Kocamın banka macerası..

ha ipek işi falan bırakmak yok demeye gerek yok değil mi canım
bu dünyada babana bile güvenmeyeceksin sözünün doğruluğunu biliyoruz

Hımmm o zaman haklısın, senin birkaç gün gidip kafanı dinlemen daha mantıklı. Kocabey de kıpkırmızı gömlekleriyle alı al, moru mor gidiversin çok kıymetli patronunun işyerine, müstehaktır :)

biyerde çok haklısınız insanlara güwen olmuyor maalesef...ve eşinizin işden çıkma durumu varsa değil 10 sene 50 senede tanısan yanında çalışsan kimseye güwenmiyceksin...başıma bununla ilgili kötü bir olay gelmiş ve şuanda bununla cebelleşen bir insan olarak anlatıyorum...
2007 yılında çok sewdiğim ve güwendiğim patronum daha sonrada aile dostumuz olan bir adama kendi adıma 200 tl lik ewet sadece 200 tl lil oto teyp almıştım ewkur mağazasından ve 1 ay sonra işyerimiz kapandı ve yollar ayrıldı tabi biz sürekli telefonda falan görüşüyoruz ve bana ödüyorum diyo kendisi...aradan 7 ay geçtikten sonra görüştük abi dedim ne yaptın borcu ooo borçmu kalır şimdiye çoktan ödedim cevabını aldım...ve bu adam bu ewkur mağaasından 20.000 liralık alışveriş yapmış ve ödemiş bi adam olduğu için güwende olduğu için ben hiç sormadım mağazaya borcumu...8 ay önce ewlendim....olay burda kopuyor geçen hafta annemin ewine bir icra kağıdı geldi 1.500 tl lik borç 200 tlye faiz ve avukat parasıda binmiş... hacizlik olmuş...meğersem tek kuruş ödememiş şimdi avukatlar fellek fellek beni arıyor ben ise bu adamı adama ulaştık şehir dışında haftaya gelecek merkezde taksit falan yapılacak bu borç tabi öderse....eşime öde diyemem onu tanımadan önce seneler önce olan borcu ona yıkamam ailemin şuan ödeyecek durumu yok...ben çalışmıyorum..arada kaldım sinirden streseden ne yemek yiyorum 1 haftadır doğru düzgün nede uyku uyuyabiliyorum...anladımki böle konularda kimseye güwenmiycekmissin....

Geçmiş olsun canım, bir şekilde hallolur, bu kadar da helak etme kendini lütfen.
Adam inşallah borcunu öder, elinde ispat varsa gerekirse söke söke alır,gene alırsın.
En azından sadece maddi bir sorun bu, yani seni kandıran bu adam yakın ailenden biri değil, bir teselli olabilir bu belki.

Bizimde '' o benim patronum '' diyecek elemanlara ihtiyacımızın var ipekcim o iyi niyetli, katakteri düzgün olsun da bası sıkıstıgında gelsin ben ona kredi cekerim vallahi.
Bizimkilerde babamın iyi niyetini suistimal ediyor, babalıgını kullanıyor..
Bizimde mali sıkıntılarımız oluyor ama evi sat, kiraya cık, makineyi sat, tatile git olayı cok sasırttı beni! Gercekten acayip dengesizmis patron?:26:
Ciddi, ciddi sansa ayakta kalmıs.
Hem senin kızman da cok normal hem haberin yok, hemde karsındaki adam makine alıcam diye eskisini satıp, parasıyla tatil yapan bir sahıs?
Simdi ödüyor ama ya sonra? Sonra ödeyeceginin bir garantisi yok ki? Adam saglam, güvenilir degil bir kere?

Son düzenleme:
Sanırım kocan için dilediğin durum için haklısın ipek, bir musibet bin nasihatten iyi diye boşa dememiş atalarımız..

Benim eşim de öyle der :) Musibeti görünce tonca ettiğim nasihatın bir anlamı oldu sonunda

Kendi pisliğine bulaştırdı, bu işin başka izahı yok..
Eşim ilk başlarda patronun ota moka kredi çekmesini eleştirirdi. Şimdi aynısını kendisi yaptı.
Sen kendini bir bankaya 3 sene nasıl bağlarsın, aklım almıyor.
Son günlerde o kadar çok "biz ortak sayılırız" lafını duydum ki, acaba bu borcu kendisi mi ödüyor patron mu, şüphelenmeye başladım.

