misafire gelme denir mi cok mu ayıp bu durum

Görümcenizin ne düşündüğünü bile bilmiyorsunuz henüz.
Belki de gerçekten otelde kalacak ama size ayıp etmekten çekindiği için en azından bir geceyi sizde geçirmek istedi.
Belki otel seçeneği yok ama iki günden fazlaysa başka bir akrabasına geçecek ya da bir geceden fazla kalmayacak belki.

Yeni eve geçmeyi bekleselerdi demişsiniz o da belki içten içe 4 aylık oldu daha ne hediye verebildim ne görebildim bebeği diye mahçup oluyor, bilemezsiniz ki.

Rahat edemeyeceğiniz aşikar, evet.
Ama bazen eşimizin hatrı, eşimizin sevinci bizi idare etmeye yönlendirebilmeli.
Eşime nasıl davranayım dediğiniz için diyorum bunu.
Burnundan getirmek istiyor gibi bir haliniz var.
Evlilik dünyanın her yerinde böyle bir şey.
Sakin olun biraz.

evet bu saatten sonra bişey diyemem eşimle de aram açılsın istemiyorum onun o heyecanlı istekli haline de ayrıca ayar oldum ama böyle bi konu yüzünden tartısmak da dogru gelmiyo, onların düşünmesi gerekiyordu, yerde yatacaklar desem yere yatak yapacak kadar yorganım da yok üç kişilik napıcam bilmiyorum
Oğlum 6 yaşında misafirlikte bizim ortamızda uyur. Bel yaş çocuk da o köşe koltukla ailesiyle sığar uyur. O da minicik. Bence de abartmayın. İnsanların hevesini kırmayın

Hic sevmem böyle köylü köylü hareketleri. Kaldı ki hicbir eve evin hanımı çağırmadan kendimi zorla kabul ettirmem. 1+1 eve 6 kisi sigismaya calismak köylülüktür aksini iddia eden de köylüdür. Otelde kalsinlar ne deyim dio bi de.
Köylü: BEN NE ALAKA

Vallahi kudra dışardan çok taş gibisin kaya gibi ama içinde bir anadolu çocuğu yatıyor ikidir yorumlarını görüyorum merhamet çiçeği misin sen neymişsinnn 🥰 bende senin gibi düşünüyorum
Buraya öyle yansıyor nedense ama öyle sert insan değilim ben. Minnoş bir pisiciğim aslında 😂😂😂

Genel olarak gündüz yeme içme tamam ama akşam gitsin diyorsunuz da gece otele geçmeyi ayıp buluyor bile olabilirler.
Böyle bir şey başıma gelse arkamdan "kocasıyla baş başa mı kalmak istiyor nedir, otel tuttuysa gitsin orda yesin içsin bana niye zahmet verdirdi, otelden çocuğa hastalık bulaştıracaklar" diye söylenebilme ihtimalini düşünürdüm.

Kimsenin evine de gitmem kalmam da ama gece otele gitme kısmı hiç de herkwsin düşünebileceği, mantıklı bir fikirmiş gibi gelmiyor bana.
Gelip iki günden fazla kalacaklarsa onu da mantıksız bulacağım mesela.

Buraya öyle yansıyor nedense ama öyle sert insan değilim ben. Minnoş bir pisiciğim aslında 😂😂😂
cileklidon cileklidon dışarıdan görünen dediğimiz de sadece yazı yalnız :KK70:
birbirimizin sadece yazılarını görüyoruz aslında
benim yorumlarıma da gıcık olanlar var ama yüz yüze gelsek gülmekten karınlarını ağrıtacağıma ve çok eğlendireceğime eminim :KK53:

Her şeyi bu kadar abartmaya ne gerek var ya burda çok konu görüyorum böyle misafirlikle ilgili gelsin kalsınlar 3 gün değilmi alt tarafı bir şekilde gecer gider yani dünyanın sonu gibi davranmaya gerek yok.

1+1 evde kalmaya koştur koştur yurt dışından geliyorlar çok ilginç😂 Gelsinler madem bu kadar çok istiyorlarsa 1,2 gün kanepede yatmayı göze alacaklar.

Bı kaç gün kalacaklarsa idare edilebilir ama uzun sureyse zor olur sizin için.bu saatten sonra yapacak bişey yok mecbur bı kaç gün idare edeceksiniz

+1.... Aynısını yazacaktim.
Yani sırf bebegi gormeye haftasonu için geliyorlarsa bence idare edilir sonuçta bebeğinizi gormek için butce ayirmislar o kadar yoldan gelecekler
Bence onlarin otelde kalmayi ya da kalacak yer ayarlamayi düşünmesi gerekir ama neden dusunmediler diye kafa yormak da sizi üzer baskalarini düşüncelerinden biz sorumlu değiliz neticede

Yani küçük ev çok zor gerçekten ama,ayda yılda birlik bir durum.Esiniz heyecanlanmis.Yatak yorgan ayarlamayi eşinize bırakın.Hamarat olmaya çalışmayın hem bebeğiniz var hemde evinizin şartları misafir uyanmadan mükellef bir kahvaltı yemek hazırlayanilecek şartlarda değil.Gorumceyle ne kadar yapabilirseniz.Kusurada bakarlarsa bir daha da gelmezler zaten,akışa bırakın,germeyin kendinizi.Misafir umduğunu değil bulduğunu yer ve bulduğu yerde yatar😊

İki üç günlüğüne geliyorlarsa idare et . Boşver kalbini kırma eşinin öyle zırt pırt gelen insanlar da değilller iki üç günlüğüne idare edilir canım

Buradaki konuları görümcelerime göndermek istiyorum, ne kadar mikemmel, az bulunur bir gelin olduğumu görsünler.

