- 14 Şubat 2015
- 857
- 473
-
- Konu Sahibi Polyannaaaa
Yani şakayı sevmiyordur doğru. Hoşlanmadığını da anladık zaten..İlk yaptığınız şaka yersiz olmuş ama o kadar büyütülecek bir şey değil kaldı ki cevabını da vermiş.
Gelin hanım buluttan nem kapan cinsten işiniz zor, mümkün mertebe mesafenizi koruyun.
Eve gelen birine kötü davranamayız ki, ama abimin tavırları soğutmadı değil. Teşekkürler Sağolun..Yengeniz evlilik mi arıyormuş evine yeni alacağı dalkavuk mı arıyormuş belli değil. Geldiği zaman güler yüz gösterin yeter, böyle devam edin. Anlattığınız kısmıyla bir hatanız falan yok. Annenize geçmiş olsun.
Sözde o bize biraz öyle şakalaşarak davrandığı için, haklısınız tabi kaldırmayabilir.İlk yapılan şaka biraz ağır olmuş.Sadece 3. kez gördüğünüz birine yapılacak şaka değil bence.
Lakin abinizin arayı bulması gerekirdi ergenler gibi trip atmaya gerek yoktu bence.
Merhaba arkadaşlar , biz 3 kardeşiz abim ben ve kız kardeşim. Abim şuan sözlü , sözlüsüyle toplamda 3 kez görüştük. Biri sözde diğer ikisinde bize misafir olarak geldi. Sözde hiçbir problem yaşamadık çok şükür. Aile olarak bizi ziyarete geldiler ben yemek hazırlıyordum annemle abimin sözlüsü yani yengem de ben de yardım edeyim diye geldi. Annem de benim yapacağım bişey var mı dedi bende anne sen git biz yapıyoruz dedim. Kız kardeşim de yeni geldi eve o arada , anne sen git ben kaynanalık yaparım onlara dedi gülerek , yengem bunun üstüne sert bi şekilde senin kaynanalığın sökmez bana dedi. Ertesi gün abim hepimize küstü. Annem ne oldu diye sorunca laf söylüyormuşsunuz dedi. Bende şaka yaptı kötü bir niyetle demedi dedim, ki kardeşimi abim de benim kadar tanıyor.. Yengemin söylediğinin üstüne de bişey demedik misafirimiz hem. Kardeşime de annemle tembihledik şaka yapma bir daha kaldırmıyor demek ki diye. İki üç hafta sonra nişan alışverişine gittiler abimle.
Ertesi gün bize gelmek istemiş abim de getirdi. Normal muhabbet ettik naber nasılsın gibilerinden konuştuk. Hatta o gün nişanlığını bize göstermek için getirmiş eve girerken görmemiştim ben de getirdiğini bilmiyordum. Kardeşimin de yetiştirmesi gereken ödevi vardı biraz durdu sonra çıktı evden. Annem yengeme nişanlığımı getirdin kızım dedi evet dedi kızlar görmek ister diye getirdim dedi. Gidelim bakalım dedim bende açtık baktık gerçekten güzel bir seçim yapmış bonesi uymamış dedim aynı rengi olsa daha iyi olur falan, güle güle giy çok güzel dedim. Sonra fazla durmadılar zaten abim götürdü. Ama akşam gelince kardeşime fırça neden bakmamışız, çok ilgilenmemişiz istemiyormuşuz gibi. Yoksa sözü atarım demiş. Annem de sen de burdaydın diye söyledi kötü bişey mi dedik sert mi davrandık madem çok göstermek istiyor nişanlığı getirsin dedi ben demesem getirdiğini de söylemedi ki dedi. Abim ondan sonra bizle hepten konuşmayı kesti zaten. Tamam şakayı sevmez bişey söyleyemeyiz de kötü birşey de demedik. Hatta dış cephe rengi seçiyorduk annemle bizim oturduğumuz eve onun da fikrini sordum kırılmasın diye. Bir kaç gün önce kardeşime yazmış kardeşim ona bazı konularda yardımcı oluyordu. ( Eve yapılan eşyalar masaörtüsü vs. ) Patronu yapamazsın diye diretti stajı bitince çıkmak zorunda kaldı . Neyi ne kadar yaptın diye. Kardeşim söyledi patronum izin vermedi hepsini yapamadım diye gönderirim makinem yok sen yaptırırsın kalanı dedi. Tabi ertesi gün ayrılmışlar abim kardeşime senin yüzünden oldu diye bir sürü hakaret.. Şuan ne yemek yiyor bizle ne konuşuyor. Annem stresten yüzü hep yara oldu. Belki biz hatalı davranıyoruz bilemedim, uzun oldu k.bakmayın lütfen sadece şuan ne yapabiliriz. Muhtemelen hala konuşuyolar abimle yengem..
Umarım düzelir abim bizle hiç konuşmaz yoksa.Yuuhh dedim amma da kaprisliymis yengen hayirlisi böyleymis haksiz olan o bence
Fazlasıyla.. Küçükken büyük bir hastalık atlattı el bebek gül bebek büyüdü. Bizde oyle ama onun kadar değil.Burda bütün suçlu abiniz. Onu da aileniz biraz şımartarak büyütmüş sanırım.
