Kiraya zam istemek

Biraz önce haberlerde dinlediğim kadarıyla kanunen,yıllık %19 zam yapabilecek ev sahipleri.Evet herşeye her gün zam yapılıyor ama birden 1000 lira zam istemek,tekrar ediyorum"ahlaksızlıktır".

Kiracimizin evi benim evimden buyuk ,yeni , ozel yaptigidigim dolaplar var.
Kirasini iyi kiraci olsun , zamaninda ödesin diye uygun verdik . Koronada dusuk zamn yaptik.
Gecen sen tufe oraninda yaptik , onu bile cok buldu. Bu senede tufeden yuksek yapmayiz .Ederi elbette daha fazla ama yapscsk bir şey yok.

Ne biçim insanlar var ya. Kiracı olarak sizin gideriniz arttıysa ev sahibinin artmadı mı? İyi bir muhitteki ev her türlü şu anki kiranızın üç beş fazlasına gider hele bu devirde. Hiçbişeyden hırsını alamayıp hesap soramayıp ev sahiplerinden anlayış beklenmesi de sadece bu ülkede olabilecek türden bi saçmalık. Gidin bakın bakalım köpek bağlasan durmayacak evler Bebek’te Arnavutköy’de ne kadar. Bi evin zaten %90 değerini yeri belirler.

aynen oyle...
burası ucctuu
4 sene once 200 bıne aldıgımız ev suan 700 bın
Almadığımız her ev için pişmanız. Şimdi bu bölgede bir dairenin mutfağını bile zor alırız. Ama kapış kapış da gidiyor milyonluk daireler.

TEFE-TÜFE’de de yüklü bir miktar zam geliyor zaten. Ödediğiniz kirayı başabaş karşılasın istiyorsanız köpek bağlasan durmaz bir eve taşınmanız gerekiyor.

gül sizi severim ama 500 liralık artış da yüksek gibi görünmese de, ev kiralarken her şey baştan konuşulup anlaşılmalı, evin kira artışı da baştan konuşulup kararlaştırılan bedel üzerinden yasal hakkınız ne ise onun üzerinden yapılmalı.

Böylelikle ne siz ne kiracı mağdur olmaz, yalan yok özellikle bu yıl her kesimden insanı ekonomik olarak kötü etkiledi bu yüzden yeri geliyor insanlar 5-10 liranın hesabını yapıyor, 500 lira normalde çok bir para değil ama kiracınız için diğer masraflarını da hesaba katarsak zorlayıcı olabilir.

Zammı kiracı mı yapıyo zam yapanlara söyleyin sistemin adaletini.

Hiç önemli değil o fiyat farkı ev alana kadar geçici oturduk gözümüzde olmadı çünkü ortada kalacaktık.Buralarda hayat daha bir zor Rabbim olmayana versin

Aslında en baştan kira 1000 lira aidat bu kadar bende 500 lira zam isteyeceğim deseydiniz gerçekten bu kadar beynimiz yanmazdi.
Şimdi ben Efe Tüfe tam anlamıyorum.
Ev eski,sizde aidat ve yakıt derken bunalmissiniz ucuza kiraya vermişsiniz çok iyi.
Aslında ben sizin yerinizde olsam aidatı ödeyin,yakıtı ve faturaları halledin kira parasıyla evi tadilat ettirelim derdim.
6 ay atıyorum banyoyu,tuvaleti yaptırırdim yavaş yavaş ev ev olurdu.
Hadi tadilat olmadı yine de siz artı giderden kurtuldunuz,ev de bakımsız ben olsam yine çok zam yapmam.
Zaten 1200 civarı olacakmış yasal olarak olur der geçerdim.

Bizim apartman merkezi sistemli.karsi komşumun evi boş.her sene kömür alıyor boşu bosuna3 bin TL en az.aidat var.demirbas alınacaksa onu da veriyor.birde doğalgaza geçilecek en az 15 bin.ama kirayı çok yüksek istediği için ev boş ve boşuna para ödüyor.
Kiraya yarı yarıya verse giderlerden kurtulur bide azda olsa para alır.yani yatırımlık ve kullanılmayan ev ivin böylesi daha mantıklı bence.

Köpek baglasan durulmucsksa zam yaparsan durmazlar bence .Yınede sen bılırsın.Zamlardan dıkayet edıp olan neyımız varsa uzerıne bıde bız koyuyoruz.Çok syıp

Açıkçası konu sahibini başta haksız buldum ama sonra ayrıntıları okudukça hak verdim.
Tek hatası en baştan evi kiraya veremem korkusuyla düşük para istemesi. Muhit de iyiymiş üstelik.
Ama birden 500liralik zam yapmak vicdansızca. Oturanlar bunu hesap etmeden yaşıyor suan çünkü.
Bir de 600lira aidat varmış bilemedim zor iş..

