- 21 Temmuz 2018
- 6.941
- 20.712
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle uzucu.. Rabbim ferahlik versin, ne diyeyim..Evet, resti çekince en azından gerçek yüzü ortaya çıkar. Hatasını anlıyorsa ne ala, bu evliliğe bir şans daha verilebilir. Ama burnunun dikine gidiyorsa, ömür böyle geçmez. Bir de bebek var ortada. O çok fena aslında. Daha evliliğin rengi belli olmadan, bir masumu bu belirsizliğe ortak etmek... Ne denir buna bilmiyorum. Ama üzücü.
Çalışan kadının köydeki 20-30 kişinin dedikodusunu umursaması, koca için kişiliğinden ödün vermesi ne kadar üzücü ve ironik.Okudum üni mezunuyum mesleğim de var fotoğrafçıyim. Size de sonuna kadar hak veriyorum. Yukarı da yazdigim da da belirttim ya hep alttan alip guzellikle düzelsin istedim ama yok düzelmeyecek düzelmeye niyeti yok o yüzden de evin içinde firtina kopması çok yakın
Canim daha yeni gelmissin nie gidiyorsunki ustelik hamile sin daha gecen berlin ucagi turbulasta 13 kisi yaralandi esin çok seviyor da ailenden kiskanmasi çok saçma ozguveni yok belliKatılıyorum ,empati duygusunun olmadığını düşünmeye başladım bir yuva kurdum ve bozmak istemiyorum çünkü acele etmedim ama evlenince niye bu kadar herşey değişiyor bilmiyorum
Dedikodu umursadigim ne alaka ailem bir de bununla üzülsün istemiyorum dedim Annem babam yıpransin istemiyorum benim yüzümden dedimÇalışan kadının köydeki 20-30 kişinin dedikodusunu umursaması, koca için kişiliğinden ödün vermesi ne kadar üzücü ve ironik.
Şunu yazmasanız ilkokul mezunu köyden dışarı çıkmamış, kocaya bağımlı bir kadın olduğunuzu düşünüp teselli edecektim.
Kocanız değil sizsiniz kendinize bu kötülüğü yapan.
Bende yurt dışına evlenip geldim benim gördüğüm burada yaşayanlar eşleri olmadan kalkıp bir yere gidemiyorlar.Bence bu durum eskilerden bu şekilde gördüklerinden kaynaklanıyor.Eşinizin göndermeme sebebi belki gerçekten gittiğinizde geri gelmek istemessiniz diyedir.Çünkü bende de öle olmuştu eşim göndermek istememezlik yapmadı ama açık açık söylemişti bunu.Eşimin ailesinde de bu korku vardı.Şimdi bir seneyi geçti buraya geleli hiç sorun olmuyor gelip gitmem sizin evliliğinizde çok yeni zamanla otururYazanlardan beni anlyananın yalnızca siz olduğunu düşünüyorum sonuçta kimse yaşamadan anlamaz birde dediginiz gibi yalnız göndermeme durumu var kardeşide aynı eşini bayramda bile götürmedi ailesine ben kayinvalideme kızıyorum bu konuda doğru düzgün aile kavramını asilayamadigini düşünüyorum Amin bu arada Rabbim bu durumu yaşayan herkese selamet versin
Gerçekten diğer türlü burası çekilmez.Bende senede 2-3 kez gitmezsem kafayı yerim herhalde.Birde onca zaman aile ile ayrı kalıp eşle gidince de olmuyor geçirdiğimiz zaman bana verimli gelmiyor o yüzden bende tek başıma gidip kalıyorum4baylık evlisin, 3 aylık hamilesin yurtdısındasın,ailen Türkiyede.. Vede Kocan göndermem diyor ama kocanız iyi birisi öyle mi? Anlayamıyorum da. Yaşınız kaç?
Avusturya ya gelin geldim. Geldikten 3 ay sonra 1 aylıgına ailemin yanına gittim çünkü kafayı yiyecektim. Sonra her sene eşimden önce gidip 1 ay kaldım, sonra eşim gelirdi 3 hafta da onunla kalırdım. Öyle dönerdim Avusturya ya. Diğer türlü olmaz çünkü.
Aynen ya. Kocam böyle yapmasa boşarım vallaGerçekten diğer türlü burası çekilmez.Bende senede 2-3 kez gitmezsem kafayı yerim herhalde.Birde onca zaman aile ile ayrı kalıp eşle gidince de olmuyor geçirdiğimiz zaman bana verimli gelmiyor o yüzden bende tek başıma gidip kalıyorum
Benim eşimin ailesi de burda değil birde genelde eşlerin ailesi burda oluyor onlarla devamlı iç içe yaşayıp kendi ailemin uzak olması zaten sinirlerimi bozardı birde üzerine gidememek gerçekten çok kötü olurdu.Bence en baştan koymak gerek tavrını herkes öle alışacak.Aynen ya. Kocam böyle yapmasa boşarım valla
Sizde mi yurt dışında yaşıyorsunuz?Ben İstanbul'da yım ailem memlekette daha doğrusu aileler esimin ailesi de orada yıllık izne gidince 19 gün kayinvalidemgilde kalıyorum bir günde sabah 10 benim aileme gidip akşam en geç 10 da eve dönüyoruz beni orada bırakmıyor baska günlerde gitmiyor bende ailemle vakit geçirmek istiyorum üç beş gün kalmak istiyorum ama işte birakmiyor
Evet benim kayınvalidem ler burdalar. Her hafta sonu buluşması ne koyar bana. Aileme böyle gidememek.. Zamanla alıştım alışmasına ama yinede bazen zoruma gidiyor. Uzakta olmak. Kardeşlerimle felan birarada olduklarını gördükçe içten içe kıskanıyorumBenim eşimin ailesi de burda değil birde genelde eşlerin ailesi burda oluyor onlarla devamlı iç içe yaşayıp kendi ailemin uzak olması zaten sinirlerimi bozardı birde üzerine gidememek gerçekten çok kötü olurdu.Bence en baştan koymak gerek tavrını herkes öle alışacak.
NE alaka diyeceğim ?Merhaba ,4 aylık evliyim Almanyaya gelin geldim ailemi çok özlüyorum ama eşim beni ailemden çok kıskanıyor ve beni götürmüyor sürekli erteliyor , içinde beni kaybetme korkusu var gidersem tekrar ona gelmeyeceğimi düşünüyor oysa onu çok sevdiğimi ona hissettiriyorum bu durum geçer mi tecrübeli hanımlar ..
Ailenden kıskanmak değil de bebeğe bir şey olacak diye korkuyor olabilir mi?Hamileymiş 3 aylık
Sizin yorumlarınıza hastayım çok gerçekçi ve net :)Beni aileme göndermeyen adam, iyi olamaz
Büyük ihtimal bu duruma uzuldunuz (nisan)şimdi kendini suclasin o zaman bu ne bağnazlık.Ailenden kıskanmak değil de bebeğe bir şey olacak diye korkuyor olabilir mi?
İlk gebeliğimde eşim abimin nisanına göndermemişti. Üstüne düşük yaptım. Eğer nisana gitseydin ve bebek o zaman dusseydi seni suçlardım dedi.
Hı hı öyle tahmin etmiştim.Dedikodu umursadigim ne alaka ailem bir de bununla üzülsün istemiyorum dedim Annem babam yıpransin istemiyorum benim yüzümden dedim