Dk1 gol1 okul problemi ve deliren kocam

Bence sınıfları değil öğretmenleri baz alin. Mezun ettikleri çocukların velileriyle bı görüşün. Çocuklarına ne katmış ona göre karar verin. İyi öğretmen her çocuğa da her ortama da iyidir, hakimdir. Sorunlari daha iyi yönetir,ogrencisini iyi gozlemler tanır. Ona göre yaklaşır. Hangi öğretmen daha iyiyse onun sınıfında ısrarcı olun. İlkokulda özel okulu hiç sevmiyorum ben ya.

Çocuğu bir salsaniz mi ya . Okullarda sırf para kazanmak için çocukları didik didik edip akilliyi delirtirler. Her çocuk çok konuşur kural dinlemek istemez bazıları daha simariktir . Hocası disiplini sağlar ve o çocuk ortama uyumlu hale gelir . Gerçekten bu şeyler asıl çocuğun psikolojisini bozar bence. Özel okul diye yolladığiniz o yeri hiç beğenmedim. Çocuklarla baş etmeyi beceremiyorlarsa kapatıp gitsinler. Bu nasıl bir iştir her çocuga tanı koyalım

Yazıklarınızdan sizin çocuğunuzla aynı sınıfta olmasını istemeyen bir veya birden fazla velinin isteğiyle böyle yaptıkları izlenimini edindim. Ayrıca çocuk diyebilir yani şöyle yaparım böyle yaparım adı üzerinde çocuk o. O an onu demek ister der geçer. Çocuğunuz bunu dedi o yüzden böyle yapacağız demek pek profesyonelce gelmedi. Okumayı bilen çocuk bilmeyenler içerisinde daha çok dışlanır diye düşünüyorum ve öğretmen ne yapabilir bilmeyenlere mi öğretsin bilene göre mi ders işlesin. Umarım halledersiniz.

Çocuğunuz bulunduğu okulda durtusellik üzerine mimlenmis resmen.

Ben bir ogretmenim ve durtusellik mi dehb mi başka birşey mi diye oğlumu psikolog psikolog dolastirdim. Asla ilaç kullanmadım. Lütfen sizde bu durumda birileri uslu dursun istiyor diye ilaç kullanmayın. Onun yerine bitkisel eczanede satılan dikkatlerini toplamaya yardımcı takviyeler var. Benim kardeşim eczacı diye biz o tarz birşeyler kullandık sadece ve çok işe yaradı.
Oğlum devlet okuluna gidiyor. Ankara'da yaşıyorum yakin çevredeki bütün ilkokullari gezdim diyebilirim. Veliler buldum. İdareleriyle tanıştım. O süreçte annem ve babam da yanımdaydı fellik fellik okul aradık diyebilirim.

Sonra bir yer içime sindi. Öğretmen vs de öyle. Korona dönemine denk geldi, yaşı da küçüktü. Öğretmenimiz çok iyiydi ama kadrosu okulda değildi. 4 yıl diye söz verilmiş öğretmene ama kadrosu başka yere gidince adam gitti haliyle. (On numara öğretmendi, ama gittiği okulun öğrenci profili istediğim gibi değildi. Yoksa peşinden giderdim.) Yerine gelen öğretmeni beğenmedim. Zaten korona da bilgisayar başında bizim çocuklar ne kadar yapabilir ki? Benim de zoomdan derslerim oluyordu, ikizlerime hamileydim o arada bir de babamı kaybettim derken oğlumu zoom derslerine de sokmadim arada okula gittikleri zamanda da gondermedim. İnat ettim sınıf tekrari istedim. Çok zorlu şekilde kabul ettiler.

Sınıf tekrarında da istediğim bir öğretmen vardı başka şehirden geldiğini duydum. Araştırdım öğretmeni, o şehirdeki velilere ulaştım. (Bu ara çok uzun 🤣 mahalle muhtarı dahil herkesi aradım ulaşmak için 🤣) Neyse öğretmenle ilgili anlatılanlar harikaydı. Ben de o öğretmene yazdırdım.