Öyle bir patrondan her türlü numara beklenir.. Esinizin aklını celmis olabilir yanlıs anlamayın yani laf ebeligi yaparak anlamında diyorum belkide bunca yıl birlikte oldukları icin sende buranın sahibi sayılırsın bugün bana yarın sana vs. gibi laflar etmis olabilir? Belki de gercekten ortaklık vaad etti? Hos, böyle sirketten söz etmek mümkün degil ama? :44:

İpek abla konuyu baştan sona okudum sanki benim başıma gelmiş gibi sinir oldum. O anlık sinirle ben daha büyük tepkiler verebilirdim. Asla abartı yok. Bu zamanda insan arasında kan bağı olan kişilerden bile kazığın alasını yerken 100 tl zamı çok gören bir işverene kredi çekemez.
Önceki konularından da hatırlıyorum ben olsam çocuklarımla baba evine gidip akrabaları sevindirmezdim. Kendi evimde çocuklara hissettirmeden davranabildiğim kadar soğuk davranırdım. Ancak düşündüklerimi de tümüyle konuşurdum.

Son düzenleme:
sonuna kadar haklısın niye mi????

eşler her ne olursa olsun birbirlerinden kesinlikle birşeyler saklamalı, yada bu şekilde kararlar alacağı zaman mutlaka ve mutlaka eşleriyle yani hayat arkadaşlarıyla konuşmalı.

olaki patronu ödemeyemedi.. e zaten potronunun önü arkasıda belli olmuyormuş siz ödemekle paşa paşa mükellefsiniz.
böyle birşey eşten niye saklanır ki. birde çalışan ve işçi olarak patronu eşiniz mi kurtacakmış, önce o kendini kurtarsın. boşversin başkasını.

allah korusun işten çıkar, adam ödeyemez banka direk muhatabını bulur. söke söke alır parayı.

bizzat karşılaştığım bir olayı anlatmak isterim.
sene 1999 şirkette patronum çeklerinden dolayı kara listeye alındı ve kredi vs. bankadan çekemez oldu.
bizim 20 senelik ofis boyumuza rica etti ve 20.000 tl kadar parayı adamın adına kredi alarak çektirdi.

eeee patronun durumu da bozuk adam taksitleri ödeyemedi ve banka hemen bizim ofis boyun kapısına dayanıyor diyorki;
sizin eşinizin bize borcu var diye adamın evine gidiyor. tabiki karısının bundan haberi yok.... kadın nerdeyse kocasını boşayacaktı.
ne oldu patrona iyilik yapacağım diye yuvası yıkılıyordu. ve de o da sizin eşiniz gibi bu olayı eşinden saklıyor.

allah size sabır versin. kocanız bungün bunu saklar yarın başka birşeyi.... niye biliyormusun.
çünkü kocanız her zaman en doğrusunu bilen olacaktır. ve de sizde hem abartan...

kızmakta çok haklısın hiç abartmamışsın canım.evlilikte en sevmediğim şey eşlerin birbirinden gizli iş çevirmesidir.eşinin yaptığı çok saçma bu zamanda kimseye güven olmaz başkası için kredi çekmek çok anlamsız ama daha vahimi bunu senden gizlemesiumarım bu borcu patron öder size sorun çıkmaz ama eşin bir daha böyle birşey yapmaması için iyi bir gözdağını hakediyor bence

Canım aynı evin içinde soğuk davranmak öyle sinir bozucu oluyor ki.
Günlerdir konuşmuyoruz. Ben gene arada konuşuyorum mecbur kalınca, çocuklarla ilgili bir durum varsa. O hiç konuşmuyor.
Neden mi? Çünkü yerden göğe haklı görüyor kendini.
H.sonu 48 saat dipdibe geçirmeye dayanamam, sinirlenir ve çocuklara patlarım diye korkuyorum.
Öte yandan üvey annem aradı bugün, "boşanma sebebi bu, bence sat evini, o parayla çocuklarına bak" demez mi.. Pes ya.. Evimi satsam zil takıp oynayacaklar, çok gördüler bana ev sahibi olmayı. Hep kötü olayım istiyorlar, nedir bu..
Demez mi "ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar senden daha kararlı ve güçlü".. Hay Allahım ya, çok mu zor boşanmak yani. Cesaret mi istiyor? Kendini ve çocuklarını düşüncesizce maceraya atmak cesaret mi yani.

