Kocamın ailesinden bıktım!

e bir insan ailesinden ne kadar farklı olabilir ki? ayrica tum ailesinden kötülük görmüşsün. o zaman tavri neydi? esin düzgün biri olsaydi ailesinin agzini kapatmayi bilirdi, gerekirse senle gorusturmeden kavgasini ederdi ailesi sana bir iki kötülük yapardi, üçüncüyü yapmaya korkarlardi ogullarini kaybetmekten.
ya da sadece lafta sana 'he canim haklisin' demezdi, gereken cizgiyi beraber cekerdiniz, sorunlar sana yansimazdi.
bence her sey ayan beyan ortadaydi sen görmedin.
ayrica ev senin evinmis, esyalar senin bekarlik esyalarinmis, adam valiziyle gelmis.
adam evlilige dair hic bir sorumluluk almamis ki en bastan. baba evinden hanim evine transfer olmus. keske onu da oyuna soksaydin, sorumluluk alsaydi en azindan iki gram.
ne bileyim duvarlari beraber boyasaydiniz, masayi vs yenileseydiniz beraber geze geze karar verseydiniz, bir seylerin kurulumunu o yapsaydi, evde kendine uygun bir kose hazirlasaydi, ne bileyim ölçüden santimden anlıyorsa cizip alacağınız seyin ölçüsüne o karar verseydi.
adaminki evlilik degil ki. sevgilinin bekar evine yerlesme
Sanırım ev konusunu yanlış anladınız. Eşyalarımızı birlikte aldık ancak eksiklerimiz oldu gücümüzün yettiği evi doldurmaya eksiksiz bırakmaya yetmedi. Eksikler için de benim bekar evimdeki eşyaları kullandık. Kendisi bekar evinden sadece bavulunu alıp geldi başka bir şey değil.
O zamanlar bunları yaşadığımızda ona söylüyordum ailesiyle konuşuyordu sonraki görüşmemizde iyilerse bir sonrakinde gene sorun olacak şeyler yapıyorlardı açıkçası eşimi de çok taktıklarını sanmıyorum. Hatta kendisi bile o dönemde sen ortaya çıktıktan sonra kıymete bindim falan demişti. Beni arayıp sormazlardı şimdi her gün arıyorlar tarzında konuşmuştu.
Ama zamanla bu denge kurma işinden ya vazgeçti ya da sıkıldı. Bana alttan al demedi hiç bana söyle ben halledeyim konuşayım dedi bende öyle yaptım. Ama dediğim gibi benim eşimi çok sevdiklerinden değil bekarken eve yardımcı olmasından (maddi anlamda) koşuşturmasından seviyorlardı. Evlenince kendi düzeni zaten kuruldu bunları da yapmadığı için ailesinin de kaybetme korkusu falan olmadığı için istediklerini daha açık yapmaya başladılar. O da öğrenilmiş aile kutsaldır algısından vazgeçemedi

kavga anında ben mutsuzum ailemle seninle evlendikten sonra az görüşmeye başladım bu evlilikte de evde de mutlu değilim şeklinde konuştu bende isterse gidebileceğini bir kaç gün ayrı kalıp düşünebileceğimizi söyledim.

Niye evlenmiş öyleyse ?? Anasıyla otursun anasından çocuk yapsın.

Evliliğin bitmiş veya bitmek üzere ramak kalmış. Panik yapma. Üzülme.

Evi terk etme. Evi terk eden kusurludur. Tazminat öder.

Boşanma davası açılmadan evden ayrılma. Evden ayrılırken noteri çağır. Şahitler huzurunda evi eşyaları anahtarı teslim et. Her türlü iftira atarlar. Başın çok ağrır. Uykusuz gecelerin olur.

Erkeğin eşini, kök ailesiyle de zorla görüştürmesi ve evliliğine müdahele ettirmesi kusurdur. Bunları not al ileride lazım olacak.

Hiç kimseye belli etmeden avukat araştırmaya başla. Eşinle yazışma. Hakaret içerikli söylemlerde bulunma.

