Kizimi tehdit eden cocuk

Bir öğretmen olarak söylüyorum benim sınıfımda bir öğrenci diğer bir öğrenciyi bu şekilde tehdit etse tehdit edeni öyle bir tehdit ederim ki bir daha aklından bile geçiremez. Başlatmasınlar çocuk psikolojisine falan. Tehdit etmeyi biliyorsa sonuçlarına da katlanıcak. Ay çok fena sinirlendim ya

Bir insana sidet uygulanmayacağı gibi bir hayvana da uygulanamaz.Agzi dili olmayan kendini savunmayan bir canlıya kotek ne kadar korkunç bir düşünce oda sizin benim gibi bir canlı hiçbir farkımız yok

Haklisiniz ben orada hayvana siddeti ovmedim biraz yanlis bir tabir olmus kusuruma bakmayin. Bi anlik sinirle kendimi yanlis ifade ettim. Dediginiz de sonuna kadar haklisiniz. Hicbir canli siddeti haketmez. :KK52:

benim oglum 5 yasindayken sinif arkadasi tehdit etmisti hemde oyle boyle degil

sabah solugu okulda aldim anlattim , hemen cocugun ailesini cagirdilar , pedagog getirdiler okula ama aile randevuya bile gelmedi , okul da cocugu kovdu
yani siz cocukla ve aileyle muhatap olmayin , oyle bir cocugun ailesi de zaten aile degildir
okulla cozun durumu
Genelde böyle çocuklar aileleri bir çözüm üretmez zaten. Bu durumdan rahatsızlık duyacak aileler olsa çocukları zaten bu davranışı rahat rahat sergileyemez. Ya durumu kabul etmezler ya çocuklarına laf söyletmezler. Çok nadir olur farklı bir durum. Var farklı olan veliler ama çok nadir.

Bir öğretmen olarak söylüyorum benim sınıfımda bir öğrenci diğer bir öğrenciyi bu şekilde tehdit etse tehdit edeni öyle bir tehdit ederim ki bir daha aklından bile geçiremez. Başlatmasınlar çocuk psikolojisine falan. Tehdit etmeyi biliyorsa sonuçlarına da katlanıcak. Ay çok fena sinirlendim ya

Iste bu yuzden mulakata karsi cikmadim. Sizin gibi dusunenlerle meslektas olmamak icin. Ama keske usulune gore adaletli uygulansa da sizin gibiler bu isi icra edemese. Egitim bilimleri dersi alip da mi ogretmen oldunuz acaba merak ettim dogrusu.. ogrencileriniz icin uzuldum. Insallah ileriki egitim hayatlarinda karsilarina isini daha iyi yapan daha guzel yaklasim sergileyen bir ogretmen cikar.

Okula gittim
İlk önce ogretmen ile görüştüm
Ailesine sert bir dil ile konustugunu
Soyledi
Aileahcup olup ozur diledi dedi
Cocuk bugün korkusundan sessiz sakin bir sekilde oturmus
Ben ogretmene tehdit var yoksa müdüre yansitmazdim ama bu durunu bilmesi ve onlem almasi lazim dedim

Ben mudurun odasina gittim anlattimmudur ogretmeni cagirdi.
Bu cocuk sinir hastasi
Ben bu cocuga kizdigimda bile bir canavara dönüşüyor
Ama ona sarilirsam iylikle kinusursam o zaman problem kalmiyor dedi
Suan disiplin kurulu yok
Onu okuldan baska okula yollayacagimiz bir alternatif de yok
Müdür ogretmene
Bu aileyi okula cagiralim dedi
Daha onceki konu ile ilgili cagirdim gelmedi dedi
Peki o zaman gerekli prosedürü hazirlayip biz gidelim dedi
Öğretmen de tamam dedi
Ben konu ile ilgili sikayetimi yazdim
Verdim dilekcemi
Konu ile tekrar donus yapilacak
Kizim okuldan gelince se kizimi karsima alip kimseden korkmamasi gerketigini anlaticam dun konustum bu blkonuda ama yine anlaticam
Ve

Bu cocuk bu hareketi tekrar ederse karsima alip konuscam kavga ile ve sert cumlelerle degil bu iyi niyetime ragmen de birsey olursa ailesini ariycam
Öğretmenlerinisi cok zor gercekten biraz konustuk da cok üzüldüm.
Öğretmen ve mudur benden yana
Ellerinden geleni yapacaklar

Allah hepimizib evladini iyi insanlarla karsilastirsin.

