KV adayiyim sorunlar başladi

Bence de nikah 3 ay önceden olmaz, ya düğünde olur ya düğünden hemen önce. Keza eşyalar da ev de düğün öncesi hazır olmalı. Çeyiz yerleştirme bizim geleneğimizde de var. Ben sevmediğim için yapmadım. Diğer tüm akrabalarım yaptı abes bir şey değil bana göre.
Yazınızdan gençlere maddi olarak bi desteğiniz olmadığı izlenimi doğuyor. Zaten genel olarak düğün aşamasında gelinin içinde kalan şeyler ileride erkek tarafını sevmemeye/sıcak olmamaya sebep oluyor. O yüzden şahsi düşüncem bırakın gençler her şeyi istediği gibi yapsın.
Ben kız tarafını yüzde yüz haksız bulamadım söylemeden edemeyeceğim.

Bırakın ne yaparlarsa yapsınlar. İkisi de yetişkin insanlar. İyi olur kendilerinden , kötü olur sizden bilirler

Biraz makul olmak zor olmamalı ya gerçekten, onu yapmak zorunda değilim, buna karışamazsın, herkesin bu kadar keskin olduğu yerde geçimden söz edilemez. Sonra kayın aile beni yok sayıyor sonra gelin beni yok sayıyor.

Ben de onu anlamadim. Normalde nikahla dugun beraber olmuyor mu zaten? Niye stres olunsun ki? Ilk defa duyuyorum.

Belki nikah konusunda doğru davranmadim.
Fakat biz ailecek konuşmaya gittiğimizde bize tavırları doğrumu?
Basit saygısızlıkti ortaya tepsiyi koymak artı gelin adayin evde olmaması
Gelinin annesidir ben herşeye karişirim diyen ,niye ozaman kızına demedi ev kal diye?
Niye gelip evlenecek çiftinin banka hesabına karişiyor ?
Onlar anneyse biz çarşidanmi aldık.
Elbette maddi yardimimiz olacak ,altinlarini ,mobilyanın yarisini alırız.
Oğlum herzaman destekledik destekleriz
4 senedir calişiyor,başka erkek aileleri gibi kazancini elinden alıp sonra anne baba yapıyor gibi davranmiyoruz

Evli misiniz ? Kayınvalide misiniz ?? Görümce misiniz yada kayınvalideniz hayatta mı ? Ben evlilik sürecimde annemin bile bana karışmasına müsade etmedim çünkü benim hayatım. Hatta annemle kayınvalidem bazen aynı fikirlerde bana fikirlerini beyan ederlerdi bazen farklı fikir ve istekleri olurdu ama uçuk kaçık şeyler olmadığı dozda her zaman fikirlerine tecrübelerine saygı duyduğumu belirterek kendi hayatım kendi evliliğim olduğunu kendi tecrübemi kazanmam gerektiğini belirttim ve kafama takmadım kimseyi ve istediklerimi yaptım, biz evlenirken her şeyimizi ailelerimiz yaptı buna rağmen onlarda saygı duydu.

Teyzem kendi aldı her şeylerini, bi boşanıp tekrar evlendiler, ömür boyu girmeyi düşünmüyor o eve, girmez de tanıyorum onu. Teyzem gibi yapmayın, laf dinleyin, zamanında o dinlemedi.

Bakın kız tarafı sadece talep ediyor,herşey sadece oğlum yapıyor olsa bile ozaman oğlumun söz hakkı var,ama burda gelin annesi yönetiyor neden

Ben de onu anlamadim. Normalde nikahla dugun beraber olmuyor mu zaten? Niye stres olunsun ki? Ilk defa duyuyorum.

kızın ailesi tatile gittigi için nikahla düğün konu sahibinin istediği tarihte olmuyo. istediği gibi karışması için en erken üç ay öncesine nikah tarihi ayarlayabiliyolar. o yüzden 3 gün arayla nikah kina düğün olursa stres olur diyo.

