• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın banka macerası..

kocabey tırstığı için söyleyememiş,ergeç ortaya çıkar işte..
patron batağa sürüklenirken, çalışanını da sürüklüyor yazık..

eşinde ben kesabı;:57:
yıllar önce muhtasar yatacak şirkette para yok..
patronlar gelecekte, para getirecekte muht.yatacak..
ben safı gidip bankadan kredi kartımla para çekiyorum..
bi de telaştan kartı makinede unutuyorum..:35:
allahtan başka işlem yapmak istiyormusunuz sorusuna hayır demiştim, ama kartı almadan gitmişim..

şirket ne alemde derseniz, battı tabii..:50:

kıt kanaat gecınme derlerye sızde o sekılde gecınıyorsunuz belkıde sız kendınıze almayıp evınıze cocugunuza alıyorsunuz.esınızın tutumu cok yanlıs kredıyı cektıgınde sız kızarsınız ızın vermezsınız dıye soylememıstır ama sonrasında pişkinliği sankı bırsey olmamıs gıbı davranması sızi hiç yerıne koyması sızi kızdıran bu.en azından bır ozur dıleyebılırdı o anda ne yapacagımı bılemedım bende cektım gıbı kendını savunacak bırseyler soylıyebılırdı.ama patronunamı cektı oda muamma ama patronuna cekme ıhtımalı cok yuksek cunku her sıkıstıgında kredıye sarılıyor dıyorsunuz.kacmak yerıne ustune gıdın esınızın.sinirlerinizede hakım olun kendı saglıgınız ıcın

Bence de haklisin ama gitme konusunu gündeme getirmeseniz daha iyi sanırım. Gittiğinde ne değişecek ki patron krediyi hemen kapatacak mı? Kapatmazsa okullar açılınca donmeyecek mısın? Gitmen hiçbir şeyi çözmez bence, başka bir ders ver en iyisi esine..
Hem kızına da yazık..

gitme sebebim şu, h.sonu evde olacak ve kesin sinirlerime hakim olamam yanımda olursa.
2 gün yüzünü görmeyeyim. o süre içinde ya hatasını anlar ya evi tahliye eder, bu kadar basit.
kadınlar genelde özür dileyen eşi affetsem mi diye düşünür.
benimki özür de dilemiyor, öyle pişkin ki.

İpekciğim, kesinlikle abartmıyosun, kızmakta çok çok haklısın. ama benim fikrime göre çok önemli bi nüans var konuda. eşin acaba patronunu kıramayıp mecburen kredi çekip kızacağını bildiği için sana bunu söyleyemedi ve taksitler de küçük olduğu için kendi kendine halledebileceğini mi düşündü? yoksa büyük bir umursamazlık göstererek sana söyleme gereği bile mi duymadı acaba? bunu en iyi sen bilirsin ama her ne kadar insanın eşinden böyle bişey saklaması çok yanlış olsa da birinci durum daha bi affedilebilir gibi geliyo bana. ama yine de seni çok iyi anlıyorum çünkü benim de eşimle böyle bi kredi değil ama kredi kartı vukuatımız var. biz evlenmeden önce olmuş olsa da bu konuda hala eşime %100 güvenemem. insanın güveni bi kere sarsıldı mı bi daha tamiri olmuyo. bi de bütün köprüleri atmayacak şekilde ona en büyük cezanı ver ki bi daha böyle bişey yapmaya cesaret edemesin.

işin tuhafı, bana küs şu an..
o kadar haklı görüyorki kendini.
yapmak zorundaymış..öyle diyor.
benden gizlemende şart mıydı diyorum. kızardın, sinirlenirdin diyor.
sanki çok dikkate alırmış gibi..
haklısın canım, güven yıkılınca geri geleceğine inanmıyorum ben de.

kıt kanaat gecınme derlerye sızde o sekılde gecınıyorsunuz belkıde sız kendınıze almayıp evınıze cocugunuza alıyorsunuz.esınızın tutumu cok yanlıs kredıyı cektıgınde sız kızarsınız ızın vermezsınız dıye soylememıstır ama sonrasında pişkinliği sankı bırsey olmamıs gıbı davranması sızi hiç yerıne koyması sızi kızdıran bu.en azından bır ozur dıleyebılırdı o anda ne yapacagımı bılemedım bende cektım gıbı kendını savunacak bırseyler soylıyebılırdı.ama patronunamı cektı oda muamma ama patronuna cekme ıhtımalı cok yuksek cunku her sıkıstıgında kredıye sarılıyor dıyorsunuz.kacmak yerıne ustune gıdın esınızın.sinirlerinizede hakım olun kendı saglıgınız ıcın

zorundaydım diyor, tek laf bu ağzından çıkan. ben bağırınca başka odaya geçiyor. üstüne gitmeme izin vermiyor yani. ne yapsam bilmiyorum ben de.