Yapılabilecek her şeyi yapmışsınız. Umarım bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Ama dediğiniz gibi hareket tekrar ederse çocuğu alın karşınıza konuşun.

Kardeşimin okulunda bir grup çocuk devamlı kardeşimi itip kakıyormuş. Çelmek takıp düşürmeler, dalga geçmeler vs. Annem okula gidip çocuklarla güzel güzel konuşmuştu. Çocuklar bu yaptığınız çok yanlış ama siz çok iyi çok tatlı çocuklarsınız böyle şeyler yapmamalısınız gibi uzun uzun konuşmuş. Nasıl konuştuysa artık çocuklar kardeşimin en yakın arkadaşı haline geldi. Üzerinden 10 sene geçti bu olayın hala konuşup görüşürler düzenli olarak.

Yapacağınızı zaten yapmışsınız.
Size olayı kökten çözecek bir önerim var. Benim başıma da geldi en sonunda kendi yöntemimle hallettim.
İki dilekçe yazdım. Biri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne diğeri okul müdürlüğüne.
Okula gittim ve dilekçemi kayda almalarını söyledim. Tabi okul yönetimine yazdığım dilekçeye, bir başka dilekçenin de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de yazıldığını, ayrıntılarıyla oraya da her şeyin dilekçede anlatıldığını belirttim.
Sonuçta müdür fena panik yaptı ve hemen sorunu halledeceğini kendisine 2-3 gün süre vermemi eğer o süre zarfında halledemezse dilekçemi Milli Eğitime vermemi istedi.
Ertesi gün de sorunumun halledildiğini kendisi bizzat beni arayarak söyledi.
Ben yıllardır kamuda çalışıyorum. Yazıya dökülen işler halledilir. Bu yüzden bence dilekçenizi yazıp okula verin.

Çok iyi davranmış sınız tebrik ederim.Çocuğun hiperaktivite bozukluğu gibi bir rahatsızlığı yoksa bu ona yeterli gelecektir.Yok rahatsız sa sadece sizin çocuğunuza değil diğerleri ne de zarar verecektir.Her sınıfa bir tane veriyorlar mış böyle çocuklardan adapte olsun diye.Biz de aynı sorunla karşılaştık çocuk tüm sınıfı dövüyordu.Öğretmen baş edemedi ücretsiz izin aldı gitti.Olan bizim çocuklara oldu.En son çocuğun annesi duyarlı bir kadın dı oğlunu özel okula aldırdı.Umarım sizinki de rahatsız değildir.

Iste bu yuzden mulakata karsi cikmadim. Sizin gibi dusunenlerle meslektas olmamak icin. Ama keske usulune gore adaletli uygulansa da sizin gibiler bu isi icra edemese. Egitim bilimleri dersi alip da mi ogretmen oldunuz acaba merak ettim dogrusu.. ogrencileriniz icin uzuldum. Insallah ileriki egitim hayatlarinda karsilarina isini daha iyi yapan daha guzel yaklasim sergileyen bir ogretmen cikar.
aynen iyi ki siz öğretmen olmamışsınız.
tehdit eden çocuk olsa basını okşarmıssınız.

Sabahtan beri herkese saldırdınız..
Herkes sizin düşündüğünüzün tersini düşünüyor meslektaşlarınız bile : ))

Herkesin doğrusu kendine.. Kimseyı sizin gibiler şöyle sizin gibiler böyle diye ezmeye hakkınız yok

Ayrıca dersiniz yokmu hiç sizin öğretmensiniz ya : )

aynen iyi ki siz öğretmen olmamışsınız.
tehdit eden çocuk olsa basını okşarmıssınız.
Ben zaten ogretmenim hanimefendi. Ben her cocugun basini oksar anlayacagi dilden ogretirim. Basini oksarim ama tebrik etmem tehdit etti diye odullendirmem. Ama asagilamam da !

