Çocuğunuz bulunduğu okulda durtusellik üzerine mimlenmis resmen.
Ben bir ogretmenim ve durtusellik mi dehb mi başka birşey mi diye oğlumu psikolog psikolog dolastirdim. Asla ilaç kullanmadım. Lütfen sizde bu durumda birileri uslu dursun istiyor diye ilaç kullanmayın. Onun yerine bitkisel eczanede satılan dikkatlerini toplamaya yardımcı takviyeler var. Benim kardeşim eczacı diye biz o tarz birşeyler kullandık sadece ve çok işe yaradı.
Oğlum devlet okuluna gidiyor. Ankara'da yaşıyorum yakin çevredeki bütün ilkokullari gezdim diyebilirim. Veliler buldum. İdareleriyle tanıştım. O süreçte annem ve babam da yanımdaydı fellik fellik okul aradık diyebilirim.
Sonra bir yer içime sindi. Öğretmen vs de öyle. Korona dönemine denk geldi, yaşı da küçüktü. Öğretmenimiz çok iyiydi ama kadrosu okulda değildi. 4 yıl diye söz verilmiş öğretmene ama kadrosu başka yere gidince adam gitti haliyle. (On numara öğretmendi, ama gittiği okulun öğrenci profili istediğim gibi değildi. Yoksa peşinden giderdim.) Yerine gelen öğretmeni beğenmedim. Zaten korona da bilgisayar başında bizim çocuklar ne kadar yapabilir ki? Benim de zoomdan derslerim oluyordu, ikizlerime hamileydim o arada bir de babamı kaybettim derken oğlumu zoom derslerine de sokmadim arada okula gittikleri zamanda da gondermedim. İnat ettim sınıf tekrari istedim. Çok zorlu şekilde kabul ettiler.
Sınıf tekrarında da istediğim bir öğretmen vardı başka şehirden geldiğini duydum. Araştırdım öğretmeni, o şehirdeki velilere ulaştım. (Bu ara çok uzun
mahalle muhtarı dahil herkesi aradım ulaşmak için
) Neyse öğretmenle ilgili anlatılanlar harikaydı. Ben de o öğretmene yazdırdım.
Sonra bizim öğretmen çocuktaki farklılığı farketti. Bilsem öğrencisi olarak seçti. Oğlum genel yetenekten bilsem kazandı.
Diyeceğim o ki deli gibi öğretmen araştırın. Ve ona göre verin. Su an 4. Sinifa başlıyor. Hala bazı sorunlar var ama öğretmenimiz çok hoş biri. Bir yildirda ortaokul arayışındayım bu konu da deli diyebilirsiniz
bu yıl boyunca da okul okul gezerim muhtemelen. Allah iyilere denk getirsin çocuklarımızı.
Bir öğretmen olarak koyun kuzu emanet etmeyeceğim, meslektaşım demekten bile utandigim insanlar tanıdım. O yüzden bu konu hassas noktam sanırım.
En büyük tavsiyem içinize sinmeyen hiç birşeyi kabul etmeyin. Başka yollar arayın. İyi bir ilkokul öğretmeni bir eğitimde en temel yer. Umarım en güzel şekilde sonuçlanır.
Ankara'da ortaokul tavsiyelerine açığım
Yenimahalle bölgesi ilk tercihim.
Uzun oldu kusura bakmayın.