Kizimi tehdit eden cocuk

Arkadaşlar benim 3. Sinifa giden bir kizim var
Dun okulda arkadasi onu tehdit edip ona baska bir siniftaki
Kiza bir not yazdirmis
Bunu annene babana ogretmene soylersen seni servise binerken doverim demis
Annemi babami okula cagirir seni dovdururum demis

Kizimda korkmus bana demedi dun
Bugun aksam birden soyledi ben korkuyorum okula gitmek
İstemiyorum dedi
Öğretmen e o ailenin numarasini vermesini soyledim
Ben konustum annesi ile dedi
Ben de iki defa aradim
Cocuklari acti annem babam evde yok dediler bende gelince beni arasin dedim.
Bu cocuk cok sorunlu bir cocuk .
Öğretmen e bile kafa tutan bir cocuk. ben simdi yarin ne yapayim da bu cocuk bir daha benim kizima bir daha bulasmasin..
alır karşıma konuşurum bak yavrum senin sorunun ne bilmiyorum belliki ailende sana karşı ilgisiz insanlar ama benim çocuğumun burnu kanasın senden bilirim , işte o zaman seni dövmem ama dünyayı sana zehir ederim kimsede seni benim elimden alamaz derdim ben olsam....
çocuk mocuk aklı mantığı yerinde bilinçli yapıyor herşeyi , büyük ihtimal aile sorunlu ama bu benim sorunum değil ncelik herkesin kendi evladıdır..

Kardesimin sinifinda vardi bir cocuk tam bir bas belasiydi birinci sınıfta sanirim ilk ay birilerini dovmeye baslamisti.
Hocamiz cok iyi bir kadindi ilgilendi konustu yok, cocuk anlamıyor.
Kardesim cok iri yari oldugundan ona takilmamis ama siniftaki minyon cocuklara yapmadıgi kalmamisti 5 sene kadar. Sikayete her hafta gidiyordu mudur ailesini cagiriyordu gercekten cocukta azicik bir akillanma olmuyordu. Kardesim her gun gelip bugun bunu dovdu bugun buna vurdu diye anlatiyordu.
Velhasıl kelam yakin arkadasima gittim bir gun apartmana yeni tasindilar fena bi ses geliyor bagiris cagiris saat 10 11 falan aksam. Bunlar ailecek garip dedi arkadasim. Kufurler havada ucusuyor balkonda kadin çocuklarına baba karisina kufrediyor falan. Ogrendik ki o cocuk bunlarin cocuguymus.
Ailecek baştan asagi anormal olduklarina annesiyle tanisinca kanaat getirdik. Kadin arkadasimin annesine gidip 'şunun sacini basini yoldum geberttim' gibi seyler diyormus kadin soka girmis halde bize anlatti :-)
O cocuk oyleyse ailesi de sakin naif insanlar degildirler. Once siz cocukla tatlis bir sekilde konuşmayı deneyin baktiniz olmadi ikinciye anlayacagi dilden konusursunuz.
Benim cocugum okula gitmekten korkacaksa bi velet yuzunden bende anca bu kadar sakin kalirim

Bas belasi diyosunuz 1.sinif diyosunuz 5 sene cektirdi diyosunuz. O ogretmenin akli nerdeydi acaba 5 sene. Hic mi dogru duzgun ilgilenmedi kazanmadi cocugu? Kufur eden berbat bir ailede buyuyen bir cocuk size nasil bu kadar komik geldi acaba. Sizin bir de cocugunuz varsa vay haline. Uzuldum gercekten. Veletmis.. yas kac sizin Allah askina ? Bu nasil kotu bir kelimedir.

Valla şimdi herkesten herşey beklenir.kızınıza bi zarar verebilir.müdüre gidin.kızı da bi kenara çekip kızıma bir daha dokunursan seni gebertirim deyin.bi daha bulaşmaz.

alır karşıma konuşurum bak yavrum senin sorunun ne bilmiyorum belliki ailende sana karşı ilgisiz insanlar ama benim çocuğumun burnu kanasın senden bilirim , işte o zaman seni dövmem ama dünyayı sana zehir ederim kimsede seni benim elimden alamaz derdim ben olsam....
çocuk mocuk aklı mantığı yerinde bilinçli yapıyor herşeyi , büyük ihtimal aile sorunlu ama bu benim sorunum değil ncelik herkesin kendi evladıdır..

