• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın banka macerası..

Sevgili kocamla (!) yaşadığımız bir problemi karşılıklı dialogumuzu aklımda kaldığı kadarıyla yazarak sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum.
Aslında tepki vermekte yerden göğe haklı olduğumu biliyorum, ama bana o kadar çok "İpek amma da abarttın" dedi ki, ben de acaba abartıyor olabilir miyim diye yüzde 1 ihtimal vermeye başladım. Ama sanmıyorum, yok hayır, abartıyor olamam.

Eşim özel sektörde çalışıyor, patron şirketi, ufak bir firma.
Şirketin sahibi X Bey, sürekli mali kriz yaşıyor. Sebebi ise dengesiz ve tutarsız harcamaları, abuk sabuk yatırımları.
Firmanın makinasını yenilemek için eskisini satıyor, eline 50 bin tl geçiyor.
ÜStüne 50 bin daha koyup makineyi yenilemesi lazım, planı öyle. Ama bir bakıyorsun karısı ve 3 çocuğunu bilmem nereye tatile götürmüş, parayı yemiş, dönmüş.
E ortada makina yok, üretim duracak. Hop evini satıyor, kiraya çıkıyor. Olmadı kredi çekiyor. Onu ödeyemezse, başka kredi çekiyor. Falan filan böyle dengesiz bir yönetici. Zaten bugün yarın batar diye bir düşüncem var kendisiyle ilgili, ama şaka maka 15 seneyi devirdi KOBİ'si. Eşim de 8 senedir orada. Gerçi kendisi "12 senedir oradayım" diyor ya neyse.

Biz mütevazi yaşayan, her ay gelen maaşa bakarak yaşayan basit bir aileyiz. Ana babadan kalma hanlarımız hamamlarımız veya biz çalışmasak da akan bir para musluğumuz falan yok. Bunu özellikle belirtiyorum. Evliliğimizde 1 defa kredi çektik, o da konut kredisiydi. 5 senelik çektik. Ama ben o kadar korkarım ki krediden, bankadan, kemerleri sıktık ve borcu 3 senede kapattık.

Bu pazar eşimin banka ödemelerine bakarken (ilk defa yaptım bunu) tüketici kredisi kullanmış olduğunu ve 6.taksitini ödediğini gördüm. Toplam tutar 5 bin TL. Aylık 150 TL gibi bir ödemesi var.

Şok oldum. Meblağ ufak. Ama eşimin buna neden ihtiyacı oldu, benim haberim neden olmadı, dedim ya basit insanlarız biz. Hergün bankada işi olan tipler değiliz. Bankadan kredi çekmek kimi insanlar için sıradan birşey olabilir, ama bizim için büyük olay. Yorumlarınızda bunu göz önünde bulundurmanızı rica ederek yazıyorum.

Yanına gittim, sordum bu nedir diye. Gerisi şöyle:

İpek: Bir karışıklık olmuş, başkasının kredisini senden çekmiş banka sanırım.
Kocabey: Yoo, doğru. Ben çektim kredi.
İpek: Haa iyi o zaman.
Kocabey: ses yok..
İpek: Açıklama yapsana bana ya ne kredisi bu??
Kocabey: Kendime değil, patronuma çektim, X By'e.
İpek: Kendi adına çektin ve parayı patronuna mı verdin yani.
Kocabey: Hıhı aynen.
İpek: ya ne rahatsız, şok geçiriyorum ben ş8u an, anlatsana nedir aslı astarı?!
Kocabey: X Bey çok sıkışmıştı, benden rica etti, çünkü bankalar artık ona kredi vermiyor. e bende 12 senedir ekmeğini yiyorum adamın. Bu kadar iyiliği de yapmam lazımdı.
İpek: Ekmeğini yediysen karşılığını verdin, her çalışan patronuna kredi mi çekiyor?
Kocabey: Neyse işte çektim ben, uzatmayalım.
İpek: Vadesi nedir, kaç aylık kredi bu?
Kocabey: 24 aylık.
İpek: 24 ile 160 TL çarpınca senin kredi tutarının altında bir rakam çıkıyor.
Kocabey: 36 aydır o zaman.
İpek: ya senin neye imza attığından haberin yok mu??? 24 ay mı 36 ay mı, banka bu, şakası olur mu?? Takip etmiyor musun.
Kocabey: (çeşitli zırvalamalar.. tam hatırlamıyorum bile anlattıklarını sinirden.)
İpek: Peki benim haberim neden yok, bana neden anlatmadın, neden fikrimi almadın?
Kocabey: Ben mi ödüyorum İpek, adam tıkır tıkır ödüyor.
İpek: 36 ay uzun zaman, belki, ayrılacaksın oradan, farklı bir iş bulacaksın. Hem sen demiyor musun adam da ticari kafa yok, dengesizin teki diye. Koskoca patron, 5 bin tl için çalışanına mı muhtaç oldu yani??
-- Bağrışlar, çağrışlar--

