- 30 Aralık 2010
- 347
- 199
-
- Konu Sahibi Polyannaaaa
Abinizin karakterı bu öyleyse. Bugun size bunu yapan yarın abinize ne yapmaz? Hayırlısı olsun haklarında. Bu süreçte ıkısıne de karışmayın, yemezse yemesın bişey, kendi bilir.. Annenize destek olun, umarım rahata kavuşursunuz.Yok konuşulmadı bende numarası yok zaten , kardeşime baştan beri zıt engelle whatsapp'tan dedim. O da konuşmadı abimle de yengemle de. Annem o kadar bıktı ki alsın istediği kızı gitsin rahatlayalım her kızda aynı şeyi yapıyor diyor. Abim normalde sevgilisiyle küsse evde surat beş karış gezerdi. Hep böyleydi yani. Ve o kadar çok kız arkadaşı oldu ki hepsine mi aynı şekilde değer veriyordu anlamadım, her ayrılıkta biz etkilendik, araba altında her hafta sonunu kızlarla geçirdi diyebilirim bildiğimiz şımarık. Yani balık baştan kokar diye boşuna dememişler. Abim de olsa durum bu..
Umarım çok teşekkür ederim, sağolun.Abinizin karakterı bu öyleyse. Bugun size bunu yapan yarın abinize ne yapmaz? Hayırlısı olsun haklarında. Bu süreçte ıkısıne de karışmayın, yemezse yemesın bişey, kendi bilir.. Annenize destek olun, umarım rahata kavuşursunuz.
Henüz yengen değil,yenge deme o psikolojiye de girme.Merhaba arkadaşlar , biz 3 kardeşiz abim ben ve kız kardeşim. Abim şuan sözlü , sözlüsüyle toplamda 3 kez görüştük. Biri sözde diğer ikisinde bize misafir olarak geldi. Sözde hiçbir problem yaşamadık çok şükür. Aile olarak bizi ziyarete geldiler ben yemek hazırlıyordum annemle abimin sözlüsü yani yengem de ben de yardım edeyim diye geldi. Annem de benim yapacağım bişey var mı dedi bende anne sen git biz yapıyoruz dedim. Kız kardeşim de yeni geldi eve o arada , anne sen git ben kaynanalık yaparım onlara dedi gülerek , yengem bunun üstüne sert bi şekilde senin kaynanalığın sökmez bana dedi. Ertesi gün abim hepimize küstü. Annem ne oldu diye sorunca laf söylüyormuşsunuz dedi. Bende şaka yaptı kötü bir niyetle demedi dedim, ki kardeşimi abim de benim kadar tanıyor.. Yengemin söylediğinin üstüne de bişey demedik misafirimiz hem. Kardeşime de annemle tembihledik şaka yapma bir daha kaldırmıyor demek ki diye. İki üç hafta sonra nişan alışverişine gittiler abimle.
Ertesi gün bize gelmek istemiş abim de getirdi. Normal muhabbet ettik naber nasılsın gibilerinden konuştuk. Hatta o gün nişanlığını bize göstermek için getirmiş eve girerken görmemiştim ben de getirdiğini bilmiyordum. Kardeşimin de yetiştirmesi gereken ödevi vardı biraz durdu sonra çıktı evden. Annem yengeme nişanlığımı getirdin kızım dedi evet dedi kızlar görmek ister diye getirdim dedi. Gidelim bakalım dedim bende açtık baktık gerçekten güzel bir seçim yapmış bonesi uymamış dedim aynı rengi olsa daha iyi olur falan, güle güle giy çok güzel dedim. Sonra fazla durmadılar zaten abim götürdü. Ama akşam gelince kardeşime fırça neden bakmamışız, çok ilgilenmemişiz istemiyormuşuz gibi. Yoksa sözü atarım demiş. Annem de sen de burdaydın diye söyledi kötü bişey mi dedik sert mi davrandık madem çok göstermek istiyor nişanlığı getirsin dedi ben demesem getirdiğini de söylemedi ki dedi. Abim ondan sonra bizle hepten konuşmayı kesti zaten. Tamam şakayı sevmez bişey söyleyemeyiz de kötü birşey de demedik. Hatta dış cephe rengi seçiyorduk annemle bizim oturduğumuz eve onun da fikrini sordum kırılmasın diye. Bir kaç gün önce kardeşime yazmış kardeşim ona bazı konularda yardımcı oluyordu. ( Eve yapılan eşyalar masaörtüsü vs. ) Patronu yapamazsın diye diretti stajı bitince çıkmak zorunda kaldı . Neyi ne kadar yaptın diye. Kardeşim söyledi patronum izin vermedi hepsini yapamadım diye gönderirim makinem yok sen yaptırırsın kalanı dedi. Tabi ertesi gün ayrılmışlar abim kardeşime senin yüzünden oldu diye bir sürü hakaret.. Şuan ne yemek yiyor bizle ne konuşuyor. Annem stresten yüzü hep yara oldu. Belki biz hatalı davranıyoruz bilemedim, uzun oldu k.bakmayın lütfen sadece şuan ne yapabiliriz. Muhtemelen hala konuşuyolar abimle yengem..