Çelik gibi sağlam sinirlere sahip olmak zorundasın. Dik dur ve bir adım atarken 3-4 adım ötesini planla düşün.

merhaba. Ben 28 yaşında 3 aylık evli bir kadınım. Düğün sürecimiz çok uzun sürmemesine rağmen (yaklaşık 5-6 ay) ettiğimiz tüm büyük kavgaları kocamın ailesi yüzünden ettik. Eşim üç kardeş en büyük çocuk bir erkek kardeşi bir kız kardeşi var. Bu düğün süresinde sadece eşimin erkek kardeşinden yanlış bir hareket görmedim diyebiliriz. Biz evimizi kendimiz dizdik, çok zorlandık yeri geldi yemek yiyecek paramız kalmadı borç ödemekten bulup buluşturup cebimizdeki üç kuruş parayı paylaşıp önümüze baktık. Bu arada eşimin ailesi de benim ailem de çok şükür iyi durumdalar. Bu zor zamanlarda biz halledelim dememize rağmen benim ailem bize maddi manevi çok destek oldu. Borçlarımız uzun süreli olduğu için yine ailem evlendikten sonra da yardımını kesmedi. Fakat bu süreçte eşimin ailesi yardım etmek bir yana bir şeye ihtiyacınız var mı bile demedi. Evimizi tuttuk perdelerimizi alamadık onu da biz yapalım demeyi bırakın kullanmadıklarım var en azından bunları alın yenisini alana kadar idare edersiniz bile demediler mesela. Bu süreçte adetlerin hiçbirini yapmadılar sadece düğünde 14 ayar bir kolye bir bileklik taktılar. Ben düğünümde bile kendi makyajımı kendim yaptım. Bunları da şimdiye kadar az çok kavgalarımız olsa da hiç sorun etmedim lafını bile etmedim. Yalnız bu son kavgada artık bana dank etti. Babama başlangıç evresinde knser teşhisi konuldu(buraya kadar okuduysanız dualarınızı beklerim). Biz işimiz gereği benim ailemden uzak bir memlekette ama eşimin ailesiyle aynı ilde yaşıyoruz. Ben bunu öğrendiğimden beri yıkıldım çok kötü haldeyken kayınvalidem yemeğe çağırmak için aradı bende durumu anlatıp halimin olmadığını söyledim. Bana telefonda gülerek dua ederiz ne diyeyim yapacak bir şey yok dedi( ki kendisi duasını ağzından eksik etmez! hacca falan gitmiş!). Bunun üzerine bir de eşimin kız kardeşinin söyle o karına izin verirse akşam beni bir ara tarzında bir mesajını gördüm ki asla ne ailesiyle ne kardeşleriyle iletişimine karışırım gidelim dediğinde giderim arayalım der ararım gibi. Eşim beni savunmak yerine gülerek falan cevap vermiş. Bunlardan rahatsız olduğumu söylediğimde o kadar bize yardım ettiler sana mı yetmedi seninle evlendikten sonra mesafe koydum tarzı konuştu benimle. Bende tüm bunları sayıp nerde yardım ettiler deyince de cevap vermedi. Ben ne yapayım ne olur yardımcı olun.

Kimse koca ailesi yüzünden kavga etmez.
Dengeyi sağlayamayan büyümemiş kocalar yüzünden kavga eder.
Eşin dik dursa seni ezdirmese çıt çıkaramazlar.
Hatayı ailesinde değil eşinde ara.

kendi ayaklarının üstünde dik durmaya çalışırken , birlik , beraberlik , hoşluk olsun diye çabalarken , erkek ailesi keriz gözüyle bakıyorlar. hemen hemen benzer noktalarımız var, 3 aylık evlisin ciddiyetini tavrını eşine koydun koydun , yoksa ya eşini ve ailesini böyle çekeceksin yada boşanacaksın. Her sorunun başı erkek arkadaş , sana laf dedirtmeyecek , ezdirmeyecek olan odur. Bizde kendi evimizi yaptırdık , eşyalarımızı aldık , takılarımızı yaptık , mahçup olmayın diye eşimin ailesini siz 2 tane göstermelik görümceden bilezik alıp takın dedim . lan düğün bitti 2 gün sonra benim koca şalvarlı kaynanam , zincirini boynuna dolamış , 2 bileziğini takmış bana kahvaltıya geldi , eşim görümcem şok oldu herkes bunlar nerden çıktı dedi eşim , kefenliğim dedi. Sonra biz bir kavga :KK70:

Sende ağzını yaya yaya grip olsa bile öldürmez korkamam hahahha yap , ay piisss karıııı

Niye evlenmiş öyleyse ?? Anasıyla otursun anasından çocuk yapsın.

Evliliğin bitmiş veya bitmek üzere ramak kalmış. Panik yapma. Üzülme.

