Merhaba, lütfen bir fikir verin, yeni kurulacak bir aile için.

O yüzden abimi baştan konuşmayarak cezalandırmak gerekiyor , evlenince de fazla muhatap olmamak , olsak ne yapsak suç olur gibi. Baştan kesin konuşmak istemiyorum da inşallah düzelir.

Ayy kız walla ne sabır ben çoktan hallerini bildirmiştir .yani sizde de elle ne der korkusu mu var bilemedim yani evlensinler de sonra bosanirlarsa Boşansinlar demenin mantığı nedir acele etmeyin seven insan bu kadar kapris yapmaz bekleyin gorun

Merhaba arkadaşlar , biz 3 kardeşiz abim ben ve kız kardeşim. Abim şuan sözlü , sözlüsüyle toplamda 3 kez görüştük. Biri sözde diğer ikisinde bize misafir olarak geldi. Sözde hiçbir problem yaşamadık çok şükür. Aile olarak bizi ziyarete geldiler ben yemek hazırlıyordum annemle abimin sözlüsü yani yengem de ben de yardım edeyim diye geldi. Annem de benim yapacağım bişey var mı dedi bende anne sen git biz yapıyoruz dedim. Kız kardeşim de yeni geldi eve o arada , anne sen git ben kaynanalık yaparım onlara dedi gülerek , yengem bunun üstüne sert bi şekilde senin kaynanalığın sökmez bana dedi. Ertesi gün abim hepimize küstü. Annem ne oldu diye sorunca laf söylüyormuşsunuz dedi. Bende şaka yaptı kötü bir niyetle demedi dedim, ki kardeşimi abim de benim kadar tanıyor.. Yengemin söylediğinin üstüne de bişey demedik misafirimiz hem. Kardeşime de annemle tembihledik şaka yapma bir daha kaldırmıyor demek ki diye. İki üç hafta sonra nişan alışverişine gittiler abimle.
Ertesi gün bize gelmek istemiş abim de getirdi. Normal muhabbet ettik naber nasılsın gibilerinden konuştuk. Hatta o gün nişanlığını bize göstermek için getirmiş eve girerken görmemiştim ben de getirdiğini bilmiyordum. Kardeşimin de yetiştirmesi gereken ödevi vardı biraz durdu sonra çıktı evden. Annem yengeme nişanlığımı getirdin kızım dedi evet dedi kızlar görmek ister diye getirdim dedi. Gidelim bakalım dedim bende açtık baktık gerçekten güzel bir seçim yapmış bonesi uymamış dedim aynı rengi olsa daha iyi olur falan, güle güle giy çok güzel dedim. Sonra fazla durmadılar zaten abim götürdü. Ama akşam gelince kardeşime fırça neden bakmamışız, çok ilgilenmemişiz istemiyormuşuz gibi. Yoksa sözü atarım demiş. Annem de sen de burdaydın diye söyledi kötü bişey mi dedik sert mi davrandık madem çok göstermek istiyor nişanlığı getirsin dedi ben demesem getirdiğini de söylemedi ki dedi. Abim ondan sonra bizle hepten konuşmayı kesti zaten. Tamam şakayı sevmez bişey söyleyemeyiz de kötü birşey de demedik. Hatta dış cephe rengi seçiyorduk annemle bizim oturduğumuz eve onun da fikrini sordum kırılmasın diye. Bir kaç gün önce kardeşime yazmış kardeşim ona bazı konularda yardımcı oluyordu. ( Eve yapılan eşyalar masaörtüsü vs. ) Patronu yapamazsın diye diretti stajı bitince çıkmak zorunda kaldı . Neyi ne kadar yaptın diye. Kardeşim söyledi patronum izin vermedi hepsini yapamadım diye gönderirim makinem yok sen yaptırırsın kalanı dedi. Tabi ertesi gün ayrılmışlar abim kardeşime senin yüzünden oldu diye bir sürü hakaret.. Şuan ne yemek yiyor bizle ne konuşuyor. Annem stresten yüzü hep yara oldu. Belki biz hatalı davranıyoruz bilemedim, uzun oldu k.bakmayın lütfen sadece şuan ne yapabiliriz. Muhtemelen hala konuşuyolar abimle yengem..
Gelininiz abartmış ve bahane aramış. Aklı sıra sizi dize getirecek, ezecek, istediğini yaptıracak bunaltarak. Abinize hiç yüz vermeyin bence. Siz haklısınız. Suçlu bir tarafınız yok. Gidip kızla konuşayım falan demeyin. Barışırlarsa da mesafeli davranın. En azından hem haklı hem suçlu durumuna düşmezsiniz.

