- 8 Kasım 2013
- 9.262
- 11.891
-
- Konu Sahibi Nassilyani
her daim öğretmenler çözüm aracı olmuyor.. onlar sadece okulda olaya müdahale edebilir peki ya sonrası??
okul sınırlarından çıktıkları an herkes bağımsız asıl olayda orada başlıyor zaten her daim bizde çocuklarımızın yanında olamayacağımız için bence yeri geldiğinde göz korkutmak şart..
zaten kendi çocuğumun kimseden korkmaması kendısını savunması kısmı ayrı bır mesele...
Okumaya gerek duymadınızsa cevap yazmaya da gerek duymayın lütfen ben size kibarca başımdan geçenleri anlattim . .Anneniz saciniza silgi atti diye mi gitti konustu yani? Burdan sonra cok da okumaya gerek duymadim. Isteyen istedigi anisini anlatsin. Ben dogrumu degistiremem. Hoca gelmis bagirmis cagirmis cocuk da kafaniza silgi atti diye uzaklastirilmis. Cocugun sucu ne? Ne gerek vardi boyle biseye? Zaten aile yonunden sanssiz bir cocuga neden bu muamele? Neden sahip cikmak duzeltmek degil de uzaklastirmak? Bunu soruyorum. Bana gelmis farkli seylerden bahsediyorsunuz siz ve digerleri. Alimden alim zalimden zalim olur kafasi degil de ne bu simdi? Aaa anasi cingeneymis fenaymis hemen bu cocugu uzaklastirin okuldan da anasina bir ders olsun cunku silgi atmak gercek bir disiplin sucudur. Uzuluyorum artik gercekten.
Çocuğa dik durmayı özgüvenli durmayı öğretseniz. Onun yerine burda gelmiş yok çocuğuma kardeşime vs böyle yapanı ben de şöyle yaparım diyorsunuz. Eee bu çocuk her başı sıkıştıpında 30 yaşında bile size mi gelsin. Yok çocuk çocukluğunu bilsinmiş..Bunu diyen de çocukla çocuk olup büyüklüğünü bilmeyen biri. Yok babam geldi çocuğa konuştu bida olmadı diyen mi ararsın
Koca adam bari öğretmenle hadi olmadı aileyle konuş..ne demişler bana balık verme balık tutmayı öğret. Valla güldüm gece gece. ×zeyna×:))))
bizde çoçuktuk bizde o yaşlarda idik bir zamanlar ki bizim öğretmenelrimizin otoritesi daha fazlaydı üzerimizde dönemden kaynaklı ama okul çıkış zili çaldığı an yapmadığımız yaramazlık, haytalık kalmazdı bizler oyun kısmındaydık ama bizimle yaşıt olup polisle bile başı belaya giren yaşıtlarımız vardı kökeni aile içindeki eğitimin disiplinin eksikliğinden kaynaklanan çok problemli arkadaşlarımız vardı.. o nedenle evet eğitim şart, eğitimci olarak sizlerin yönlendirmesi şart, ama asıl iş ailede bittiğinden karşı önlem almakta şart ...Ilkokul cocugu icin olaya bakarsaniz ogretmen her daim otoritedir. Yapma dediyse ve bunu gercekten guzel bi sekilde hallettiyse o cocuk bu davranisini okul disinda da tekrarlamaz. Misal benim ogrencilerim okulda yapilmasini istemedigim bir takim yanlis davranislari aynen evlerinde de uyguluyorlar. Cunku yanlisi dogruyu en guzel en anlayacaklari sekilde verdim ben onlara. Gormuyorum etmiyorum. Istedigini yapabilir sonucta degil mi? Ama yapmiyor iste. Cocuk bu yahu ergen falan olsa anlarim da ne bilim alt tarafi bir cocuk. Anneler tedirgin oluyor boyle durumlarda ama dogru olan yani en azindan benim icin dogu olan her daim yapici olmaktir. Kendi cocugunu kurtarmak icin baska bir cocugu kirmak zaten kotu yasantisina bi yenisini daha eklemek degil.
Ben sizin yorumunuzu görmedim bile. Başkasının anlattığına dedim onu. Sizin babanız belki çocuk olduğunun farkına vararak düşünmüştür. Hala da aynı şeyi söylüyorum. Önce öğretmenle çözmeye çalışırsın sonra idareyle o da olmazsa aileyle. Zaten öğretmen çocuğu tanıdığı için çözer büyük ihtimalle. Ama burdakiler en son yapacağı işi en baş yapıyor. Hem de tehdit ederek o da. Tehdidi tehditle bastırınca ne anlamı kalır.="office, post: 54278242, member: 44787"]Ne guzel butun dunyanin derdi bullying olayini gulerek cozen tek kisisiniz :) merak ediyorsaniz babam egitimci, aile iletisim kurulacak bir kesimden degildi.. cogu zaman cocuklar yetiskinlerden cok daha acik olabiliyor algi bakimindan.. nitekim benim babam da egitimci kimligini kullanarak cocukla konustu ve halletti.. umarim sizin basiniza geldiginde aileyle konusarak ve gulerek cozersiniz olayi :)
Cocuklari hep masum goruyoruz, cocuktur, yetiştirme tarzidir diyoruz evet yetistirme buyuk yer kapliyor ama hersey yetistirmek degil.