Merhaba arkadaşlar , biz 3 kardeşiz abim ben ve kız kardeşim. Abim şuan sözlü , sözlüsüyle toplamda 3 kez görüştük. Biri sözde diğer ikisinde bize misafir olarak geldi. Sözde hiçbir problem yaşamadık çok şükür. Aile olarak bizi ziyarete geldiler ben yemek hazırlıyordum annemle abimin sözlüsü yani yengem de ben de yardım edeyim diye geldi. Annem de benim yapacağım bişey var mı dedi bende anne sen git biz yapıyoruz dedim. Kız kardeşim de yeni geldi eve o arada , anne sen git ben kaynanalık yaparım onlara dedi gülerek , yengem bunun üstüne sert bi şekilde senin kaynanalığın sökmez bana dedi. Ertesi gün abim hepimize küstü. Annem ne oldu diye sorunca laf söylüyormuşsunuz dedi. Bende şaka yaptı kötü bir niyetle demedi dedim, ki kardeşimi abim de benim kadar tanıyor.. Yengemin söylediğinin üstüne de bişey demedik misafirimiz hem. Kardeşime de annemle tembihledik şaka yapma bir daha kaldırmıyor demek ki diye. İki üç hafta sonra nişan alışverişine gittiler abimle.
Ertesi gün bize gelmek istemiş abim de getirdi. Normal muhabbet ettik naber nasılsın gibilerinden konuştuk. Hatta o gün nişanlığını bize göstermek için getirmiş eve girerken görmemiştim ben de getirdiğini bilmiyordum. Kardeşimin de yetiştirmesi gereken ödevi vardı biraz durdu sonra çıktı evden. Annem yengeme nişanlığımı getirdin kızım dedi evet dedi kızlar görmek ister diye getirdim dedi. Gidelim bakalım dedim bende açtık baktık gerçekten güzel bir seçim yapmış bonesi uymamış dedim aynı rengi olsa daha iyi olur falan, güle güle giy çok güzel dedim. Sonra fazla durmadılar zaten abim götürdü. Ama akşam gelince kardeşime fırça neden bakmamışız, çok ilgilenmemişiz istemiyormuşuz gibi. Yoksa sözü atarım demiş. Annem de sen de burdaydın diye söyledi kötü bişey mi dedik sert mi davrandık madem çok göstermek istiyor nişanlığı getirsin dedi ben demesem getirdiğini de söylemedi ki dedi. Abim ondan sonra bizle hepten konuşmayı kesti zaten. Tamam şakayı sevmez bişey söyleyemeyiz de kötü birşey de demedik. Hatta dış cephe rengi seçiyorduk annemle bizim oturduğumuz eve onun da fikrini sordum kırılmasın diye. Bir kaç gün önce kardeşime yazmış kardeşim ona bazı konularda yardımcı oluyordu. ( Eve yapılan eşyalar masaörtüsü vs. ) Patronu yapamazsın diye diretti stajı bitince çıkmak zorunda kaldı . Neyi ne kadar yaptın diye. Kardeşim söyledi patronum izin vermedi hepsini yapamadım diye gönderirim makinem yok sen yaptırırsın kalanı dedi. Tabi ertesi gün ayrılmışlar abim kardeşime senin yüzünden oldu diye bir sürü hakaret.. Şuan ne yemek yiyor bizle ne konuşuyor. Annem stresten yüzü hep yara oldu. Belki biz hatalı davranıyoruz bilemedim, uzun oldu k.bakmayın lütfen sadece şuan ne yapabiliriz. Muhtemelen hala konuşuyolar abimle yengem..
Onun hatrına oldu herşey.. Hala bi an önce evlensin diye ugrasıyoruz.abinizi def edin bence evden, yuh artık kendi tepesine çıkarmış kızı anladıkta sizin tepenize niye çıkarmaya çalışıyor
Abinin tavri da yanlis siz tavrinizi koruyun bence evlenince sizi yine kusturebilir cunkuUmarım düzelir abim bizle hiç konuşmaz yoksa.
Fazlasıyla.. Küçükken büyük bir hastalık atlattı el bebek gül bebek büyüdü. Bizde oyle ama onun kadar değil.
İlk değil bu daha önce ki kız arkadaşı benim sevgilimi tanıyordu istemiyordu. Ayrılmıyorum diye 2 yıl konuşmadık. Sevgililerine yada eşine göre hayatımı şekillendiremem sonuçta.ben ilk yapılan şakayı da ağır bulmadım.
gelin hanım pek nazlı. abiniz neden bu kadar basit olaylarda sizi karşısına alıyor anlamadım.
bu kadar basit şeylerde karşısına alıyorsa ileride bunun düğünü var bi sürü olayı var görüşmeyi keser bu gidişle.
gelinin bir lafına tüm gemileri yakıyor gibi geldi.
Annem yalvarır yakarır normalde yesin ama şuan hiç ilgilenmiyor o da. Ben de burnu sürtsün dedim. Arayı bulmak bize bağırmaktan geçiyor, ona göreYani bakın kadın olsun erkek olsun insanlar kayın ailelerine hemen alışamayabilirler, abuk subuk küslükler de olabilir. Burda dengeyi kuracak insan abiniz. Nişanlısına abarttığını söylemiş olsaydı kız da bu kadar yüz bulup saçmalamanın dibine vurmazdı. Yemiyorsa yemek yemesin paşam. Ne demek anneye kardeşe atarlanmak. Çocuk gibi tavırlar. İnanın ergenlik dönemindeki insanlar yapar bu hareketleri.
Yeterince kırdı ailesini , başta olursa devam eder gibi geliyor bize de.Abinin tavri da yanlis siz tavrinizi koruyun bence evlenince sizi yine kusturebilir cunku