Kocam beni ailemden kıskanıyor

Büyük ihtimal bu duruma uzuldunuz (nisan)şimdi kendini suclasin o zaman bu ne bağnazlık.
Üzüldüm ama bebegimin kalbi durmus. Eşim bunu söylerken bağnazlıktan söylemedi. Böyle düşündüğü için utandığını söyledi yani Allah a tevekkül etmedim, nisana gitmene izin vermedim bir şey olur diye ama evde bir şey oldu dedi.

bir tanidigimizin eşide böyle uçan sinekten bile kiskaniyor bence bu sevgi degil hastalik
seven insan karsisindakinin mutlulugu icin cabalar
boyle adamlarin bu davranislarini sevgiye bahgamayin bence bildiginiz bencillik hastalikli bir ruh hali

Erkek kuzenim evlenip yurtdışında yaşamaya başladı. İlk iki yıl sık sık geldiler, alışmakta zorlandı, ailesini arkadaşlarını özlüyordu. Şimdi çocukları oldu, senede 1 geliyorlar.

Kadın yeni evlenmiş, ailesinden ayrı bir ülkeye gitmiş, belkide ilk defa bu kadar ayrı kalıyor ailesinden, üstelik hamile, zaten birkaç ay gitmesi zor olacak sonra çocuk derken iyice uzayacak gitmesi. Ne var ailesini görmek istiyorsa? Bunun çocukla ne alakası var? Eşi normal biri olsa bunun asla problem olmaması lazım.

Son düzenleme:
"Hoppss ağır ol bakalım.
Şimdi doğru zaman ve bu da biletim. Ben gidiyorum. Ve eğer bu tavırlarına devam edersen korktuğunu iddia ettiğin şey başına gelecek. Ben gideceğim ve dönmeyeceğim."

"Daha" ile betimlediğiniz süre 1 senenin 3te 1biri hanımefendi. Bu nasıl bir bakış açısıdır . Tek olayınız konu sahibini azarlamak mi. Tek gayeniz bu mu. Verdiğiniz fikir bu mu gerçekten.

Konu sahiplerini suçlamak değil mesele. Isteyen suçlar zaten. Daha evleneli ne oldu ki hemen çocuk yaptin denebilir. Ve hakli da bir yaklaşım olurdu.

Ama burda sorulan mesele bir çözüme ulaşabilecek,ortak bir nokta bulunabilecek bir mesele. O sebeple fikir vermek daha doğru olacaktir.

Tamam konu sahiplerini dövme hobinizi anlıyorum. Ama azıcık akıl ve mantik dairesinde olursa güzel olur.

Kimin nereye ne zaman ve ne sıklıkla gidecegine karar vermeye kalkışmak ağır saçmalık.

İyi de daha yeni evlisiniz, daha birbirinize alışmadan Türkiye'ye gitmek istiyorsunuz.
Yurtdışında yaşayınca insan hemen canı istediği zaman gidemez ki, masraflı oluyor sonuçta.

Bağnazlıgı bunu itiraf etmesine değil, nişana giderken bu şekilde izin vermemesine söylemiştim. Olacak olan her yerde oluru geçtim hamile olduğu için kadına izin vermemek çok yanlış. Hatasını anlamasına sevindim. Allah sabır size umarm yeniden bir çocuk sahibi olursunuz.

O zaman kimin hangi sure icerisinde cocuk yaptigina karismakta agir sacmalik olur. Buna gelince karisiliabilir digerine gelince karisalamaz demekte bana tuhaf geliyor kusura bakmayin. Cocuk mevuzusuda kisinij ozel hayati icerisine giriyor neticede. Almanyadan biriyle evlenmeye karar verdigine gore ailesine olan hasreti ve ozlemi goze almis olacak konu sahibi. Amacim konu sahibini sizim deyiminizle 'dovmek' veya azarlamak degil. 4 aylik bir evlilikte ama ben ailemi ozledim onlarsiz yapamiyorum diye aglayip sizlanmak bana asiri derecede cocuksu geldi bu konuda fikrimi soylemekte ozgur oldugumu dusunuyorum. Esi gitmesine sicak bakmiyor diye esim beni ailemden kiskaniyor demeside ayri komik nasil bir kafa yapisiysa artik. Adamin buyuk ihtimalle irrite olmus oldugunu bu yuzden gitmesine sicak bakmadigini dusunuyorum hakli olaraktan.

İyi de daha yeni evlisiniz, daha birbirinize alışmadan Türkiye'ye gitmek istiyorsunuz.
Yurtdışında yaşayınca insan hemen canı istediği zaman gidemez ki, masraflı oluyor sonuçta.
Valla yaşamayan bilemez benim başıma gelmese belki bende anlayamazdım ki ben yıllarca ailemden uzak yaşadım farklı şehirlerde okudum filan ama yurt dışına gelmek heleki ilk bir sene idare etmek çok zor.Masraf konusuna gelince kusura bakmasın eş kişisi onu göze alacaktı evlenirken masraflı oluyor diye ne yapcaz gidemicez mi?Ki hiçte öle masraflı değil bu aralar ortalama 200€ ya geliş gidiş bilet alınır yani bunu sizin tr de verdiğiniz 200 tl bilet parası gibi düşününce hiçte masraflı değil

Evet düşünce bağnazlık. Hani tehlikeli bir durum da yoktu. Doktor izin vermez vs yani.
Her şey takdiri ilahi. Dünyada nasibi yokmuş. Olsa 5. Kattan aşağı düşsem de yaşardı.
Bir de psikolojik olarak benim de kendimi suçlamama sebep olacaktı. Benim yüzünden oldu diye.
Erkekler bazen buldumcuk oluyorlar benimki gibi.

