- 21 Haziran 2022
- 752
- 1.081
- 31
-
- Konu Sahibi Kisirdongu
Bu devirde istediğiniz kadar okutun artık kendi evini arabasını almak pek imkan dahilinde değil, maddi güç var ise kesinlikle anne babalar destek olmalı mümkün mertebe borçsuz refah içinde evlenmeleri gerekir bence evlendikten sonra da finansal olarak sorgulanmamalı ve yardımda bulunulmamalı ekmeği ayırmalı. Bu yardım illa erkek ailesi demek değil ilerde kızım olsa maddi durumum yerindeyse erkek tarafının durumunun olmadığını niyetinin iyi olduğunu bilirsem evlerini bile alırım, hiç bir şeylerine de karışmam.Zaten bir çocuğun eline tüm imkanları verirsen ya çocuğun kendisi saçmalıyor ya da gelin hanımla ailesi saçmalıyor bu kesinlikle böyle.
Herkes çocuğunu okutsun,meslek sahibi yapsın ama evliliğine maddi manevi karışmasın. Önce bir geride dursun bir izlesin bakalım evlat kendi kendine ne kadar ne yapabiliyor diye. Çabasını görürsem yardımcı olurum ama asla al oğlum bu mobilyaların yarı parası demem katibim
Bir defa kız ailesinin nezaketsizliği ortada. Ne olursa olsun her şeyin bir adabı var. Oğlunuz bunları göremeyecek kadar genç. Keşke 30dan önce evlilik olmasa.Ağiziniza sağlik,bizim ilk önce yaptığımız buydu.
Olduk işte ilgisiz ve karişmiyormuşuz.
Anlamazsınız çiftler kenetleştimi bir olmaya başlarlar.3 ay kala mı ev tutulur bir süre mobilyasız otururlar ne demek ? Kendiniz de bir zamanlar gençtiniz . 9 ay var diyorsunuz uçuk olan kiralar son anda inişe mi geçecek ? Biraz empati yapın bence . İhtiyacınız var . Gelininiz haklı .
Aynen gelinin annesi belli oldu yani gençlerin özel sorunlarini bile bizim yanimizda sorguladi.
Hah işte o evi alırsanız afedersiniz ama size enayi gözüyle bakarlar. Burada kvsi ev veren pek çok gelin var,hangisi memnun halinden? Hepsi kvnin arksından elinde helvayla rahmet okutacak aşamaya gelmiş çoktanBu devirde istediğiniz kadar okutun artık kendi evini arabasını almak pek imkan dahilinde değil, maddi güç var ise kesinlikle anne babalar destek olmalı mümkün mertebe borçsuz refah içinde evlenmeleri gerekir bence evlendikten sonra da finansal olarak sorgulanmamalı ve yardımda bulunulmamalı ekmeği ayırmalı. Bu yardım illa erkek ailesi demek değil ilerde kızım olsa maddi durumum yerindeyse erkek tarafının durumunun olmadığını niyetinin iyi olduğunu bilirsem evlerini bile alırım, hiç bir şeylerine de karışmam.
Bu anne babalar bu yaşa gelmiş halen çalişiyor evini geçindirmek için.Bu devirde istediğiniz kadar okutun artık kendi evini arabasını almak pek imkan dahilinde değil, maddi güç var ise kesinlikle anne babalar destek olmalı mümkün mertebe borçsuz refah içinde evlenmeleri gerekir bence evlendikten sonra da finansal olarak sorgulanmamalı ve yardımda bulunulmamalı ekmeği ayırmalı. Bu yardım illa erkek ailesi demek değil ilerde kızım olsa maddi durumum yerindeyse erkek tarafının durumunun olmadığını niyetinin iyi olduğunu bilirsem evlerini bile alırım, hiç bir şeylerine de karışmam.