Sonra acaba patronuna değil de, bir kadına falan mı çekti bu parayı diye düşündüm. Patronunu aradı yanımda, patrona çekmiş, kesin. PAtronunu rencide etmişim, bir d ebana çemkiriyor. Rezil zaten o adam, ha gidip kadın çalışanına cinsel tacizde bulunmuşsun, ha erkek çalışanına psikolojik baskıyla kredi çektirmişsin aynı şey.

Oğlum ağlıyor, sonunu kısa kesmek zorundayım, yazarım gene.

ipek ben seni anlıyorum çünkü kadınım kadın gıbı dusunurum erkek ise tamame farklı dusunur. babm amcama cekerdı eşimde kardeşine çekti benden habersız erkekler hep öle cok duydum bu hıkayeyı öyledır kredı ceker dıger taraf tıkır tıkır öder sorun yoktur onlara göre - ama bız e bişey olursa nasıl öderız dıye paralarız kendımızı.

bide sunu yazcam benım kaynım bır arkadsının borcu ıcın bankaya gıdıyorlar samımı arkadsı da degıl eşi uzaktan atnıyo dusun yani .adam kredı cekemıyor kaynımda ben cekeyım dıyo ve tam 18 milyar :53:cekıyor 3 sen önce adama verıyor guya hepsını ben inanmıyorumda. o adamda 1 ay sonra ıntıhar ettı :53:borclraı yuzundenmiş. kredının bır ayını bıle ödemeden. benım kaynım evli 2 cocuklu. kaynım adam ölünce rekten renge gırmıs eltim falan demıs ya bu kadar etkılenılmaz kı akraban degıl bısı degıl dıye. tabı akıllı kaynım ordada senet yok sepet yok sahıt yok sadece bankadakıler bılır ama kime ne söleyım dıye adam ölünce kimseye demeden kredıyı mecbur ödedı. tek maas adam bı yerde olay patladı. eşim falan devreye gırdıler ama karsı taraftan para alamadılar adamlar önce gelseydınz gıbı bısı sölemısler. ben ınanmadım bence bı ınsan kendıd ebı kısmını alıp harcadıkı bu parayı ondan ses etmedı- yada erkekler bu kadar aptal mı samımı bıle olmadıgı bır adama bu kadar para verebılecek bu uzar gıder eltım sıneye cektı cok sevıyorlardı da cocukluktan hafıf atlattı ıse basladı fılan suan bıtmek uzere borcları.

dıyecem su ki canını sıkma ısı sıkı tut bı daha yapmasın bak adamda ödüyormus meblağda az sıkma canın içten içten hallet canım ok bu erkekler toptan aptalll- kdaınlar asla babasına dahı kredı cekmez ya dımı erkekler kım olursa farketmez yanı:27:

İpekcim evet birlikteyiz..1 sene önce oldu bu olanlar borçlar sebebiyle ailemin yanında kaldım 6-7 ay, geçti gitti..Sakın sakın işten ayrılıp tazminatına el sürmesine izin verme gücünün yettiği yere kadar çalışıp çocuklarının geleceğini garanti altına almayı öneriyorum.Kaldı ki sen akıllı kadınsın yapmazsın zaten.

Ben altınlarımı verdim bana borç olarak geri döndü ve üzerine birde borçlar hafifleyene kadar baba evinde kaldım :) düşün iyice hesap et..Erkekler biz kadınlar kadar duygusal ve ileri görüşlü olamıyorlar maalesef

şu ben haklıyım tavırları yok mu insanı en sinir eden şey...
erkekler genelde basit düşünceli; krediyi çektim, adam zaten ödüyor, bitti...
bizler ise en ince ayrıntısına kadar düşünüp gurur meselesi yapıyoruz: hani iyi günde kötü günde beraberdi? hani bir şey saklamayacaktık? hadi madem olan oldu bari bi özür dilese ya, evet yanlış yaptım kusura bakma dese ya... ya ileride aynı şeyi tekrar yaparsa? vs vs...

belki o da yanlış yaptığının farkındadır ama itiraf edemiyordur. kızılıp küsülünce de durum ters tepiyordur diye düşünüyorum...