kocabey tırstığı için söyleyememiş,ergeç ortaya çıkar işte..
patron batağa sürüklenirken, çalışanını da sürüklüyor yazık..

eşinde ben kesabı;:57:
yıllar önce muhtasar yatacak şirkette para yok..
patronlar gelecekte, para getirecekte muht.yatacak..
ben safı gidip bankadan kredi kartımla para çekiyorum..
bi de telaştan kartı makinede unutuyorum..:35:
allahtan başka işlem yapmak istiyormusunuz sorusuna hayır demiştim, ama kartı almadan gitmişim..

şirket ne alemde derseniz, battı tabii..:50:

şu ana kadar çok hatalar yapabilirdi, ben kurtardım hep.
fikir verdim, engel oldum, bazen de destek oldum.
biliyordu mani olacağımı ve gizlice halletti işini.
12 yıllık patronuymuş, bu kadar vefayı çok göremezmişim.
peki ben neyim?
görecek bakalım ben neyim.

İşte bende bu örneği tamda bu yüzden verdim. Eşiniz doğru söylüyor bence, altında başka birşey yok. Sadece işin içinde yalan demeyelim de saklanan gerçek var. Ben olsam bende deliririm. Ama eşime sorunca bıdı bıdı edeceğini bildiğim için söylemedim der.

Eşiniz patrona hayır demek istemedi, sizle paylaşsa hayır diyecektiniz. O hayır demenize rağmen kredi çekecekti vs vs. Söylemeden hallederim sandı.

Surat etmek, kapris yapmak, başına kalkmak tamam ama fazlada uzatmamak lazım, huzur kaçırmamak lazım diye düşünüyorum. Sizin evliliğiniz, sizin kararınız.

yapıcı yorumlarına teşekkür ederim cnm.
kocabey keşke bu şekilde ifade etseydi kendini, kahrolmazdım bu kadar.
birazdan gelir, yemeğini yer pişkin pişkin.
sonra küs küs salonda oturur.
küs olmak işine geliyor,küs olunca çocukların bakımına destek istemiyorum, keyfine bakıyor rahatça.

gitme sebebim şu, h.sonu evde olacak ve kesin sinirlerime hakim olamam yanımda olursa.
2 gün yüzünü görmeyeyim. o süre içinde ya hatasını anlar ya evi tahliye eder, bu kadar basit.
kadınlar genelde özür dileyen eşi affetsem mi diye düşünür.
benimki özür de dilemiyor, öyle pişkin ki.

Canim evden gitmedi, kendini haklı görüyor özür de dilemedi diyelim. Donmeyecek mısın, ya da eşinin eşyalarını kapıya mı koyacaksın? Lütfen sakın ol, haklisin yerden göğe kadar ama çıkmaza sokma kendini..

Sevgili ipek bundan tam 1 sene önce herşeyiyle ona güvendiğim özüne, karakterine abartısız bütün kelimelerine ve en önemlisi dogruluğunu dahi sorgulamaktan çekinip şiddetle biat ettiğim eşimin benden gizleyip 10 bin lira kredi çektiğini öğrendiğimde neler yaşadığımı anlatamam.
Bana yalan söylemişti..evet çok iyi bir eşim var ama ama ama (!) amalarla dolu bir sürü cümle yumağı..

Sevdiğim, saygı duyduğum insana NEDEN? diye sorduğumda ''bana öfkelenip kızacağını biliyordum'' deyip basit bir açıklamayla olayın üzerine sünger çekmek istedi ve sindiremedim hâlâ ..Neden mi ? çünkü ben bu borcu babamın evinde öğrendim..Yaz tatiline gittiğim ailemin yanında eşimin artık işin içinden çıkalamaz bir halde borç batağında olduğunu ve bunu ödeyebilmesi için ailemin yanında bir müddet kalmam gerektiğini söyledi..O an telefonu elimden sinirle fırlatıp üzerinde tepindiğimi hatırlıyorum..Sinir krizi geçirdim..Ağladım tabiri caizse yırttım kendimi ...Ama ne fayda ! olan olmuştu birkere..

