ev sahibiyle anlaşamamak. istediği rakamı telaffuz etmeyen ev sahibi??

seneye eski kiracı olmanın önemi yok ama bu sene önemi var
adam onu takmıyor sıkıntı orada.
seneye zaten emsal neyse onu vericez, ben kendisine de söyledim
emsal kadar isteme hakkınız seneye doğacak zaten dedim
emsal kadar isteme durumu bu senenin konusu değil dedim, kem küm etti seneye kim öle kim kala, bu tavırda olursanız anlaşamayız falan dedi
önümüzdeki sene istemeye hakkı olan şeyi şimdiden istemeye kalktı gibi bir durum oldu
çünkü bana, sizinkini emsallere yaklaştırmamız lazım dedi oradan açıldı bu konu.
5. senem dolmadan neden emsallere yakın tutmak zorundaymışım gibi davranılıyor seneye alacak zaten bu konuda alması gerekeni?
saçmalıyorlar cidden.
Tabiki bu sene yapmasın. İnşallah makul bir fiyatta anlaşabilirsiniz. Tekrardan konuştunuz mu?

Tabiki bu sene yapmasın. İnşallah makul bir fiyatta anlaşabilirsiniz. Tekrardan konuştunuz mu?
yok, konuşmadık. benim işlerim çok yoğun gündüzleri çok yoğunum.
bundan sonraki süreçte annem konuşmak istedi. daha makul bir konuşma yapabileceğini söyledi, ben ararım dedi
ama henüz o da aramadı.
telefonda anlaşamazsanız yüz yüze konuşmayı teklif edebilirsin dedim anneme, aklına yattı.
henüz netleşmiş bir durum yok şimdilik.

%100 katılıyorum, çok haklısın
herkeste bi ederi şu kadar ederi bu kadar
kime göre neye göre? hepimiz evlerin ederi konusunda bilirkişi olmuşuz maşallah
5 para etmeyecek evlere dünya kadar para isteniyor gerçekten
%25ten memnun değillerdi, eski düzene döndü devlet tamam yasal enflasyon oranından arttır dedi, o da en son %63 açıklandı kira için, ondan da memnun değiller
ben %100 artış yapsam 13 bin yapıyor ondan da memnun olmayacak
ben gerçekten anlamıyorum ne istiyor bunlar?
üstelik içinde kiracı oturan evlere ev sahiplerinin hiçbir katkısı yok
evlerin değeri durduğu yerde artıyor gibi bir algı var ama hayır, içinde insan yaşayan bir ev durduğu yerde değerlenmez
benden her sene emsal kadar kira isteyecekse o zaman evdeki bozuklukları senede bir toptan tamir ettirmeli, evi yenilemeli ki istediği kira için o da bişey yapmış olsun.
💯 De 💯 katılıyorum. Bızım meseala parke yok. 40 yıllk bına. Dısa yalıtım yaptı ustun koru ucuz işçilik. Temmuz ayında 1 aya yakın cam kapı aacamadık. Pisliği kım temızledı bn. Dogalgaz döşedi ocak ayında sogukta kım temızledı yıne ben ve actırmak için yazın basvuru yaptı ama zaamma gelınce ocakta maası zamlo alamadan kirayı zamlı istıyorlar.
Kendı arkadaslarımdan bılıyorum aaa o ev dogalgaz var su parayı hakeder dıye dıye kabul ettıler ev sahıplerı se birbiriyle yarısır oldu. Evın konumu, evın yeniliği eskıliği konuslumuyor bıle ev sahıplerı arasında. Sadece o arttırdı bnde arttıeıcam.
Bırde begenmıyorsan cık mevzusu var kı o ıyıce sınırlerımı bozuyor. Asgarı ucret 17 oldu bnde evı 12, 15 yapıcam dıyen ev sahıplerı bızım evde tas yememızı ve calıatıgımizi dırek onlara vermemızı istıyorlar.

