misafire gelme denir mi cok mu ayıp bu durum

İsteseniz de olmaz bence. Mutfak da salonda olduğu için çok zor ya. Yurt dışından gelen uzun kalır azap gibi bir durum olur hem karşı taraf için hem sizin için. Otel tutun da denmez. Yapacak bir şey yok sanırım gelsinler kendileri görsün belki rahat edemeyip otele geçmeye karar verirler.

Sizde kalırız gibi bir şey dediler mi? Belki otel falan düşünüyorlardır. Düşünceli insanlar olabilirler😄
Polyana mode on 🤣
Buradaki konuları görümcelerime göndermek istiyorum, ne kadar mikemmel, az bulunur bir gelin olduğumu görsünler.

İnsanlar iki günlüğüne bebeğinizi görmek için kalkıp bir ton yol gelecekler. Ben olsam mutlu olurdum, değer veriyorlar ki geliyorlar diye düşünürdüm. Hele ki eşim sevindiyse kardeşini görecek diye asla o sevincini baltalamazdım. Empati çok önemli bir meziyet. Yatakmış yemekmiş bunlar mesele değil.
Maşallah Allah bozmasın☺️ ama görümceleriniz de iyi insanlar ki siz de onlara değer veriyorsunuz. Karı koca arasını bozmaya gelen kıskanç fesat birileri olsaydı siz de bu şekilde davranmazdınız. İyilik değer verme karşılıklı olunca güzel

iyi geceler herkese,
1+1 evde eşim ve bebeğimle yaşıyorum. son zamanlarda gündemimizde büyük bi eve taşınmak var sürekli ev ilanlarına bakıyoruz içimize sinen bütçemize uygun bi ev bulunca taşınmayı düşünüyoruz.
çünkü kaldıgımız evde yatılı misafir ağırlamak cok zor oluyor hem kücük hem de amerikan mutfak oldugu icin ben zorlanıyorum.
ev aradıgımızı tüm aile biliyor, eşimin ablası eşi ve 5 yaşlarındaki kızları yurtdışında yaşıyorlar, 4 aylık bebeğimi henüz görmediler, az once eşime mesaj yazıp bebeği artık görmek istediğini o yüzden 20-25 gün sonraya bilet alıp gelmek istediklerini söylemiş.
eşim benim bu konudaki hassasiyetimi biliyo sadece onun ailesine özel değil kendi annem babam içinde geçerli yatılı misafie gelince zor oluyor heleki 3 kişi, bize bu zamana kadar sadece 1 kişi yatılı geliyodu, allah aşkına siz söyleyin 3 kişi onlar 3 kişi de biz kücücük evde nasıl kalalım? hunu gelmek isteyen misafirin düşünmesi gerekmez mi? eşim diyoki yere de yatak yaparız kalınır bi şekilde nolacak sanki onlar konforlu yer aramaz yabancı değil vsvs..
onlar konforlu yer aramaz ama evsahibi rahat edebilir mi diye düşünen yok, evet kalınır bi şekilde biz kücükken de yan yana bir sürü kişi kalırdık anneanne evinde ama bizim ev durumunu biliyolar ev aradıgımızı biliyolar 4 ay bebeği görmemişsiniz zaten biraz daha bekleyip biz başka eve taşınınca gelmeleri daha iyi değil mi? eşim bana soruyo sen ne düşünüyosun ne dersin diyo bu saatten sonra gelmesinler diyemeyeceğime göre ne diyim?
ben böyle bi plan yapacak olsam düşünürüm ev sahibi uygun olur mu bizi ağırlayabilir mi sıkıntı yaşar mı diye, bi yanım sinir oluyo bi yanım da iki üç için sorun çıkaran biri olma idare et diyo ama neden bu düşüncesizlik yani asıl kızdıgım konu o, sizce ne söyleyim eşime nasıl davranıyım
Bence misafir istemenin yada istememenin evle alakası yok genel olarak sevmiyor olabilirsiniz bir kaç gün idare edilebilir belki onlarda kalmayı düşünmüyordur😅
Altın takmazlarsa erken gönder evden :KK70:

Senin misafir sevmene bayılıyorum. 🫶🏼 Burada ender görülen bir vaka malum. Ben de severim misafir ama ilk defa bir misafir konusunda ev sahibine hak verdim çünkü karşıdakiler eurocu skdkdkkd

Bence eurocukları otele harcayacaklarına yeğenlerine versinler ben başımın üstünde ağırlarım 2 gün 😂

haftasonu için uygun bilet bulmuşlar sadece bizi görmeye yaşadıgımız şehre gelecekler ki burda başka tanıdıkları yok zaten başka amaçları olamaz yani

Tanıdıkları olmaması gelemeyecekleri anlamına gelmiyor. Bende bir çok tanıdığım olmayan şehre gidip gezdim.
Tekrarlıyorum hem gezme hem sizi görmek istemişlerdir. Yoksa böyle samimiyeti olmayan hiç kimse sırf sizin için gelmez.
Millet anne babasına zor gidiyor.
Bukadar dert etmek yerine açıkça söylesin eşiniz.
Bizim ev müsait değil diye.

Polyana mode on 🤣

Maşallah Allah bozmasın☺️ ama görümceleriniz de iyi insanlar ki siz de onlara değer veriyorsunuz. Karı koca arasını bozmaya gelen kıskanç fesat birileri olsaydı siz de bu şekilde davranmazdınız. İyilik değer verme karşılıklı olunca güzel
Her insanın iyi tarafları da kötü tarafları da vardır. Kötü taraflarını kaşırsak kötülük çıkar ortaya. Ben her şeyin karşılıklı olduğuna inanıyorum. Ne ekersek onu biçeriz. Safi kötülük yok mu? Tabi ki var ama burdaki konularda olduğu kadar çok değil. Burada açılan konular bence tamamen karşılıklı takışma kaynaklı.

Benim de görümcelerimin sevmediğim tarafları var, müdahaleci tarafları var, zaman zaman tartışabiliyoruz. Ama iş bende ve eşimde bitiyor. Biz sınırımızı çizersek kimse bizim evliliğimize müdahil olup bozamaz.

Bir de bence insan bir insanı gerçekten seviyorsa her şeyiyle seviyor. Anasıyla danasıyla, hayatındaki bütün olumsuzluklarla seviyor. Ben öyle seviyorum en azından. Eşim olmasa görümcelerim hayatıma alacağım, zaman geçireceğim insanlar değiller. Ama eşimle bağları var, zaman geçirdiğimizde o mutlu oluyor. Bunun için her şeyi yaparım ben, her zorluğa katlanırım. Tabi ki karşılığında da aynısını beklerim.

Merhaba ben evin büyüklüğü küçüklüğünden ziyade başka bir şey söylemek istiyorum salgın hastalıklar henuz bitmedi ve bebeğiniz henüz çok küçük gelecekler belli ki bebeğe dikkat edin lütfen kucaktan kucağa gezdirmeyin opturmeyin lütfen evinizi sık sık havalandırın bunları yaptığınız için alınacak değillerdir herhalde esinizlede baştan konuşun misafirleriniz gelince bu konuda sizi ezmesin cocugunuzun sağlığı icin

Her insanın iyi tarafları da kötü tarafları da vardır. Kötü taraflarını kaşırsak kötülük çıkar ortaya. Ben her şeyin karşılıklı olduğuna inanıyorum. Ne ekersek onu biçeriz. Safi kötülük yok mu? Tabi ki var ama burdaki konularda olduğu kadar çok değil. Burada açılan konular bence tamamen karşılıklı takışma kaynaklı.

Benim de görümcelerimin sevmediğim tarafları var, müdahaleci tarafları var, zaman zaman tartışabiliyoruz. Ama iş bende ve eşimde bitiyor. Biz sınırımızı çizersek kimse bizim evliliğimize müdahil olup bozamaz.