Butun bunlari mi 3 e giden cocuga mi derdiniz? Ay lutfen yapmayin ya. Ne anlar o yasta cocuk. Yaptigini da mutemelen tden falan gormustur. ne degisik insanlar var burda. Yok tehdit et yok kocanla git. Az bile hatta koca kim ki toplasin sulalecek gidin cocugun ustune. Su yazilanlari okurken utandim da yazarken siz nasil utanmadiniz acaba

Bas belasi diyosunuz 1.sinif diyosunuz 5 sene cektirdi diyosunuz. O ogretmenin akli nerdeydi acaba 5 sene. Hic mi dogru duzgun ilgilenmedi kazanmadi cocugu? Kufur eden berbat bir ailede buyuyen bir cocuk size nasil bu kadar komik geldi acaba. Sizin bir de cocugunuz varsa vay haline. Uzuldum gercekten. Veletmis.. yas kac sizin Allah askina ? Bu nasil kotu bir kelimedir.

Butun bunlari mi 3 e giden cocuga mi derdiniz? Ay lutfen yapmayin ya. Ne anlar o yasta cocuk. Yaptigini da mutemelen tden falan gormustur. ne degisik insanlar var burda. Yok tehdit et yok kocanla git. Az bile hatta koca kim ki toplasin sulalecek gidin cocugun ustune. Su yazilanlari okurken utandim da yazarken siz nasil utanmadiniz acaba

Konudaki zorba çocuk sizin çocuğunuz galiba:KK51:

Konudaki zorba çocuk sizin çocuğunuz galiba:KK51:

Benim cocugum cok hanimefendi! Dunyada ne kadar cocuk varsa benim cocugum. Zorbasi da en uysali da. Ben bir ogretmenim. Butun cocuklar da benim cocugum. Skintisi olan derdi olan bir cocuk gorursem ona velet zorba vs gibi igrenc yakistirmalar yapmam sizin gibi alcalmam. Ben onu kazanmaya calisirim. Yoksa sizde mi annesiniz? Yazik olmus o zaman!

çocukları hafife almayın bence, 3 egiden çocuk=9 yaşında dmek bu da aklının herşeye erdiği nalamına geliyor. ki günümüzde tv tablet vs herşeyi daha erken öğreniyorlar , sonuçta çocuğa birşey yapmaktan bahsetmiyorum gözünü korkutmak amaç, benim kızıma biri gelse tehdit etse dövmekle yada herhangi başka şeyle gder ağzının payını veririm utanılacak bir şey yok yani, siz kendinize göre bir yol çizersiniz bu da benim tercihim.

çocukları hafife almayın bence, 3 egiden çocuk=9 yaşında dmek bu da aklının herşeye erdiği nalamına geliyor. ki günümüzde tv tablet vs herşeyi daha erken öğreniyorlar , sonuçta çocuğa birşey yapmaktan bahsetmiyorum gözünü korkutmak amaç, benim kızıma biri gelse tehdit etse dövmekle yada herhangi başka şeyle gder ağzının payını veririm utanılacak bir şey yok yani, siz kendinize göre bir yol çizersiniz bu da benim tercihim.

Oyle bir 9 demissiniz ki sanki 19 29 der gibi. 9 yas ya. Kucucuk daha. 9 yasinda bir cocugun gozunu korkutmak bana hic insancil gelmiyor. Tercih meseleesi falan da olamaz bence bu konu. Tek bisey var ki boyle fikri olanlarin gercekten cocugu varsa cok cok uzulurum..

Benim cocugum cok hanimefendi! Dunyada ne kadar cocuk varsa benim cocugum. Zorbasi da en uysali da. Ben bir ogretmenim. Butun cocuklar da benim cocugum. Skintisi olan derdi olan bir cocuk gorursem ona velet zorba vs gibi igrenc yakistirmalar yapmam sizin gibi alcalmam. Ben onu kazanmaya calisirim. Yoksa sizde mi annesiniz? Yazik olmus o zaman!
:ukala::ukala::ukala:

Oyle bir 9 demissiniz ki sanki 19 29 der gibi. 9 yas ya. Kucucuk daha. 9 yasinda bir cocugun gozunu korkutmak bana hic insancil gelmiyor. Tercih meseleesi falan da olamaz bence bu konu. Tek bisey var ki boyle fikri olanlarin gercekten cocugu varsa cok cok uzulurum..
fikrim bu, çocuğum da var, ama ben böyleyim..
küçük büyük fark etmez gerekene gerektiğinde ağzının payını veririm...
zaten çocuk bu şekilde davranıyorsa emin olun ailevi problemleri vardır ve yetiştirilmesinde sıkıntı vardır ve problemli bir kişiliğin yaşı kaç olursa olsun çocuğumu korkutmasına izin vermem....o çocukta bizimki ne???? sorarım size?????

