- 17 Nisan 2012
- 1.896
- 2.559
-
- Konu Sahibi Polyannaaaa
Nasıl bir şekilde söylediğini ben biliyorum kardeşimin. Gülerek dedi, çıkışı çok sertti ben normalde kendimi tutamam ama abimin hatrı dedim misafirler ilk kez geliyorlar üstelik. Ve bunun üzerinde durmadık surat asmadık doğru söylüyorsun tavır alsaydık böyle olmazdı. Herkesin davranışına göre davranmak gerek demek ki.arkadaşlar ilk şakaya bozulması normal demişler de.... bilemedimbenim kadar alınganı zor bulunur buluttan nem kaparım bazen kayınvalidemler öyle şakalar yapar ki çiğ bulsam da güler geçerim niyet önemli niyet...
kızkardeşinizin samimi olma isteğiyle yaptığı bir şaka olarak gördüm ben bunu ve üslubu ters bile olsaydı abinizin nişanlısının o cevabı çok sert, başkası olsa alınırdı. siz hiçbişey olmamış gibi geçiştirmişsiniz
bazı insanlar yumuşak yüz bulunda acımasızlaşıyorlar, şaka esnasında bir soğukluk olsaydı tavır alsaydınız bakın kıymetli siz olurdunuz.
bundan sonra boşverin hiiiç takmayın abinizi ve nişanlısını şunu çok net söylüyorum hayatta çok tecrübe ettiğim birşey bu bu tür insanlar merhametin kıymetini bilmiyor sizi ezmeye daha fazla sömürmeye çalışıyorlar
Umarim bundan sonra aklini basina alir yasida kucuk degilki ama nediyim ya kimsenin kimseyi ezme gibi bir luksu yok bunu sakin unutma yaptiklarini suan hirsla yapiyor umarim ilerde pisman olur ve hem abinle hemde sizinle arasini duzeltirDüğünden sonra herkes yoluna canım zaten , sonrasında rahatsız olursa gelmesin bi zahmet. Kardeşime laf sokarsa artık dayanabilir miyim bilemiyorum
Mutlu olamaz zaten, hayat tek kişiden ibaret değil farkına vardığında geç olacak.şunu da söyleyeyim yeni kuracağı aile için kendi ailesinin hakkını yiyen ana babasını üzen iflah olmaz.
Yani hırslı olmasa amca kızından örnek vererek kardeşime "iki görümceli yere gidip aranızı mı bozduracaksın" dediğini söylemezdi. Bunu da biz abime söyler ortalığı ayağa kaldırabilirdik ama hala bilmiyor.Umarim bundan sonra aklini basina alir yasida kucuk degilki ama nediyim ya kimsenin kimseyi ezme gibi bir luksu yok bunu sakin unutma yaptiklarini suan hirsla yapiyor umarim ilerde pisman olur ve hem abinle hemde sizinle arasini duzeltir
İnşallah düzeltir , ama bunlar unutulurmu bilemem.Umarim bundan sonra aklini basina alir yasida kucuk degilki ama nediyim ya kimsenin kimseyi ezme gibi bir luksu yok bunu sakin unutma yaptiklarini suan hirsla yapiyor umarim ilerde pisman olur ve hem abinle hemde sizinle arasini duzeltir
Zor ama imkansiz degil zamana birak ama mesafeni koru tavrini gene koy kolay lokma olma canim istedigi gibi davranamasinİnşallah düzeltir , ama bunlar unutulurmu bilemem.
Yani alıştık abimin küsmelerine yine konuşmaaz . :)Zor ama imkansiz degil zamana birak ama mesafeni koru tavrini gene koy kolay lokma olma canim istedigi gibi davranamasin
Iste canin uslubu bozuk napican idare et hic yasinin kadini degil galibaYani hırslı olmasa amca kızından örnek vererek kardeşime "iki görümceli yere gidip aranızı mı bozduracaksın" dediğini söylemezdi. Bunu da biz abime söyler ortalığı ayağa kaldırabilirdik ama hala bilmiyor.
Konusmasin bak seninde yasin var cocuk degilsin kimse bu sekilde davranma hakkina sahip degil sen ona saygi duyuyorsan oda size duymak zorunda abinde umarim kendine gelir ve sacmalamayi keserYani alıştık abimin küsmelerine yine konuşmaaz . :)
Sonrasında bakmadılar demesi anormal olan zaten. Yorumda yaptım ilgilenmedi demesin diye hep böyle olursa o da var tabi. Umarıım düzelir. Açık konuşsak biraz sert konuşuyo kırarız birbirimizi abim yoluyla bizim üstümüze geliyor .Amaan olur böyle seyler ilk zamanlar bence.