Bir de bence insan bir insanı gerçekten seviyorsa her şeyiyle seviyor. Anasıyla danasıyla, hayatındaki bütün olumsuzluklarla seviyor. Ben öyle seviyorum en azından. Eşim olmasa görümcelerim hayatıma alacağım, zaman geçireceğim insanlar değiller. Ama eşimle bağları var, zaman geçirdiğimizde o mutlu oluyor. Bunun için her şeyi yaparım ben, her zorluğa katlanırım. Tabi ki karşılığında da aynısını beklerim.
Allah bozmasın mutluluğunuzu inşallah 😍

yurt dışından birkaç günlüğüne gelmezler en az 2 hafta kalır onlar
saçmalık yani durumu biliyorlar, g.t kadar evde nereye yatacaklar nerede kalacaklar 3 kişi ? oha
Sadece 3 gün kalacak olsalar ben de idare et derdim ama ben de inanmıyorum 3 gün olacağına. Konu sahibinin eşi biraz daha kalın ya diye eşine sormadan laf eder, uzar o misafirlik.

Hic sevmem böyle köylü köylü hareketleri. Kaldı ki hicbir eve evin hanımı çağırmadan kendimi zorla kabul ettirmem. 1+1 eve 6 kisi sigismaya calismak köylülüktür aksini iddia eden de köylüdür. Otelde kalsinlar ne deyim dio bi de.
Köylü tabirinizi hoş bulmadım görgüsüz insanlar denebilir ve her toplum ve statüde olabilir

Köylü tabirinizi hoş bulmadım görgüsüz insanlar denebilir ve her toplum ve statüde olabilir
Ama anlamışsın neticede...

Gerçek köylü zaten utangaç olur, ince ruhlu olur, insana sıkıntı vermek istemez. Benim dedem ekip bicen bildigimiz köylüydü biz gittigimizde rahat yatalim diye kendisi evden cikar kasketini bostanda çayıra koyar ustunde yatardi toprakta sabaha kadar. Bu tarz köylüler ise yurtdisinda yasayip kendi memleketlerinin bile 30 yil gerisinde kalmış görgüsüz tipler iste. 1 göz eve onca insan dolusmamasi gerektigini akıl edemeyenlere ne denir baska.

iyi geceler herkese,
1+1 evde eşim ve bebeğimle yaşıyorum. son zamanlarda gündemimizde büyük bi eve taşınmak var sürekli ev ilanlarına bakıyoruz içimize sinen bütçemize uygun bi ev bulunca taşınmayı düşünüyoruz.
çünkü kaldıgımız evde yatılı misafir ağırlamak cok zor oluyor hem kücük hem de amerikan mutfak oldugu icin ben zorlanıyorum.
ev aradıgımızı tüm aile biliyor, eşimin ablası eşi ve 5 yaşlarındaki kızları yurtdışında yaşıyorlar, 4 aylık bebeğimi henüz görmediler, az once eşime mesaj yazıp bebeği artık görmek istediğini o yüzden 20-25 gün sonraya bilet alıp gelmek istediklerini söylemiş.
eşim benim bu konudaki hassasiyetimi biliyo sadece onun ailesine özel değil kendi annem babam içinde geçerli yatılı misafie gelince zor oluyor heleki 3 kişi, bize bu zamana kadar sadece 1 kişi yatılı geliyodu, allah aşkına siz söyleyin 3 kişi onlar 3 kişi de biz kücücük evde nasıl kalalım? hunu gelmek isteyen misafirin düşünmesi gerekmez mi? eşim diyoki yere de yatak yaparız kalınır bi şekilde nolacak sanki onlar konforlu yer aramaz yabancı değil vsvs..
onlar konforlu yer aramaz ama evsahibi rahat edebilir mi diye düşünen yok, evet kalınır bi şekilde biz kücükken de yan yana bir sürü kişi kalırdık anneanne evinde ama bizim ev durumunu biliyolar ev aradıgımızı biliyolar 4 ay bebeği görmemişsiniz zaten biraz daha bekleyip biz başka eve taşınınca gelmeleri daha iyi değil mi? eşim bana soruyo sen ne düşünüyosun ne dersin diyo bu saatten sonra gelmesinler diyemeyeceğime göre ne diyim?
ben böyle bi plan yapacak olsam düşünürüm ev sahibi uygun olur mu bizi ağırlayabilir mi sıkıntı yaşar mı diye, bi yanım sinir oluyo bi yanım da iki üç için sorun çıkaran biri olma idare et diyo ama neden bu düşüncesizlik yani asıl kızdıgım konu o, sizce ne söyleyim eşime nasıl davranıyım
Büyük eve taşınınca gelin derdim bunda çekinecek bisey yok , bence siz söyleyin...