="Musmutlu49, post: 54277558, member: 868498"]Oyle bir 9 demissiniz ki sanki 19 29 der gibi. 9 yas ya. Kucucuk daha. 9 yasinda bir cocugun gozunu korkutmak bana hic insancil gelmiyor. Tercih meseleesi falan da olamaz bence bu konu. Tek bisey var ki boyle fikri olanlarin gercekten cocugu varsa cok cok uzulurum..
Boş yere konuşuyorsunuz prems ve premses yetiştiriyor onlar. Onların premsesleri rahat etsin yeter ki gidip bana bak ayağımın altına alırım seni diyebilir diğer çocuğa ya da okuldaki öğretmeni rehber öğretmeni vs yok sayabilir. Babasının Çiftliği sanki okul. Geçen İlber Ortaylı çocuk yetiştirme tarzımızla ilgili bir cümle kurmuş. Abartmış diyodum ama.......bilemedim şimdi.

çocuk kaç yaşında olursa olsun kendi çocuğunuza zorbalık yapmasına izin vermeyin, okula gidin olay çıkarın gerekirse.

Küçükken başıma gelen bişey anlatcam kızlar. .
Şimdi ben ilk çocuğun okula başladım saclarim dümduz belime kadar kahkulum vardı annem hergün özene bozene saçımı farklı model yapardı cicili bicili tokalarla süslerdi beni..
Ama bazı günler eve gittiğimde saclarimda silgi kırıntıları olurdu ve sonra ben araştırmacı kisiligimle bunu araştırdım. . 1 e gidiyorm bu arada.
Tam çıkış zili çaldığında merdivenden inerken birkaç gün üst üste bi çocuğun kafama silgi kırıntıları attigini farkettim.Anneme söyledim. Annem de o sıralar hamileydi kardeşime..Annem okula geldi çocuğa bidaha yapmamasini söyledi ve annem kibar bi kadındır bağırmaz öyle çocuklara falan..
Çocukta okula yakın oturuyomuş meğersem biz annemle okuldan çıkana kadar çocuk annesine haber vermiş ve çingenelermiş.
Annesi geldi anneme pis pis küfürler annemi yakasindan tutmalar hamile karni burnunda hemde annem öyle korktumki hala hatırlarım..Sonra bi hoca geldi çok iyi bi hocaydi bunlara bağırdı çağırdi çocuğa uzaklastjrilma verildi..
Örnek vermek adına yazdım başımdan geçenleri açıklayıcı olabildim inşallah Casper25 Casper25
Yani demek istedigim bir çocuğu ailesi yetiştirir 2 yasinda da olsa 5 te olsa 7 de 10 da olsa aileden gördüğü terbiye önemlidir tamam yaramaz olabilir buna hiç bişey demiyorum arkadaşınla oyuncak kavgası yapsın bisiklete binsin düşsün kalksın ama arkaslarini tehtid edip zarar verecek kadar cirkinlesmemeli..Çocukların beyni alıcı gibidir 2 yaşındaki çocuğa bile oğlum aç pipiyi amcalara göster diye öğretirsen açar gösterir. Agac yaşken eğilir. .

fikrim bu, çocuğum da var, ama ben böyleyim..
küçük büyük fark etmez gerekene gerektiğinde ağzının payını veririm...
zaten çocuk bu şekilde davranıyorsa emin olun ailevi problemleri vardır ve yetiştirilmesinde sıkıntı vardır ve problemli bir kişiliğin yaşı kaç olursa olsun çocuğumu korkutmasına izin vermem....o çocukta bizimki ne???? sorarım size?????
Her cocuk kiymetli. Kimse sizin cocugunuza kotu pis kaka demedi. Yazdigimi iyi okursaniz lutfen. 9 yasinda bir cocuk tehdit edilmez gozu korkutulmaz bunu diyorum ben. O zaman siz de o cocuk gibi olacaksiniz 9 yasinda bir cocugu tehdit ederek. Cocugunuza korkmamayi bu durumlara karsi her zaman size acik olmasini istersiniz gerekeni de ogretmenlerle birlikte halledersiniz bu kadar basit.

Bunu çözecek kişi sınıf öğretmeni.Siz öğretmene durumu bildirin o yapılması gerekenleri yapar.Çocukla görüşür,ailesini bilgilendirir.9 yaşında bir çocuk bunlardan yeterince etkilenir.Siz muhattap olmayın ,ailesiyle de muhattap olmayın şimdilik.Durumda değişiklik olmazsa o zaman girersiniz devreye.Gerekirse annesine telefon açıp durumu bildirirsiniz.