Sabahtan beri herkese saldırdınız..
Herkes sizin düşündüğünüzün tersini düşünüyor meslektaşlarınız bile : ))

Herkesin doğrusu kendine.. Kimseyı sizin gibiler şöyle sizin gibiler böyle diye ezmeye hakkınız yok

Ayrıca dersiniz yokmu hiç sizin öğretmensiniz ya : )

Dersim yok idareciyim ben. Kaldi ki ne zaman derse girecegimi size soramam. Ama haklisiniz meslektaslarimin durumu vahim. Savundugum dogru benim olusturdugum uydurdugum bi dogru degil. Okuyun da ogrenin biraz. Kitap falan okuyun arastirin mesela. Herseyi usulune gore uygularim ben. Ogrenci daima merkezimdir. Her ogrenci hem de. Aksini dusunen meslektaslarimin keske nerde calistiklarini ad soyadlarini da ayrintili bilsem de bu tavirlarini dusuncelerini onlara yedirebilsem bir guzel. Bu tür öğretmenlerin azalarak bitmesi tek dilegimdir :KK50:

Boş yere konuşuyorsunuz prems ve premses yetiştiriyor onlar. Onların premsesleri rahat etsin yeter ki gidip bana bak ayağımın altına alırım seni diyebilir diğer çocuğa ya da okuldaki öğretmeni rehber öğretmeni vs yok sayabilir. Babasının Çiftliği sanki okul. Geçen İlber Ortaylı çocuk yetiştirme tarzımızla ilgili bir cümle kurmuş. Abartmış diyodum ama.......bilemedim şimdi.

Iste cocuklar prens prenses yetisip okula gelince tek prenses ve prensin kendileri olmadigini vahim bi sekilde anlamis oluyor. Ama bosverin onlar mukemmel anne baba oynamaya devam etsinler. Elin cocuguna karsi cahilce ve cirkince davranmayi marifet bilsinler ebeveynlik bilsinler. Dilerim azalarak biter onlar da. Cocuklarina yazik cunku.

Ne anladınız acaba cidden çok merak ediyorum

Okula gittim
İlk önce ogretmen ile görüştüm
Ailesine sert bir dil ile konustugunu
Soyledi
Aileahcup olup ozur diledi dedi
Cocuk bugün korkusundan sessiz sakin bir sekilde oturmus
Ben ogretmene tehdit var yoksa müdüre yansitmazdim ama bu durunu bilmesi ve onlem almasi lazim dedim

Ben mudurun odasina gittim anlattimmudur ogretmeni cagirdi.
Bu cocuk sinir hastasi
Ben bu cocuga kizdigimda bile bir canavara dönüşüyor
Ama ona sarilirsam iylikle kinusursam o zaman problem kalmiyor dedi
Suan disiplin kurulu yok
Onu okuldan baska okula yollayacagimiz bir alternatif de yok
Müdür ogretmene
Bu aileyi okula cagiralim dedi
Daha onceki konu ile ilgili cagirdim gelmedi dedi
Peki o zaman gerekli prosedürü hazirlayip biz gidelim dedi
Öğretmen de tamam dedi
Ben konu ile ilgili sikayetimi yazdim
Verdim dilekcemi
Konu ile tekrar donus yapilacak
Kizim okuldan gelince se kizimi karsima alip kimseden korkmamasi gerketigini anlaticam dun konustum bu blkonuda ama yine anlaticam
Ve

Bu cocuk bu hareketi tekrar ederse karsima alip konuscam kavga ile ve sert cumlelerle degil bu iyi niyetime ragmen de birsey olursa ailesini ariycam
Öğretmenlerinisi cok zor gercekten biraz konustuk da cok üzüldüm.
Öğretmen ve mudur benden yana
Ellerinden geleni yapacaklar

Allah hepimizib evladini iyi insanlarla karsilastirsin.
Iyi ki burdaki yorumlarla gaza gelip ogrenciye bir sey yapmamissiniz .Cocugun rahatsizligi varmis. Tahmin ettigim gibi .Bu cocuk sizin çocuğunuz da olabilirdi .Onun davranislarini yonetemeyebilirdiniz.Siddet siddetle çözülmez. Ogretmen de soylemis sarilinca sakinlesiyor diye .Ama burdaki arkadaslar çocuğu canavar ilan etti .