Sonra bizim öğretmen çocuktaki farklılığı farketti. Bilsem öğrencisi olarak seçti. Oğlum genel yetenekten bilsem kazandı.

Diyeceğim o ki deli gibi öğretmen araştırın. Ve ona göre verin. Su an 4. Sinifa başlıyor. Hala bazı sorunlar var ama öğretmenimiz çok hoş biri. Bir yildirda ortaokul arayışındayım bu konu da deli diyebilirsiniz 🤣 bu yıl boyunca da okul okul gezerim muhtemelen. Allah iyilere denk getirsin çocuklarımızı.

Bir öğretmen olarak koyun kuzu emanet etmeyeceğim, meslektaşım demekten bile utandigim insanlar tanıdım. O yüzden bu konu hassas noktam sanırım.
En büyük tavsiyem içinize sinmeyen hiç birşeyi kabul etmeyin. Başka yollar arayın. İyi bir ilkokul öğretmeni bir eğitimde en temel yer. Umarım en güzel şekilde sonuçlanır.

Ankara'da ortaokul tavsiyelerine açığım 🤣 Yenimahalle bölgesi ilk tercihim.

Uzun oldu kusura bakmayın.

Selam kizlar.
Biraz detayli bir anlatim olacak cok uzarsa kusura bakmayin. Ozellikle ogretmenlerden ve annelerden yorum bekliyorum.

Oglum 6 yasinda 1.sınıfa basliyor. Dun okula rehberlik degerlendirmesine gittik. Rehber ogretmen ve mudur yardimcisiyla 30-40 dk okuma - yazma- dikkat calismasi- sohbet gibi bir gorusme yapti.(1. Sinifta okuma yazma bilenler ve bilmeyenler farkli siniflara ayriliyor) Sonra da eski mudur (2 yil anaokulundan bizi taniyor), yeni mudur, mudur yard, rehber ogretmen, ben gorusmeye girdik.

Gorusmede oglumun butun etkinlikleri cok guzel yaptigini ancak yaparken surekli konustugunu sessiz olmasi soylenince de etkinlike ilgili konustugunu soyledi. Sonra da oglumun anaokulundaki diger sinif arkadaslari ve velilerden surekli sikayet aldigini, cocuklarin onu dışladığını soyledi. Rehberlikci “arkadaslarin seninle oynamak istemezse naparsin” diye sormus “onlari rahatsiz ederim yok yada ogretmene soylerim” demis sonra da “ben biliyorum yaramaz oldugum icin kimse beni sevmiyor ama anneme soz verdim akilli olcacagim zaten annem bana akilli saat alacak o beni akilli yapacak” demis.

(Gecmise goturen ek bilgi: oglumda genelde kurallara uyma ve sosyal iliskileri duzenlemede sorunlar yasiyoruz. Saldirgan degil ama sataşan, rahatsiz eden davranislari oluyordu. Kucukken otizim icin, buyuyunce dehb icin doktorlara gitti. Negatif dendi. 4 yasda aylarca oyun terapisi alindi 5 yasda hem spora gitti hem durtusellik icin ilac kullanildi. Hic bir davranis degisikligi gormedik. Bu arada akademik olarak basarilidir, farkli zamanda ogrendigi bilgileri sentezler cikarim yapar, oturup sohbet ettiginizde kendini cok iyi ifade eder, kendini sevdirmek icin ugrasir, paylasimcidir)

Sonuc olarak oglum okuma yazma bildigi halde bilmeyenlerle ayni sinifa koyacaklarini bu sekilde yeni arkadaslarla mimlenmeden bir baslangic yapacagini, o sinifin ogretmeninin daha tecrubeli oldugunu ve benim oglumu daha iyi kontrol edecegini soylediler. Ben de sinifta sıkılacagi icin dersi sabote ederse bunun sorumlulugunu almayacagimi soyledim ve ciktim.

