KV adayiyim sorunlar başladi

Nikah tarihinde yasayabileceginiz sıkışıklık ve stres, tarihe karistiktan sonraki surecte yasananlardan daha fazla olmazdi bence. Daha muhim isleriniz mi var nikaha gitmekten baska biraz telaşlı oluversin ne olur yani... Tatli telaslar bunlar. annesi gelini yönetiyor falan ne gereksiz düşünceler yorumlar. en guzel telaslarina golge dusuruyorsunuz cocuklarin. Bu devirde kimse kimsenin işine karışmıyor ayrica.

Zaten bir çocuğun eline tüm imkanları verirsen ya çocuğun kendisi saçmalıyor ya da gelin hanımla ailesi saçmalıyor bu kesinlikle böyle.
Herkes çocuğunu okutsun,meslek sahibi yapsın ama evliliğine maddi manevi karışmasın. Önce bir geride dursun bir izlesin bakalım evlat kendi kendine ne kadar ne yapabiliyor diye. Çabasını görürsem yardımcı olurum ama asla al oğlum bu mobilyaların yarı parası demem katibim❤️
Bu devirde istediğiniz kadar okutun artık kendi evini arabasını almak pek imkan dahilinde değil, maddi güç var ise kesinlikle anne babalar destek olmalı mümkün mertebe borçsuz refah içinde evlenmeleri gerekir bence evlendikten sonra da finansal olarak sorgulanmamalı ve yardımda bulunulmamalı ekmeği ayırmalı. Bu yardım illa erkek ailesi demek değil ilerde kızım olsa maddi durumum yerindeyse erkek tarafının durumunun olmadığını niyetinin iyi olduğunu bilirsem evlerini bile alırım, hiç bir şeylerine de karışmam.

3 ay kala mı ev tutulur bir süre mobilyasız otururlar ne demek ? Kendiniz de bir zamanlar gençtiniz . 9 ay var diyorsunuz uçuk olan kiralar son anda inişe mi geçecek ? Biraz empati yapın bence . İhtiyacınız var . Gelininiz haklı .
Anlamazsınız çiftler kenetleştimi bir olmaya başlarlar.
Yuvaları için birazda fedakar olunmalı.
Yoksa herşey hazır elden gelen hiçbirin değeri yok .
Ozaman o evliliğinde değeri olmaz ,saten kendi çabası sırf nolmuşki

Aynen gelinin annesi belli oldu yani gençlerin özel sorunlarini bile bizim yanimizda sorguladi.

Gelin adayin yeterli kadar olgun olmadigindan bunlar. Iliskinin özelini ailelere dökersen o zaman aile elbette karisma hakkini kendinde görür. Ve kimse kendi kusurunu anlatmaz genelde. Yok üc hesap olucak diye hesap soramaz hic kimse. Bunu esler kendi arasindq halleder. Ayni sekilde gelin adayin es adayin ve ailesinin geldigini bildigi halde orda olmamadi terbiyesizlik. Yarin ki her tartismada solugu anne evinde alip trip atan tipden. Allah kolaylik versin. Isiniz zor. Böyle durumlarda insanlarin stres yönetimini izlemek lazim. Gelecek icin bir cok sey gösteriyor.

Bu devirde istediğiniz kadar okutun artık kendi evini arabasını almak pek imkan dahilinde değil, maddi güç var ise kesinlikle anne babalar destek olmalı mümkün mertebe borçsuz refah içinde evlenmeleri gerekir bence evlendikten sonra da finansal olarak sorgulanmamalı ve yardımda bulunulmamalı ekmeği ayırmalı. Bu yardım illa erkek ailesi demek değil ilerde kızım olsa maddi durumum yerindeyse erkek tarafının durumunun olmadığını niyetinin iyi olduğunu bilirsem evlerini bile alırım, hiç bir şeylerine de karışmam.
Hah işte o evi alırsanız afedersiniz ama size enayi gözüyle bakarlar. Burada kvsi ev veren pek çok gelin var,hangisi memnun halinden? Hepsi kvnin arksından elinde helvayla rahmet okutacak aşamaya gelmiş çoktan :KK66: herkes kendi çabalasın kendi evlensin,o zaman kendi kazandığıyla yaptığı her şeye kıymet verir. Bu işler böyle.

Bu anne babalar bu yaşa gelmiş halen çalişiyor evini geçindirmek için.
Yarın birgün sizce parasız kaldimi gelin hanım aynı fikirde olcakmi.
Okuyoruz burda değilmi
Ortada kalan biz olacağiz.
Bugün alamazsa evini 5 sene sonra alsın
Isterseniz evimide vereyim bende çadırda oturayim

Sizin cebinizden para cikmiyormuş zaten niye evin tutulmasina, nikaha vs karisiyorsunuz ki?
Bir de kiz ailem tatilde dedigi halde annene sorarim ben ne demek? Ya yalan soyledigini ima etmissiniz ya da seni saymiyorum demişsiniz. 🤷 Gayet sinir bozucu bir hareket, dedigine saygi gostermeyecekseniz kizla muhatap olmasaydiniz hiç.