Ben bu borcun olduğunu bilseydim önlemimi baştan alır onun ticaretle ugraşma sevdası ugruna verdiğim altınlarımı bu yol için heba etmez borcuna derman olsun diye verirdim..Ama istemedi. ! bizi berbat bir 2010 yılı yaşamamıza vesile oldu..Adam gibi yemiş olduğu haltı gelip anlatabilmeyi başarabilseydi o durumda olmayacaktık o sene için.Berbat bir seneydi yazarken bile ürperiyorum sana.

Hasılı kelam 6 ay ailemin yanında kaldım ve evladım 2.5 yaşında idi..Babam diye ağlardı ve o ağladıkça eşime telefon açar ne kadar acı kelime varsa yüzüne sarfederdim..Niye çünkü aptallıktı bu yaptığı ! Haketti mi? Evet !

iyi bir derse ihtiyacı vardı ve aldı da.

Ona sen okumuş etmiş insansın dedim böyle bir hatayı yapmak için garantin mi vardı dedim...Kısa cevaplarla hep hayır diye geçiştirirdi..

Mesleğin var, iyi de maaş alıyorsun..Peki neden bu ticarete atılma sevdan ? neden bizim 1 aylık memlekete gitme süremizi 6 aya çıkardın hakkın var mıydı diyorum ? sessiz !

Gitme ipek evini terketme, sakin ol ve anlatmasını dinle..Gitmen ne ifade edecektir ya da eşinin karakteri nasıldır bilemediğimden ötürü mesajım sana gitmen için sebeb gibi olmasın

sevgili kocamla (!) yaşadığımız bir problemi karşılıklı dialogumuzu aklımda kaldığı kadarıyla yazarak sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum.
Aslında tepki vermekte yerden göğe haklı olduğumu biliyorum, ama bana o kadar çok "ipek amma da abarttın" dedi ki, ben de acaba abartıyor olabilir miyim diye yüzde 1 ihtimal vermeye başladım. Ama sanmıyorum, yok hayır, abartıyor olamam.

Eşim özel sektörde çalışıyor, patron şirketi, ufak bir firma.
şirketin sahibi x bey, sürekli mali kriz yaşıyor. Sebebi ise dengesiz ve tutarsız harcamaları, abuk sabuk yatırımları.
Firmanın makinasını yenilemek için eskisini satıyor, eline 50 bin tl geçiyor.
üstüne 50 bin daha koyup makineyi yenilemesi lazım, planı öyle. Ama bir bakıyorsun karısı ve 3 çocuğunu bilmem nereye tatile götürmüş, parayı yemiş, dönmüş.
E ortada makina yok, üretim duracak. Hop evini satıyor, kiraya çıkıyor. Olmadı kredi çekiyor. Onu ödeyemezse, başka kredi çekiyor. Falan filan böyle dengesiz bir yönetici. Zaten bugün yarın batar diye bir düşüncem var kendisiyle ilgili, ama şaka maka 15 seneyi devirdi kobi'si. Eşim de 8 senedir orada. Gerçi kendisi "12 senedir oradayım" diyor ya neyse.

Biz mütevazi yaşayan, her ay gelen maaşa bakarak yaşayan basit bir aileyiz. Ana babadan kalma hanlarımız hamamlarımız veya biz çalışmasak da akan bir para musluğumuz falan yok. Bunu özellikle belirtiyorum. Evliliğimizde 1 defa kredi çektik, o da konut kredisiydi. 5 senelik çektik. Ama ben o kadar korkarım ki krediden, bankadan, kemerleri sıktık ve borcu 3 senede kapattık.

Bu pazar eşimin banka ödemelerine bakarken (ilk defa yaptım bunu) tüketici kredisi kullanmış olduğunu ve 6.taksitini ödediğini gördüm. Toplam tutar 5 bin tl. Aylık 150 tl gibi bir ödemesi var.

şok oldum. Meblağ ufak. Ama eşimin buna neden ihtiyacı oldu, benim haberim neden olmadı, dedim ya basit insanlarız biz. Hergün bankada işi olan tipler değiliz. Bankadan kredi çekmek kimi insanlar için sıradan birşey olabilir, ama bizim için büyük olay. Yorumlarınızda bunu göz önünde bulundurmanızı rica ederek yazıyorum.