Cikinca esime telefon edip olanlari anlattim tamam dedi kapatti. Aksam 10 gibi eve geldiginde deli gibi ofkeliydi. Onlar benim cocugumu ayiriyor (kufur kufur) biz daha az mi para veriyoruz (kufur kufur) ne dedilerse yaptik daha ne istiyorlar, tek yaramaz benim cocugum mu, kim sikayet ediyormus onlarin da (kufur kufur), yarin o mudurden randevu aliyorsun ben gidip konuscam dedi. Normalde dunyanin en gamsiz rahat insanidir hatta ben bu rahatligina gicik olurum. 10 yillik evliyiz boyle bir ofke patlamasi hic gormedim. Okula gitse kadinla kavga edecek rezil olcaz, ama bir yandan acaba ben fazla mi ezik kaldim diye dusunuyorum.

Negatif pozitif tum yorum, fikir, elestiriye acigim kizlar.
Anladığım kadarıyla özel okula göndereceksiniz çocuğu. Durumun bu kadar irdelenmesinden rahatsız oldum. Başka bir okul şansınız yok mu, çocuk idare tarafından mimlenmiş gibi.

Allah aşkına 1. Sınıf olup da etkinlik yaparken konuşmayan çocuğu kim görmüş, varsa bana da gösterin. Konuşmayan sayılıdır zaten

Bu anaokulunda okuma yazma öğretme işi yeni moda mı? Kim veriyor bu eğitimi sınıf öğretmeni mi yoksa anaokulu öğretmeni mi? Geçen sene oldukça ünlü bir özel okulda gördüm bunu ilk defa, şimdi sizden duyuyorum.
Diğer konuya gelince de oldukça üzücü bir durum, siz haklısınız, diğer veliler de haklı. Burda haksız olan okul. Bu durumun gidişatı bellidir, önceden yönlendirme yapılmalıydı. Anlattığınız tarzda bir çocuk şu an gönderildiği sınıfta muhakkak ki çok sıkılacak ve sorun çıkartacaktır. Bu anlamda gerek öğretmeni gerekse sizi daha zor bir yıl beklediğini düşünüyorum. Okul keşke sizi böyle yapılacağı konusunda bilgilendirseydi ve yeni bir okulda daha önyargısız bir başlangıç yapsaydınız.

köşe başı özel kreşlerde bile öğretiyorlar en azından harfleri yazma vs. okul dayatıyor bence öğretmenlere. ancak kreş öğretmenlerinin bu konuda bilgisi yok. benim küçük 8. sınıfa geçti bu sene hala aşğıdan yukarı yazıyor o yanlışı asla düzeltemedik. p yazacak kuyruğundan başlıyor. gibi. kalem tutması bile yanlış hala.

konu sahibesinin sorusuna gelince ben olsam develete verirdim.
2 sene o okulun anaokuluna gitmiş neden şimdiye bu mevzunun çözümü için bir girişimleri olmamış.
üstünü kapatıp kapatıp ilkokula burada devam ederse bakarız demişler gibi duruyor.

köşe başı özel kreşlerde bile öğretiyorlar en azından harfleri yazma vs. okul dayatıyor bence öğretmenlere. ancak kreş öğretmenlerinin bu konuda bilgisi yok. benim küçük 8. sınıfa geçti bu sene hala aşğıdan yukarı yazıyor o yanlışı asla düzeltemedik. p yazacak kuyruğundan başlıyor. gibi. kalem tutması bile yanlış hala.

konu sahibesinin sorusuna gelince ben olsam develete verirdim.
2 sene o okulun anaokuluna gitmiş neden şimdiye bu mevzunun çözümü için bir girişimleri olmamış.
üstünü kapatıp kapatıp ilkokula burada devam ederse bakarız demişler gibi duruyor.
Harfleri verdiklerini biliyordum ama hece oluşturanları ben geçen sene gördüm. Çok çok saçma bence. Oğlum da 2 sene özel anaokuluna gitti. Özellikle sordum harf vs veriliyor mu diye, a-e-s-m gibi birkaç harfi el kaslarının güçlenmesi için yaptırıyoruz dediler. Ses olarak da kesinlikle vermediler, yılan gözlük vs gibi söylüyorlardı. Çocukları bu derece uğraştırmanın yormanın ne anlamı var ya bu eğitim işi iyice çığrından çıktı artık ülkede.