Kötü tohum diye birsey var bence gerçekten. Ailesi ilgisiz, ev ortami huzursuz, berbat bir hayatta yaşasa bazılari iyidir ve iyi kalıyorlar gercekten. Bazisinin da aman psikolojisi bozulmasin diye üstüne titrenir ama canavar olur.
Ben sizin yorumunuzu görmedim bile. Başkasının anlattığına dedim onu. Sizin babanız belki çocuk olduğunun farkına vararak düşünmüştür. Hala da aynı şeyi söylüyorum. Önce öğretmenle çözmeye çalışırsın sonra idareyle o da olmazsa aileyle. Zaten öğretmen çocuğu tanıdığı için çözer büyük ihtimalle. Ama burdakiler en son yapacağı işi en baş yapıyor. Hem de tehdit ederek o da. Tehdidi tehditle bastırınca ne anlamı kalır.
bizde çoçuktuk bizde o yaşlarda idik bir zamanlar ki bizim öğretmenelrimizin otoritesi daha fazlaydı üzerimizde dönemden kaynaklı ama okul çıkış zili çaldığı an yapmadığımız yaramazlık, haytalık kalmazdı bizler oyun kısmındaydık ama bizimle yaşıt olup polisle bile başı belaya giren yaşıtlarımız vardı kökeni aile içindeki eğitimin disiplinin eksikliğinden kaynaklanan çok problemli arkadaşlarımız vardı.. o nedenle evet eğitim şart, eğitimci olarak sizlerin yönlendirmesi şart, ama asıl iş ailede bittiğinden karşı önlem almakta şart ...
Okumaya gerek duymadınızsa cevap yazmaya da gerek duymayın lütfen ben size kibarca başımdan geçenleri anlattim . .
Anne olunca anlarsınız. .
Hem ne demiş atalarimiz?
Nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakkı kötektir...
Yaklasik 8 sene ogretmeni devamli konustu devamli ilgilendi cok iyi bir kadindi. Mezun ettikten sonra bile konustum devamli derdi. Ama cocuk ailesinden yuz buluyordu. Anneyi arar gelmez babayi arar gelmez. Dovdugu çocuklardan birinin babasi okula gelip sikayetci olacagim artik deyince zor bela geldi bu cocugun babasi o adama saldirmış, mahkemelik oldular diye biliyorum. Mudure sikayet edilince amcalarim mudurun basina yikar bu okulu diyen bir cocuk sizce bu guveni cocuklugundan mi aliyor edepsiz ailesinden mi?Bas belasi diyosunuz 1.sinif diyosunuz 5 sene cektirdi diyosunuz. O ogretmenin akli nerdeydi acaba 5 sene. Hic mi dogru duzgun ilgilenmedi kazanmadi cocugu? Kufur eden berbat bir ailede buyuyen bir cocuk size nasil bu kadar komik geldi acaba. Sizin bir de cocugunuz varsa vay haline. Uzuldum gercekten. Veletmis.. yas kac sizin Allah askina ? Bu nasil kotu bir kelimedir.
Sizin öneriniz ne? Çocuğun ailesi de çocuk gibiyse bu işin çözümü nedir? Öğretmen de etkisizmis.
Bir insana sidet uygulanmayacağı gibi bir hayvana da uygulanamaz.Agzi dili olmayan kendini savunmayan bir canlıya kotek ne kadar korkunç bir düşünce oda sizin benim gibi bir canlı hiçbir farkımız yokKarsinizda insan var hayvan degil ki kotekle uslansin. Tartismicam bu sekilde kaba dusunen biriyle. Iyi gunler size.
Yaklasik 8 sene ogretmeni devamli konustu devamli ilgilendi cok iyi bir kadindi. Mezun ettikten sonra bile konustum devamli derdi. Ama cocuk ailesinden yuz buluyordu. Anneyi arar gelmez babayi arar gelmez. Dovdugu çocuklardan birinin babasi okula gelip sikayetci olacagim artik deyince zor bela geldi bu cocugun babasi o adama saldirmış, mahkemelik oldular diye biliyorum. Mudure sikayet edilince amcalarim mudurun basina yikar bu okulu diyen bir cocuk sizce bu guveni cocuklugundan mi aliyor edepsiz ailesinden mi?
Peki bu durumda siz ne yapardiniz?
O cocugu topluma kazandirmaliyiz benim cocugum dayak yese de olur diye dusunurseniz bende sizin cocugunuza üzülürüm kusura bakmayın.
Simdi 16 17 yasinda koca adam olfu bahsettigim cocuk hala ayni tas ayni hamam. Ailesi oyle cunku ailesi oyle yetistirdi ve saldi sokaga. Gece 11 lerde disarda olurdu 9 yasinda cocuk. Ailesi sorunluydu her seyi kendi cocuguna hak gorurlerdi, simdi en cok ugrasacak olanlarda kendileri yine. Umarim bir baskasina bela olmaz..
Siz olsaydınız ogretmenin yerinde ya da bizim nasil davranirdiniz?