Kesinlikle haklisin. Sanırım esın senden korktuğu ve karsı çıkacağını bildigi için sana söylemedi.

Erkekler gercekten ne kadar saf. Bu durum bir kadına teklif edilseydi, patron asla amacına ulaşamazdi.

5 bin tl yıl 36 aya bölduren patrona cok şey derdim ama burada olmaz. Patron ödemesin kocamin akli basina gelsin diyorsun ama öyle birşey olursa ucu sana da dokunacak. Bunu unutma.

Benim önerimi bir arkadas teklif etmiş ama sen sicak bakmamissin. Bence de tek care bu. Söyle;

Esın kredi çekmek zorunda kalsın ailevi bir meseleden dolayı, buradaki elzem problemi sen bul.
Esın de patrona anlatsın, ayrıca senin kredi cekemeyecegini, zaten senin bu olayi bilmedigini, kendisinin çekmesi gerektiğini, malum kredisi olana kredi vermiyorlar. Fakat öyle bir hayati mesele olsun ki patronun kaçışı olmasın. Gitsin o zengin abilerinden istesin.

Sen de ancak bu şartla eşini affedecegini, aksi takdirde olacaklardan sorumlu olmayacağını söyle.

Valla icim şişti. Allah kurtarsın diyelim.

cok haklısın Ipekcım...

Sen cok mantıklı cok akıllı bır kadınsın.
Senı tanıdıgım kadarı ıle

borc mıktarına degıl,sana soylememesıne takıldın sen...

Tavrını koy ortaya kı,bırdaha boyle bırseye kalkısmasın.

Yoksa ılerıde patronuna gene acır bu saf nıyetlı esın (temız kalplı yanı ) ve başka kredıler cekmesın nasılsa oduyor edıyor dıye....

Bu arada dogum yapmıssın,en son hamıleyken konusmustk senınle...
Allah ana babalı hayırlı evlat eylesın arkadaşım...

haklısın ben olsam bende kızardım.eşin kimseye hayır diyemeyenlerden gibi geldi bana.patron isteyince bişey diyemedi çekti.sana da kızacaksın diye söyleyemedi.şimdi de kendini haklı göstermek için normal bişeymiş gibi konuşmaya çalışıyor.

ipek ben seni anlıyorum çünkü kadınım kadın gıbı dusunurum erkek ise tamame farklı dusunur. babm amcama cekerdı eşimde kardeşine çekti benden habersız erkekler hep öle cok duydum bu hıkayeyı öyledır kredı ceker dıger taraf tıkır tıkır öder sorun yoktur onlara göre - ama bız e bişey olursa nasıl öderız dıye paralarız kendımızı.

bide sunu yazcam benım kaynım bır arkadsının borcu ıcın bankaya gıdıyorlar samımı arkadsı da degıl eşi uzaktan atnıyo dusun yani .adam kredı cekemıyor kaynımda ben cekeyım dıyo ve tam 18 milyar :53:cekıyor 3 sen önce adama verıyor guya hepsını ben inanmıyorumda. o adamda 1 ay sonra ıntıhar ettı :53:borclraı yuzundenmiş. kredının bır ayını bıle ödemeden. benım kaynım evli 2 cocuklu. kaynım adam ölünce rekten renge gırmıs eltim falan demıs ya bu kadar etkılenılmaz kı akraban degıl bısı degıl dıye. tabı akıllı kaynım ordada senet yok sepet yok sahıt yok sadece bankadakıler bılır ama kime ne söleyım dıye adam ölünce kimseye demeden kredıyı mecbur ödedı. tek maas adam bı yerde olay patladı. eşim falan devreye gırdıler ama karsı taraftan para alamadılar adamlar önce gelseydınz gıbı bısı sölemısler. ben ınanmadım bence bı ınsan kendıd ebı kısmını alıp harcadıkı bu parayı ondan ses etmedı- yada erkekler bu kadar aptal mı samımı bıle olmadıgı bır adama bu kadar para verebılecek bu uzar gıder eltım sıneye cektı cok sevıyorlardı da cocukluktan hafıf atlattı ıse basladı fılan suan bıtmek uzere borcları.