Evi terk etme. Evi terk eden kusurludur. Tazminat öder.

Boşanma davası açılmadan evden ayrılma. Evden ayrılırken noteri çağır. Şahitler huzurunda evi eşyaları anahtarı teslim et. Her türlü iftira atarlar. Başın çok ağrır. Uykusuz gecelerin olur.

Erkeğin eşini, kök ailesiyle de zorla görüştürmesi ve evliliğine müdahele ettirmesi kusurdur. Bunları not al ileride lazım olacak.

Hiç kimseye belli etmeden avukat araştırmaya başla. Eşinle yazışma. Hakaret içerikli söylemlerde bulunma.

Çelik gibi sağlam sinirlere sahip olmak zorundasın. Dik dur ve bir adım atarken 3-4 adım ötesini planla düşün.
Teşekkür ederim ilginiz için. Bende bittiğini ya da sonlarının oynandığını düşünüyorum ama tabi insan işin içinde olunca konduramıyor.
Söyledikleriniz benim için çok değerli bugün kendi kendime boşanma olayını biraz araştırmaya bile başlamıştım.
Avukat araştırmayla başlamak en azından bilgi sahibi olmak en önemlisi sanırım

İşim dolayısıyla o kadar uzun süre gitmem maalesef mümkün değil… gittiğimde de uzun bir süre için eşim olmazsa bir sorun olduğunu anlayacaklardır ki babamın şu an üzülmesine sebep olamam. İnanın bunu düşünüyorum tekrar bir şansım olsa böyle birisiyle evlenir miydim…

Evini ve işini bırakma. Mutsuz olan o ise sen niye düzenini bozuyorsun ?

Hayır evi terk edersen kusurlu sen olursun.

Hemen avukat araştırmaya başlamalısın.

Eşin ailesinin yanında ise tebligat gönderecek avukatın eve geri dön diye.

Dönmez ise aynı eski eşim gibi kusurlu olacak.

Arabesk takılma salla gitsin denizde balık çok. Seni sevseydi 1gün bile bırakmazdı kuzum.

Kimse koca ailesi yüzünden kavga etmez.
Dengeyi sağlayamayan büyümemiş kocalar yüzünden kavga eder.
Eşin dik dursa seni ezdirmese çıt çıkaramazlar.
Hatayı ailesinde değil eşinde ara.
Haklısınız. Fakat eşimin ailesinin onu çok da önemsediğini sanmıyorum. Bekarken maddi manevi destek oluyordu eşim. Evlenince kendi yuvasını kurdu maddi desteğini kesmek zorunda kaldı tabi. Onlar da istedikleri gibi hareket ettiler nasıl olsa faydası yok artık diye. Ama öğrenilmiş bir aile kutsaldır algısı var eşimde o da böyle olduğunun farkında ama onlar için beni ezmeyi tercih ediyor

Söyledikleriniz benim için çok değerli bugün kendi kendime boşanma olayını biraz araştırmaya bile başlamıştım.

Benzer süreçlerden geçtik. Seni çok ama çok iyi anlıyorum. Okurken gözlerim doldu yumruğumu sıktım .. hamileliğin hormonların etkisiyle biraz da

Avukat araştırmayla başlamak en azından bilgi sahibi olmak en önemlisi sanırım

Hemen araştır. Haklarını öğren. Neyi yapıp yapmaman gerektiğini danış. Ailen dahil hiçkimseye avukat ile görüştüğünü söyleme.

Ve bak buraya yazıyorum geri döner okursun belki yorumumu : eski eşin sana geri dönmek isteyecek. Yok hayır olmaz artık bitti demeyin. Amacım seni boş yere umutlandırmak değil. Pişman olacak yaptığından.

Davranışların sonuçları vardır. Sal ipini gitsin ! Elinde mesleğin var. Aklı başında olgun birine benziyorsun.

