- 29 Nisan 2024
- 548
- 1.114
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Başka çocuğu yok mu onun üstüne çektirsin ödesin borcunuzu. Babanızın üstüne filan. Sonra onu ödemesin.Hanımlar bu konuda gercekten çok doluyum. Biraz uzun olacak ama acaba ben mi abartıyorum aileler arasında bu olabilir mi diyorum. En sonunda içimi açmak için buraya yazdım.
2018 yılında evimizi sattık. (Annem istedi) O evin parasıyla bi eve kiraya geçtik, annem ticaret vs yapacagım dedi ama o da olmadı o para öyle gitti. 2019 yılında ben üniversitedeyken annem benim adıma kredi çekmişti. Üniversitede bi yandan çalısırken kredi puanımı yükseltmistim. 3-4 bankadan bu sekilde kredi çektik. Evin kirası, bazı şeyler için çekmek istedi. Kendi üzerine çekemiyordu. Kredi çektiğimiz sene babam hapisteydi. 1.5 sene kredi kartları kredileri düzgün ödedi allah var. Ardından “ben ödeyemeyeceğim”dedi, babam içerde vs oldugu için ses etmedim. Bir yandan okumaya devam ediyordum. Kara listeye girdim, haciz davaları açıldı. Kanun gereği eve haciz olmuyordu ama sürekli rahatsız ediyorlardı. Kredi benim adımaydı ancak ihtiyacı o gideriyordu. Ben kendime kullanmadım.
2020 yılından beri adıma açılmıs davalarla bi o banka arıyor bi bu banka deyip artık kafayı yerken en sonunda geçen sene babama miras kaldı ve o parayla 5 bankanın 4 tanesini kapattık. Bi tanesine 5-10 bin için annem yine “sonra öderiz bunlar hiç indirim yapmıyor” deyip geçiştirdi. Geçen sene 80 bin olan ödenmeyen o borç bi baktım 130 bin olmus bu sene. Mirastan arta kalan parayla ufak ev almıstık, o evi de 10 gün önce sattı. Eline 1 milyon 500 bin tl para geçti. “Anne şu borcu kapatalım artık sürekli faiz işliyor aranmaktan bıktım” diye çıkıştım bugun en sonunda. Bana dediği şey “ben elimdeki bu parayı o tefecilere yediremem şuan bir şeyler alıp satacagım nasıl olsa maaşın 4’te 1’ine el koyuluyor başka da bir şey yapamazlar” dedi. KPSS’den yeni puan aldım atamalara kadar asgari ücrette bir işe gireceğim ve 6 küsür bin borca gidecek. Ben bunu yaşamak zorunda değilim ki ya ? Borç bana ait değil. Ben çekip size ödetmiyorum en nihayetinde. Senin önceki sorumlulugun çocuğunun üzerindeki sana ait borcu ödemek. Sicilim mahvoldu. Ödense bile 5 sene kara listeden çıkamıcam. Milletin anası babası cocugunun kumar borcunu kapatır ben annemin babamın benim üzerime çektikleri krediyi yalvar yakar ödettiriyorum. Sabahtan beri elim ayagım titriyor. 5 senedir bitmedi borcuydu harcıydı. Zoruma giden benim sıkıntımı öncelik yapmaması. Ben bu kızın sicilini mahvettim üstüne senelerdir adına açılmıs icrası osu busu var, kapatayım da bi kafası rahat etsin demiyor, hâlâ daha parayı ona veremem diyor. Ailen dahi olsa kimseye güvenmeyeceksin bunu anladım.
Yok tekim. Hangi işte isteniyor o ? İlk defa duydum bunuBaşka çocuğu yok mu onun üstüne çektirsin ödesin borcunuzu. Babanızın üstüne filan. Sonra onu ödemesin.
İşe girişlerde temiz kağıdı isteniyor icrası yoktur diye. Nen girerken öyle olmuştu. Bi başvurunun icrası var diye elendi.
Evet bazi kurumlarda bende oyle biliyorumYok tekim. Hangi işte isteniyor o ? İlk defa duydum bunu
Ben market sektöründeyim mesela. Merkezde muhasebedeyim ama market çalışanları içinde isteniyor.Yok tekim. Hangi işte isteniyor o ? İlk defa duydum bunu
Bu elindeki para biterse tekrar sana dönerse sakın bu sözünü unutma.Ailen dahi olsa kimseye güvenmeyeceksin bunu anladım.
Anneniz çok sıkıntılı bir kadın,para kavramı yok İlerde sizin üstünüze kalır.Ev yok bark yok,bana bakmaya mecbursun der.Sizin çektiğiniz sıkıntılar umrunda değil Aşırı bencil ve ben merkezci.Bu saatten sonra umarım annenizin ipiyle dipsiz kuyulara inmeye kalkmazsınız......Ya babam zaten hapisteydi onun fikri değildi ona bir şey diyemiyorum ama onda da sorumsuzluk var. Sadece üniversite son senemde harclık aldım annemden onun dısında almadım. Para konularında oldukça dengesiz biri ortası yok ben de sicili mahvetmeyi isteyeceğini sanmam ama elinde varken önceliğin ben olmalı yani. Ödeyemem diye bir şey yok senin borcun bu nasıl dersin bunu yani babam da pısırık bir şey yapamıyor ki onun mirasıyla alınan bi para. Gercekten o kadar sinirim bozuk ki