Sınıf öğretmeninin işi bence okuma yazma öğretmek.
Zamanında hep ilkokulda ogrendik.
Yeni yeni duyuyorum bende anaokulunda öğretildiğini ne alakaysa.
Çocuklar yarışı biliyor yarisi bilmiyor.
Bu da zorlaştırıyor öğretmenin işini.

Sınıf öğretmeninin işi bence okuma yazma öğretmek.
Zamanında hep ilkokulda ogrendik.
Yeni yeni duyuyorum bende anaokulunda öğretildiğini ne alakaysa.
Çocuklar yarışı biliyor yarisi bilmiyor.
Bu da zorlaştırıyor öğretmenin işini.
Çocuklarda gereksiz bir bıkkınlık ve yarışa neden oluyor bence. Özellikle okuma yazma öğretilmesini istemedik, harflerin çoğunu hala tanımıyor. Farklı olarak matematik çalıştırmıştık, oldukça sevdi. Kendi kendine sürekli çalışıyor. Keşke onu da gostermeseydik diye düşünüyorum. 1. Sınıfta ne yapacak?

Çocuklarda gereksiz bir bıkkınlık ve yarışa neden oluyor bence. Özellikle okuma yazma öğretilmesini istemedik, harflerin çoğunu hala tanımıyor. Farklı olarak matematik çalıştırmıştık, oldukça sevdi. Kendi kendine sürekli çalışıyor. Keşke onu da gostermeseydik diye düşünüyorum. 1. Sınıfta ne yapacak?
Ablam sınıf öğretmeni mesela.
O da diyor yarisi biliyor o da tam istenilen gibi değil.
Çoğu sıkılıyor vs vs.
Mantıksız.
Herkes anaokuluna tam gitmiyor.
Çocukları erkenden okuldan soğutma yöntemi.

Evet simdikliler yüzde 90 kolaya kaçıyor. Bizlerde ögrenciydik ögretmenlerimiz bizi tek oturturdu susar otururduk yerimizde O dönemin ögretmenlerinin eline kimse su dökemez simdi bunumu tartısıcaz
Bizi tek oturtmazlardı dayak atarlardı 😃 demekki dayak işe yarıyormuş o zaman

Okulun bulduğu çözüm çok yerinde bence. Mimlenmeden yeni bir başlangıç yapmak çocuğunuza da iyi gelecektir.

Bizim okulda aynen sizin çocuğunuz gibi ettafa sataşan çocuklar var,her sınıfta ve okulda olduğu gibi. Ve onlardan gördüğümüz zorbalıklar sebebiyle sınıfları artık her sene karmaya başladılar. Oğlum tam üç sene boyunca sıkıntı yaşadı aynı çocuk sebebiyle. Keşke birinci sınıftayken okul bunu yapsaydı belki o çocuklar da mimlenmeyecekti,benim oğlum gibi sessiz çocuklar da rahatsız edilmeyecekti. Bir de karşı tarafı düşünseniz siz de hak vereceksiniz bence

Bizim anlasamadigimiz nokta su ben cocugumun yanlis davranislarinin farkindayim, gerek aile icinde gerek disaridan destekle duzeltmeye, dogruya yonlendirmeye calisiyorum. Burda yasadigim, kendim de ne yapamam gerektiginden emin olmadigim bir sorunumu paylasiyorum. “KANKALARİMDAN” ve kankam olmayan diger uyelerden farkli farkli yorumlar ve yonlendirmeler aliyorum. Herkesin yazdigini saygi ve mantik suzgecimden gecirerek degerlendiriyorum. Ama “deccal cocuklarinizi kör zindanlara baglayin” benim saygi yada mantik suzgecime uymuyor.
Ne yaptınız acaba?

