- 30 Ekim 2018
- 16.163
- 36.780
Üzüldüm ama bebegimin kalbi durmus. Eşim bunu söylerken bağnazlıktan söylemedi. Böyle düşündüğü için utandığını söyledi yani Allah a tevekkül etmedim, nisana gitmene izin vermedim bir şey olur diye ama evde bir şey oldu dedi.Büyük ihtimal bu duruma uzuldunuz (nisan)şimdi kendini suclasin o zaman bu ne bağnazlık.
Erkek kuzenim evlenip yurtdışında yaşamaya başladı. İlk iki yıl sık sık geldiler, alışmakta zorlandı, ailesini arkadaşlarını özlüyordu. Şimdi çocukları oldu, senede 1 geliyorlar.Daha 4 aylik evlisiniz ya nereye gidiyorsunuz anlamadimki. Bir ilden komsu ile gitmeyeceksiniz farkindamisiniz. Avrupunanin bir ucundan Turkiyeye gelmekten soz ediyorsunuz ve daha 4 ayiniz dolmus ancak. Cocuk oyuncagimi bu. Kucuk cocuk gibi durmadan ailemi ozledim diye oturup sizlanacaktiniz madem ya evlenmeyecektiniz yada ailenize yakin oturan biriyle evlenecektiniz.
"Daha" ile betimlediğiniz süre 1 senenin 3te 1biri hanımefendi. Bu nasıl bir bakış açısıdır . Tek olayınız konu sahibini azarlamak mi. Tek gayeniz bu mu. Verdiğiniz fikir bu mu gerçekten.Daha 4 aylik evlisiniz ya nereye gidiyorsunuz anlamadimki. Bir ilden komsu ile gitmeyeceksiniz farkindamisiniz. Avrupunanin bir ucundan Turkiyeye gelmekten soz ediyorsunuz ve daha 4 ayiniz dolmus ancak. Cocuk oyuncagimi bu. Kucuk cocuk gibi durmadan ailemi ozledim diye oturup sizlanacaktiniz madem ya evlenmeyecektiniz yada ailenize yakin oturan biriyle evlenecektiniz.
Bağnazlıgı bunu itiraf etmesine değil, nişana giderken bu şekilde izin vermemesine söylemiştim. Olacak olan her yerde oluru geçtim hamile olduğu için kadına izin vermemek çok yanlış. Hatasını anlamasına sevindim. Allah sabır size umarm yeniden bir çocuk sahibi olursunuz.Üzüldüm ama bebegimin kalbi durmus. Eşim bunu söylerken bağnazlıktan söylemedi. Böyle düşündüğü için utandığını söyledi yani Allah a tevekkül etmedim, nisana gitmene izin vermedim bir şey olur diye ama evde bir şey oldu dedi.
O zaman kimin hangi sure icerisinde cocuk yaptigina karismakta agir sacmalik olur. Buna gelince karisiliabilir digerine gelince karisalamaz demekte bana tuhaf geliyor kusura bakmayin. Cocuk mevuzusuda kisinij ozel hayati icerisine giriyor neticede. Almanyadan biriyle evlenmeye karar verdigine gore ailesine olan hasreti ve ozlemi goze almis olacak konu sahibi. Amacim konu sahibini sizim deyiminizle 'dovmek' veya azarlamak degil. 4 aylik bir evlilikte ama ben ailemi ozledim onlarsiz yapamiyorum diye aglayip sizlanmak bana asiri derecede cocuksu geldi bu konuda fikrimi soylemekte ozgur oldugumu dusunuyorum. Esi gitmesine sicak bakmiyor diye esim beni ailemden kiskaniyor demeside ayri komik nasil bir kafa yapisiysa artik. Adamin buyuk ihtimalle irrite olmus oldugunu bu yuzden gitmesine sicak bakmadigini dusunuyorum hakli olaraktan."Daha" ile betimlediğiniz süre 1 senenin 3te 1biri hanımefendi. Bu nasıl bir bakış açısıdır . Tek olayınız konu sahibini azarlamak mi. Tek gayeniz bu mu. Verdiğiniz fikir bu mu gerçekten.
Konu sahiplerini suçlamak değil mesele. Isteyen suçlar zaten. Daha evleneli ne oldu ki hemen çocuk yaptin denebilir. Ve hakli da bir yaklaşım olurdu.
Ama burda sorulan mesele bir çözüme ulaşabilecek,ortak bir nokta bulunabilecek bir mesele. O sebeple fikir vermek daha doğru olacaktir.
Tamam konu sahiplerini dövme hobinizi anlıyorum. Ama azıcık akıl ve mantik dairesinde olursa güzel olur.
Kimin nereye ne zaman ve ne sıklıkla gidecegine karar vermeye kalkışmak ağır saçmalık.