💯 De 💯 katılıyorum. Bızım meseala parke yok. 40 yıllk bına. Dısa yalıtım yaptı ustun koru ucuz işçilik. Temmuz ayında 1 aya yakın cam kapı aacamadık. Pisliği kım temızledı bn. Dogalgaz döşedi ocak ayında sogukta kım temızledı yıne ben ve actırmak için yazın basvuru yaptı ama zaamma gelınce ocakta maası zamlo alamadan kirayı zamlı istıyorlar.
Kendı arkadaslarımdan bılıyorum aaa o ev dogalgaz var su parayı hakeder dıye dıye kabul ettıler ev sahıplerı se birbiriyle yarısır oldu. Evın konumu, evın yeniliği eskıliği konuslumuyor bıle ev sahıplerı arasında. Sadece o arttırdı bnde arttıeıcam.
Bırde begenmıyorsan cık mevzusu var kı o ıyıce sınırlerımı bozuyor. Asgarı ucret 17 oldu bnde evı 12, 15 yapıcam dıyen ev sahıplerı bızım evde tas yememızı ve calıatıgımizi dırek onlara vermemızı istıyorlar.
emsallerle kıyaslanırken evler arasındaki fark hiç ciddiye alınmıyor
bu benim de dikkatimi çekiyor
sadece lokasyon olarak birbirine yakınlık ve oda sayısına falan bakıyorlar
eskilik yenilik hak getire.
mesela benim bir arkadaşımın evine daha doğrusu binasına ısı yalıtımı yapıldı
ve bu yalıtım yapıldıktan sonra kızın doğalgaz faturası düştü.
bizim buralarda son yıllarda yapılan yeni binalarda ısı yalıtımı oluyor mesela. ama eski binalarda yok. bizimkinde de yok.
asansör mutlaka oluyor, bizimkinde yok.
yeni binanın içine konulan demirbaşlar da yeni. yoğuşmalı, yeni model kombiler takılıyor, kimse yeni binaya 15 senelik kombi takmıyor
ama bendeki kombi çok eski ve ısıtmıyor.
benim dairedeki pencereler çift cam değil, dışarıdan sesi ve soğuğu asla kesmiyor
ama emsal dediği çoğu evde çift cam olduğuna eminim. bazılarını biliyorum bile
bunlar ufak detaylar gibi gözükse de hayat kalitesini etkileyen şeyler
bunlar hiç konuşulmadan sadece oda sayısına göre kıyaslamalar yapılması aşırı mantıksız ve yanlış.
alt komşunun kışın evini ısıtıp ısıtmaması bile aslında bir detayken, kimse bu detaylara takılmıyor herkes işine nasıl geliyorsa öyle konuşuyor.

mesela alt komşumdaki klima demirbaş. ama çok eski. 15 senelik klima. yazın açtıkları zaman benim iki katım elektrik faturası geliyor insanlara ve klima dış ünitesi çok fazla ses yapıyor. (benim evimdeki klimamı ben kendim alıp taktırdım, yeni nesil klima)
bu bile demirbaşın eskiliğinden kaynaklanan bir zarardır ama ev sahibinin umurunda değil. var mı var. çalışıyor mu çalışıyor, bitti konu kapandı onun için.
verimlilik konusunu kimse konuşmuyor.