Yanına gittim, sordum bu nedir diye. Gerisi şöyle:

Ipek: Bir karışıklık olmuş, başkasının kredisini senden çekmiş banka sanırım.
Kocabey: Yoo, doğru. Ben çektim kredi.
Ipek: Haa iyi o zaman.
Kocabey: Ses yok..
Ipek: Açıklama yapsana bana ya ne kredisi bu??
Kocabey: Kendime değil, patronuma çektim, x by'e.
Ipek: Kendi adına çektin ve parayı patronuna mı verdin yani.
Kocabey: Hıhı aynen.
Ipek: Ya ne rahatsız, şok geçiriyorum ben ş8u an, anlatsana nedir aslı astarı?!
Kocabey: X bey çok sıkışmıştı, benden rica etti, çünkü bankalar artık ona kredi vermiyor. E bende 12 senedir ekmeğini yiyorum adamın. Bu kadar iyiliği de yapmam lazımdı.
Ipek: Ekmeğini yediysen karşılığını verdin, her çalışan patronuna kredi mi çekiyor?
Kocabey: Neyse işte çektim ben, uzatmayalım.
Ipek: Vadesi nedir, kaç aylık kredi bu?
Kocabey: 24 aylık.
Ipek: 24 ile 160 tl çarpınca senin kredi tutarının altında bir rakam çıkıyor.
Kocabey: 36 aydır o zaman.
Ipek: Ya senin neye imza attığından haberin yok mu??? 24 ay mı 36 ay mı, banka bu, şakası olur mu?? Takip etmiyor musun.
Kocabey: (çeşitli zırvalamalar.. Tam hatırlamıyorum bile anlattıklarını sinirden.)
ipek: Peki benim haberim neden yok, bana neden anlatmadın, neden fikrimi almadın?
Kocabey: Ben mi ödüyorum ipek, adam tıkır tıkır ödüyor.
Ipek: 36 ay uzun zaman, belki, ayrılacaksın oradan, farklı bir iş bulacaksın. Hem sen demiyor musun adam da ticari kafa yok, dengesizin teki diye. Koskoca patron, 5 bin tl için çalışanına mı muhtaç oldu yani??
-- bağrışlar, çağrışlar--

sonra acaba patronuna değil de, bir kadına falan mı çekti bu parayı diye düşündüm. Patronunu aradı yanımda, patrona çekmiş, kesin. Patronunu rencide etmişim, bir d ebana çemkiriyor. Rezil zaten o adam, ha gidip kadın çalışanına cinsel tacizde bulunmuşsun, ha erkek çalışanına psikolojik baskıyla kredi çektirmişsin aynı şey.

Oğlum ağlıyor, sonunu kısa kesmek zorundayım, yazarım gene.

valla çok haklısın arkadaşım
bu zamanda yapılcak şey değil
heleki patronu düzgün bir insan değil diyorsun

çok haklısın çoook

kim olsa aynı tepkiyi verir...

Hem ne olursa olsun koskoca patron hiçmi eşi dostu yokta çalışanına kredi çektiriyor

çok anormal geldi bana..

evet eşinizin yaptığı size büyük saygısızlık..
siz bir ailesiniz ve geçim sıkıntısına birlikte katlanıyorsunuz
sizden habersiz böyle bir şey yapması çok kötü
belli ki baskı altında kalmış hayır diyememiş
bazılarımız günlük hayatta basit şeylere bile hayır diyemiyoruz
ve sonuç ortada..geçmiş olsun ipekçim
bence şimdi oturup o parayı patrondan nasıl kurtarırsınız onu düşünelim
bir bahaneyle borcun tamamını tahsil etmelisiniz.5 bin tl önemli bir rakam ancak bir çırpıda ödenmeyecek kadar da büyük değil
patrona acil bir ihtiyaç belirtip bu parayı almalısınız.aksi takdirde vadesi boyunca ödenmesini beklerseniz bu borç korkarım ki sizin ödemenize kalacak

Canim evden gitmedi, kendini haklı görüyor özür de dilemedi diyelim. Donmeyecek mısın, ya da eşinin eşyalarını kapıya mı koyacaksın? Lütfen sakın ol, haklisin yerden göğe kadar ama çıkmaza sokma kendini..

haklısın, ama ne yapmam gerektiğnii de bulamıyorum. tepkisiz kalmak ve zaman aşımına uğratmak istemiyorum. bu kadına ne yapsam katlanacak demek ki imajı oluşacak çünkü. sonra ucu açık artık, bundan sonra asla birşeyden haberim olmayacak. belkide haberim olmayan ne sırlar var:-(

babama gitmekle, en azından haftasonunu kızıma sakin bir şekilde geçirtebileceğimi ümit ediyorum.