Biraz önce haberlerde dinlediğim kadarıyla kanunen,yıllık %19 zam yapabilecek ev sahipleri.Evet herşeye her gün zam yapılıyor ama birden 1000 lira zam istemek,tekrar ediyorum"ahlaksızlıktır".
evet ona katılıyorum

TEFE-TÜFE’de de yüklü bir miktar zam geliyor zaten. Ödediğiniz kirayı başabaş karşılasın istiyorsanız köpek bağlasan durmaz bir eve taşınmanız gerekiyor.
ben o evde oturdum zaten, evimi de seviyorum, bugün o şehirde yaşıyor olsam yine o evde otururum. bana köpek bağlasan durmaz gibi gelmiyor ama o semte oturan bazı züppelere öyle geliyor.

ben o evde oturdum zaten, evimi de seviyorum, bugün o şehirde yaşıyor olsam yine o evde otururum. bana köpek bağlasan durmaz gibi gelmiyor ama o semte oturan bazı züppelere öyle geliyor.
Züppe demesek mi? Herkesin keyfi, zevki, aradığı özellik farklı.

Ev ararken bir eve baktım, yaşlı bir amcayla teyze kendi oturdukları evi satıp memlekete yerleşeceklermiş. Evin yeri şahane, geniş, ferah güneş alan bir ev. Ama mutfakta karşılıklı iki kocaman koyu kahve dolap, banyoda çiçekli mavi fayanslar ve devasa bir küvet, bütün odalarda dev gibi gömme dolaplar var. Çok tadilat lazım buraya dedim amca beni dövecekti nerdeyse neyi var evin herşeyi tamam tadilata gerek yok diye E senin 80 yaş zevkine göre yapılmış 20 sene de kullanmışsın amca diyemedim tabi. O mutfakta depresyona girerdim ben

sizinki biraz evrene karşı nankörlük. boş kalacağına ne güzel kiracı bulmuşsunuz bir yükten kurtulmuşsunuz. ben alma verme dengesini bozmayın derim. abartı bir zam falan düşünüpte. yoksa o kiracılarıda mumla ararsınız. demekki oranın değeri ancak verdiğiniz fiyatmışki o genç çift tutmuş. anlaşılan ev değil ahır gibi bir şey orası. eminim aralarında konuşurken burası böyle ucuz olmasa sittin sene oturmam diyorlardır. o evde siz yaşamadığınızdan bilemezsiniz kim bilir o evin nelerine katlanıp ses çıkarmıyorlardır fiyat uygun olduğu için. zaten kontratta enflasyona göre mi yoksa yasal yüzdelik orana göre mi anlaştınız bilmiyorum en fazla o değerde zam yapabilirsiniz eğer bunun üstünde yaparsanız ve yasal yollara başvururlarsa yasal olarak 6 ay süre tanınır, başka ev bulabilmeleri için ve bu süreçte size kira ödeme zorunlulukları kalkar. devlet kiracıyı koruyor kusura bakmayın.

evet dışından demese de içinden diyebilir, ben de bundan çekiniyorum zaten

Maalesef doğru söylüyorsunuz. Ben aldığım kirayı komşulardan sır gibi sakladım. Duysalar beni linç ederler çünkü. 5 yıl önce ilk defa evi kiraya verdim. Ondan önce ben bir süre kendim oturuyordum ve komşu geldi bana "sakın 2600den aşağıya verme ben evimi 3500'e veriyorum" dedi; bakın yıl 2016. Komşulara ne? Onlara kalsa evim boş kalsın çünkü kendileri yüksek kira istiyorlar bense piyasayı düşürüyorum.
Evet katılıyorum. Kiracı bir ara mutfak dedi ve kendi yaptırmayı teklif etti ben de kiradan düşebilirsiniz dedim. Ama yaptırmadı demek o kadar da rahatsız değil.
Nazik yanıtlarınız için teşekkür ederim. Kiracım iyi birisi, komşular söylüyor hanımı sokaktaki hayvanlar için mama alıyormuş, onları besliyormuş, kapıcının çocuğunun da hastalandığında ilaçlarını almış, iyi kalpli merhametli birisi helal olsun. Şimdi kiracıyı arayacağım. Zam konusunda ne düşünüyorsunuz? diye soracağım. büyük olasılıkla tefe tüfe diyecek zaten geçen seneki gibi. Tefe tüfe artış oranları ile emlak vergi değer artış oranları arasında artan makastan ona da söz edeceğim, sizi üzmeyecek miktarda bir zam yapın diyeceğim ve ona bırakacağım. Çünkü gerçekten ucuza oturduğunu da biliyor ama üzmem de yani.

Aslında rahatsızlıktan değil de çok pahalı olmasında dolayı yaptırmamış olabilir.
bir mutfak yaptırmak çıkma bile olsa 10 binden fazla tutuyor peşin vermek zor gelmiş olabilir.
birde 10 ay size kira vermeyecek o yüzden istemiyor tadilat yaptırmak çoğu kiracı.

Valla anneannemin de iyi bir semtte, içi eski, çokca tadilat isteyen bir evi var. 20 yıldır aynı kiraci oturuyor. Her yıl kiraci kafasina göre artis yapıyor. Anneannem de olmaz vs demiyor. Kiraci çıkarsa başkasi tadilatsiz asla oturmaz çünkü. Sizinki de biraz o hesap olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…