De
katılıyorum. Bızım meseala parke yok. 40 yıllk bına. Dısa yalıtım yaptı ustun koru ucuz işçilik. Temmuz ayında 1 aya yakın cam kapı aacamadık. Pisliği kım temızledı bn. Dogalgaz döşedi ocak ayında sogukta kım temızledı yıne ben ve actırmak için yazın basvuru yaptı ama zaamma gelınce ocakta maası zamlo alamadan kirayı zamlı istıyorlar.
Kendı arkadaslarımdan bılıyorum aaa o ev dogalgaz var su parayı hakeder dıye dıye kabul ettıler ev sahıplerı se birbiriyle yarısır oldu. Evın konumu, evın yeniliği eskıliği konuslumuyor bıle ev sahıplerı arasında. Sadece o arttırdı bnde arttıeıcam.
Bırde begenmıyorsan cık mevzusu var kı o ıyıce sınırlerımı bozuyor. Asgarı ucret 17 oldu bnde evı 12, 15 yapıcam dıyen ev sahıplerı bızım evde tas yememızı ve calıatıgımizi dırek onlara vermemızı istıyorlar.
emsallerle kıyaslanırken evler arasındaki fark hiç ciddiye alınmıyor
bu benim de dikkatimi çekiyor
sadece lokasyon olarak birbirine yakınlık ve oda sayısına falan bakıyorlar
eskilik yenilik hak getire.
mesela benim bir arkadaşımın evine daha doğrusu binasına ısı yalıtımı yapıldı
ve bu yalıtım yapıldıktan sonra kızın doğalgaz faturası düştü.
bizim buralarda son yıllarda yapılan yeni binalarda ısı yalıtımı oluyor mesela. ama eski binalarda yok. bizimkinde de yok.
asansör mutlaka oluyor, bizimkinde yok.
yeni binanın içine konulan demirbaşlar da yeni. yoğuşmalı, yeni model kombiler takılıyor, kimse yeni binaya 15 senelik kombi takmıyor
ama bendeki kombi çok eski ve ısıtmıyor.
benim dairedeki pencereler çift cam değil, dışarıdan sesi ve soğuğu asla kesmiyor
ama emsal dediği çoğu evde çift cam olduğuna eminim. bazılarını biliyorum bile
bunlar ufak detaylar gibi gözükse de hayat kalitesini etkileyen şeyler
bunlar hiç konuşulmadan sadece oda sayısına göre kıyaslamalar yapılması aşırı mantıksız ve yanlış.
alt komşunun kışın evini ısıtıp ısıtmaması bile aslında bir detayken, kimse bu detaylara takılmıyor herkes işine nasıl geliyorsa öyle konuşuyor.
mesela alt komşumdaki klima demirbaş. ama çok eski. 15 senelik klima. yazın açtıkları zaman benim iki katım elektrik faturası geliyor insanlara ve klima dış ünitesi çok fazla ses yapıyor. (benim evimdeki klimamı ben kendim alıp taktırdım, yeni nesil klima)
bu bile demirbaşın eskiliğinden kaynaklanan bir zarardır ama ev sahibinin umurunda değil. var mı var. çalışıyor mu çalışıyor, bitti konu kapandı onun için.
verimlilik konusunu kimse konuşmuyor.