Öğretmene ve Müdür'e gidin doğrudan durumu anlatın . Çocuğun ailesini arayın bir güzel çıkışın . Çocukla da yüzleşin bir daha benim kızıma yaklaşırsan seni bu okuldan artırırım fena olur deyin sert sert . Böylelerine böyle yapmak gerekiyor . Insan gibi laftan anlamaz bunlar .

Her cocuk kiymetli. Kimse sizin cocugunuza kotu pis kaka demedi. Yazdigimi iyi okursaniz lutfen. 9 yasinda bir cocuk tehdit edilmez gozu korkutulmaz bunu diyorum ben. O zaman siz de o cocuk gibi olacaksiniz 9 yasinda bir cocugu tehdit ederek. Cocugunuza korkmamayi bu durumlara karsi her zaman size acik olmasini istersiniz gerekeni de ogretmenlerle birlikte halledersiniz bu kadar basit.
her daim öğretmenler çözüm aracı olmuyor.. onlar sadece okulda olaya müdahale edebilir peki ya sonrası??
okul sınırlarından çıktıkları an herkes bağımsız asıl olayda orada başlıyor zaten her daim bizde çocuklarımızın yanında olamayacağımız için bence yeri geldiğinde göz korkutmak şart..
zaten kendi çocuğumun kimseden korkmaması kendısını savunması kısmı ayrı bır mesele...

Küçükken başıma gelen bişey anlatcam kızlar. .
Şimdi ben ilk çocuğun okula başladım saclarim dümduz belime kadar kahkulum vardı annem hergün özene bozene saçımı farklı model yapardı cicili bicili tokalarla süslerdi beni..
Ama bazı günler eve gittiğimde saclarimda silgi kırıntıları olurdu ve sonra ben araştırmacı kisiligimle bunu araştırdım. . 1 e gidiyorm bu arada.
Tam çıkış zili çaldığında merdivenden inerken birkaç gün üst üste bi çocuğun kafama silgi kırıntıları attigini farkettim.Anneme söyledim. Annem de o sıralar hamileydi kardeşime..Annem okula geldi çocuğa bidaha yapmamasini söyledi ve annem kibar bi kadındır bağırmaz öyle çocuklara falan..
Çocukta okula yakın oturuyomuş meğersem biz annemle okuldan çıkana kadar çocuk annesine haber vermiş ve çingenelermiş.
Annesi geldi anneme pis pis küfürler annemi yakasindan tutmalar hamile karni burnunda hemde annem öyle korktumki hala hatırlarım..Sonra bi hoca geldi çok iyi bi hocaydi bunlara bağırdı çağırdi çocuğa uzaklastjrilma verildi..
Örnek vermek adına yazdım başımdan geçenleri açıklayıcı olabildim inşallah Casper25 Casper25
Yani demek istedigim bir çocuğu ailesi yetiştirir 2 yasinda da olsa 5 te olsa 7 de 10 da olsa aileden gördüğü terbiye önemlidir tamam yaramaz olabilir buna hiç bişey demiyorum arkadaşınla oyuncak kavgası yapsın bisiklete binsin düşsün kalksın ama arkaslarini tehtid edip zarar verecek kadar cirkinlesmemeli..Çocukların beyni alıcı gibidir 2 yaşındaki çocuğa bile oğlum aç pipiyi amcalara göster diye öğretirsen açar gösterir. Agac yaşken eğilir. .

Anneniz saciniza silgi atti diye mi gitti konustu yani? Burdan sonra cok da okumaya gerek duymadim. Isteyen istedigi anisini anlatsin. Ben dogrumu degistiremem. Hoca gelmis bagirmis cagirmis cocuk da kafaniza silgi atti diye uzaklastirilmis. Cocugun sucu ne? Ne gerek vardi boyle biseye? Zaten aile yonunden sanssiz bir cocuga neden bu muamele? Neden sahip cikmak duzeltmek degil de uzaklastirmak? Bunu soruyorum. Bana gelmis farkli seylerden bahsediyorsunuz siz ve digerleri. Alimden alim zalimden zalim olur kafasi degil de ne bu simdi? Aaa anasi cingeneymis fenaymis hemen bu cocugu uzaklastirin okuldan da anasina bir ders olsun cunku silgi atmak gercek bir disiplin sucudur. Uzuluyorum artik gercekten.

X