İnsanlar iki günlüğüne bebeğinizi görmek için kalkıp bir ton yol gelecekler. Ben olsam mutlu olurdum, değer veriyorlar ki geliyorlar diye düşünürdüm. Hele ki eşim sevindiyse kardeşini görecek diye asla o sevincini baltalamazdım. Empati çok önemli bir meziyet. Yatakmış yemekmiş bunlar mesele değil.

2 gün idare edilir bu kadar gerilmeye gerek yok.

Bizim ev 2+1, bi oda full koli şu an taşınacağımız için o yüzden 1+1 olduk. Bugün kayınvalidemler geliyor biz ısrar ettik gelin diye ama şimdi aklımda bi ton soru var. 2 kişi biz, 2 kişi kayınvalide kayınpeder, 1 elti, eltinin 2 bebesi. Normalde yatak odasını eltiye veriyoruz bebekli olunca, biz salonda kayınvalide kayınpederle mi yatacağız bilemiyorum gelince bakıcaz artık 😅 birkaç gün akşamları sorun olabilir size de ayarlama yapmak ama onun dışında haftada 1 gelen bir aile değiller nasılsa birkaç gün idare edilebilir gibi geldi

Alti ustu 2 gun ise idare edilir diye düşünüyorum

Sadece bir hafta sonu yahu sırf sizin için geliyorlar bence dayanabilirsiniz :)

kaç gün kalacaklar

Bence 2 gun idare edilebilir. Hatta ilk gun rahat etmezlerse kendileri baska yer ayarlar ama bunca yoldan bebek gormeye gelen insana da otele gidin denmez. Cok gerilmemek lazim bunun icin kimseyle kotu olmaya gerek yok. Kari koca kanepelerde yatarlar kiza da yer yatagi yapilir en kotu sisme yatak atilir cozulur konu.

yurt dışından birkaç günlüğüne gelmezler en az 2 hafta kalır onlar
saçmalık yani durumu biliyorlar, g.t kadar evde nereye yatacaklar nerede kalacaklar 3 kişi ? oha

Bence eurocukları otele harcayacaklarına yeğenlerine versinler ben başımın üstünde ağırlarım 2 gün 😂
ben haftasonu diye tahmin etmiştim ama 7 gün geliyorlarmış biletler de alınmış :KK43: görümcem bana da yazdı o tarihlerde müsait misiniz dye cok heyecanlıydu gelecekleri için, ben de bişey diyemedim zaten en başta onlar evin durumuny düşünmedilerse ben ne diyebilirimki :KK43:

ben haftasonu diye tahmin etmiştim ama 7 gün geliyorlarmış biletler de alınmış :KK43: görümcem bana da yazdı o tarihlerde müsait misiniz dye cok heyecanlıydu gelecekleri için, ben de bişey diyemedim zaten en başta onlar evin durumuny düşünmedilerse ben ne diyebilirimki :KK43:

Gelince rahat edemezlerse otel falan bakarlar en kötü enişteyi yollasın otele. Şimdiden doldurma kendini.

Eşin ne diyor 7 gün kalmaları konusunda? Biraz olsun utanmadı mi 🙄

Buradaki konuları görümcelerime göndermek istiyorum, ne kadar mikemmel, az bulunur bir gelin olduğumu görsünler.

İnsanlar iki günlüğüne bebeğinizi görmek için kalkıp bir ton yol gelecekler. Ben olsam mutlu olurdum, değer veriyorlar ki geliyorlar diye düşünürdüm. Hele ki eşim sevindiyse kardeşini görecek diye asla o sevincini baltalamazdım. Empati çok önemli bir meziyet. Yatakmış yemekmiş bunlar mesele değil.
Ben kendimi genelde fena biri olarak görürdüm böyle hazırcevap lafını esirgemeyen falan ama burda böyle konular okudukca enayi gibi hissetmeye başladım 🤣 bu tarz çoğu şeye aman nolcak aman idare edilir aman ne var bunda diyorum 😂

evet bu saatten sonra bişey diyemem eşimle de aram açılsın istemiyorum onun o heyecanlı istekli haline de ayrıca ayar oldum ama böyle bi konu yüzünden tartısmak da dogru gelmiyo, onların düşünmesi gerekiyordu, yerde yatacaklar desem yere yatak yapacak kadar yorganım da yok üç kişilik napıcam bilmiyorum
Bizde küçükken cok heyecanlanırdık
Eve birileri gelsin kalsın isterdik
Tabi ozaman ev hanımı biz degıldık
Sımdı anlıyorum nekadar zormus 😅😅

Buradaki asıl önemli olan şey samimiyet derecesi ve kaç gün kalacakları.2 gün ile 20 gün kıyaslanamaz dahi.Süre çok önemli.

Bende yatılı misafire bayılan biri değilim ama yurtdışından gelen misafir birkaç gün idare edilebilir ya.
Zaten bir oda yatak odası üçünüz orada yatar gelenler salonda yatar.
Kolay mı değil ama bazen olur öyle

Sadece haftasonu gelıp gıdeceklermı
7 gün :KK43:

Yav yurt dışından adamlar niye 2 günlüğüne gelsin? Ben sıkış tepiş olmaz, kabul etme diye en az 1 hafta kalacaklarını düşünerek dedim. Sonra da fesat diyorlar işte. :KK53:
4 aylık bebekle bir göz odada 6 kişi nasıl yaşanır? 1 hafta ağızdan kolayca çıkıyor da yaşarken öyle kolay olmaz.
Bir kere bebek geceleri ağladığında nasıl uyumayı planlıyorlar acaba? Küçücük ev her yere naklen yayın yani.
Dua edin de durumu görüp ziyaretlerini kısa kesmeye karar versinler, ne diyeyim.

X