naklen yayın yani.
Dua edin de durumu görüp ziyaretlerini kısa kesmeye karar versinler, ne diyeyim.

Gelenler de acaip, bence mallık ve pintilik bir arada bence.Biz göz odada - ağlayan bebek de var - üstelik bunca insan ne halt edicez dememişler. Pintilik de var diyorum ooo oğlumun evi var doluşuruz para vermeyiz diye geliyordur onlar. Arkadaş elinde nerdeyse 40tl yapan Euro var bu kadar varyemez olunur mu :bicak: Eş de andavallı normal olarak, bu zeka seviyesindeki bir aileden çok da fazla beklentide olmamak gerek.

Hep aynı senaryo biride farklı olsun 😂 Katılıyorum yoruma güzel bir otel ayarlasin eşiniz bence eminim vardır bütçeleri yani borumu yazacagim ayıp olacak 😂😂yazdım...Sonuçta bir bebek görmek için o kadar para harcanıp yol yapılıyor ya hani mesela 😂😂Neyse o evde nefes alınmaz bebeğin eşyaları bebeğin huzuru siz onlar olmaz yani kimse rahat huzurlu olmaz gelip görsünler madem

İldışında kimsede kalmayı eşimde bende sevmiyoruz, kalacak yer ayarlayıp orada kalıyoruz. Yok mu öğretmen evi misafirhane felan orada kalsınlar
az once eşimle tartıştık, o da sagolsun hiç yapıcı konuşmuyo benim için de zor olacak ama ne diyim gelmeyin mi deseydim diyo otele gidin demek ayıp olur diyo, yemek kahvaltı vs hepsini konuştum eşim haftaici calısıyo zaten onlarda her güne bi yemek düşünmüşler özledikleri yemekler varmış dışarda yiyeceklermiş gezecekler haftaici dedi istersen sen de onlarla gidersin dedi sinir etti beni, ablam yardım eder sana birlkte yaprsınız her seyi diyo gerizekalı, kızları var her yemeği yemiyo ona farklı yemekler yapılıyo falan ben hepsini nasıl halledicem bilmiyorum, kendi bebeğim zaten sürekli kucakta durmak istiyo ben eşimle kendimize zor yemek yapıyorum her gün, gündüz uykusu yok zaten eşim de sagolsun hiç yapıcı değil en son dayanamadım ben olsam abimin evine asla gitmezdim dedim tartıstık bir sürü.. sanki böyle bi olay normalmiş de ben sorun çıkartıyomuşum gibi davrandı ailemi istemiyosuna getirdi

1+1evden çocuk olmadan taşınılmalıydı bence. Eşimin ailesi başka şehirde bize geldiklerinde yatacak yer olsun diye 3+1 e çıkmıştım doğum yapmadan önce. Konunuza gelecek olursak kendiniz olsaydınız yeğeninizi görmek istemezmiydiniz ? Bıtakın gelsinler hiç kötü olmayın.
benim de yakın zamanda yiğenim doğacak, 1+1 evde kalıyo olsalar asla ama asla gitmezdim abimin evine. bebeği illaki görmek istiyosam başka çözüm arardım ama evlerine gidip bir hafta kalmazdım

Bence gereksıs tepki büyütülecek bır konu dahı degıl hadi sizin tasınma ihtimaliniz var tasınamayanlar misafir agırlamıcak mu bır artı bır dıye ordu şeklinde gelmiyorlar sonuçta geldiler varsay onlarda bakar rahat edemıoz otele gıderler çok çok . Bi yatak sermek zor değil heralde