Patron bunu ödese, yarın yeniden çektirir. KArşısında saf olduktan sonra.
Bu zamanda bu saflık ya inanamıyorum.
Evet, gizli iş çevirdi. Kalktı bankaya gitti, başvurdu, bir sürü işlem yapıldı. Yani tık diye, simit alır gibi alınan bişey değilki kredi.
Tüm bu süreçte ben kek gibi çemberin dışında bırakıldım..
Gözdağı, evet ama nasıl??

Bizim tartışma konumuz en başından beri hep dürüstlük zaten.
Haklısın, bu bir huy ve değişmez.
Bir süre önce bir yalanı daha olmuştu. Gene ben çok ağlamıştım, hamileydim hem de. Yalvar yakar affettirmişti.
Babasına para kaptırmayacağına söz veren adam, gözümün önünde para soktu babasının cebine. Görmem zannetti, ama gördüm. Biz de tam havaalanına gidiyorduk. Yol boyunca ve uçakta sürekli tartıştık.
En kötü yanı, olaylar iyice ciddiye binmeden asla hatasını kabul etmemesi.

tavsiyeye bakarmısınız

hemen zeytinyağı gibi üste cıkmayı nasıl basarıyor su erkekler anlayamıyorum vallaa
onun senden habersiz kredi cekmesi hata değilde senin hesap sorman hata durumuna gelmiş..

bence kocanızla sakin bir dille konusun böyle yapmanız güvenini sarstığını eğer ödemezse ne yapacağınızı oturup konusun siz böyle fevri davrandıkca daha da fazla sey saklar

tavsiyeye bakarmısınız

Çocuklarıma bakmak için evimi satmam gerekmiyor, işim var şükür. Beni aşağılamak mı amacı kadının anlamıyorum.
Önceki konularımı biliyorsan eğer, babam tüm birikimimi beni kandırarak almıştı elimden. Kendisine ev aldı o parayla.
Sonra ben yeniden ev alabilince şok olmuştu, küstü bana hıncından.
Evime zoraki bir defa geldi, tavırlarını anlatmaya kelimeler yetmez.
Evimi satsam zil takar oynarlar karı-koca. Oğullarına ev-araba ne lazımsa aldılar, hazırladılar. Bana ise kendi emeğimle aldığımı çok görüyorlar.
Bebeğim doğduğunda bile gelmedi evime, öyle bir nefret, tarifi yok..
Yarın evine gitsem, "eee anlat bakalım, derdiniz nedir gene" diyecek, beni aşağılayacak. Bir evliliği de sürdüremedin gibi imaları olacak. Hoşuna gidecek acı çekmem, başarısız olmam, mutsuz olmam.
İleride oğulları evlenince asla bir problemlerini bana yansıtmayacaklar ve onu sürekli övecekler. Şu anda da yaptıkları o.
İşte tüm bunları biliyor benim kafasız kocam.
Buna rağmen yanlış yapıyor, beni malzeme ediyor böylelerine.

Neticede gitmemeye karar verdim. Ne çekersem evimde çekeceğim. Çocuklarıma yansıtmamak için güçlü olmam gerek.
Kocabey Allahından bulsun, ne diyeyim. Gittiği yere kadar.

Çektiği kredinin kaç ay vadesi olduğunu bile bilmeyecek kadar düşüncesiz bir adamla konuşacak birşeyim kalmadı.
Öyle bir araftayım ki şu an.
Babama gitsem, babam sert bir dille konuşsa eşimle diyorum. Sonra vazgeçiyorum, 3. kişilerin önünde mahkeme kurulur mu, öyle evlilik olur mu diyorum.
Ama kocamın bu saatten sonra dileyeceği özür de çok değersiz.
En zoru aynı çatı altında küs yaşamak. Ben bunu tüm çocukluğum boyunca yaşadım, bu yaşta da yaşamaya mecbur bırakılmak istemiyorum.
Bu h.sonu nasıl geçecek bilemiyorum, çok zor olacak. Bir yere de gitmez, kös kös oturur gözümün önünde.
İş çok feci boyutlara geldi, aynı sofraya bile oturmuyoruz. Çözmek için sanki benden adım bekliyor, dengesiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…