Ama elhamdülillah Allah iki kız evlat nasip etti.

Ben evlendiğimden beri yurtdışında yaşıyorum ( Avrupa değil) ve Türkiye'ye gitmek bayağı masraflı oluyor. Tek biletle kalmıyor masraflar, ailemin yanında kalsam bile katkıda bulunmadan duramam ben.
Hamile biri olarak Türkiye'de doktor masrafları da olacaktır.

Bir de eşi bunu göz önünde bulunduracaktı yazmışsınız, adam daha yeni evliyken hemen eşinin Türkiye'ye gideceğini hesaplamamıştır.
Biz senede bir kere gidiyoruz.

Tabiki insan ailesini özlüyor ama daha evliliğime alışmadan, belli bir düzen oturtmadan bu kadar kısa sürede Türkiye'ye gitmek istemezdim.

Al karşına bak kocacagim canım benim korkularini anlıyorum ama yersiz şeyler bunlar ayrıca ailemden kiskanmanda hiç normal davranislar değil. Ben ailemin yanına gitmek istiyorum ve bu benim hakkim. Lütfen buna engel olmaya çalışma üzülüyorum de . Sonra sonuca bak ki yaklaşımı nasıl olacak. Eğer ki hâlâ aynı bencillikte ve ruh hastasi modunda devam ediyorsa. Kibarlik turu bitti level atlıyorum de ve (..........................) boşluğu doldur lütfen çok şey dolar buraya Ayrıca diğer zorluklari yaşayan diğer arkadaslarima da sesleniyorum burdan. Yıl olmuş 2019 hala erkek egemenliği altında yasiyorsunuz korkarak. Ailem uzulurmus falan filan geçin bu işleri. En fazla 1 ay uzulurler sonra unutulur gider diğer türlü bir omur hem çekip hem cektiriyorsunuz ailelerinize. Kimseye köle olmak için gelmediniz bu hayata. Ben gidemiyim eşim uygun görürse gidebileyim o zaten ugramasin aileme ama onun ailesiyle günlerce kalayım. Bak bak zihniyete bak kabullenise bak gururu hiçe sayisa bak . Ayrilirmista bilmem ne olurmus tamamen gereksiz korkutma biçimi. Böyle bir nedenden ayrilacaksa arkasindan yapılacak en güzel şey el sallamak olmalı. Bir ömrünüz biir gencliginiz var onuda boylelerine pas pas etmeyin Siz fırsat verdikçe ezer geçerler. Tabi herşey karşılıklı. Kadın da eşini ailesinden kiskanamaz ona bariyer kuramaz bu konuda. Adaletse adalet her iki tarafa da. Tek taraflı olması anayasinin ilk üç maddesi gibi. Değişmez degistirilemez degistirilmesi teklif dahi edilemez bilmem anlatabildim mi?

Düsügün, birinin suçu oldugunu düsünen bir esin var. Harika!

Ve 80'li yillardan beri yurtidisina giden gelinlerin akibeti degismedi. Tek vaziflari kayin aileye hizmet etmektir. Kocayi dinlemektir. Yani gerçekten 30-40 yillik bir olay, nasil buna sasiriyorsunuz? Nasil güvenip yurtdisina gidiyorsunuz? Dilini bilmeden bide bebek yapiliyor? O bebegin hakki degil mi iyi entegre olmus, oranin dilini bilen bir anneye sahip olmayi?

Maalesef acı bir tecrübeyle tükürdüğünü yaladı

Maalesef acı bir tecrübeyle tükürdüğünü yaladı

Hani nisanda fazla danse etme felan dese anlarim, kadinin vücüdündan anlamaz, tedirgin bir adam derim. Ancak senin nisana gitmeni engellemek çok yanlisti. Sanki orda agir bir is yapmayacaktin ki. Ki kürtaj illegal oldugu zamanlar millet neler neler yapiyordu düsük olmasi için ve bebek düsmüyordu. O kadar kolay degil yani.

Neyse ki, yanlisini anlamasida iyi birsey. Ne mutlu sonradan iki çoçugunuz olmus. Umarim saglik ile büyürler.

Allah yardımcınız olsun. Gurbetçi ailelere gelin gidenler maalesef çok sorun yaşıyorlar. Evlenene kadar farklı evlenip oraya gittikten sonra çok farklı oluyorlar.

Uçağa binmem gerekiyordu. 20 saatlik uzaklıktaydı. O yüzden olmaz dedi.
Şimdi konu sahibi en az 4 saat uçak yolculuğu yapacak. 3 aylık gebelik için doktora danışmak gerekir zaten.

Konu sahibi 3 aylık hamileymiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…