az once eşimle tartıştık, o da sagolsun hiç yapıcı konuşmuyo benim için de zor olacak ama ne diyim gelmeyin mi deseydim diyo otele gidin demek ayıp olur diyo, yemek kahvaltı vs hepsini konuştum eşim haftaici calısıyo zaten onlarda her güne bi yemek düşünmüşler özledikleri yemekler varmış dışarda yiyeceklermiş gezecekler haftaici dedi istersen sen de onlarla gidersin dedi sinir etti beni, ablam yardım eder sana birlkte yaprsınız her seyi diyo gerizekalı, kızları var her yemeği yemiyo ona farklı yemekler yapılıyo falan ben hepsini nasıl halledicem bilmiyorum, kendi bebeğim zaten sürekli kucakta durmak istiyo ben eşimle kendimize zor yemek yapıyorum her gün, gündüz uykusu yok zaten eşim de sagolsun hiç yapıcı değil en son dayanamadım ben olsam abimin evine asla gitmezdim dedim tartıstık bir sürü.. sanki böyle bi olay normalmiş de ben sorun çıkartıyomuşum gibi davrandı ailemi istemiyosuna getirdi
Yani bende olsam ailemi istemiyorsuna getiririm
Ki öyle zaten
Önce ev küçük dediniz
sonra yemekleri bahane ettiniz
Bekarken 1+1e bir ben bir kedim zor sığıyorduk
Evli insanların helede bebeklilerin nasıl sığabildiklerini anlamiyorum
Siz ev bulcaksınızda, insanlar gelip yeğen görecekte, çocuk gelecek ilkokul yaşına
Halası değer vermiş yurtdışından bilet almış yeğenini görmeye geliyor neden bununla mutlu olmuyorsunuz?
Onlarda bayılmıyordur sizin bit kadar evinizde koltukta yatıp ortalıkta uyuyama, tahminende gelir gelmez bir otele yerleşirler. Bilet aldık geliyoruz demişler sizde kalacaz dememişler, belkide düşünemediler. Geldikleri zaman görürsünüz, ha diyelim gitmediler otele vs, ilk kez ve tahminen son kez olan birşey için insan bukadar gerilirmi, eşe hayatı zehir edermi. Birşekilde idare edilir 1 hafta göz açıp kapayana kadar geçer gider, 1 ay değil 1 sene değil nedir yani bukadar imkansız olan.
Gün içinde kahvaltıydı şuydu buydu arada dışarda arada evde halledilir, onlar çıkar dolanır siz ister onlarla takılırsınız ister evde. O süre içinde eşinize söyleyin temizliğe gelen birini ayarlasın gün içinde 2 saate temizler gider zaten kutu gibi evi. Kimse yoksada birzahmet kendisi yapsın temizliği. Siz bebeğinizin düzeni neyse onu bozmayın, herkes yediğini kaldırsın yatığını toplasın nedir yani bukadar

Konu sahibi evin kaç metre kare merak ettim??
Ya şöyle ki evin 2+1 de olsa yine üçü aynı odada yatacak siz yine üçünüz yatak odasında tek fark salonda yatmaları olacak. Yani bu kadar tartışmalı kavgalı sorun değil bir şekilde çözülür

Edit : Bir anımı anlatayım. Anneannemlerin evi 2 odalıydı 3-4 aile yatardık bayramda falan yer gök yatak olurdu, gece tuvalete giderken birini ezmeyelim diye dikkatli giderdik :KK70:

1 hafta bana biraz fazla geldi açıkçası. Bu saatten sonra gelme de diyemezsiniz, her şey ayarlanmış. Bu süreçte ihtiyaçlarınızı dile getirmekten çekinmeyin. Umarım çok yıpranmadan atlatırsınız. Şimdiden kolaylıklar diliyorum 🙏🏻

Konu sahibi evin kaç metre kare merak ettim??
Ya şöyle ki evin 2+1 de olsa yine üçü aynı odada yatacak siz yine üçünüz yatak odasında tek fark salonda yatmaları olacak. Yani bu kadar tartışmalı kavgalı sorun değil bir şekilde çözülür

Edit : Bir anımı anlatayım. Anneannemlerin evi 2 odalıydı 3-4 aile yatardık bayramda falan yer gök yatak olurdu, gece tuvalete giderken birini ezmeyelim diye dikkatli giderdik :KK70:
amerikan mutfak olmasaydı sorun değildi ama salon mutfak bir ve benim gece bebekle uyanıp mama hazırlamam gerekiyo tuvalet banyo bir zaten hemen aynı yerde duş tuvalet vs bu kadar zorlaştırmanın anlamı yok ama başta düşünülecekti, benim esas sinirim eşime, hiç alttan almıyo kusura bakma ama idare edelim sen de yorulacaksın ama anlayışlı ol vs hiç demiyo

hayır yaşadıgımız şehre sadece bebeğimizi görmek için geliyorlar başka akraba yok malesef, otel düşündük ama o da ayıp olur sanırım
Hiç ayıp olmaz evin küçük olduğunu onları rahat ettiremeyeceğinizi içinize sinmeyeceğini söyleyin otel ayarlayın durumunuz varsa odersiniz yoksa zaten bunu onların düşünmesi gerekiYor ne kadar düşüncesiz insanlar var ya

Haklisiniz ,küçük bebeği olan insanların misafirle uğraşacak hali de olmaz,zaten ev küçük..ama gelmeyin demek ayıp olur,bari yalniź çocuğunu alıp gelmeseymiş,kocası gelmek zorunda mı ki.. eşinize de söyleyin sorumluluk alsın, herşeyi siz yapmayın..idare edin biraz, evi küçuk görünce onlar da pek kalmazlar galiba..mesela Bizim yan apartmanda da orta yaşlı çift 1+1 oturuyorlar,oğulu ve gelini öğretmenler.. bi dünya yol gelip kalıyorlar ,2 küçük çocukları da var..Biraz da ailesel ilişkilere bağlı..ama ben istemezdim,hiç bana göre değil..