Valla yaşamayan bilemez benim başıma gelmese belki bende anlayamazdım ki ben yıllarca ailemden uzak yaşadım farklı şehirlerde okudum filan ama yurt dışına gelmek heleki ilk bir sene idare etmek çok zor.Masraf konusuna gelince kusura bakmasın eş kişisi onu göze alacaktı evlenirken masraflı oluyor diye ne yapcaz gidemicez mi?Ki hiçte öle masraflı değil bu aralar ortalama 200€ ya geliş gidiş bilet alınır yani bunu sizin tr de verdiğiniz 200 tl bilet parası gibi düşününce hiçte masraflı değilİyi de daha yeni evlisiniz, daha birbirinize alışmadan Türkiye'ye gitmek istiyorsunuz.
Yurtdışında yaşayınca insan hemen canı istediği zaman gidemez ki, masraflı oluyor sonuçta.
Evet düşünce bağnazlık. Hani tehlikeli bir durum da yoktu. Doktor izin vermez vs yani.Bağnazlıgı bunu itiraf etmesine değil, nişana giderken bu şekilde izin vermemesine söylemiştim. Olacak olan her yerde oluru geçtim hamile olduğu için kadına izin vermemek çok yanlış. Hatasını anlamasına sevindim. Allah sabır size umarm yeniden bir çocuk sahibi olursunuz.
Ben evlendiğimden beri yurtdışında yaşıyorum ( Avrupa değil) ve Türkiye'ye gitmek bayağı masraflı oluyor. Tek biletle kalmıyor masraflar, ailemin yanında kalsam bile katkıda bulunmadan duramam ben.Valla yaşamayan bilemez benim başıma gelmese belki bende anlayamazdım ki ben yıllarca ailemden uzak yaşadım farklı şehirlerde okudum filan ama yurt dışına gelmek heleki ilk bir sene idare etmek çok zor.Masraf konusuna gelince kusura bakmasın eş kişisi onu göze alacaktı evlenirken masraflı oluyor diye ne yapcaz gidemicez mi?Ki hiçte öle masraflı değil bu aralar ortalama 200€ ya geliş gidiş bilet alınır yani bunu sizin tr de verdiğiniz 200 tl bilet parası gibi düşününce hiçte masraflı değil
Ailenden kıskanmak değil de bebeğe bir şey olacak diye korkuyor olabilir mi?
İlk gebeliğimde eşim abimin nisanına göndermemişti. Üstüne düşük yaptım. Eğer nisana gitseydin ve bebek o zaman dusseydi seni suçlardım dedi.
Maalesef acı bir tecrübeyle tükürdüğünü yaladıDüsügün, birinin suçu oldugunu düsünen bir esin var. Harika!
Ve 80'li yillardan beri yurtidisina giden gelinlerin akibeti degismedi. Tek vaziflari kayin aileye hizmet etmektir. Kocayi dinlemektir. Yani gerçekten 30-40 yillik bir olay, nasil buna sasiriyorsunuz? Nasil güvenip yurtdisina gidiyorsunuz? Dilini bilmeden bide bebek yapiliyor? O bebegin hakki degil mi iyi entegre olmus, oranin dilini bilen bir anneye sahip olmayi?
Maalesef acı bir tecrübeyle tükürdüğünü yaladı
İstanbul'da yaşıyorumSizde mi yurt dışında yaşıyorsunuz?
Merhaba ,4 aylık evliyim Almanyaya gelin geldim ailemi çok özlüyorum ama eşim beni ailemden çok kıskanıyor ve beni götürmüyor sürekli erteliyor , içinde beni kaybetme korkusu var gidersem tekrar ona gelmeyeceğimi düşünüyor oysa onu çok sevdiğimi ona hissettiriyorum bu durum geçer mi tecrübeli hanımlar ..
Uçağa binmem gerekiyordu. 20 saatlik uzaklıktaydı. O yüzden olmaz dedi.Hani nisanda fazla danse etme felan dese anlarim, kadinin vücüdündan anlamaz, tedirgin bir adam derim. Ancak senin nisana gitmeni engellemek çok yanlisti. Sanki orda agir bir is yapmayacaktin ki. Ki kürtaj illegal oldugu zamanlar millet neler neler yapiyordu düsük olmasi için ve bebek düsmüyordu. O kadar kolay degil yani.
Neyse ki, yanlisini anlamasida iyi birsey. Ne mutlu sonradan iki çoçugunuz olmus. Umarim saglik ile büyürler.
Konu sahibi 3 aylık hamileymiş9 yıl bitecek hala eşim aynı, asla değişmiyor. Ne zaman anneme gelmek istesem sorun çıkar, daha hiç ağzının dolusu elbette git annendir demedi, üstelik onun ailesiyle aynı evde yaşamama rağmen. Lütfen ilk sene çocuk yapmayın, gözlemleyin, toparlarsa ne ala, yok aynıysa ayrılın, ömrünüzü heba etmeyin