Merhaba, lütfen bir fikir verin, yeni kurulacak bir aile için.

Merhaba arkadaşlar , biz 3 kardeşiz abim ben ve kız kardeşim. Abim şuan sözlü , sözlüsüyle toplamda 3 kez görüştük. Biri sözde diğer ikisinde bize misafir olarak geldi. Sözde hiçbir problem yaşamadık çok şükür. Aile olarak bizi ziyarete geldiler ben yemek hazırlıyordum annemle abimin sözlüsü yani yengem de ben de yardım edeyim diye geldi. Annem de benim yapacağım bişey var mı dedi bende anne sen git biz yapıyoruz dedim. Kız kardeşim de yeni geldi eve o arada , anne sen git ben kaynanalık yaparım onlara dedi gülerek , yengem bunun üstüne sert bi şekilde senin kaynanalığın sökmez bana dedi. Ertesi gün abim hepimize küstü. Annem ne oldu diye sorunca laf söylüyormuşsunuz dedi. Bende şaka yaptı kötü bir niyetle demedi dedim, ki kardeşimi abim de benim kadar tanıyor.. Yengemin söylediğinin üstüne de bişey demedik misafirimiz hem. Kardeşime de annemle tembihledik şaka yapma bir daha kaldırmıyor demek ki diye. İki üç hafta sonra nişan alışverişine gittiler abimle.
Ertesi gün bize gelmek istemiş abim de getirdi. Normal muhabbet ettik naber nasılsın gibilerinden konuştuk. Hatta o gün nişanlığını bize göstermek için getirmiş eve girerken görmemiştim ben de getirdiğini bilmiyordum. Kardeşimin de yetiştirmesi gereken ödevi vardı biraz durdu sonra çıktı evden. Annem yengeme nişanlığımı getirdin kızım dedi evet dedi kızlar görmek ister diye getirdim dedi. Gidelim bakalım dedim bende açtık baktık gerçekten güzel bir seçim yapmış bonesi uymamış dedim aynı rengi olsa daha iyi olur falan, güle güle giy çok güzel dedim. Sonra fazla durmadılar zaten abim götürdü. Ama akşam gelince kardeşime fırça neden bakmamışız, çok ilgilenmemişiz istemiyormuşuz gibi. Yoksa sözü atarım demiş. Annem de sen de burdaydın diye söyledi kötü bişey mi dedik sert mi davrandık madem çok göstermek istiyor nişanlığı getirsin dedi ben demesem getirdiğini de söylemedi ki dedi. Abim ondan sonra bizle hepten konuşmayı kesti zaten. Tamam şakayı sevmez bişey söyleyemeyiz de kötü birşey de demedik. Hatta dış cephe rengi seçiyorduk annemle bizim oturduğumuz eve onun da fikrini sordum kırılmasın diye. Bir kaç gün önce kardeşime yazmış kardeşim ona bazı konularda yardımcı oluyordu. ( Eve yapılan eşyalar masaörtüsü vs. ) Patronu yapamazsın diye diretti stajı bitince çıkmak zorunda kaldı . Neyi ne kadar yaptın diye. Kardeşim söyledi patronum izin vermedi hepsini yapamadım diye gönderirim makinem yok sen yaptırırsın kalanı dedi. Tabi ertesi gün ayrılmışlar abim kardeşime senin yüzünden oldu diye bir sürü hakaret.. Şuan ne yemek yiyor bizle ne konuşuyor. Annem stresten yüzü hep yara oldu. Belki biz hatalı davranıyoruz bilemedim, uzun oldu k.bakmayın lütfen sadece şuan ne yapabiliriz. Muhtemelen hala konuşuyolar abimle yengem..

s...n gitsin tövbe ya. Bırak bu ne kapris kleopatra mı sanki..