Ne anladınız acaba cidden çok merak ediyorum

Yazdiginiz neyse onu anladim hocam. Boyle bir durumda ne yaparsiniz onu yazmissiniz. Kisasa kisas yaparsiniz. Tehdite tehdit. Bu mi egitim bu mu sizin ettiginiz yemin? Inanin gozlerim doluyor sunlari yazarken bile. Benim babam milli egitim bakanliginda mufettis her gun onun tutanaklarini sorusturma kagitlarini okurum sizin gibi yuzlercesi var biliyor musunuz? Inanin bilsem tanisam sizi bir dakika dahi durmazdim sikayet ederdim gerekli yerlere. Ama neyse siz devam edin tehdir edeni tehdit etmeye. Zaten kotu davranis da boyle ortadan kaldirilir degil mi?

Kızınız için rehberlik öğretmeniyle konuşun özgüvenini kırmamak onu cesaretlendirmek adına iyi olacağını düşünüyorum. Diğer çocuğu da müdüre şikayet edin hem müdür ceza versin hemde ailesiyle görüşür kafanız daha rahat eder.

Haklisiniz ben orada hayvana siddeti ovmedim biraz yanlis bir tabir olmus kusuruma bakmayin. Bi anlik sinirle kendimi yanlis ifade ettim. Dediginiz de sonuna kadar haklisiniz. Hicbir canli siddeti haketmez. :KK52:
Siz de kusura bakmayın o zaman :) Düşüncenizde de son derece haklısınız.Bir çocuğa ne kadar şiddet uygulanırsa o derece zit bir tutum içine girer.Belliki bu çocuğun pskolojik sorunları var.Aileside sorunlu galiba.Konu sahibi de haklı çocuğu için endişeleniyor.Zor durumlar umarım bir çözüm bulunur.

Siz de kusura bakmayın o zaman :) Düşüncenizde de son derece haklısınız.Bir çocuğa ne kadar şiddet uygulanırsa o derece zit bir tutum içine girer.Belliki bu çocuğun pskolojik sorunları var.Aileside sorunlu galiba.Konu sahibi de haklı çocuğu için endişeleniyor.Zor durumlar umarım bir çözüm bulunur.

Varmis zaten cocugun davranis problemi . Yazmisti konu sahibi halletmisler. Asarim keserim tehdit ederim falan filana gerek yokmus iste :)

yıllar önce,oğlum ilkokuldayken,bir çocuk musallat olmuştu.öğretmenle konuştuk olmadı,çocukla konuştuk olmadı,ailesiyle görüştük olmadı.
ben gittiğim de çocukla güzelce konuştum,yok olmadı.
bir gün annem dayanamadı,o gitti.
çocuğu korkutmuş,ama nasıl ne dedi,bilmiyorum.
o günden sonra,çocuk,oğlumun koruyucu meleği oldu.
tasvip etmesem de,bazen başka çıkar yol kalmıyor.

şimdi,ben de torun bekliyorum.torunumun başına ilerde,böyle birşey gelse,sanırım annem gibi davranırım.
Benim başıma da geçen sene geldi oğlum çok sesiz sakin hassas bir çocuktur. Kreşte arkadaşı iteklemiş düşürmüş sonra üstüne çıkmış tepinmiş falan. Daha önce de vurmuş falan ama bu son olayı duyunca sabaha kadar uyumadım, içim parçalandı. Ben oğluma herkese güzel davranması gerektiğini anlatıyorum gördüğü muameleye çok üzüldüm. Sabah gittim sınıfa öğretmene anlattım mustafa kim kalsın ayağa dedim çocuğa birdaha benim çocuğuma el uzatırsan senin yaptıklarının aynısını ben sana yapacam vs söyledim çıktım. Doğrumu yaptığım tabiki yanlış . Ama evlat işte . O gece de o çocuğa üzüldüm dayanamadım ertesi gün gittim sevdim çocuğu konuştm.Sonra o çocuk oğlumun kankisi oldu.

X