O kızın yasadigi hayatın yarısını bile yaşayamadım ben öğrenciyken ama şu kadar ağlamadım ya. Cebinden 1 lira çıkmadan öğrenci topluluğunda görev alıp kaç tane ülke gezdi. Gayet de her şeyi yerinde, kirası faturası yemesi içmesi. Ben kardeşimle aynı dönemlerde üniversite masrafı açtım aileme, muhtemelen o yüzden bu kadar bile imkanım yoktu. Yine de onlarca topluluk etkinlik yapıyorduk ücretsiz. Herkesin sahip olması gereken hak olsa süper olur ama gayet güzel bir öğrencilik geçiriyor kız, sanki aç koyduk ya. Yine diyorum senede 800 bin harcanıyor demek karı koca memur bir çiftin maaşının tamami çocuğa gidiyor demektir. 2 tane memur da çocuk yapmasın o zaman sana göre. Bunu sağlayamayan herkes kötü aile çünkü senin gözünde. Neden? Çünkü Piraye çocuğuna o kadar harcıyor, daha aşağısını harcayan kötü anne.Kira- faturalar -gida-harc-kitap -giyim-ulasim dahil aylık sadece 28 bin harcayan bir öğrenci yaşamıyor, hayatta kalmaya çalışıyordur sadece, net...
Senin yaşadığın ülkede her çocuğun kolaylıkla ve bedava ulaşabildiği asgarî imkanları biz burda kendi cocuklarimiza canımızı disimize takip çalışarak ve parasını maalesef fazla fazla ödeyerek az da olsa saglamaya çalisinca sana göre sizinkiler normal ama bizimkiler prenses, şimarik biz de görgüsüz kompleksli oluyoruz öyle mi? Sence bizim çocuklarımız niye senin çocuklarınin bedava sahip olduğu hiçbir şeyi haketmiyor kerkenez? Türkiye'de yaşadıkları için mi?
Ahaha şimdi anlaşıldıO kızın yasadigi hayatın yarısını bile yaşayamadım ben öğrenciyken ama şu kadar ağlamadım ya. Cebinden 1 lira çıkmadan öğrenci topluluğunda görev alıp kaç tane ülke gezdi. Gayet de her şeyi yerinde, kirası faturası yemesi içmesi. Ben kardeşimle aynı dönemlerde üniversite masrafı açtım aileme, muhtemelen o yüzden bu kadar bile imkanım yoktu. Yine de onlarca topluluk etkinlik yapıyorduk ücretsiz. Herkesin sahip olması gereken hak olsa süper olur ama gayet güzel bir öğrencilik geçiriyor kız, sanki aç koyduk ya. Yine diyorum senede 800 bin harcanıyor demek karı koca memur bir çiftin maaşının tamami çocuğa gidiyor demektir. 2 tane memur da çocuk yapmasın o zaman sana göre. Bunu sağlayamayan herkes kötü aile çünkü senin gözünde. Neden? Çünkü Piraye çocuğuna o kadar harcıyor, daha aşağısını harcayan kötü anne.
Hangi topluluklardan bahsediyorsun Piraye terbiye sınırını asmaya başladın. Gencecik bir öğrenci kendi imkanıyla bilim proje yapıyor yarışmalara katiliyor yazdığın şeylere bak. Bursla lüksle işimiz yoktu bizim, essek gibi kendimiz sabahlara kadar çalışıp elde ettik her şeyimizi. Ne kadar pisleştin ya. Sürekli şikayet eden simarik insanlardan nefret ederim zaten iyice soğudum senden de, görmezden gel yeter okumak istemiyorum adını bile.Ahaha şimdi anlaşıldıBen biliyorum o sınırsız imkanli öğrenci topluluklarını, hangi çocuklara ne hizmetler, ne burslar verdiklerini hic merak etme....Durum buyken kalkıp buradaki her sıradan ailenin çocuğu o "toplulukların" sunduğu imkanlara , burslara , lükslere ulasabiliyor zannetmen ve hatta inatla tek kişi üzerinden tüm ülke için bunun böyle olduğunu iddia etmen bile utanç verici aslında... "kötü anne" olmakla ilgili iddiana ise cevap vermeye bile gerek yok şu noktadan sonra...
15 yıl önce terkettigin ülkede bazı şeylerin değişmiş olabileceğini kabul etmek niye bu kadar zoruna gidiyor? Sana bugünün gerçeklerini anlattigimizda niye şımarık, nankör, pisleşmis oluyoruz?Hangi topluluklardan bahsediyorsun Piraye terbiye sınırını asmaya başladın. Gencecik bir öğrenci kendi imkanıyla bilim proje yapıyor yarışmalara katiliyor yazdığın şeylere bak. Bursla lüksle işimiz yoktu bizim, essek gibi kendimiz sabahlara kadar çalışıp elde ettik her şeyimizi. Ne kadar pisleştin ya. Sürekli şikayet eden simarik insanlardan nefret ederim zaten iyice soğudum senden de, görmezden gel yeter okumak istemiyorum adını bile.