1+1 evde yatılı misafir olmayacağını akıl edemiyorlar mı.
El kadar ev, su içmeye kalkamazsın, tuvalete banyoya gidemezsin. Ne düşünerek gelmek istiyorlar ki. Benim evimde aynı şekilde direkt reddediyoruz.
1 oda fazla olur onlar odalarına çekilirler amenna ama bu şekilde olacak bisey değil. Yurt dışından o kadar para verip iki günlüğüne geleceklerini sanmıyorum en az 4 5 gün kalırlar.
Yakında büyük eve geçeceğiz o zaman gelin derdim.

eşim tam tersine bunu duyunca cok sevindi ablamlar bebeği görmeye gelecekler diye:KK43: yabancı değiliz kalırlar bi şekilde onlar önemsemez rahatlıgı sen sıkıntı yapma diyo bide:KK43: ben sadece misafiri değil kendimi de düşünüyorum ama banyo tuvalet zaten aynı yerde ufak bi ses çıksa bütün odaya duyuluyo, görümcemin eşiyle bi samimiyetim yok bitek düğünde gördüm, ben mi geri kafalıyım acaba
Eşiniz saçmalamış, afedersin g..t kadar evde enişte ile nasıl rahat edeceksiniz, yuh yani , benim için büyük kavga sebebi, hadi sadece kız kardeşi olsa neyse enişte ne alaka ...

Sadece 3 gün kalacak olsalar ben de idare et derdim ama ben de inanmıyorum 3 gün olacağına. Konu sahibinin eşi biraz daha kalın ya diye eşine sormadan laf eder, uzar o misafirlik.
yurt dışından gelen insanın sadece 3 gün için gelmesi imkansız bence ya
daha onlar burda gezip tozacaklar yani bebek mebek de bahane
misafirlerin yerinde ben olsam eğer ev sahibi ısrar ederse, kendisi teklif ederse sırf gönülleri olsun diye maksimum 1-2 gece falan onlarda kalır,
diğer günler için onların evine yakın otel ayarlardım
yani yine onlarla bir arada olurdum, yeme içme çay kahve oturması falan okey
ama gece uyumaya, dinlenmeye otelime giderdim
3 kişi zaten bi aile odası tutsalar ihtiyaçlarını rahatça karşılar
şuan sezon da başlamadı, şehir içi otel fiyatları o kadar uçuk değil
euro kazanan insana vız gelir zaten
geceliği 2000-2500 tl olsa otelin ki o kadar değildir orta halli bi otel, 100 euro bile yapmıyor ya şaka gibi :)

Buradaki konuları görümcelerime göndermek istiyorum, ne kadar mikemmel, az bulunur bir gelin olduğumu görsünler.

İnsanlar iki günlüğüne bebeğinizi görmek için kalkıp bir ton yol gelecekler. Ben olsam mutlu olurdum, değer veriyorlar ki geliyorlar diye düşünürdüm. Hele ki eşim sevindiyse kardeşini görecek diye asla o sevincini baltalamazdım. Empati çok önemli bir meziyet. Yatakmış yemekmiş bunlar mesele değil.
Vallahi kudra dışardan çok taş gibisin kaya gibi ama içinde bir anadolu çocuğu yatıyor ikidir yorumlarını görüyorum merhamet çiçeği misin sen neymişsinnn 🥰 bende senin gibi düşünüyorum

eşim tam tersine bunu duyunca cok sevindi ablamlar bebeği görmeye gelecekler diye:KK43: yabancı değiliz kalırlar bi şekilde onlar önemsemez rahatlıgı sen sıkıntı yapma diyo bide:KK43: ben sadece misafiri değil kendimi de düşünüyorum ama banyo tuvalet zaten aynı yerde ufak bi ses çıksa bütün odaya duyuluyo, görümcemin eşiyle bi samimiyetim yok bitek düğünde gördüm, ben mi geri kafalıyım acaba
En yakınınız bebeğinizi görmeye geliyor.
Bence çok ayıp olur: iki üç gün de idare edilir.

X