Kizin ailesi de cook karisiyor ama siz de çok karisiyorsunuz. Ha en azindan kizin ailesi maddi olarak kizlarina bir şey yapiyor da karisiyor, siz onu da yapmiyorsunuz niye karisiyorsunuz.

Bakın kız tarafı sadece talep ediyor,herşey sadece oğlum yapıyor olsa bile ozaman oğlumun söz hakkı var,ama burda gelin annesi yönetiyor neden

Erkek tarafı genelde kız tarafının yapacağı şeylere karışmaz ama iş kendilerinin yapmasına gelince “neden biz karışmıyoruz” oluyor. Nişanda her şey sorunsuzdu kendileri yaptı dediniz. Mesela o zaman dediniz mi oğlum bak her şeyi iki aile eşit yapalım filan diye. Kız tarafı kendilerince nişan yapmışlar. Ne zamanki erkek ailesinin zamanı gelince neden oğlumun söz hakkı yok neden kız tarafı talep ediyor olmuş. Bence hiç karışmayın. Zaten belli ki çift kendi arasında halledip yuvarlanıp gidiyor. Karşı taraftan bakınca nişanı kız tarafı yapar diye ortalığa çıkmadılar, ilgilenmediler ama düğünde ellerini cebe atmamak için olay çıkardılar gibi görünüyor.

Hah işte o evi alırsanız afedersiniz ama size enayi gözüyle bakarlar. Burada kvsi ev veren pek çok gelin var,hangisi memnun halinden? Hepsi kvnin arksından elinde helvayla rahmet okutacak aşamaya gelmiş çoktan :KK66: herkes kendi çabalasın kendi evlensin,o zaman kendi kazandığıyla yaptığı her şeye kıymet verir. Bu işler böyle.
Bende o gelinlerden biriyim ve halimden gayet memnunum Allah ağzımızın tadını bozmasın eşimin anne babasına da uzun sağlıklı ömürler versin.

Bu anne babalar bu yaşa gelmiş halen çalişiyor evini geçindirmek için.
Yarın birgün sizce parasız kaldimi gelin hanım aynı fikirde olcakmi.
Okuyoruz burda değilmi
Ortada kalan biz olacağiz.
Bugün alamazsa evini 5 sene sonra alsın
Isterseniz evimide vereyim bende çadırda oturayim
Maddi durumu el verdiği kadarını yapabilir zaten herkes önce kendini düşünmeli. Okuduğunu anlamak çok önemli bunu belirttim.

Bahsettiğiniz durumda neyi nasıl yapalım düzeyinde fikir alışverişi belki kabul edilebilir (ben etmem) ama burada gençlerin karar verdiği nikah tarihi geçerli bir sebep de yokken aylarca öne çekilmek isteniyor. Nikahlanacağım tarihe de kayınvalidem karar vermesin. Ki bence düğün sürecinde maddi destekte bulunmak doğrudan karar verme yetkisi vermez ebeveyne. Ha ebeveynin kafası atar maddi desteğini çeker, başım gözüm üstüne. Ama parayı veriyorum düdüğü de ben çalarım derse bence problem var. Aile kavramıyla ilgili benim herkesin kabul etmeyeceği fikirlerim var ama yine de söyleyeyim, nişanlıyken nişanlımın teyzesini hiç de ailem olarak görmüyordum. Aransa iyiymiş evet ama işte ortam gergin nikah tarihi tartışmasından.
Kız kardeşimin konusunu actiğim neden sadece kendi taraflı olmaları.
Oğlumla sürekli annenesini görmeye gidiyorlar.
Sizin mantiğiniza göre oğlum bana senin annenenden demeli

Sizin cebinizden para cikmiyormuş zaten niye evin tutulmasina, nikaha vs karisiyorsunuz ki?
Bir de kiz ailem tatilde dedigi halde annene sorarim ben ne demek? Ya yalan soyledigini ima etmissiniz ya da seni saymiyorum demişsiniz. 🤷 Gayet sinir bozucu bir hareket, dedigine saygi gostermeyecekseniz kizla muhatap olmasaydiniz hiç.

Kizin ailesi de cook karisiyor ama siz de çok karisiyorsunuz. Ha en azindan kizin ailesi maddi olarak kizlarina bir şey yapiyor da karisiyor, siz onu da yapmiyorsunuz niye karisiyorsunuz.
Evet evi oğlum tutucak ödeyecek evleniyor,demekki evlenecek maddi refahı var .

Kız kardeşimin konusunu actiğim neden sadece kendi taraflı olmaları.
Oğlumla sürekli annenesini görmeye gidiyorlar.
Sizin mantiğiniza göre oğlum bana senin annenenden demeli
Demiyorsa o onun sorunu valla. Siz oğlunuzun yerine düşünmeyin.

X