dıyecem su ki canını sıkma ısı sıkı tut bı daha yapmasın bak adamda ödüyormus meblağda az sıkma canın içten içten hallet canım ok bu erkekler toptan aptalll- kdaınlar asla babasına dahı kredı cekmez ya dımı erkekler kım olursa farketmez yanı:27:

Anlattığın olay tam ibretlikmiş cnm, bir solukta okudum..
Benim amcam da öyledir, önüne gelene borç verir, yarısını geri alamaz. Yengem çok üzülür, küser ama nafile. Amcam değişmez.
Eşimin böyle bir huyu yoktu, arada ailesine yardım ederdi, kardeşine para kaptırırdı, ama ufak meblağlar, sorun çıkartmazdım.
Bu yaptığı tam saflık oldu.
Hangisine yanayım, bendne gizlemesine mi, saflığına mı.
En çok da daha kaç ay vadeli çektiğini bilmemesini hazmedemiyorum. Bu kadar mı cahildi bu adam, ben mi fark edemedim?
Ya ilk kez ömründe banka gören adam bile kaç ay borç ödeyeceğini bilmez mi?
Patron bankada herşeyi halletti, sen sadece parmak mı bastın ne yaptın dedim, konu kapandı bu lafından sonra dedi.

haklısın ben olsam bende kızardım.eşin kimseye hayır diyemeyenlerden gibi geldi bana.patron isteyince bişey diyemedi çekti.sana da kızacaksın diye söyleyemedi.şimdi de kendini haklı göstermek için normal bişeymiş gibi konuşmaya çalışıyor.

Kızımla okuduğumuz bir kitap var yatmadan önce.
Bu akşam "cesur ve çekingen" diye bir başlık vardı, güzel denk geldi.
Atılgan insan, cesur insan değildir. Çekingen insan da korkak değildir. HAyır demeyi bilmek en büyük cesarettir. Özü buydu okuduklarımın.
Kocabey okumalıydı aslında, ama çocukken okumalıydı..

Haklısın tabi ki
haklısın da çözümü ne
sonuçta döneceksin
adam da evi bırakıp gitmeyeceğine göre
bak yeni kanun çıkmış evde yaşayan diğer fertlerin ihtiyaçları sayılan eşyalar (bulaşık çamaşır makinası vs.) haczedilemiyormuş
bu durumda patronla arasının bozulup işten çıkarılıp haciz gelmesini temenni etmek (sen öyle istediğin için) ten başka çare yok, oda zor görünüyor
ama 5 bin lira için haciz gelmez ki, o raddeye gelirse onu başka birine çektirip öderler gibime geliyor,beş bin lira eşinin 2 aylık maaşına falan tekabül etmez mi,neden o kadar uzun bir vadeye bölmüşler

bi de gittiğin yer evet yılanın yanı resmen ,normalde gider kalır mıydın ,kış vakti bi kaplıca falan uydur bari 2 gün git kal ,çocuklarla kafa dinlersin,babanda daha da sinirlerin bozulmayacak mı,yoksa kendine kocanı çekiştireceğin birini mi arıyorsun,sonra siz düzelince babanın lafı bitmez ki

sonuçta en mantıklısı yine yeni yeniden konuşmak ve o krediyi tez vakitte ödettirmek galiba

cok haklısın Ipekcım...

Sen cok mantıklı cok akıllı bır kadınsın.
Senı tanıdıgım kadarı ıle

borc mıktarına degıl,sana soylememesıne takıldın sen...

Tavrını koy ortaya kı,bırdaha boyle bırseye kalkısmasın.

Yoksa ılerıde patronuna gene acır bu saf nıyetlı esın (temız kalplı yanı ) ve başka kredıler cekmesın nasılsa oduyor edıyor dıye....

Bu arada dogum yapmıssın,en son hamıleyken konusmustk senınle...
Allah ana babalı hayırlı evlat eylesın arkadaşım...