Dayak değil ama cidden bir otorite eksiği var artık . Öğretmenleri maymun yaptı veliler ve müdürler . Yani öğretmen dediğin okulda disiplini sağlar şimdiki öğrencilerin herşeye psikolojisi bozuluyor . Uyum sağlama falan hak getire . Bu çocuklar büyüyünce patrona trip atarlar artık . Gerçekten gerçeklikten çok uzaklasildigini düşünüyorum artık . Çocukları etiketliyorlar , grupluyorlar ve ilginç bir şekilde toplum kurallarına uymasini da ogretmiyorlar

Dayak değil ama cidden bir otorite eksiği var artık . Öğretmenleri maymun yaptı veliler ve müdürler . Yani öğretmen dediğin okulda disiplini sağlar şimdiki öğrencilerin herşeye psikolojisi bozuluyor . Uyum sağlama falan hak getire . Bu çocuklar büyüyünce patrona trip atarlar artık . Gerçekten gerçeklikten çok uzaklasildigini düşünüyorum artık . Çocukları etiketliyorlar , grupluyorlar ve ilginç bir şekilde toplum kurallarına uymasini da ogretmiyorlar
Çok doğru ama veliler ve müdürler değil, son 20 yılda gelinen nokta bu. Doktora saygı yok polise saygı yok öğretmene yok okuyana saygı yok ayaklar baş olmus

Çok doğru ama veliler ve müdürler değil, son 20 yılda gelinen nokta bu. Doktora saygı yok polise saygı yok öğretmene yok okuyana saygı yok ayaklar baş olmus
Bence sorun eğitimde korkuyla bir saygıdan bahsetmiyorum ama insanlar da nerede nasıl davranacağını bilmeli . Sıra beklemekten bir haber bazıları . İki günde üç kişiyi uyardım . Benim beklediğimi gördüğü halde önümden işlerini halletmeye çalışıyor insanlar . Artık her seferinde yüksek sesle benim önde olduğumu bildiğiniz halde neden önüme geçip almaya çalışıyorsunuz diyorum biraz utanıyorlar.

Bana bu sekilde taahut ettiler, belki de ikna etmek icin oyle dediler.

Disaridan destek almaya mutlaka devam edecegiz.

Evet onceki yillarda da problemler yasadik. Okulun da yonlendirmesiyle pek cok aksiyon aldik. Ancak bu aksiyonlar davranis degisikligi yaratmadi. Cunku bireysel aldigi terapi, ozel egitim gibi yerlerde bir yetiskin - bir cocuk olunca cok daha uyumlu, kural ve yonergelere uyan bir cocuk. Biz de anne baba olarak evde yada disarda yaptigimiz etkinliklerde oyle cok zorlanmayiz. Ama sinif ortaminda hem kurallara uyma hem sosyal iliskiler konusunda sorun yasiyoruz. Mesela kendi konusuyor yanindakilerinin de konusturmaya calisiyor, onlar konusmazsa defterine kitabina sekil cizip rahatsiz ediyor. Yada dersi bozacak komik birsey soyleyip siniftaki gulduruyor. Aldigi tepki hosuna gittigi icin bunu tekrar tekrar yapiyor. Haliye ogretmen surekli ikaz etmek ve sinifin dagilan konsantrasyonunu toplamak icin ugrasiyor. Evet sevgi ve ilgi gormeye calistigini bende farkediyorum. Sevgisiz yada ilgisiz buyuttugumuzu dusunmuyorum ama calisan ebeveynler olarak tam zamanli ebeveynlere gore daha geride kalmis olabiliriz. Gittimiz bir terapist cok erken ise dondugum icin bebekliginden travma almis olabilecegini soylemisti.

Bilfen degil doga.

Bu konu 2 sene oncede yonetim acisindan sorun olmaliydi, gecrn senede. Tamamen ticari amac guttuklerini düşünüyorum. Ozel de olsa orasi egitim kurumu sadece ticari dusunmek ne kadar etik bilemedim

Hangi kolejde dayak atarlardi. Ben eyuboglunda okudum ilkokulu deccal gibi cocuktum. Degil dayak sesini yukselten bile olmazdi ya mudur yardimcisi odasina ya ogretmenler odasina gonderirlerdi. 🙈

X