emsallerle kıyaslanırken evler arasındaki fark hiç ciddiye alınmıyor
bu benim de dikkatimi çekiyor
sadece lokasyon olarak birbirine yakınlık ve oda sayısına falan bakıyorlar
eskilik yenilik hak getire.
mesela benim bir arkadaşımın evine daha doğrusu binasına ısı yalıtımı yapıldı
ve bu yalıtım yapıldıktan sonra kızın doğalgaz faturası düştü.
bizim buralarda son yıllarda yapılan yeni binalarda ısı yalıtımı oluyor mesela. ama eski binalarda yok. bizimkinde de yok.
asansör mutlaka oluyor, bizimkinde yok.
yeni binanın içine konulan demirbaşlar da yeni. yoğuşmalı, yeni model kombiler takılıyor, kimse yeni binaya 15 senelik kombi takmıyor
ama bendeki kombi çok eski ve ısıtmıyor.
benim dairedeki pencereler çift cam değil, dışarıdan sesi ve soğuğu asla kesmiyor
ama emsal dediği çoğu evde çift cam olduğuna eminim. bazılarını biliyorum bile
bunlar ufak detaylar gibi gözükse de hayat kalitesini etkileyen şeyler
bunlar hiç konuşulmadan sadece oda sayısına göre kıyaslamalar yapılması aşırı mantıksız ve yanlış.
alt komşunun kışın evini ısıtıp ısıtmaması bile aslında bir detayken, kimse bu detaylara takılmıyor herkes işine nasıl geliyorsa öyle konuşuyor.
Zaten bu farklar hayat kalitesini gectım keseye gore de ınsana dıyor ki
Bu ev yenı su fıyat kesene uymuyorsa bu ev daha eskı su kadar fıyat sen fıyatı uyana bakıyorsun. Ama eskı de yenı de aynı para ee nerde bunun avantajı.. Yer tas dolap eskı evı isıtma ıcın her ay 1,2 bın fazla ode tuvaletten kokı gelsın ama ev sahıbı zam yapacağı zaman İstanbul la kıyaslasın yada havuzlu akıllı sıtelerke kıyaslasın. Bızımde ev sahibi gecen yıl zam ısterken kendı cevresınden ornek verıyordu
Kendıısı havuzlu sıtede oturuyor sıfır bına bızım sıtede kıra da ama sızden 2,3 bın fazla dıye ahkam kesıyor. Dedım bnde ozmn sız oradan cıkın buraya tasının bızde o eve gecıp farkı odeyelim mevzu para ıse buyrun onerı dedım. Aa olur mu hıc oyle sey dıyor tabı konfor alanı kalmıycak. Kendılerı de bılıyır evlerının asssslaaa o paralar etmediğini. Bundan 4,5 yıl once 400 tl ye veremedıklerı evlerı şimdi oldu 15,20 bın tl.. Adalete bak

Zaten bu farklar hayat kalitesini gectım keseye gore de ınsana dıyor ki
Bu ev yenı su fıyat kesene uymuyorsa bu ev daha eskı su kadar fıyat sen fıyatı uyana bakıyorsun. Ama eskı de yenı de aynı para ee nerde bunun avantajı.. Yer tas dolap eskı evı isıtma ıcın her ay 1,2 bın fazla ode tuvaletten kokı gelsın ama ev sahıbı zam yapacağı zaman İstanbul la kıyaslasın yada havuzlu akıllı sıtelerke kıyaslasın. Bızımde ev sahibi gecen yıl zam ısterken kendı cevresınden ornek verıyordu
Kendıısı havuzlu sıtede oturuyor sıfır bına bızım sıtede kıra da ama sızden 2,3 bın fazla dıye ahkam kesıyor. Dedım bnde ozmn sız oradan cıkın buraya tasının bızde o eve gecıp farkı odeyelim mevzu para ıse buyrun onerı dedım. Aa olur mu hıc oyle sey dıyor tabı konfor alanı kalmıycak. Kendılerı de bılıyır evlerının asssslaaa o paralar etmediğini. Bundan 4,5 yıl once 400 tl ye veremedıklerı evlerı şimdi oldu 15,20 bın tl.. Adalete bak
evet ucuz pahalı ayrımı ortadan kalkmış durumda ev kiralamalarda
satışlarda yine o ayrım var ama kiralık evlerde kesinlikle yok
eskiden bu ev pahalı ama binası yeni, içinde asansörü var, şusu var busu var falan diyorduk
bu ev ucuz çünkü doğalgazı yok, balkonu yok vs hani eksi tarafları olduğu için ucuz olurdu
pahalılar da artıları olduğu için pahalı olurdu
veya semtine göre değişirdi. ucuz semt pahalı semt kalmadı artık
ben geçen akşam baktım, 190 metrekare ev 23 bin lira,
80 metrekare ev 20 bin falandı
aslında olması gereken 80 metrekare olan 15-16 falan olmalı yani
ve kiralar aşırı dengesiz, onu farkettim
eşyalı eve 20 yazmışlar, eşyasız eve de 20 yazmışlar
3+1 bir yere 16 yazmışlar, 2+1 bir yere 19 yazmışlar
çok dengesiz neye göre bu fiyatlar belirleniyor, meçhul.

