Merhaba, lütfen bir fikir verin, yeni kurulacak bir aile için.

Valla ele karışmak gerçekten zor, şöyle düşün 40 yıllık komşular anlaşır, iyi geçinir ama iş kız alma, kız verme dünürlük davası olunca hoop değişir tüm ilişkiler..
Hemde nasıl zor , evlilikten bir kez daha soğudum

herşeyin hayırlısı ama siz daha çook üzülceksiniz gibi geliyor bana..abinin gözünü açması lazım..
Asıl hatalı olan o , açmaz annem derdi hep zaten hanım köylü olacak sevgilisiyle küsse bize de küsüyor diye.

mecbur çekersin ama zaten beraber yaşamayacaksanız sıkıntı yok.samimi olmak zorunda değilsiniz.o sizi sevmediği için batıyor bence yaptıklarınız.boşver uzak olun en iyisi.
bende çok kaprisliyim görümcem de şaka yapar kaldırmam o da benimkini kaldıramaz uzak olunca daha sağlıklı oluyor.eskidenmiş o kardeş gibi olmalar

Sizin de zor babanızın eşi bir de ,
Bizim de söz olduğundan bu yana evde hep kavga işten eve gidesim gelmiyor,
Herkesin morali bozuk..
Evlensinler bizde irtibat halinde olmayız böyle devam ederse.
o zaman da aramıyolar sormuyolar demez inşallah
bizimki öyle de :)
mesela arardık telefonu açmazdı sonra da aramıyolar diye babamla kavga ederdi
bana sorsa ne oldu diye dicem bıktım dengesizliklerinden diye

işte çok da iyiliğini gördüm
çalıştım çocuğuma kv min işi olduğu zaman çok baktı falan altlı üstlü oturuyorduk o zamanlar iyiydi
lohusalığımda ilgilendi
sonra tuhaflaştı çoook idare ettim hakkı var üzerimde diye
ama bir müddetten sonra tak dedi..

Aynen canım , Allahtan aynı evde olmayacağız. Herkes farklıdır o konuda hak veriyorum tanımıyor yanlış anlamış olabilir. Ama kardeşim birşey yapmak zorunda değil ona , evlenmeye karar verdiysen göze alacaksın hazırlık aşamasını da.

Sen hakkı var diyorsun en azından iyiliği var ,
Biz sözden bu yana hep stres sıkıntı ..
Ne alışverişlerine karıştık ne aldıklarına.
Annem de gitmedi bizde gitmedik.
Karışsak bizden iyisi olmaz.

annenize sahip çıkın aman sakın bırakmayın o gelinin eline. abinizede çeki düzen verin kaptırmasın iyice kendini
Yok bırakmayız tabi ki , o da ümitsiz vaka olduğunun farkında. Anne-baba olduklarında belki değişirler.

Abiniz sorunlu karşısındaki kişide anlamış zaaflarını somuruyor ben boyle kişiyi yok sayarım benimle mi evlenecek ne çekeceğim cekseniz ne olacak kıymet mi bilecek neyse ederi o muameleyi görmeli fazlası kicini kaldırmak olur

O yüzden abimi baştan konuşmayarak cezalandırmak gerekiyor , evlenince de fazla muhatap olmamak , olsak ne yapsak suç olur gibi. Baştan kesin konuşmak istemiyorum da inşallah düzelir.

Düzelmez canim. O tip kaprisli insanlar düzelmez. Bizde de vardı bir tane. Herşeyini alttan alıp, herşeyin en iyisini yaptıkça abimin tepesine çıktı. aileyle görüşülmeyecek, hep benim dediğim olacak dedikçe abimi soğuttu. Sonra da boşandılar. İnanki rahatladık.

Bu arada görümce olup bu kadar sabırlı olmanı hayranlıkla alkışlıyorum.

Yine de bu işin sonu yok, bilesin.

abinin yaşı kaç ne iş yapıyor size yükü var mı?
ne derse desin bu süreçte ne abinizle konuşun ne gelini muhattap alın..evlendiklerinde de kaybolup gitsinler kendi yuvalarına yarın çocuk olunca menfaatleri uğurlarına yine dolanırlar ayaklarınızın altında..kız kardeşin hiçbir şey yapmak zorunda değil o kıza.

Sana su kadarini soyliyim erkek kardesim evlendi, gorumcelik yapmiyim dedikce adim gorumce oldu. Ben ki karisini yemek yapmiyor ortaligi toplamiyor diye sikayet eden kardesimi kenara cekip kac kere haddini bildirdim. Sonra ne oldu? Ablam karimi eziyor... Yavv he he...

Belki aileye girince düzelir diyoruz ama pek öyle de görünmüyor şimdi ki duruma göre. Annemin hatrına sabrediyorum , annem üzülüyor sonra da kavga gürültü olunca.

Birşey desem benden kötüsü olmayacak evlensinler bir an önce devam ettirip ettirmemek onların bileceği iş artık.

Abimde 27 yaşında çalışıyor , kazandığını borçlarına veriyor. Beyaz eşya vs. ödüyor, şimdiden konuştuk annem zaten 53 yaşında ben işimi zor yapıyorum çocuk bakamam diyor. Annemde boyun fıtığı da olduğu için genel de ağrıları oluyor. İşte zorundaymış gibi davranıyor kendi açısından bakabilse biraz anlar.

Canım bir şeye karışmayınca da görümcelik yaptı diyorlar zaten , en azından senin kardeşinmiş abim de bir huy var hep biz haksızız. Bizi dinlemeden yargılıyor bazen küsüyorlar bizim zaten irtibatımız yok sözlüsüyle biz suçluyuz gibi konuşmuyor. Ben de ilerde bir gün evleneceğim sonuçta bi aileye karışmadan ortalık karıştırmak neyin nesi ? Ne o bana yardım etmek zorunda ne de biz ona. Allah sana da sabırlar versiin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…