Daha tanismiyorsunuz dogru düzgün..üc kere görüsme sonrasi yeni evlenecek geline öyle bir laf söylenmesi hos degil zaten..yanlis anlasilmaya yol acmis. Kiz da elbisesini getirmis göstermek istemis heves etmis.. insan evlecenegi vakit böyle sacma sapan seyler yapabiliyor emin olun. O da ilgi beklemis sizden..deger görmek istemis. Umdugunu bulamayinca abinize catmis haliyle..
Fazla takmayin bence veya acik acik konusun gelinle veya abinizle..yanlis anlasilmalara yol acilmasin yoksa böyle baslarsa sorunlu gider..sizin ailede zaten kaynanalik veya görümcelik yapacak hava sezmedim..yani iyi anlasirsiniz bu yanlis anlasilmalar olmasaydi.
Daha iyi anlatılamazdı sanırım , elinize sağlık.. Kardeşim çocuksudur zaten, abim de bunu bildiğinden demesi gerekiyordu direk kardeşimi yargıladı. Çok sağolun umarım iyileşir . Ben haklı olduğumuza eminim bu konuda ama farklı bir durum varsa onun açısından bilemicem. Başka olayda geçmedi zaten. Olanlar kısa zaman içinde yaşandı. Geç olmadan farkeder inşallah huzurun asıl eşyalar üzerinde kurulmadığını.kardeşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama kendi kardeşimi düşündüm benim kız kardeşim de cıvıl cıvıl bir kızdır böyle şakalar yapar onun masumiyetini gördüm bu şakada, diyorum ya tepki verilmesi gereken genç bir kızın iyi niyetle yaptığı şaka değil daha sözlüyken "haddin değil" gibi laflarla ciddi ciddi kızı azarlayan bir gelin adayı...
size ailemden o kadar çok örnek verebilirim ki yanlışa zamanında dur denmemesi ile ilgili... hem kendi ailemde hem de eşimin ailesinde böyle problemli insanlara ses çıkarmaya çıkarmaya artık o hastalıklı yapıya sıkışıp kalınmış. bazen olayları uzaktan izlediğimde korku filmi izleyen teyze gibi oluyorum: "dur yapma evladım o sokağa girme katil orada" diyesim geliyorşaka bir yana hep dediklerim çıkıyor maalesef... asalet her zaman fayda getiren bir davranış olmuyor bakın anneniz perişan olmuş çok ciddi strese girmiş ki yara içinde kalmış. çok üzüldüm geçmiş olsun.
son bir şey söyleyeyim. siz haklı olduğunuz halde abiniz bunu yapıyorsa gönül rahatlığıyla dik durun evliliğini görümcelerin tavırlarına göre (kaldı ki yanlış görüyor) şekillendiren, bir nişanlık bir çeyiz için yüzük atma tehditi yapacak kadar basit düşünen bir kıza sakın ola kendinizi ezdirmeyin. inşallah abiniz bir aydınlanma yaşar da evliliğin böyle hasta fikirler üzerine inşa edilmemesi gerektiğini anlar. Allah yardımcınız olsun.
Yani hırslı olmasa amca kızından örnek vererek kardeşime "iki görümceli yere gidip aranızı mı bozduracaksın" dediğini söylemezdi. Bunu da biz abime söyler ortalığı ayağa kaldırabilirdik ama hala bilmiyor.
Öyle sanırım.Iste canin uslubu bozuk napican idare et hic yasinin kadini degil galiba
Onlara göre küçükler saygısız oluyor nedense. Saygının ne demek olduğunu bilmiyor öyle olsa annem ve babama bunları reva görmezdi. Umarım ..Konusmasin bak seninde yasin var cocuk degilsin kimse bu sekilde davranma hakkina sahip degil sen ona saygi duyuyorsan oda size duymak zorunda abinde umarim kendine gelir ve sacmalamayi keser
İçimdeki cadolozu ortaya çıkartacak bu gidişlebence bu kızı birileri doldurmuş ya da oturup kendi kendini fitlemişiki görümcem var ne yapıp edip dizginleri elime almalıyım diye saçma sapan bir hırsa kapılmış muhtemelen dolduruşa gelmiş ama yanlış hamle, keşke kkda anlatılan cadı görümcelere rastlasa böyleleri
Heh aynen durum bu annemde çektiği için çektirmem diyor zaten. Gelin anneme çektiriyor o yüzden.Bizim gelin uyanik merhametsizin teki.ben kayinvaldemler gelince hicbir zaman saygida kusur etmem karakterime yakistiramam.etraftaki kayinvalde figurlerine bakinca benimki yine iyi ddyip sukrediyorum.gerci kotu olsada bende dil yokki.ama annem zamaninda kayinvaldesinden cekmedgi kalmamis ben crktim gelinime kotu davranmam diye yola cikan biri ama.malesef hic sansi yokmus.
Gelinimizin davranislarinin onda birini benim kaynvlde kaynpedere yapsam dunya basima kalkar herhalde ama bu dunya bole iste