Anlıyorum canım , illa ki o da olmamıştır demiyorum.. Hak verdik bu konu da her ne kadar kötü niyetle söylenmese de.Bu benimde başıma geldi öncelikle karşınızda ki insanı tanımadan hareket etmemek lazım.Kaldı ki espirinizi kaldırabilecek mi ?
Bende kayınvalidemlere gittiğimde nişanlımın iki kız kuzeni " Kalk bakalım gelin hanım bize bir çay koy " demişti..Bende acayip rahatsız olmuştum..
Yani sözüm ona yapılan şaka şaka değil bunu bilin gerçekten gıcık ve sıkıcı bir olay..
Sormuştum sözde ilk kez gördüğümde nasıl hitap etmemi istersin diye. Yenge mi , abla mı diyeyim diye. Ne kadar üstüne titrersen o kadar suçlu oluyorsun . Onu anlamış olduk.Henüz yengen değil,yenge deme o psikolojiye de girme.
Burda en byük suç abinin.Kimseyi de pohpohlamayın.Alınıyorsa kendi sorunu.
İnsanı en çok üzende o zaten bir anda yok sayılıyorsun her şeyin sorumlusu sen oluyorsun.Aynen canım ya ama abime kadar böylesini görmedim ben, sanki yıllardır onunla yaşıyor bizi tanımamış. Amin senin de Allah yardımcın olsun..
Kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir , abim öyle görüyor sözlüsünü,İnsanı en çok üzende o zaten bir anda yok sayılıyorsun her şeyin sorumlusu sen oluyorsun.
Keşke insanlar suçu başkasına atmadan dönüp kendine de baksa.
Bu yüzden susuyo olmak zor zaten. Hem onun için uğraş hem küssün.siz kendinizce yine güleryüz gösterin ve mesafeli olun. önemli olan abinizin mutluluğu
Anlıyorum canım , illa ki o da olmamıştır demiyorum.. Hak verdik bu konu da her ne kadar kötü niyetle söylenmese de.
Ama o da kardeşimi tanımıyor şunu yap bunu yap diyerek emredemez. Abime istediğini yapsın o bizi ilgilendirmez.
Bak sana emredilmiş rahatsız olmuşsun o da kardeşimin yardımcı olduğu konularda emrederek söylüyor. Ama asıl suçlu abim tabi.
Yani konuşmadan çözülmez hiçbir şey.Canım ben sadece o konuda diyorum ama kalkıpta çok fazla tavır yapmak küsmek felan da olmaz.
Ak kaşık mı kara kaşık mı görecek ilerde.Kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir , abim öyle görüyor sözlüsünü,
Bizi de ucube cadılar olarak galiba :) Baksa göremez herkes kendini haklı bulacak yer bulur..
Yok biz karışmayız artık zaten ,Ak kaşık mı kara kaşık mı görecek ilerde.
Sizi cadılar sizi :)
Şimdi göremez zaten ne zaman bu hareketler kendisine yapılmaya başlanır o zaman kim melek kim cadı görür.
Size tek diyeceğim sakın barıştırmaya falan çalışmayın ne halleri varsa görsünler.
Cok fazla karisma canim sen ama kotu bi durum yok yengenolcak cadoloz ortaligi kaldirmis ortada abartilcak bi durum yokGelip bana desin ben 23 yengem 27 yaşında. Kardeşim 20 yaşında. Ben yaş olarak daha yakınım kardeşime uygun bi şekilde diyebilirim. Abime farklı anlatılıyor gibi. Günahını almayayım ama. Bana öyle geliyor. Kardeşimin kötü birşey demediğini ben biliyorum. Ben ezdirmem de düğüne kadar susarız gibi.
Bu defa ilgilenmiyor oluyoruz. İki ara bir derede kaldıkbuluttan nem kapan insan kendini ve çevresini hep mutsuz edecek insandır
fazla muhattap olmamaya bakın derim..
Hepimize sanki biz ayrılın diye direttik. Anneme bizi şikayet ediyor güya. Annemde olanı biteni söyleyince bu defa annemde suçlu oluyor.Gelin adayınız şakayı kaldıramıyor onu anladık.. E abinizi niye dolduruşa getiriyor hadi onuda geçtik. Abin annene niye böyle davranıyor. Fazla şımartılmış sanırım. Nereye kadar konuşmayabilir ki sizinle??