Biz öyle değiliz ama geliniğide altininda öderimHahah bizimkilerde aynıydı. Hem gelinliğimin parasını bile kendim ödedim hemde neden gelinlik bakarken bizi çağırmadın diye trip attılar. Ama yemedi ev tuttuğumuzu bile haftalar sonra öğrendiler
Bakın kız tarafı sadece talep ediyor,herşey sadece oğlum yapıyor olsa bile ozaman oğlumun söz hakkı var,ama burda gelin annesi yönetiyor neden
Bende o gelinlerden biriyim ve halimden gayet memnunum Allah ağzımızın tadını bozmasın eşimin anne babasına da uzun sağlıklı ömürler versin.Hah işte o evi alırsanız afedersiniz ama size enayi gözüyle bakarlar. Burada kvsi ev veren pek çok gelin var,hangisi memnun halinden? Hepsi kvnin arksından elinde helvayla rahmet okutacak aşamaya gelmiş çoktanherkes kendi çabalasın kendi evlensin,o zaman kendi kazandığıyla yaptığı her şeye kıymet verir. Bu işler böyle.
Maddi durumu el verdiği kadarını yapabilir zaten herkes önce kendini düşünmeli. Okuduğunu anlamak çok önemli bunu belirttim.Bu anne babalar bu yaşa gelmiş halen çalişiyor evini geçindirmek için.
Yarın birgün sizce parasız kaldimi gelin hanım aynı fikirde olcakmi.
Okuyoruz burda değilmi
Ortada kalan biz olacağiz.
Bugün alamazsa evini 5 sene sonra alsın
Isterseniz evimide vereyim bende çadırda oturayim
Sizin adınıza mutlu oldum ancak bir istisnasınız maalesef. Allah kalbinize göre versin inşallah.Bende o gelinlerden biriyim ve halimden gayet memnunum Allah ağzımızın tadını bozmasın eşimin anne babasına da uzun sağlıklı ömürler versin.
Kız kardeşimin konusunu actiğim neden sadece kendi taraflı olmaları.Bahsettiğiniz durumda neyi nasıl yapalım düzeyinde fikir alışverişi belki kabul edilebilir (ben etmem) ama burada gençlerin karar verdiği nikah tarihi geçerli bir sebep de yokken aylarca öne çekilmek isteniyor. Nikahlanacağım tarihe de kayınvalidem karar vermesin. Ki bence düğün sürecinde maddi destekte bulunmak doğrudan karar verme yetkisi vermez ebeveyne. Ha ebeveynin kafası atar maddi desteğini çeker, başım gözüm üstüne. Ama parayı veriyorum düdüğü de ben çalarım derse bence problem var. Aile kavramıyla ilgili benim herkesin kabul etmeyeceği fikirlerim var ama yine de söyleyeyim, nişanlıyken nişanlımın teyzesini hiç de ailem olarak görmüyordum. Aransa iyiymiş evet ama işte ortam gergin nikah tarihi tartışmasından.
Evet evi oğlum tutucak ödeyecek evleniyor,demekki evlenecek maddi refahı var .Sizin cebinizden para cikmiyormuş zaten niye evin tutulmasina, nikaha vs karisiyorsunuz ki?
Bir de kiz ailem tatilde dedigi halde annene sorarim ben ne demek? Ya yalan soyledigini ima etmissiniz ya da seni saymiyorum demişsiniz.Gayet sinir bozucu bir hareket, dedigine saygi gostermeyecekseniz kizla muhatap olmasaydiniz hiç.
Kizin ailesi de cook karisiyor ama siz de çok karisiyorsunuz. Ha en azindan kizin ailesi maddi olarak kizlarina bir şey yapiyor da karisiyor, siz onu da yapmiyorsunuz niye karisiyorsunuz.
Demiyorsa o onun sorunu valla. Siz oğlunuzun yerine düşünmeyin.Kız kardeşimin konusunu actiğim neden sadece kendi taraflı olmaları.
Oğlumla sürekli annenesini görmeye gidiyorlar.
Sizin mantiğiniza göre oğlum bana senin annenenden demeli
Karşılıklı mesafe, saygı, hoşgörü bu istisna bu kadar basit. Teşekkür ederim umarım herkesin kalbine göre verir.Sizin adınıza mutlu oldum ancak bir istisnasınız maalesef. Allah kalbinize göre versin inşallah.