evet eşinizin yaptığı size büyük saygısızlık..
siz bir ailesiniz ve geçim sıkıntısına birlikte katlanıyorsunuz
sizden habersiz böyle bir şey yapması çok kötü
belli ki baskı altında kalmış hayır diyememiş
bazılarımız günlük hayatta basit şeylere bile hayır diyemiyoruz
ve sonuç ortada..geçmiş olsun ipekçim
bence şimdi oturup o parayı patrondan nasıl kurtarırsınız onu düşünelim
bir bahaneyle borcun tamamını tahsil etmelisiniz.5 bin tl önemli bir rakam ancak bir çırpıda ödenmeyecek kadar da büyük değil
patrona acil bir ihtiyaç belirtip bu parayı almalısınız.aksi takdirde vadesi boyunca ödenmesini beklerseniz bu borç korkarım ki sizin ödemenize kalacak

Canım, belki kızacaksın bana ama patron ödemesin ve eşim zor duruma düşsün istiyorum.
bunu onun iyiliği için istiyorum, başka türlü akıllanmayacak.
daha önce de doğru düzgün anlamadan araştırmadan 18 aylık bir sözleşme imzalamaıştı, ceremesini beraber çekmiştik.
o gün bana yemin etmişti, benden habersiz bir yere imza atmayacaktı asla.
ama ne oldu, daha senesi dolmadan, hem de bir bankaya gidip attı imzasını.
bu olay büyük bir sinyal, demek ki güvenmemeliyim.
yarın öbür gün ihanet ettiği falan çıkarsa asla şaşırmayacağım.

Zeki kadınların konusuna da yorum yapılmıyor, herşeye bi cevabın var :33:

Gitmelisin tmm, onu cezalandırmalıyız ona da tmm ama babaya deil. Ahh ablana gitsen?

valla çok haklısın arkadaşım
bu zamanda yapılcak şey değil
heleki patronu düzgün bir insan değil diyorsun

çok haklısın çoook

kim olsa aynı tepkiyi verir...

Hem ne olursa olsun koskoca patron hiçmi eşi dostu yokta çalışanına kredi çektiriyor

çok anormal geldi bana..

Bak sen söyleyince aklıma geldi, çok yaşa.
dedimki bu adamın 3 erkek kardeşi var, hepsi iş adamı. 5 bin tl destek olsalardı kardeşlerine, gidip babasından isteseydi patronun, babası da çok zengin.
cevap: istemez, mağdur durumda olduğunu belli etmez onlara..

Cevaba bak ya, saçlarımı yoluyorum resmen!!

Sanki sevgilisini anlatıyor adam, istemezmiş, gurur yaparmış..

Ne gururu ya?? 100 TL zam yapmayı çok gördüğü adama 5bin tl kredi çektiriyor.
Eşim patronunun baskı yapmadığını söylüyor, ama çekmeseydi belki işindne olurdu. Hiçbir kanuni hakları yok zaten, 29 Ekimde bile çalışıyorlar ve çalışanların çoğunun sigortası da yok.
Ve eşim sürekli eleştirirdi onu, hiç aklı yok derdi, çok bilinçsizce kredi kullanıyor derdi.
İnanamıyorum ya, nasıl yaptı bunu???

En acısı da şimdi geldi aklıma.
Doğumuma 1 ay kala gittiğim hastane doğum ücretine fahiş bir zam yaptı, mecbur kaldım hastane değiştirmeye.
Madem çok biliyor kredi çekmeyi, o zaman çekseydiya kredi, bana alıştığım hastanede doğum yaptırsaydı.
Aaa ama aşkolsun, ekmeğini veren ben miyim 12 senedir..

Zeki kadınların konusuna da yorum yapılmıyor, herşeye bi cevabın var :33:

Gitmelisin tmm, onu cezalandırmalıyız ona da tmm ama babaya deil. Ahh ablana gitsen?

Ablam burada olsaydı, ahh keşke..
Ablam Amerika' da. 6 ay daha kalacak en az.
Kızı da yanında, belki hiç dönmez.
Ablama gitseydim kızım uyanıkken hiç açmazdık bu konuyu, kızım uyuyunca konuşurduk.
Ama babam umursamaz, kızımın yanında verir veriştirir.
Otele gitsem ters olur, yanlış anlaşılır, zaten bebeğim de var, zor olur. Ayrıca maaş almıyorum zaten, ücretsiz izindeyim.

Ya acaba para kazanmadığım için mi önemsemedi bu adam beni, olabilir mi??

