- 17 Nisan 2012
- 1.896
- 2.559
-
- Konu Sahibi Polyannaaaa
İçimdeki cadolozu ortaya çıkartacak bu gidişle
Bizim gelin uyanik merhametsizin teki.ben kayinvaldemler gelince hicbir zaman saygida kusur etmem karakterime yakistiramam.etraftaki kayinvalde figurlerine bakinca benimki yine iyi ddyip sukrediyorum.gerci kotu olsada bende dil yokki.ama annem zamaninda kayinvaldesinden cekmedgi kalmamis ben crktim gelinime kotu davranmam diye yola cikan biri ama.malesef hic sansi yokmus.
Gelinimizin davranislarinin onda birini benim kaynvlde kaynpedere yapsam dunya basima kalkar herhalde ama bu dunya bole iste
Kavga dövüşle zaten çözülmez de onun üslubuna yakın konuşmak gerekiyor galiba. O şaka yaparsa aynı tavrı sergilersem az çok anlar. Bu da yeterli olur . Çevreyi de bilirsiniz ne yapsak biz kötü oluruz , görümceyiz bir kere.benden sana tam destekay böyle kışkırtıcı konuşmak istemiyorum ama şu konunun başlığından bile ne kadar naif biri olduğunuz anlaşılıyor ama yok yere kavga dövüş değil tabii ki ama yine de yeri gelince tırnaklarımızı çıkarmalıyız diye düşünüyorum.
Ellerinden öpülesi anneler , neler için gözyaşı döküyorlar. Nelere sabrediyorlar ALLAH annenize sabır vermiş benim melek annem de öyle. Abimin sözlüsünün annesi de çok ağır başlı sakin belli halinden kalp kırmayacak biri olduğu , yeni nesil mi böyle ben mi geriden gidiyorum. Kesinlikle canımm .benim canım asil annem de hem görümceden çekti hem gelinden ama 35 senelik evliliğinde iki tarafta da asaletini bozmadı. bizde erkek kardeş yok ama gelin annesi olarak kayınvalideliği de mükemmeldir dünürleri yüzüne söyler hanımefendiliğini... gelinidir bakacak diye yıllarca kayınpederine, kızıdır tabii ki o bakacak diye annesine baktı. inşallah mükafatı büyüktür annelerimizin... bize örnek olmaları bile büyük kazanç bizim için
tahmin ediyorum canm ya. abinin cekecegi var o kizdan. baban ne diyo bu durumaGörsün annemi arasın , bir dediğini iki etmez.. Nasıl üzüyor farkında değil
bence yenge dediğiniz kişi size art niyetli yaklaşıyor yani durduk yere cephe alıyor ...abinizide yanina çekiyor kusura bakmayın abinizde de is yok bu arada kim hakli kim haksiz ayırt edemiyosa şimdiden o da size cephe alıyorsa o değil siz konusmayin abinizle ...ve ikisinden de uzak durmaya bakinMerhaba arkadaşlar , biz 3 kardeşiz abim ben ve kız kardeşim. Abim şuan sözlü , sözlüsüyle toplamda 3 kez görüştük. Biri sözde diğer ikisinde bize misafir olarak geldi. Sözde hiçbir problem yaşamadık çok şükür. Aile olarak bizi ziyarete geldiler ben yemek hazırlıyordum annemle abimin sözlüsü yani yengem de ben de yardım edeyim diye geldi. Annem de benim yapacağım bişey var mı dedi bende anne sen git biz yapıyoruz dedim. Kız kardeşim de yeni geldi eve o arada , anne sen git ben kaynanalık yaparım onlara dedi gülerek , yengem bunun üstüne sert bi şekilde senin kaynanalığın sökmez bana dedi. Ertesi gün abim hepimize küstü. Annem ne oldu diye sorunca laf söylüyormuşsunuz dedi. Bende şaka yaptı kötü bir niyetle demedi dedim, ki kardeşimi abim de benim kadar tanıyor.. Yengemin söylediğinin üstüne de bişey demedik misafirimiz hem. Kardeşime de annemle tembihledik şaka yapma bir daha kaldırmıyor demek ki diye. İki üç hafta sonra nişan alışverişine gittiler abimle.
Ertesi gün bize gelmek istemiş abim de getirdi. Normal muhabbet ettik naber nasılsın gibilerinden konuştuk. Hatta o gün nişanlığını bize göstermek için getirmiş eve girerken görmemiştim ben de getirdiğini bilmiyordum. Kardeşimin de yetiştirmesi gereken ödevi vardı biraz durdu sonra çıktı evden. Annem yengeme nişanlığımı getirdin kızım dedi evet dedi kızlar görmek ister diye getirdim dedi. Gidelim bakalım dedim bende açtık baktık gerçekten güzel bir seçim yapmış bonesi uymamış dedim aynı rengi olsa daha iyi olur falan, güle güle giy çok güzel dedim. Sonra fazla durmadılar zaten abim götürdü. Ama akşam gelince kardeşime fırça neden bakmamışız, çok ilgilenmemişiz istemiyormuşuz gibi. Yoksa sözü atarım demiş. Annem de sen de burdaydın diye söyledi kötü bişey mi dedik sert mi davrandık madem çok göstermek istiyor nişanlığı getirsin dedi ben demesem getirdiğini de söylemedi ki dedi. Abim ondan sonra bizle hepten konuşmayı kesti zaten. Tamam şakayı sevmez bişey söyleyemeyiz de kötü birşey de demedik. Hatta dış cephe rengi seçiyorduk annemle bizim oturduğumuz eve onun da fikrini sordum kırılmasın diye. Bir kaç gün önce kardeşime yazmış kardeşim ona bazı konularda yardımcı oluyordu. ( Eve yapılan eşyalar masaörtüsü vs. ) Patronu yapamazsın diye diretti stajı bitince çıkmak zorunda kaldı . Neyi ne kadar yaptın diye. Kardeşim söyledi patronum izin vermedi hepsini yapamadım diye gönderirim makinem yok sen yaptırırsın kalanı dedi. Tabi ertesi gün ayrılmışlar abim kardeşime senin yüzünden oldu diye bir sürü hakaret.. Şuan ne yemek yiyor bizle ne konuşuyor. Annem stresten yüzü hep yara oldu. Belki biz hatalı davranıyoruz bilemedim, uzun oldu k.bakmayın lütfen sadece şuan ne yapabiliriz. Muhtemelen hala konuşuyolar abimle yengem..