Ki öyle zaten
Önce ev küçük dediniz
Siz ev bulcaksınızda, insanlar gelip yeğen görecekte, çocuk gelecek ilkokul yaşına
Halası değer vermiş yurtdışından bilet almış yeğenini görmeye geliyor neden bununla mutlu olmuyorsunuz?
Onlarda bayılmıyordur sizin bit kadar evinizde koltukta yatıp ortalıkta uyuyama, tahminende gelir gelmez bir otele yerleşirler. Bilet aldık geliyoruz demişler sizde kalacaz dememişler, belkide düşünemediler. Geldikleri zaman görürsünüz, ha diyelim gitmediler otele vs, ilk kez ve tahminen son kez olan birşey için insan bukadar gerilirmi, eşe hayatı zehir edermi. Birşekilde idare edilir 1 hafta göz açıp kapayana kadar geçer gider, 1 ay değil 1 sene değil nedir yani bukadar imkansız olan.
Gün içinde kahvaltıydı şuydu buydu arada dışarda arada evde halledilir, onlar çıkar dolanır siz ister onlarla takılırsınız ister evde. O süre içinde eşinize söyleyin temizliğe gelen birini ayarlasın gün içinde 2 saate temizler gider zaten kutu gibi evi. Kimse yoksada birzahmet kendisi yapsın temizliği. Siz bebeğinizin düzeni neyse onu bozmayın, herkes yediğini kaldırsın yatığını toplasın nedir yani bukadar
otel olmayacağı kesin bizde kalacaklar öncelikle bunu söyleyim. biz evimizde rahatız misafir gelmediği sürece, benim düşünceme göre bir artı bir eve bide bebek varsa kimse misafir olmaya gitmemeli, bu kardeş de olsa böyle, tek kişi değil üç kişi hele hiç gitmemeli, insanların misafir olma isteğine göre ev değiştirmek cok sacma ama biz bebeğe ayrı oda için taşınmayı düşünüyodul zaten bari bu beklenebilirdi

Haklisiniz ,küçük bebeği olan insanların misafirle uğraşacak hali de olmaz,zaten ev küçük..ama gelmeyin demek ayıp olur,bari yalniź çocuğunu alıp gelmeseymiş,kocası gelmek zorunda mı ki.. eşinize de söyleyin sorumluluk alsın, herşeyi siz yapmayın..idare edin biraz, evi küçuk görünce onlar da pek kalmazlar galiba..mesela Bizim yan apartmanda da orta yaşlı çift 1+1 oturuyorlar,oğulu ve gelini öğretmenler.. bi dünya yol gelip kalıyorlar ,2 küçük çocukları da var..Biraz da ailesel ilişkilere bağlı..ama ben istemezdim,hiç bana göre değil..
sizin isteğinize bağlı olmuyoki malesef, ben de istemezdim kendim de kimseye gidip bu şekilde kalmam bikere ben rahat edemem ama eşim ve ailesi şu kafadalar yabancı yok yerdede olsa yatılır nolacak sanki biz bize oluruz vsvs, ama bu sadece misafiri rahat ettirme olayı değil evsahibi de kendini düşünüyo sonucta, bebekle zaten kendi düzenimi halletmem zorken yatılı misafir daha zor

Ya nasıl rahat edilecek bebekli evde zaten küçücük çekirdek aile bile zor sığıyor kendilerini de mi düşünmüyorlar. Bebek ortalama günde kaç kez ağlıyor onlarla mı bebekle mi uğraşacaksın? Bilemiyorum pek gönüllü olamazdım ya kalacak başka akrabaları falan yok muydu ki dediğin gibi bir süre bekleselermiş 2024 teknolojisinde görüntülü de gorebilirlerdi bebeği amannn çok gereksiz tatile geliyorlar bence alışveriş vs yapmaya gibi geldi bebek görmekten ziyade.

Ki öyle zaten
Önce ev küçük dediniz

+++
Üzerine söylenecek ne var bulamadım
Biraz iletişim biraz saygı herseyi çözer ya. Baştan kimse gelmesin diye tutulan evler sonra huzursuzluk ile iyice daracık alanlara dönüyor

Ben cok Safim herhal. 1+1 evde otururken, ve yeni dogum yapmis iken 3 ay kv sonra 1 ay gorumce geldi kaldi.
Ama elimi birseye surmedim 🤣 saolsunlar yardimci oldular. Konu sahibi belki dusundugunuz gibi zor gecmez?

X