Kizimi tehdit eden cocuk

Nassilyani

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2011
608
161
Arkadaşlar benim 3. Sinifa giden bir kizim var
Dun okulda arkadasi onu tehdit edip ona baska bir siniftaki
Kiza bir not yazdirmis
Bunu annene babana ogretmene soylersen seni servise binerken doverim demis
Annemi babami okula cagirir seni dovdururum demis

Kizimda korkmus bana demedi dun
Bugun aksam birden soyledi ben korkuyorum okula gitmek
İstemiyorum dedi
Öğretmen e o ailenin numarasini vermesini soyledim
Ben konustum annesi ile dedi
Ben de iki defa aradim
Cocuklari acti annem babam evde yok dediler bende gelince beni arasin dedim.
Bu cocuk cok sorunlu bir cocuk .
Öğretmen e bile kafa tutan bir cocuk. ben simdi yarin ne yapayim da bu cocuk bir daha benim kizima bir daha bulasmasin..

Aileyi ararsanız işler karısır. İdareyi ve öğretmeni haberdar edin. Nöbetçi öğretmen var servis söförü var nasıl dövecekmiş. Kızınıza söyleyin tek dolaşmasın.

Ogretmeninizle sorunu cozmeye bakin. Aile kavgasina donmesin olay. Cocugu tehdit etmek hic olmaz zaten.

Notu kendi elyazısıyla yazmamayı düşünebilmesini takdir ettim yalnız

Şaka bir yana otoriteye karşı bir korku var demek ki o kızda da ortaya çıkmasını istemiyor yaptıklarının, çıkarsa sonuçları olacağını biliyor. Buarada kız değil mi öbür çocuk, oğlanlar bu kadar alengirli işlere girmezler benim bildiğim.

Normalde velilerin gidip diğer çocuklarla muhattap olmasını pek doğru bulmam ama siz aileye ulaşmayı deneyip ulaşamamışsınız.

Yarın okula uğrayıp konuşmayı deneyin, başta tatlı tatlı konuşur olmadı, o kağıttan parmak izini tespit eder seni tehditten çocuk mahkemesine şikayet ederim gibi bir korkutma çabası içine girmeyi denerdim ben olsam. 'Tehdit kaç yıldan başlıyor haberin var mı senin?"

Bence aile ile gorusmeyin. Cocugunu oyle yetistiren bir aileden anlayis beklemek cok zor olur. Mudurle gorusun ve rehber ogretmenle. Hergun nöbetçi ogretmen ve servis sofiru dikkat etsin. Ayrica kiziniz da rehber öğretmeniyle görüşsün. Eminim cok korkmustur yavrucak. Derslerini bile etkiler.

Çevirdikleri dolaplara bak ya
Fazla film izliyor bu çocuklar.

Aileyle direk muhatap olmak doğru değil evet.
Okula servisle mi gidiyor kızın?
Bi iki gün yanında git, görün o kabadayıya bakalım.

Eşin müsaitse o da gelsin.
Gözdağı vermek iyidir.

çok sinir bir durum. bence mutlaka idareye gidin. gerekirse aile ilede görüşün. kimsenin problemli çocuğu yüzünden bizimkiler sıkıntı yaşamak zorunda değil. (benzer bir sıkıntı yaşadım ve aklıma geldikçe daha çok kızıyorum).

Öncelikle kızınıza onu birisi tehdit ederse her zaman arkasında olacağınızı anlatın. Okullarda böyle olaylar çok yaşanıyor çünkü! Bir kere ezildi mi başka konularda tehdit alabilir. Çocuğun ailesini aramanız bir şey değiştirmez çünkü çocuğu yetiştiren o aile .. büyük ihtimalle sorunlu bir ailedir... siz kızınıza odaklanın

Şiddet çok kötü şey. Ama ben dayanamam çocuk mocuk dalabilirim şahsen.... Tehdit ve kız çocuğu kelimeleri bir arada kullanılınca şartelim atıyor...
Aynen
Benim bir de 4 yasinda oglum var kizlara el kalkmaz oglum diyorum simdiden beynine yerlestiriyorum.
Ogretmen boyle konulara ben hakim değilim yargic değilim diyip isin icinden cikiyor ama sabahi ip ile cekiyorum cok sinirlendim

Aynen öyle

o da bir cicuk doversek kinlenir ve ergenligine mal olur ne yapmali sevgi ve ilgi hediye odul verilebilir bilmiyorum topluma kazandirnak lazim cocuklarin hepsinin sahiplenilmeye ihtiyaci var ve okul olarak anne babayi psikologa yonlendirmek lazim

Yaziyi baskasina yazdirmak bence daha once baska cocuklar uzerinde calisip doktora yapmış
Aileyle görüşmeyin .Bu çocuğun ailesi de normal değildir.Yarin kizinizi götürüp omce sinif sonra okul rehber ogretmeninden destek alin .Kendinizce çözüm bulmaya çalışırsanız daha kötü olabilir çocuğunuz açısından. Özgüvenini sarsmamak lazim

Simdi bn okula gidincede sinirlenip
Yanlis bir adim atmak istemiyorum.
Müdüre de dik durmaliyim ki bu konu bir daha hic bir cocugun ve benim kizimin basina gelmemeli

Aile ile görşseniz de çok faydalı olacağını sanmıyorum

Zira genelde ailesi bu duruma çok tepki göstermeyecek çocuklar böyle davranır

Okul ve rehberlik de genelde aileye yansıtmadan kendi çözmeye çalışıyor

Geçen sene oğlumun başına da hoş olmayan bir olay geldi

Rehberlik görüştü vs vs

Ben annesini tanıyordum ama rehberlik arasın görüşsün diye düşündüm

Neyse birkaç gün sonra oğlum arkadaşının annesini görüp arkadaşını şikayet etti neyse kadın oğlumu dinleyip ben onunla konuşurum dedi

Ben de olayı biliyor sanıyordum ki bilmiyormuş

Anlattık ettik kadın yüzünde koca bir gülümseme ile dinledi

Çocuğun halen benzer tavırlar var oğluma olmasa da genele yönelik

Aileyi uyarır baktım ki olmuyor önce okul müdürüne bildirir daha sonra çocuğa bir daha çocuğumu rahatsiz ederse direk polisi arayıp şikayet edeceğimi söylerdim. Hatta ciddi olduğumu anlasin diye eşimle beraber giderim ki kimin annesi babası neler yapıyormuş görürdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…