KV adayiyim sorunlar başladi

Oglunuza kiz ile aralarindaki para mevzusunun icerigini sordunuz mu? Dunurunuz, oglunuzun kizinin harcamalarina karisamayacagini soylemis. Belli ki kizinin ezildiğini ve kendini koruyamadigini dusunmus. Ustune de siz kizla bire bir nikah tarihini konuşunca kadin kizinin baski altinda oldugunu dusunmus ve olaya el atmak zorunda hissetmis olabilir.
Para konusunda ve luks konusunda hirsli olduklarini soyluyorsunuz. Peki nisan surecinde bu yonlerini hic gostermeyip simdi mi ortaya cikardilar? Cunku nisan sureci sorunsuz gecti dediniz.

Nikah zaten düğünde de olabilir...nikah memuru çağırırsınız...ama siz kendinizi cok mülayim olarak anlatmıssınız da karsı taraf cem cem cemkiriyor olarak anlatmıssınız..
Mutfakta kıza tavrınız ve dedikleriniz tam nasıldı?
Şöyle dedim ,tarih biraz herkese stresli olabilir isterseniz bir kaç hafta önce olabilir.
Oda ailem tatilde dedi ,bende annene sorarım dedim .
Evde kalabalık olduğu hemen sormadim

Oglunuza kiz ile aralarindaki para mevzusunun icerigini sordunuz mu? Dunurunuz, oglunuzun kizinin harcamalarina karisamayacagini soylemis. Belli ki kizinin ezildiğini ve kendini koruyamadigini dusunmus. Ustune de siz kizla bire bir nikah tarihini konuşunca kadin kizinin baski altinda oldugunu dusunmus ve olaya el atmak zorunda hissetmis olabilir.
Para konusunda ve luks konusunda hirsli olduklarini soyluyorsunuz. Peki nisan surecinde bu yonlerini hic gostermeyip simdi mi ortaya cikardilar? Cunku nisan sureci sorunsuz gecti dediniz.
Nişan sorunsuz ilerlemesi bizler karişmadik .Nişani kış tarafı yaptı biz takımımızı elbiseni aldik

Oğlunuzla nişanlısının kararlarştırdığı nikah tarihine karışmadan duramadınız mı? Fitili ateşleyen sizsiniz ortamı germişsiniz. Ben nişanlı olsam kayınvalide adayımın kardeşine bebek görmeye ben de gitmezdim. Çeşit çeşit virüs kol geziyor küçücük odalarda ele güne bebek sergilemek artık geçmişte kalmalı zaten. Gençleri rahat bırakın.
Anne ortalığı karıştırmak için fikrini beyan etmemiş ki eğer üye bahsettiği gibi bir üslupla konuştuysa ben bunda bir sorun göremiyorum. Eğer aileler maddi olarak hiçbir şeye karışmıyor hiçbir beklenti de bulunulmuyorsa o zaman sizin istediğiniz gibi çocuklarının düğününe yabancı gibi katılıp söz sahibi olmamalarını bir noktada anlarım ancak pek çok şey talep edilip karşı taraf fikrini beyan edince bu şekilde çirkinleşilmesi etik değil bence. Hem ailelerden maddi ve manevi destek bekleyip hem de fikir alışverişini dahi çok görmek bence çok çirkin ve bencil bir düşünce.
Bebek mevzusunda da evet hayırlı olsuna gitmek istememiş olabilirler ancak telefon icat edileli çok uzun zaman oldu. Defalarca aynı ortama girdiği 40 yabancıyı bile insanlar arayıp hayırlı edebiliyorlar aile olmak aile olabilmek ayrı bir olgu bence.