Tavrımı ortaya koymalıyım ama nasıl..
İşin fenası ortada bir yalan olması.
Kolay affedemem, ama tepkim ne olmalı.
Çocuklar olunca iş değişiyor, çocuk olmasa ben alır başımı giderdim. 1 ay kadar sesimi bile duyamazdı. Ama çocuklar olunca çok farklı.

tavrımı ortaya koymalıyım ama nasıl..
Işin fenası ortada bir yalan olması.
Kolay affedemem, ama tepkim ne olmalı.
çocuklar olunca iş değişiyor, çocuk olmasa ben alır başımı giderdim. 1 ay kadar sesimi bile duyamazdı. Ama çocuklar olunca çok farklı.

iki çocukla sen başka bi yerde uzun süre kalamayacağına göre ondan istesen biraz uzaklaşmasını,kabul etmez mi,hem dırdır olarak gördüğü durumun ciddiyetini de anlar biraz,o da düşünür tartar

Canım daha önce de dediğim gibi tepkinde sonuna kadar haklısın. Hatta ben olsam daha da büyük arıza çıkarırdım. Ama bence de sen gitme evinden. İlle de ayrı kalmak istiyorsan eşini yolla annesinin evine mesela öyle bir imkanın varsa. Ama bahsettiğin gibi tazminatını falan alırsan asla verme, altın al koy kenara, kötü gün güvencem der geçersin.

Canım daha önce de dediğim gibi tepkinde sonuna kadar haklısın. Hatta ben olsam daha da büyük arıza çıkarırdım. Ama bence de sen gitme evinden. İlle de ayrı kalmak istiyorsan eşini yolla annesinin evine mesela öyle bir imkanın varsa. Ama bahsettiğin gibi tazminatını falan alırsan asla verme, altın al koy kenara, kötü gün güvencem der geçersin.

Eşimin babası, üvey annesi, kardeşi ve kardeşinin karısından topluca tiksiniyorum. Boşansak kına yakarlar, yangına körükle giderler. Bu yüzden eşim oraya gitsin istemiyorum.
Haberi olmasın onların, malzeme vermeyeyim ellerine diye düşünüyorum.
O yüzden ben gideyim diye düşündüm. Gitsem de mecburen dönücem pazar akşamı, kızımın okulu var. Pire için yorgan yakamam sonuçta, onu mağdur edemem kendi kavgam için. H.sonu aynı evde olmamak daha doğru, yoksa yiyeceğiz birbirimizi ve kızım zarar görecek. Gitme sebebim bu.

Eşimin babası, üvey annesi, kardeşi ve kardeşinin karısından topluca tiksiniyorum. Boşansak kına yakarlar, yangına körükle giderler. Bu yüzden eşim oraya gitsin istemiyorum.
Haberi olmasın onların, malzeme vermeyeyim ellerine diye düşünüyorum.
O yüzden ben gideyim diye düşündüm. Gitsem de mecburen dönücem pazar akşamı, kızımın okulu var. Pire için yorgan yakamam sonuçta, onu mağdur edemem kendi kavgam için. H.sonu aynı evde olmamak daha doğru, yoksa yiyeceğiz birbirimizi ve kızım zarar görecek. Gitme sebebim bu.

ipekcim, sinirden mi uyku tutmadı bu saatte? cuma okullar kapanıyo ama seninki özel okula mı gidiyodu?

iki çocukla sen başka bi yerde uzun süre kalamayacağına göre ondan istesen biraz uzaklaşmasını,kabul etmez mi,hem dırdır olarak gördüğü durumun ciddiyetini de anlar biraz,o da düşünür tartar

Sinirimden çamaşır yıkamıyorum kaç gündür. Birikmiş paşa beyin gömlekleri, makinaya atmış, çalıştırmış kullanma kılavuzundan baka baka haspam..
O arada benim kızın yeni alınan kırmızı hırkası vardı, onu da atmış gömlekleriyle. O da bir güzel boya vermiş.
Gömlekleri pembeden kırmızıya renk renk olmuş, alı al moru mor cinsinden:-)

Gemiş bana soruyor "İpek hanım bir kere daha yıkasam, çamaşır suyu vs düzelir mi bu gömlekler"..
Ay saf ya, pes...
Diyecektim ki "sen en iyisi git bi bankaya, çek bi kredi, sil baştan gardrop yenile"..:-)
Ama muhatap olmadım..:51:

ipekcim, sinirden mi uyku tutmadı bu saatte? cuma okullar kapanıyo ama seninki özel okula mı gidiyodu?

Bu cuma mı kapanıyo okullar? Ciddi mi? Haberim bile yok, bana da pes..
Özelde değil, bu sene bizim sitedeki devlet okulunun ana sınıfına verdim. Aaa vallahi bilmiyorum hiç ya, ciddi misin? Ne de güzel denk geldi:-)
Benim oğlan geç uyudu, bu aralar gece çok sık uyanıyor nedense:-( O yüzden ayaktayım canım. Gündüz vaktim olmuyor hiç nete girecek 2 çocukla.