Ona sen okumuş etmiş insansın dedim böyle bir hatayı yapmak için garantin mi vardı dedim...Kısa cevaplarla hep hayır diye geçiştirirdi..

Mesleğin var, iyi de maaş alıyorsun..Peki neden bu ticarete atılma sevdan ? neden bizim 1 aylık memlekete gitme süremizi 6 aya çıkardın hakkın var mıydı diyorum ? sessiz !

Gitme ipek evini terketme, sakin ol ve anlatmasını dinle..Gitmen ne ifade edecektir ya da eşinin karakteri nasıldır bilemediğimden ötürü mesajım sana gitmen için sebeb gibi olmasın

Canım, öncelikle çok geçmiş olsun, geçti gitti inşallah.
Şu an evinizde ve ailece biraradasınız değil mi?

Benim olayımın asıl çıldırtan yanı, kocamın bana bişey anlatmaması. Anlattıklarını sakince dinle demişsinya, anlatmıyrki adam hiç birşey. "Öyle gerekiyordu" diyor. HAni 50 sene önceki evliliklerde "ben bilmem beyim bilir" tarzı varmış ya, onun gibi bir biat bekliyor benden.

Hangi konuda tartışsak izlediği yol bu. Asla alttan almıyor "yaptım ne var", bu yaklaşımda oluyor. Benim çok tepem atarsa özür diliyor, ama son çare. Ve hatasını tekrar ediyor, hata olduğuna gerçekten ikna olmuyor çünkü. Hele böyle durumlarda çiçek almıyor mu, katil olasım geliyor.

Benimki de kendi işini kurma hevesinde. İnan bana daha 2 hafta önce "ben bu adamla yürütemeyeceğim İpek, istifa edeceğim ve kendi işimi kuracağım" diyordu. Ama bu adama kredi çekmiş. Adam d abuna "sen beni bırakamazsın, sen olmazsan ben müşteri bulamam" demiş. Bak ne güzel, adama gebesin zaten, o ödemese sen ödeyeceksin. O yüzden zor ayrılırsın sen ondan.

Benim belki işten ayrılmak ve tazminat almak durumum vardı, göz koydu tazminatıma. Ah İpekcim o tazminatla ben bir home office kuarar acayip paralar kazanırım, dedi. Ama yemezler, yok artık benim güvenim ve güvenip ona verecek param.

Valla arkadaşım sonuna kadar haklısın, kesinlikle abartmamışsın. Ben olsam böyle bir durumda büyük olay çıkarırdım. Herşeyi geç, eşin diyeli daha iyi bir iş bulup çıkmak istedi bu 3 sene içinde, çıkamaz da bu kredi yüzünden, patron çıkınca öder mi falan diye. Kendisini yok yere patronuna mecbur bırakmış gibi birşey olmuş iyilik yapacağım diye. Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin :19:

Valla arkadaşım sonuna kadar haklısın, kesinlikle abartmamışsın. Ben olsam böyle bir durumda büyük olay çıkarırdım. Herşeyi geç, eşin diyeli daha iyi bir iş bulup çıkmak istedi bu 3 sene içinde, çıkamaz da bu kredi yüzünden, patron çıkınca öder mi falan diye. Kendisini yok yere patronuna mecbur bırakmış gibi birşey olmuş iyilik yapacağım diye. Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin :19:

Kendisi de o adamla çalışa çalışa dengesizleşti..
Düne kadar "yapamıyorum bu adamla, ya işimi kuracağım ya yeni iş bakacağım" diyen adam, şimdi "ben o işyerinde çalışan değil ortak sayılırım" dedi..:9:
Neymiş efendim, patron buna hisse teklif etmiş, neyin karşılığındaysa artık..
Artık o hisse de trilyonda 1 falan mı olur ne olur bilemiyorum, çok da lazım değil, zaten düzgün kar eden bir şirket değil.
Herhalde kredi çektirmeden evvel gaz verdi buna, ortak yapıcam falan fıstık. O gazla hayır diyemedi benimkide.
Üstünden de yıl geçmiş nerdeyse, ortak yapan falan yok.
Faka basmış oldu bir nevi.
Ortak yapsaydı patronu, belki o zaman göğsünü gere gere kredi çektiğini falan da anlatırdı.

Ama ben her türlü aynı tepkiyi verirdim. Önemli olan bana şeffaf davranmaması. Dürüst olmadıktan sonra geri kalan neyin önemi olabilir ki..

Back