merhaba. Ben 28 yaşında 3 aylık evli bir kadınım. Düğün sürecimiz çok uzun sürmemesine rağmen (yaklaşık 5-6 ay) ettiğimiz tüm büyük kavgaları kocamın ailesi yüzünden ettik. Eşim üç kardeş en büyük çocuk bir erkek kardeşi bir kız kardeşi var. Bu düğün süresinde sadece eşimin erkek kardeşinden yanlış bir hareket görmedim diyebiliriz. Biz evimizi kendimiz dizdik, çok zorlandık yeri geldi yemek yiyecek paramız kalmadı borç ödemekten bulup buluşturup cebimizdeki üç kuruş parayı paylaşıp önümüze baktık. Bu arada eşimin ailesi de benim ailem de çok şükür iyi durumdalar. Bu zor zamanlarda biz halledelim dememize rağmen benim ailem bize maddi manevi çok destek oldu. Borçlarımız uzun süreli olduğu için yine ailem evlendikten sonra da yardımını kesmedi. Fakat bu süreçte eşimin ailesi yardım etmek bir yana bir şeye ihtiyacınız var mı bile demedi. Evimizi tuttuk perdelerimizi alamadık onu da biz yapalım demeyi bırakın kullanmadıklarım var en azından bunları alın yenisini alana kadar idare edersiniz bile demediler mesela. Bu süreçte adetlerin hiçbirini yapmadılar sadece düğünde 14 ayar bir kolye bir bileklik taktılar. Ben düğünümde bile kendi makyajımı kendim yaptım. Bunları da şimdiye kadar az çok kavgalarımız olsa da hiç sorun etmedim lafını bile etmedim. Yalnız bu son kavgada artık bana dank etti. Babama başlangıç evresinde knser teşhisi konuldu(buraya kadar okuduysanız dualarınızı beklerim). Biz işimiz gereği benim ailemden uzak bir memlekette ama eşimin ailesiyle aynı ilde yaşıyoruz. Ben bunu öğrendiğimden beri yıkıldım çok kötü haldeyken kayınvalidem yemeğe çağırmak için aradı bende durumu anlatıp halimin olmadığını söyledim. Bana telefonda gülerek dua ederiz ne diyeyim yapacak bir şey yok dedi( ki kendisi duasını ağzından eksik etmez! hacca falan gitmiş!). Bunun üzerine bir de eşimin kız kardeşinin söyle o karına izin verirse akşam beni bir ara tarzında bir mesajını gördüm ki asla ne ailesiyle ne kardeşleriyle iletişimine karışırım gidelim dediğinde giderim arayalım der ararım gibi. Eşim beni savunmak yerine gülerek falan cevap vermiş. Bunlardan rahatsız olduğumu söylediğimde o kadar bize yardım ettiler sana mı yetmedi seninle evlendikten sonra mesafe koydum tarzı konuştu benimle. Bende tüm bunları sayıp nerde yardım ettiler deyince de cevap vermedi. Ben ne yapayım ne olur yardımcı olun.

Evlenince kendi yuvasını kurdu maddi desteğini kesmek zorunda kaldı tabi.

Şimdi mesele anlaşıldı . Dertleri para . Oğullarını düşündüklerinden değil.

Ama öğrenilmiş bir aile kutsaldır algısı var eşimde o da böyle olduğunun farkında ama onlar için beni ezmeyi tercih ediyor

Oğullarını sevselerdi sana saygı duyarlardı hatır demen birşey var.

Evet aile kutsaldır. Sen eşin ile aile kurdun. Aile cüzdanı verildi sizi. Aile cüzdanında senin ve eşinin resmi var, kv kp resimleri değil ! Öncelik çekirdek ailedir. Dinen ve kanunen öncelik yeni kurulan ailedir.

Öncelikle babanıza acil şifalar diliyorum Rabbim şafi ismiyle şifa versin inşallah.Sizin eşiniz size destek olursa kimse size zarar veremez canınızı sıkamaz ve siz de kendinizi boş yere paralamazsınız.Ben 1,5 yıllık evliyim görümcem eşime böyle bir mesaj atsaydı eşim iletişimini keserdi kızkardeşiyle ki o mesajı atamazdı zaten.

Benzer süreçlerden geçtik. Seni çok ama çok iyi anlıyorum. Okurken gözlerim doldu yumruğumu sıktım .. hamileliğin hormonların etkisiyle biraz da

Hemen araştır. Haklarını öğren. Neyi yapıp yapmaman gerektiğini danış. Ailen dahil hiçkimseye avukat ile görüştüğünü söyleme.

Ve bak buraya yazıyorum geri döner okursun belki yorumumu : eski eşin sana geri dönmek isteyecek. Yok hayır olmaz artık bitti demeyin. Amacım seni boş yere umutlandırmak değil. Pişman olacak yaptığından.