Haklısın tabi ki
haklısın da çözümü ne
sonuçta döneceksin
adam da evi bırakıp gitmeyeceğine göre
bak yeni kanun çıkmış evde yaşayan diğer fertlerin ihtiyaçları sayılan eşyalar (bulaşık çamaşır makinası vs.) haczedilemiyormuş
bu durumda patronla arasının bozulup işten çıkarılıp haciz gelmesini temenni etmek (sen öyle istediğin için) ten başka çare yok, oda zor görünüyor
ama 5 bin lira için haciz gelmez ki, o raddeye gelirse onu başka birine çektirip öderler gibime geliyor,beş bin lira eşinin 2 aylık maaşına falan tekabül etmez mi,neden o kadar uzun bir vadeye bölmüşler

bi de gittiğin yer evet yılanın yanı resmen ,normalde gider kalır mıydın ,kış vakti bi kaplıca falan uydur bari 2 gün git kal ,çocuklarla kafa dinlersin,babanda daha da sinirlerin bozulmayacak mı,yoksa kendine kocanı çekiştireceğin birini mi arıyorsun,sonra siz düzelince babanın lafı bitmez ki

sonuçta en mantıklısı yine yeni yeniden konuşmak ve o krediyi tez vakitte ödettirmek galiba

Güya patron efendi krediyi 1 ay içinde toptan kapatacakmış..
Bunu da şuradan biliyorum. Ben "ne malum bu parayı patron için çektiğin" dediğimde hemen patronu aradı. Normalde nefret ederim böyle yüzleşmelerden, güvensizlikten. Ama bu defa ikiside bunu hak etti, ben de mani olmadım.
"Hani çektiğimiz kredi vardı ya, eşim onun geri ödeneceğinin garantisini duymak istiyor" dedi. Hiç de istemiyordum aslında, benim derdim mi yani?
Adam da bu ay kapatacağını falan geveledi. Bu ay kapatmaya gücün var da, ne diye 36'ya böldürüp dünyanın faizini ödüyorsun be adam.
Kocabey, kredinin ödendiğine dair dekontlar getirmiş, ama ilgilenmedim.

Sinirimden çamaşır yıkamıyorum kaç gündür. Birikmiş paşa beyin gömlekleri, makinaya atmış, çalıştırmış kullanma kılavuzundan baka baka haspam..
O arada benim kızın yeni alınan kırmızı hırkası vardı, onu da atmış gömlekleriyle. O da bir güzel boya vermiş.
Gömlekleri pembeden kırmızıya renk renk olmuş, alı al moru mor cinsinden:-)

Gemiş bana soruyor "İpek hanım bir kere daha yıkasam, çamaşır suyu vs düzelir mi bu gömlekler"..
Ay saf ya, pes...
Diyecektim ki "sen en iyisi git bi bankaya, çek bi kredi, sil baştan gardrop yenile"..:-)
Ama muhatap olmadım..:51:

alemsin ,bende yapıyorum onu bazen..:1:
bakıyorum atmış makineye yıkıyor,benimkileri de atmış oluyor ayırmıyor hesapta..
bi de onları çamaşırlığa asışı var, görsen toz bezi bile öyle asılmaz..:9::9:

bi defasında da :71:çiçek almış gelmiş, bu ne dedim,yakında giymeye don kalmayacak dedi..:35::52::1:
yani donlar yıkansın diye çiçek almış bana..:9:

Bu cuma mı kapanıyo okullar? Ciddi mi? Haberim bile yok, bana da pes..
Özelde değil, bu sene bizim sitedeki devlet okulunun ana sınıfına verdim. Aaa vallahi bilmiyorum hiç ya, ciddi misin? Ne de güzel denk geldi:-)
Benim oğlan geç uyudu, bu aralar gece çok sık uyanıyor nedense:-( O yüzden ayaktayım canım. Gündüz vaktim olmuyor hiç nete girecek 2 çocukla.

evet okullar bu hafta kapanıyo canım, gerçi bizim burdakiler kar nedeniyle erken tatil oldu. senin huzursuzluğun oğluşuna geçmiştir belki de. inşallah her şey yoluna girer.

Back