Hepimize sanki biz ayrılın diye direttik. Anneme bizi şikayet ediyor güya. Annemde olanı biteni söyleyince bu defa annemde suçlu oluyor.
Sizi koruduğu için annenizi suçluyor:KK62:Valla şimdi kızlar bana kızacak ama iki Abim var ikiside evli ikisinin eşleride bi halta yaramaz ikisinin evinede gitmiyor ailem boşver siz ilgisiz kalır ayrılırlarsa sizin hayrınıza olur dua edin ayrılsınlar abinizede yazık evlenecem diye sizleri eziyor:mad:Bi tanıdığım bigün süt verenmi demişdi gerisini siz anlayın:KK67:

Ayyy varya aynisini bizn erkek kardesimde yasadik.simdi evliler ailem tamamen devre disi.ama sizin gelin gibi bastan bellietmedi kendini bizm anna babamiz sen bizim kizimizsin ayird etmeyiz kizimizdan dediler alip kucaklarina sevdiler 3 yasinda cocuk hibi.oda kardesimle cikarken agzindan bal damliyordu ne zaman nisanlandilar isler tam ters dondu hanfendinin annem ablam deyince bir daha cikardi agzindan simdi evlendiler hayatlarinda biz yokuz kirk yilin basi annemler ziyarete gittiler onlari gittiklerine pisman etti.kardesimin yaninda anne baba bilmemne iyi davranislar o ise gidince bizimkilerle basbasa kalinca saygisiz terbiyesiz haller tavirlar.birdaha annemler gelip gitmesinler sogusunlar diye herhalde.ama amacina ulasti.annemler ince insanlar kirildilar kardesime bahsetmeden sessizce cekildiler kendi iclerine dahada gitmezler evlerine.kardesimde suc erkek olsa kimin ne oldugunu anlamak zor degil.bu ikiuuzlu mahluklardan korusun Allah serli oluyo boleleri.arkadasim biraz ne halleri varsa gorsunler.siz hayatiniza devam edin.cokta tin

biz de de vardı oyle bi tane ..Çocukları göstermezdi vs ama ne oldu boşandı eninde sonunda.. olacağı o.

Anneniz adına üzüldüm..Abinizin aileden yada akrabalarından iyi anlaştığı kimse yok mu ? Onlar konuşmayı denese?
Bu konuları açtırmaz kimseye. Açılırsa da bizi haksız görür hep. Annem daha da üzülür sonuç olarak

böyle zihniyet taşıyan birisi için üzülmesin anneniz.Abiniz de en ufacık birşey de ayrılan birisi için annesini üzmesin..İlk defa mı sevgilisi oluyor anlamadım

Sizi koruduğu için annenizi suçluyor:KK62:Valla şimdi kızlar bana kızacak ama iki Abim var ikiside evli ikisinin eşleride bi halta yaramaz ikisinin evinede gitmiyor ailem boşver siz ilgisiz kalır ayrılırlarsa sizin hayrınıza olur dua edin ayrılsınlar abinizede yazık evlenecem diye sizleri eziyor:mad:Bi tanıdığım bigün süt verenmi demişdi gerisini siz anlayın:KK67:
Aynen öyle o yüzden arada kalıyor annemde . Yüzü yara bere. Stresten zona ya benzer yaralar çıktı vücudunda da. Anladım canım evlenmeden böyle ne yazıkki.

böyle zihniyet taşıyan birisi için üzülmesin anneniz.Abiniz de en ufacık birşey de ayrılan birisi için annesini üzmesin..İlk defa mı sevgilisi oluyor anlamadım
Haddi hesabı yok. Hepsinde aynıydı , küsseler ayrılıklarından bizde nasibimizi alırdık tanımasak bile. Surat beş karış gezerdi. Odalara kapanmalar , sanki dünyanın sonu. Anne işte ne desen boş üzülüyor.

ya bırakın gitsin demek ki bi yerde bi iyilik yapmışsınız ki gerçek yüzünü göstermiş.
Madem istemiyor yüzüğü neden getirmiyor. Zorla evlilik teklif ettirilir mi. Bide buz gibi hava da abime yardım ettik ona acıyorum boşuna üşümüşüz. Baştan bu yana sözünden çıkamıyor.