Davranışların sonuçları vardır. Sal ipini gitsin ! Elinde mesleğin var. Aklı başında olgun birine benziyorsun.
Allah kucağınıza bebeğinizi sağlıkla almayı nasip etsin inşallah🙏🏻 mutlulukla huzurla büyütün bebeğinizi🙏🏻 tüm bu olanları bir de hamileyken mi yaşamak zorunda kaldınız? Gerçekten çok üzgünüm sizin için keşke elimden bir şey gelseydi.

Şimdi mesele anlaşıldı . Dertleri para . Oğullarını düşündüklerinden değil.

Oğullarını sevselerdi sana saygı duyarlardı hatır demen birşey var.

Evet aile kutsaldır. Sen eşin ile aile kurdun. Aile cüzdanı verildi sizi. Aile cüzdanında senin ve eşinin resmi var, kv kp resimleri değil ! Öncelik çekirdek ailedir. Dinen ve kanunen öncelik yeni kurulan ailedir.
Evet maalesef mesele tamamen para. Eşimin kardeşi üniversiteye giderken babamdan harçlık diye aldığımız son kalan parayı verdi kardeşine mükemmel anne baba olan kayınvalidem ve kayınbabam bile yoktu kızları ilk defa üniversiteye giderken biz yolcu ettik kızı. Daha iner inmez otobüsten abisini aramış ulaşamayınca beni aramıştı abla abim yanında mı diye kıyafet almak için para istiyordu.
Çünkü hep eşim bakmış kardeşine her masrafını üstlenmiş şimdiye kadar.
Yani para isterken ablasıydım sonra karına söyle oldum.
Maalesef eşim bu ailenin kutsal olduğunu anlayamadı sadece kendi kök ailesi kutsal zannediyor

Öncelikle babanıza acil şifalar diliyorum Rabbim şafi ismiyle şifa versin inşallah.Sizin eşiniz size destek olursa kimse size zarar veremez canınızı sıkamaz ve siz de kendinizi boş yere paralamazsınız.Ben 1,5 yıllık evliyim görümcem eşime böyle bir mesaj atsaydı eşim iletişimini keserdi kızkardeşiyle ki o mesajı atamazdı zaten.
Teşekkür ederim amin inşallah🙏🏻 eşimin bir yerde eşinizle karşılaşıp ailesine nasıl sahip çıkılır öğrenmesini o kadar isterdim ki… rabbim yuvanızdaki huzurunuzu bozmasın🙏🏻

kendi ayaklarının üstünde dik durmaya çalışırken , birlik , beraberlik , hoşluk olsun diye çabalarken , erkek ailesi keriz gözüyle bakıyorlar. hemen hemen benzer noktalarımız var, 3 aylık evlisin ciddiyetini tavrını eşine koydun koydun , yoksa ya eşini ve ailesini böyle çekeceksin yada boşanacaksın. Her sorunun başı erkek arkadaş , sana laf dedirtmeyecek , ezdirmeyecek olan odur. Bizde kendi evimizi yaptırdık , eşyalarımızı aldık , takılarımızı yaptık , mahçup olmayın diye eşimin ailesini siz 2 tane göstermelik görümceden bilezik alıp takın dedim . lan düğün bitti 2 gün sonra benim koca şalvarlı kaynanam , zincirini boynuna dolamış , 2 bileziğini takmış bana kahvaltıya geldi , eşim görümcem şok oldu herkes bunlar nerden çıktı dedi eşim , kefenliğim dedi. Sonra biz bir kavga :KK70:

Sende ağzını yaya yaya grip olsa bile öldürmez korkamam hahahha yap , ay piisss karıııı
Aynen öyle ben onların gözünde muhtemelen en kibar haliyle kerizim :) bizde de buna benzer bir durum yaşandı bana yokluktan düğünde 14 ayar kolye bileklik takan kayınvalidemler düğünden hemen bir kaç gün sonra ev satın aldı :))

Haklısınız. Fakat eşimin ailesinin onu çok da önemsediğini sanmıyorum. Bekarken maddi manevi destek oluyordu eşim. Evlenince kendi yuvasını kurdu maddi desteğini kesmek zorunda kaldı tabi. Onlar da istedikleri gibi hareket ettiler nasıl olsa faydası yok artık diye. Ama öğrenilmiş bir aile kutsaldır algısı var eşimde o da böyle olduğunun farkında ama onlar için beni ezmeyi tercih ediyor

Kusura bakma ama eşin omurgalı biri değil.
Görüşmemeye tercih edebilir.
Böyle biriyle boşuna ömür çürütüyorsun.

X