Merhaba,Yorum yapan herkese teşekkürler, bu platformda anlatmayı tercih etmediğim -o kadar uzun yazmaya da gerek yok- birçok detayı es gecerek actim konuyu. Benim hatam cocuk istedim şimdi istemiyorum gibi algilamaniz doğal. Öfkeniz benimle ilgili değil bunu da biliyorum. Belki kutsal atfettiğiniz bir meselenin tartışılması hoşunuza gitmiyor olabilir. O yüzden başa özellikle yargilanmaya değil objektif fikirlere ihtiyacım olduğunu yazdım. Birçoğunuzun 30'larının başında olduğunu tahmin ediyorum. 38 yaşındaki heyecanım ve enerjim 40 yaşımda epey azalmış durumda, fiziksel olarak bir cocugun sorumluluğunu hakkiyla yerine getiremeyecegimi düşünmek, eşimin desteğini %100 alamamak ve ah bu hormonlar sağlıklı dusunmemi engelliyor. Beni hic tanimayan insanlarin hikayelerini duymak istedim. Elbette bu karari kendimin vereceğinin de farkındayım. Tartışıp birbirinizin canını sıkmayın lütfen. Burada gunlerdir başlıkları okuyorum ve hamile kalıp bunu kabullenmekte zorlanan birçok kadın okudum. Ne olduğunu merak ediyordu bir tarafim, dogurdular mi aldirdilar mi, simdi nasillar. Yazdıklarınız icin teşekkürler buradan sonrasini okumayacagim. Konuyu kapatalim.
K kaoss eşinizin tepkisi duygularınızı etkiliyordur zira bir yanınız bebeği istese de eşinizin net bir şekilde istememesi yüzünden ikileme düşmeniz normal.Eşim haberi aldığında yıkıldı desem yeri, 60 yaşında 20 yasinda bir çocuğun ebeveyni olmak istemediğini söylüyor
demişsiniz, bu korkunuzda haklısınız eşiniz gerçekten istemiyorsa bebek doğduktan sonra da fikri değişmeyebilir.Teşekkür ederim yorumunuz için. Ben sanırım tüm sorumluluğu tek başıma alacak olmaktan ya da bir noktada evliliğimin bitip bekar bir anne olarak hayata devam etme riskinden de korkuyorum
Bu bilgi yanlış. Otizm, şizofreni ve birçok zihinsel hastalık baba yaşına bağlı:40 yaş erkek için genç sayılabilecek bir yaş ..hatta geçen yarışma programını izlerken Oktay Kaynarcanin 60 yaşında olduğunu öğrendiğimde cok şaşırdımama bayanların sağlıklı doğum için süreleri var..eşinizin sizden önce bir evliliği ve çocuğu olmadıysa zora gelmek istemiyor bence..bebeğe erkekten çok anne bakıyor, erkek yardımcı oluyor sadece..yani istiyorsanız bu daha çok sizin kararınız olsun,işiniz de varsa her ihtimalde evladiniza bakarsınız..Ajda Pekkan bile keşke bir evlâdım olsaymış diyor..
15 yıl önce terkettigin ülkede bazı şeylerin değişmiş olabileceğini kabul etmek niye bu kadar zoruna gidiyor? Sana bugünün gerçeklerini anlattigimizda niye şımarık, nankör, pisleşmis oluyoruz?
Daha iki ay önce Türkiye'deki sağlık sisteminin çökmekte olduğunu söyledik diye bize yine aynı şekilde "nankörsünüz, şımarıksınız, dünyadaki en iyi sağlık sistemi Türkiye'de, şükür etmeyi bilmiyorsunuz, herşeyden şikayet ediyorsunuz " minvalinde cevaplar vermiştin ...
Son bir haftadır gündemi hiç takip ettin mi? Nankör ve şımarik mıymışız?
Senin senede iki kere geldiğin Türkiye'de gittiğin ultra lüks hastane ve özel imkanlara sahip üç beş akraban dışında da bir sistem varmış ve zannettigin gibi biz milyonlarca normal vatandaş olarak şımarık nankör, herşeyden şikayet eden pislikler değilmişiz galiba, gördün mü? Ne dersin?
Aynen böyleKürtaj karşıtı bir kadın değilim ama sizin yaptığınız şımarıklık.
Bi tür masturbasyon değil mi yazdıklarınızTelefonunu çıkar diyen dayıya dönüştüreceksiniz beni
8 senedir Almanya’da yaşıyorum. Sosyal hayat vs geçtim, Türkiye ve Almanya’daki 2 üniversite öğrencisini kıyaslamak en hafif tabirle abes çünkü aynı kategoride bile değiller. Yahu benim 5 kuruş vermeden mahalledeki ilkokula giden çocuğumun muadili bir okula göndermek için arkadaşım senelik ufak çapta bir servet ödüyor. Hangi 10binler 20binler. Burda üniversite öğrencisinin ders çıkışı part time yaptığı garsonlukla kazandığı parayı harcayarak yaşadığı hayatı yaşamak için Türkiye’de senior developer falan olmak lazım.
Bi tür masturbasyon değil mi yazdıklarınızrahatlamışsınızdır iyi geceler
Bi tür masturbasyon değil mi yazdıklarınızrahatlamışsınızdır iyi geceler