Bunu bi diyebilsem abimee o kadar rahatlarım kiii :KK48:
Ben ikisinede diyorum artık yüzsüz oldum:KK57: Niye gelmiyosun naz niye niye aaaa sizin eşler eşmi ya yılan yılan sokuyolar:KK20:Valla ben bişey demiyorum kimseyi takmam kafana kendi çöplüklerinde ötsünler:KK62:

Ayyy varya aynisini bizn erkek kardesimde yasadik.simdi evliler ailem tamamen devre disi.ama sizin gelin gibi bastan bellietmedi kendini bizm anna babamiz sen bizim kizimizsin ayird etmeyiz kizimizdan dediler alip kucaklarina sevdiler 3 yasinda cocuk hibi.oda kardesimle cikarken agzindan bal damliyordu ne zaman nisanlandilar isler tam ters dondu hanfendinin annem ablam deyince bir daha cikardi agzindan simdi evlendiler hayatlarinda biz yokuz kirk yilin basi annemler ziyarete gittiler onlari gittiklerine pisman etti.kardesimin yaninda anne baba bilmemne iyi davranislar o ise gidince bizimkilerle basbasa kalinca saygisiz terbiyesiz haller tavirlar.birdaha annemler gelip gitmesinler sogusunlar diye herhalde.ama amacina ulasti.annemler ince insanlar kirildilar kardesime bahsetmeden sessizce cekildiler kendi iclerine dahada gitmezler evlerine.kardesimde suc erkek olsa kimin ne oldugunu anlamak zor degil.bu ikiuuzlu mahluklardan korusun Allah serli oluyo boleleri.arkadasim biraz ne halleri varsa gorsunler.siz hayatiniza devam edin.cokta tin
Baştan belli etti bizde sizin aileniz gibi gidemeyiz tabiki. İstenmiyoruz ki zaten.. Allah iyilerle karşılaştırsın , sizin de çok zormuş..

Ben ikisinede diyorum artık yüzsüz oldum:KK57: Niye gelmiyosun naz niye niye aaaa sizin eşler eşmi ya yılan yılan sokuyolar:KK20:Valla ben bişey demiyorum kimseyi takmam kafana kendi çöplüklerinde ötsünler:KK62:
Eğer devam ederse düğünden sonrası nasıl olur bilemem. Evi ayrıyken bile karışırsa bozuşuruz. Herkes evinde huzurlu otursun madem ki. En iyisi söyle de kötü ol :)

Abimle de dahil konuştuk mesafeliyiz ikisine de karşı belki annem koruyamaz mesafeyi ama biz kardeşimle korumaya çalışırız.. Abimle normalde hep şaka yapardık sözlenmeden önce. Bir de şimdi ki durum nasıl.
abin smdi ask sarhosu kizin yaptgi huysuzluklari da gormuyodr. bi evlensn gorur O zaman.

Abimle de dahil konuştuk mesafeliyiz ikisine de karşı belki annem koruyamaz mesafeyi ama biz kardeşimle korumaya çalışırız.. Abimle normalde hep şaka yapardık sözlenmeden önce. Bir de şimdi ki durum nasıl.
abin smdi ask sarhosu kizin yaptgi huysuzluklari da gormuyodr. bi evlensn gorur O zaman.

arkadaşlar ilk şakaya bozulması normal demişler de.... bilemedim :KK43: benim kadar alınganı zor bulunur buluttan nem kaparım bazen kayınvalidemler öyle şakalar yapar ki çiğ bulsam da güler geçerim niyet önemli niyet...
kızkardeşinizin samimi olma isteğiyle yaptığı bir şaka olarak gördüm ben bunu ve üslubu ters bile olsaydı abinizin nişanlısının o cevabı çok sert, başkası olsa alınırdı. siz hiçbişey olmamış gibi geçiştirmişsiniz
bazı insanlar yumuşak yüz bulunda acımasızlaşıyorlar, şaka esnasında bir soğukluk olsaydı tavır alsaydınız bakın kıymetli siz olurdunuz.
bundan sonra boşverin hiiiç takmayın abinizi ve nişanlısını şunu çok net söylüyorum hayatta çok tecrübe ettiğim birşey bu bu tür insanlar merhametin kıymetini bilmiyor sizi ezmeye daha fazla sömürmeye çalışıyorlar

X