- 21 Kasım 2024
- 33
- 12
- 28
- Konu Sahibi pembeyiseverim
Sanırım ev konusunu yanlış anladınız. Eşyalarımızı birlikte aldık ancak eksiklerimiz oldu gücümüzün yettiği evi doldurmaya eksiksiz bırakmaya yetmedi. Eksikler için de benim bekar evimdeki eşyaları kullandık. Kendisi bekar evinden sadece bavulunu alıp geldi başka bir şey değil.e bir insan ailesinden ne kadar farklı olabilir ki? ayrica tum ailesinden kötülük görmüşsün. o zaman tavri neydi? esin düzgün biri olsaydi ailesinin agzini kapatmayi bilirdi, gerekirse senle gorusturmeden kavgasini ederdi ailesi sana bir iki kötülük yapardi, üçüncüyü yapmaya korkarlardi ogullarini kaybetmekten.
ya da sadece lafta sana 'he canim haklisin' demezdi, gereken cizgiyi beraber cekerdiniz, sorunlar sana yansimazdi.
bence her sey ayan beyan ortadaydi sen görmedin.
ayrica ev senin evinmis, esyalar senin bekarlik esyalarinmis, adam valiziyle gelmis.
adam evlilige dair hic bir sorumluluk almamis ki en bastan. baba evinden hanim evine transfer olmus. keske onu da oyuna soksaydin, sorumluluk alsaydi en azindan iki gram.
ne bileyim duvarlari beraber boyasaydiniz, masayi vs yenileseydiniz beraber geze geze karar verseydiniz, bir seylerin kurulumunu o yapsaydi, evde kendine uygun bir kose hazirlasaydi, ne bileyim ölçüden santimden anlıyorsa cizip alacağınız seyin ölçüsüne o karar verseydi.
adaminki evlilik degil ki. sevgilinin bekar evine yerlesme
O zamanlar bunları yaşadığımızda ona söylüyordum ailesiyle konuşuyordu sonraki görüşmemizde iyilerse bir sonrakinde gene sorun olacak şeyler yapıyorlardı açıkçası eşimi de çok taktıklarını sanmıyorum. Hatta kendisi bile o dönemde sen ortaya çıktıktan sonra kıymete bindim falan demişti. Beni arayıp sormazlardı şimdi her gün arıyorlar tarzında konuşmuştu.
Ama zamanla bu denge kurma işinden ya vazgeçti ya da sıkıldı. Bana alttan al demedi hiç bana söyle ben halledeyim konuşayım dedi bende öyle yaptım. Ama dediğim gibi benim eşimi çok sevdiklerinden değil bekarken eve yardımcı olmasından (maddi anlamda) koşuşturmasından seviyorlardı. Evlenince kendi düzeni zaten kuruldu bunları da yapmadığı için ailesinin de kaybetme korkusu falan olmadığı için istediklerini daha açık yapmaya başladılar. O da öğrenilmiş aile kutsaldır algısından vazgeçemedi