Oğlunuzla nişanlısının kararlarştırdığı nikah tarihine karışmadan duramadınız mı? Fitili ateşleyen sizsiniz ortamı germişsiniz. Ben nişanlı olsam kayınvalide adayımın kardeşine bebek görmeye ben de gitmezdim. Çeşit çeşit virüs kol geziyor küçücük odalarda ele güne bebek sergilemek artık geçmişte kalmalı zaten. Gençleri rahat bırakın.
Kv kardeşi oğlumun teyzesi,yemiş içmişlikler var.
Komşuya bile insan nezaketten gider

Şöyle dedim ,tarih biraz herkese stresli olabilir isterseniz bir kaç hafta önce olabilir.
Kız zaten söylemiş neden velisine koşar gibi ailesine gidiyorsunuz? İki taraf da karışıyor her şeye. Siz de masum değilsiniz. Siz maddiyattan el etek çekmiş karışıyorsunuz olacaklara, karşı taraf maddiyat da sağlıyor ve adetlerimiz bunlar diye yapmaya çalışıyor. Nikahı ne zaman istiyorlarsa o zaman yaparlar bir kıza bir anneye gitmeye ne gerek var? Mobilyalar 2 haftada gelmiyor 2 ayda geliyor ortalama, ev bulacaklar da tutacaklar da ölçüler belli olup gezilip mobilya bulunacak da. Karşı tarafı cazgır ilan etmişsiniz ama siz de çok karışıyorsunuz. Siz direkt kızla muhatap olup üzerine ailesine gitmişsiniz de sizin muhatabınız oğlunuz sadece. Ailesi de kızımızı yedirmeyiz size diye tavırlarını göstermiş. Bu taraflı anlatımınızla bile karşı tarafı çok da haksız görmedim ben. Ayrıca sizin kardeşinizin doğumuna niye gelsinler gitsinler ortada resmi bir nikah durumu olsa bile yeğenimin karısının anası babası lohusalığıma hastaneme gelsin istemem. Görünce kutlasınlar yeter

İkidir aynı şeyi söylüyorsunuz ama ben anlamadım. Neden herkes stres olsun ki nikahla düğün aynı haftada diye? Normali aynı gün hatta aynı anda olması değil mi zaten? Kim bu herkes ve neden bu kadar hassaslar? Stres olan gelmese olmaz mı? Gün gelinin günü değil mi?

Bence siz ilgilenmeyi,karışmayı yanlış anlamışsınız. İnsanların sizden beklediği Hem hiç bi harcamaya karışmadan oğlan evlendirin hemde kararlarına müdahale edin değildi.
Ben de bu enerjiyi aldim konu sahibinden. Bu tarz kvyi yakinen tanirim. Esimle kendi paramizla dugun yaptik bir de tuttugumuz oteli begenmedi mizmizlandi neden benim istedigim yerde oldu diye :) isterseniz sizin mahallenizde tutun bir salon orda da yapalim dedim ölü taklidi 🤣🤣🤣🤣

Düğünden 3 ay önce ev tutulsa yeterli. Eşyaları daha önce gidip alsınlar ev tutulduğu zaman da mobilyacıya haber verirsiniz gelip kurarlar eşyayı, 9 ay önceden evi tutup boşyere o kadar kira vermeye değer mi bilemedim. Nikah tarihine siz karışmayın lütfen ona gelin damat karar versin.
Siz kendinizi çekin mesafeyi koyun her şeyi kendileri ayarlasınlar sonrada laf söylerlerse siz istemediniz karışmamızı deyip susturursunuz.

Ben de bu enerjiyi aldim konu sahibinden. Bu tarz kvyi yakinen tanirim. Esimle kendi paramizla dugun yaptik bir de tuttugumuz oteli begenmedi mizmizlandi neden benim istedigim yerde oldu diye :) isterseniz sizin mahallenizde tutun bir salon orda da yapalim dedim ölü taklidi 🤣🤣🤣🤣
Hahah bizimkilerde aynıydı. Hem gelinliğimin parasını bile kendim ödedim hemde neden gelinlik bakarken bizi çağırmadın diye trip attılar. Ama yemedi ev tuttuğumuzu bile haftalar sonra öğrendiler :halay:

Sizin de hatalı olduğunuz taraflar var. Ama mesela kız annesinin nikah tarihine fikir belirtmesi batmaz ama siz söyleyince büyük ihtimalle yanlış anlaşılma potansiyeliniz daha yüksek… o yüzden size tavsiyem karışmamak mesafeli olmak… ve evleri önceden tutmaları mantıklı eğer siz finans olarak destek vermiyorsanız kendi hallerine bırakın. Oğlunuz ve gelininiz kendi arasında halletsin siz her zaman mesafeli olmaya bakın

Bence karışmıyorum dediğiniz şeyler maddiyatla alakalı şeyler onun dışında karışmamanız gereken şeylere gayette karışmışsınız ve haksızsınız direttiklerinizde. Anlamadığım şey onların hayatlarına neden siz ve gelinin annesi karışıyor konuşmak için ikiniz toplanıyorsunuz ? Karşı tarafta savunmaya geçmiş bu şekildeki yaklaşımlarınıza uslupları yanlış olsa da gayet haklılar. İki insan evlenecek akla yaşa gelmiş bırakın kendileri karar versin, oğlunuzu güzel yetiştirmişsiniz ama eşine nasıl yaklaşacağını biliyor aferin ona...

Anne ortalığı karıştırmak için fikrini beyan etmemiş ki eğer üye bahsettiği gibi bir üslupla konuştuysa ben bunda bir sorun göremiyorum. Eğer aileler maddi olarak hiçbir şeye karışmıyor hiçbir beklenti de bulunulmuyorsa o zaman sizin istediğiniz gibi çocuklarının düğününe yabancı gibi katılıp söz sahibi olmamalarını bir noktada anlarım ancak pek çok şey talep edilip karşı taraf fikrini beyan edince bu şekilde çirkinleşilmesi etik değil bence. Hem ailelerden maddi ve manevi destek bekleyip hem de fikir alışverişini dahi çok görmek bence çok çirkin ve bencil bir düşünce.
Bebek mevzusunda da evet hayırlı olsuna gitmek istememiş olabilirler ancak telefon icat edileli çok uzun. zaman oldu. Defalarca aynı ortama girdiği 40 yabancıyı bile insanlar arayıp hayırlı edebiliyorlar aile olmak aile ha olabilmek ayrı bir olgu bence.
Bahsettiğiniz durumda neyi nasıl yapalım düzeyinde fikir alışverişi belki kabul edilebilir (ben etmem) ama burada gençlerin karar verdiği nikah tarihi geçerli bir sebep de yokken aylarca öne çekilmek isteniyor. Nikahlanacağım tarihe de kayınvalidem karar vermesin. Ki bence düğün sürecinde maddi destekte bulunmak doğrudan karar verme yetkisi vermez ebeveyne. Ha ebeveynin kafası atar maddi desteğini çeker, başım gözüm üstüne. Ama parayı veriyorum düdüğü de ben çalarım derse bence problem var. Aile kavramıyla ilgili benim herkesin kabul etmeyeceği fikirlerim var ama yine de söyleyeyim, nişanlıyken nişanlımın teyzesini hiç de ailem olarak görmüyordum. Aransa iyiymiş evet ama işte ortam gergin nikah tarihi tartışmasından.

Aylar öncesinden ev tutmak gereksiz . İçinde oturan olmayacaksa . O kadar kira havaya uçup gidecek . Ama bişey demeyin kötü olan siz olursunuz . Kızın annesi ile araya mesafe koyun .
Ben bu forumu tanıyorsam kayınvalide olduğunuz için gelinin tarafını tutmak istiyorlar . kıvranıyorlar siz de hata görmek için 😁.
yetişkin iki insanın evlenmesine maddi manevi yardım ediyorsanız söz sahibi olursunuz. Karışma diye bişey olmaz o durumda. Hiç sesiniz çıkmasın istiyorlar . Elinize liste verilmiş herşeyi kabul edeceksiniz. Bu durumda hiçbirşeye karışmayın masraflara da . Misafir olarak gider otururum o düğünde . Takımı da misafir gibi götürürüm takarım ( bir misafirin takacağı kadar )

X