Belki aileye girince düzelir diyoruz ama pek öyle de görünmüyor şimdi ki duruma göre. Annemin hatrına sabrediyorum , annem üzülüyor sonra da kavga gürültü olunca. :KK43:

Birşey desem benden kötüsü olmayacak evlensinler bir an önce devam ettirip ettirmemek onların bileceği iş artık.
Aynısıydı inanki. Ve bunu diyen tek ben değilim burada, bir çok kişi onun düzelmeyeceğini hatta sizin abi kardeş ilişkinize zarar vereceğini de söyledi. Çünkü bu tecrübeyi yaşayanlar yazıyor bunu.

Evlensinler rahatlatlar dedik. Olmadı. Olmaması için elinden geleni yaptı. Beddualar etti yüzümüze karşı. Yine de sabrettik. Biz bu kadar sabredince (belki düzelir diye) babasını çağırıp evi terk etti bana eziyet ediyorlar diye. Maddi açıdan çok zara verdi. Abim ve annem çok üzüldü. 1 seneyi geçti yeni ayağa kalkıyoruz. Gittiği gün rahatlamamıza rağmen çok zor bir süreç oldu.

Kısuruma bakma çok olumsuz konuştum ama görünen köy bazen kılavuz istiyor.

Allah yardımcınız olsun.gecinmeye gonlu yok onun.dua edinde o vazgeçip gitsin abinizle Bu işin sonu size sıkıntı

Gelininiz abartmış ve bahane aramış. Aklı sıra sizi dize getirecek, ezecek, istediğini yaptıracak bunaltarak. Abinize hiç yüz vermeyin bence. Siz haklısınız. Suçlu bir tarafınız yok. Gidip kızla konuşayım falan demeyin. Barışırlarsa da mesafeli davranın. En azından hem haklı hem suçlu durumuna düşmezsiniz.
Bunu neden yapmak ister ki insan anlamıyorum. Mesafeli durmak enniyisi gerçi yine suclu oluruz ya.

Allah yardımcınız olsun.gecinmeye gonlu yok onun.dua edinde o vazgeçip gitsin abinizle Bu işin sonu size sıkıntı
Amin canım , biraz öyle hiç bir konuda karışmıyoruz yine suçlu ilan edilen bi olduk. Hayırlısı artık

Bunu neden yapmak ister ki insan anlamıyorum. Mesafeli durmak enniyisi gerçi yine suclu oluruz ya.
Sizi yanlış anlamış olabilir, yanlış anlaşılacak bir şey olmasa da. Baksanıza güya buraya sıkıntılarımızı paylaşmak için geliyoruz ama hiç tanımadığımız insanlar bile bizi yanlış anlayıp, saldırmaya başlayabiliyor. Demek ki gelininizin karakteri böyle :S Her şeyi yanlış anlamaya müsait. Kendi kendine, baştan diş göstereyim de, sonradan bana karışmasınlar diye düşünmüş de olabilir.

Aynısıydı inanki. Ve bunu diyen tek ben değilim burada, bir çok kişi onun düzelmeyeceğini hatta sizin abi kardeş ilişkinize zarar vereceğini de söyledi. Çünkü bu tecrübeyi yaşayanlar yazıyor bunu.

Evlensinler rahatlatlar dedik. Olmadı. Olmaması için elinden geleni yaptı. Beddualar etti yüzümüze karşı. Yine de sabrettik. Biz bu kadar sabredince (belki düzelir diye) babasını çağırıp evi terk etti bana eziyet ediyorlar diye. Maddi açıdan çok zara verdi. Abim ve annem çok üzüldü. 1 seneyi geçti yeni ayağa kalkıyoruz. Gittiği gün rahatlamamıza rağmen çok zor bir süreç oldu.

Haklısınız çoğu kişi farklı şekillerde yaşamış ama elimizden de fazlası gelmiyor. ALLAH yardım etsin herkese gerçekten çok zor.

Sizi yanlış anlamış olabilir, yanlış anlaşılacak bir şey olmasa da. Baksanıza güya buraya sıkıntılarımızı paylaşmak için geliyoruz ama hiç tanımadığımız insanlar bile bizi yanlış anlayıp, saldırmaya başlayabiliyor. Demek ki gelininizin karakteri böyle :S Her şeyi yanlış anlamaya müsait. Kendi kendine, baştan diş göstereyim de, sonradan bana karışmasınlar diye düşünmüş de olabilir.
Bizim ona karışmak gibi bi niyetimiz yoktu halbuki , bize katılsın herşeyi beraber yapalım diye düşünüyorduk. Ama hep sert tavırlarla karşılaştık. Ona karışsak daha sonra bizde evleneceğz bize yapılmış olsa hoşlanmayız , o da hoşlanmaz tabi. Hayırlısı demekten başka.çare de yok artık

Bizim ona karışmak gibi bi niyetimiz yoktu halbuki , bize katılsın herşeyi beraber yapalım diye düşünüyorduk. Ama hep sert tavırlarla karşılaştık. Ona karışsak daha sonra bizde evleneceğz bize yapılmış olsa hoşlanmayız , o da hoşlanmaz tabi. Hayırlısı demekten başka.çare de yok artık
Gelin aklı işte :) Sizin niyetiniz olmasa da öyle düşünebiliyorlar :) Hayırlısı diyelim. Sizin gelin durduk yere nem kapmış. Bende bir görümce var, 10 yaşında. Her şeyime karışıyor. Konuşmama, başkasına vereceğim cevaba kadar. Sabrımı taşırdı. Ben de eşimin ve kayın validemin yanında kızdım valla. Ama hak etti o. Eşim ne bana ne de ona karışmadı. KArışmaz da. Kardeşinin size tavır yapması yanlış bence.