Teyzem kendi aldı her şeylerini, bi boşanıp tekrar evlendiler, ömür boyu girmeyi düşünmüyor o eve, girmez de tanıyorum onu. Teyzem gibi yapmayın, laf dinleyin, zamanında o dinlemedi.
Zaten bir çocuğun eline tüm imkanları verirsen ya çocuğun kendisi saçmalıyor ya da gelin hanımla ailesi saçmalıyor bu kesinlikle böyle.
Herkes çocuğunu okutsun,meslek sahibi yapsın ama evliliğine maddi manevi karışmasın. Önce bir geride dursun bir izlesin bakalım evlat kendi kendine ne kadar ne yapabiliyor diye. Çabasını görürsem yardımcı olurum ama asla al oğlum bu mobilyaların yarı parası demem katibim

O hata yapıyor diye sizde mi yapacaksınız, yaklaşımınız bu olduğu için böyle tepkiler alıyorsunuz. Samimi olsanız dünürünüzle konuşacağınız şey istekleriniz değil "Biz karışmayalım müstakbel dünürüm evlatlarımızı doldurmayalım zor bir süreçteyiz gel birlik olalım yuvalarını mutlu kuralım" demek olurdu

Aynı gün olsun.
Ben fikir beyan ettim,diretmedim , mecbur demedim
Bizde burda anneyiz,
Hatta annesi geldi bana niye sormuyorsun diye.
Yani kızı arka planda

Adınız KV olduğu için bu konularda uzak durmalısınız. Kadın kızının ezileceğini düşünmüştür. Burada okuyoruz KV ile ilgili sorunları. Tavırları doğru değil ama neden yaptığı anlaşılabilir

Poncik gelinler de bir zahmet elini tasin altina koysun o zaman. Niye erkek tarafindan hersey bekleniyor ki. Yok su alinmadi, yok su takilmadi. Ev kac ay evvelden tutulsun. Dolap icin kavga cikartan kadinlar var sonradan görme olduklari icin. Babalarinin evinde görmediklerini erkek tarafa yüklemeye merakli cok kizlarimiz var "hayatda bir kere" olucak diye. Erkek tarafi da kendini enayi konumuna koydurmamali. Herkes asıl karakterini bu sürecte gösteriyor, ama herkes "dügün stresindendir" diye gecistiriyor. Konu sahibi gencleri biraksa bile gelin adayin annesinin buna niyetinin hiiic olmadigini zaten göstermis. Her kavgada ve tartismada ortaya atlayacak

Ağiziniza sağlik,bizim ilk önce yaptığımız buydu.
Olduk işte ilgisiz ve karişmiyormuşuz.

3 ay kala mı ev tutulur bir süre mobilyasız otururlar ne demek ? Kendiniz de bir zamanlar gençtiniz . 9 ay var diyorsunuz uçuk olan kiralar son anda inişe mi geçecek ? Biraz empati yapın bence . İhtiyacınız var . Gelininiz haklı .

Hatalarınız var, karşı tarafında vardır.
Düğün üç ay öncesi olsun mantığını oturtamadik hiç birimiz.
Evde 9 ay önceden de tutulmaz, iki hafta yeni evli olup mobilyasız da durmak uygun olmaz.
Şimdi siz daha sakin, ılımlı ve yapıcı olmaya çalışın, oğlunuz için.
Gerisi onlara kalmış..

Aynen gelinin annesi belli oldu yani gençlerin özel sorunlarini bile bizim yanimizda sorguladi.

Aynı gün olsun.
Ben fikir beyan ettim,diretmedim , mecbur demedim
Bizde burda anneyiz,
Hatta annesi geldi bana niye sormuyorsun diye.
Yani kızı arka planda
Hanımefendiciğim ama kararlaştırılan tarihi bozmak istemişsiniz. Gelin hanım yok tarih aynı kalsın demiş. Oğlunuz yok tarih aynı kalsın demiş. Daha gelin hanımın annesine taşımışsınız konuyu. Ve gerekçeniz herkes stres olacak. Mantıklı bir gerekçeniz olsa belki kabul edilirdi. Annesiniz başımla beraber ama illa süreci yönetme hakkı vermiyor annelik. Annesinin tavrı bence, dişli görünen kayınvalide adayı karşısında sessiz kızını korumak. Hak vermiyorum ben olsam kızımı savunmak yerine kendini savunmayı öğretirdim ama anlayabiliyorum. Bu açıdan düşünürseniz belki sorunlarınız azalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…