Ben bulaşırsam ipler kopar diyor, babalar fevri oluyor biraz. Benim kızım ona birşey yapmak zorunda değil diyor.tahmin ediyorum canm ya. abinin cekecegi var o kizdan. baban ne diyo bu duruma
Ne kusuru bu konu da yüzde yüz haklısınız. Abimin düzeltmesi gerekirken çocuk gibi davranıyor.bence yenge dediğiniz kişi size art niyetli yaklaşıyor yani durduk yere cephe alıyor ...abinizide yanina çekiyor kusura bakmayın abinizde de is yok bu arada kim hakli kim haksiz ayırt edemiyosa şimdiden o da size cephe alıyorsa o değil siz konusmayin abinizle ...ve ikisinden de uzak durmaya bakin
canım benim bırakın o vakit abinizi hanim koylu olsun gidin gelinle konusun aralarını yapın ondan sonrada abinizle ve gelinle muattsp olmayın ... ancak abinize sırt donerseniz sizin kiymetini zi anlar ...heleki o kızla olursa ....haahaaNe kusuru bu konu da yüzde yüz haklısınız. Abimin düzeltmesi gerekirken çocuk gibi davranıyor.
Ellerinden öpülesi anneler , neler için gözyaşı döküyorlar. Nelere sabrediyorlar ALLAH annenize sabır vermiş benim melek annem de öyle. Abimin sözlüsünün annesi de çok ağır başlı sakin belli halinden kalp kırmayacak biri olduğu , yeni nesil mi böyle ben mi geriden gidiyorum. Kesinlikle canımm .
Belki anlar ama iş işten geçince düğüne kadar ortalık karışmasın da sonra otursun evinde. Sevmediği insanlara gelmez herhalde umuyorum , temenni ediyorum.canım benim bırakın o vakit abinizi hanim koylu olsun gidin gelinle konusun aralarını yapın ondan sonrada abinizle ve gelinle muattsp olmayın ... ancak abinize sırt donerseniz sizin kiymetini zi anlar ...heleki o kızla olursa ....haahaasinirlerim bozuldu dusunsene kız abinle bir arkye gidecek dönüşte gittiği evin hanimni abine şikayet edicek ... inan bana bu kız sikayetcigillerden anliyacahin agzinla kus tutsan yaranamassin boylelrine sen dediğini yap bence için de rahat etmiş olur
canım benim bırakın o vakit abinizi hanim koylu olsun gidin gelinle konusun aralarını yapın ondan sonrada abinizle ve gelinle muattsp olmayın ... ancak abinize sırt donerseniz sizin kiymetini zi anlar ...heleki o kızla olursa ....haahaasinirlerim bozuldu dusunsene kız abinle bir arkye gidecek dönüşte gittiği evin hanimni abine şikayet edicek ... inan bana bu kız sikayetcigillerden anliyacahin agzinla kus tutsan yaranamassin boylelrine sen dediğini yap bence için de rahat etmiş olur
Annesini ne yazıkki birşeye karıştırmıyorlar asıl tuhaf olan annesi çeyiz yapmıyormuş abime şikayet etmiş. Anne ya anne ne kadar kötü olursa olsun. Söylenir miİnşallah herşey yoluna girer, gençlik cehaletidir umarım öyle bir annesi olduğuna göre bir umut var demek ki :)
Mizahi bir dille söylenmiş birşey ağır konuşan karşı taraf. Şakadan anlamıyor olabilir yazmıştım sonrasında tembihledik kimsede şaka yapmadı dedim zaten yazımda. Abim bizi kaybetti haberi yok, beğenmesine birşey diyen yok zaten tavırları rahatsız ediyor.Bence yeni tanıdığınız biri için ağır şaka ne gerek var bu sözlere bu sekilde davranirsaniz agbinizi kaybedersin çünkü .bence sizde agbinizi paylasamiyorsunuz onlar beğenmiş almış niye elestiriyosunuzki
Bende olursam günün birinde bana yol gösterir bu olanlar. Her şerde bi hayır var dedikleri bu olsa gerek :)bizde geliniz diye geçiniyoruz
aynen karismadgi iyi olms. sizde umursamaz olun. smdi o kendni bulunmaz hint kumasi saniyodr.Ben bulaşırsam ipler kopar diyor, babalar fevri oluyor biraz. Benim kızım ona birşey yapmak zorunda değil diyor.
Bu aksam yemege geldi abim ama bu defa ben konusmuyorumaynen karismadgi iyi olms. sizde umursamaz olun. smdi o kendni bulunmaz hint kumasi saniyodr.
Ahah canım sen gelmez zannet öyle yüzsüz oluyorlarki sana anlatamamBelki anlar ama iş işten geçince düğüne kadar ortalık karışmasın da sonra otursun evinde. Sevmediği insanlara gelmez herhalde umuyorum , temenni ediyorum.