Ben şakanızda bişi göremedim şaka yani. Şaka yapmayıp gerçeğini yapanlar var sonuçta! Ben sevmedim bu kızı tuhaf biri..

Gelin aklı işte :) Sizin niyetiniz olmasa da öyle düşünebiliyorlar :) Hayırlısı diyelim. Sizin gelin durduk yere nem kapmış. Bende bir görümce var, 10 yaşında. Her şeyime karışıyor. Konuşmama, başkasına vereceğim cevaba kadar. Sabrımı taşırdı. Ben de eşimin ve kayın validemin yanında kızdım valla. Ama hak etti o. Eşim ne bana ne de ona karışmadı. KArışmaz da. Kardeşinin size tavır yapması yanlış bence.
Abimin bize tavır alması tuhaf. Şimdi barıştılar bizle de barışmaya çalışıyor. İlla ki kırılıyor insan eskisi gibi davranmak içimden gelmiyor. Madem sadece onunla mutlu olunca bizle konuşacak hiç konuşmasın demeden edemiyorum.. Bence de ki 10 yaşındaki küçük bir kızın karışması daha tuhaf. Herkesin aklı fikri var sonuçta dilediğince yaşamalı..

Ben şakanızda bişi göremedim şaka yani. Şaka yapmayıp gerçeğini yapanlar var sonuçta! Ben sevmedim bu kızı tuhaf biri..
Hadi anlamadı diyelim de , abim de mi anlamıyor. 27 senelik ailesini tanıyamamış demek ki. Asıl sorun abim artık sözlüsüne söyleyecek sözüm yok. Soğuduk yeterince.

Ayy kız walla ne sabır ben çoktan hallerini bildirmiştir .yani sizde de elle ne der korkusu mu var bilemedim yani evlensinler de sonra bosanirlarsa Boşansinlar demenin mantığı nedir acele etmeyin seven insan bu kadar kapris yapmaz bekleyin gorun
El ne der diye düşünmüyoruz da abimin evin huzurunu komple kaçıracağını biliyoruz ondan olsa gerek. Bir şey desek daha da büyüyecek..

Merhabalar
Ben yapilan ilk sakayi yersiz buldum her saka bir gercek barindirir olarak dusunulur bence bir gelin olarak
Bastan itibaren onu icinize aile bireyi olarak almayacaginizi hep gelin olarak goreceginizi dusunmus olabilir

Merhabalar
Ben yapilan ilk sakayi yersiz buldum her saka bir gercek barindirir olarak dusunulur bence bir gelin olarak
Bastan itibaren onu icinize aile bireyi olarak almayacaginizi hep gelin olarak goreceginizi dusunmus olabilir
Anlamamıştır diyerek ikinci gelişinde havadan sudan muhabbetler dışında konuşmadık zaten. Ama bu defa istemiyoruz olduk, nasıl davranacağımızı bizde bilmiyoruz ki. Ayrıca kardeşimin yardım edemeyecek olması neden ayrılığa kadar gider ki, biz yapma zorunluluğunda değiliz bence. Yapabildiğimizi zaten söyledik.

Hadi anlamadı diyelim de , abim de mi anlamıyor. 27 senelik ailesini tanıyamamış demek ki. Asıl sorun abim artık sözlüsüne söyleyecek sözüm yok. Soğuduk yeterince.
Canım ben de tam bunu diyorum. Araya soğukluğu soktu bi kere.

İnşallah siz ve annen için hayırlısı olur da çok üzülmezsiniz.

Canım ben de tam bunu diyorum. Araya soğukluğu soktu bi kere.

İnşallah siz ve annen için hayırlısı olur da çok üzülmezsiniz.
Ve o kadar yüzsüz ki kardeşimin yapamadıklarını göndermiş para vermiş .kalanları yaptırsın diye. Insan utanır bu sebepp dolayısıyla ortalığı ayağa kaldırdı hala diretiyor. Hayırlısı artık ..

Ve o kadar yüzsüz ki kardeşimin yapamadıklarını göndermiş para vermiş .kalanları yaptırsın diye. Insan utanır bu sebepp dolayısıyla ortalığı ayağa kaldırdı hala diretiyor. Hayırlısı artık ..
Kardeşiniz sakın yaptırmasın lütfen. Allah'ım, ne sakin insanlarsınız. Ben olsam yedirmiştim o el işlerini kıymetliye herhalde. Bu ne özgüven kadındaki ya böyle?

X