evet ucuz pahalı ayrımı ortadan kalkmış durumda ev kiralamalarda
satışlarda yine o ayrım var ama kiralık evlerde kesinlikle yok
eskiden bu ev pahalı ama binası yeni, içinde asansörü var, şusu var busu var falan diyorduk
bu ev ucuz çünkü doğalgazı yok, balkonu yok vs hani eksi tarafları olduğu için ucuz olurdu
pahalılar da artıları olduğu için pahalı olurdu
veya semtine göre değişirdi. ucuz semt pahalı semt kalmadı artık
ben geçen akşam baktım, 190 metrekare ev 23 bin lira,
80 metrekare ev 20 bin falandı
aslında olması gereken 80 metrekare olan 15-16 falan olmalı yani
ve kiralar aşırı dengesiz, onu farkettim
eşyalı eve 20 yazmışlar, eşyasız eve de 20 yazmışlar
3+1 bir yere 16 yazmışlar, 2+1 bir yere 19 yazmışlar
çok dengesiz neye göre bu fiyatlar belirleniyor, meçhul.
Ev sahipleri nin vıcdanına kaldık. Cebımıze maasımıza ortaklar. Onlar için çalısıyoz zten

Sizin 5 yılınız bu sene mi doluyor yoksa seneye mi? Şimdi çok haklısınız ev sahibinizin bir rakam telafuz etmesi gerekiyordu. Neden etmedi bilemiyorum. Madem kiracınızdan emsal kiralara yakın olacak bir zam isteyeceksiniz, o zaman emsalleri araştırır ona göre de bir rakam istersiniz. Size önerim siz emsalleri araştırın (zaten sizin de araştırmanız yerinde olur ev sahibinin de araştırması gerektiği gibi). Çevredeki bir kaç emlakcıya sorabilirsiniz. Ayrıca sahibinden.com gibi sitelerden, detaylı aramada, evinizin özelliklerini yazıp (bina yaşı, oda sayısı vs gibi) orada istenilen fiyatlara bakabilirsiniz. Bu arada bu istenilen fiyatlarda pazarlık payı da bırakıldığını hesaba katın. Az çok bir rakam oluşur aklınızda. Şimdi mahkemede emsal kira belirlenirken aynı binada veya çevre binalarda yeni kiracılı evlerdeki hali hazırda oturan kiracıların ödedikleri kira bedellerin ortalaması göz önüne alınır. ve bu rakamdan genelde %25 mahkemenin insiyatifine göre eski kiracı olduğunuz için sizin lehinize indirim yapılır. Böylece siz de araştırarak aklınızda belli bir rakama ulaşabilirsiniz. Şimdi bir de şunu hesaba katmak gerekiyor. Kira tespit davalarında avukatlık ücreti ve masraflar dahil 55bin gibi rakamları buluyor. Tamam siz taşınırsanız taşınma büyük masraf ve 20bin tl kira ödeyeceksiniz siz dejavantajdasınız ama dava açarsa da ev sahibi büyük dejavantajda çünkü siz çıkmadıkça zaten sizi yasal olarak 10yıl dolmadan çıkarıp daha yüksek kiraya veremeyecek. Dava açarsa 55bintl yi oniki aya böl ayda 4bin800tl gibi bir para yapıyor yani sizden alacağı zamlı kiranın 4bin 800 tlsi zaten cebinden gidecek. Böyle düşünürseniz siz büyük avantajdasınız. Herşey kiracının lehine yani. Bu araştırmaları ve hesapları yaparak, sizi de çok fazla üzmeyecek, ona da şükür dedirtecek bir rakamda uzlaşabileceğinize inanıyorum.
Kira tespit davasında masraflar kiracıya kalıyor diye biliyorum sanki, iyice araştırmak lazim

geçen sene ben de dördüncü yılımdaydım. ev sahibini aradım, o da seneye zaten rayiç bedel isteyeceğim bu yıl size bırakıyorum dedi. yasal zammı yaptım sadece; 15 bin oldu. bu yıl direkt 45 istedi, sesimi çıkarmadım yaptım 45. yani seneye ev sahibinizin hatır gönül dinleyip orta yolda buluşacağını düşünüyorsanız bu yıl ortayı bulmaya çalışın. ama seneye zaten rayiç bedel ister bir kuruş düşmez diyorsanız bu yıl yasal zammı yapın. seneye nasılsa acısını çıkarır

geçen sene ben de dördüncü yılımdaydım. ev sahibini aradım, o da seneye zaten rayiç bedel isteyeceğim bu yıl size bırakıyorum dedi. yasal zammı yaptım sadece; 15 bin oldu. bu yıl direkt 45 istedi, sesimi çıkarmadım yaptım 45. yani seneye ev sahibinizin hatır gönül dinleyip orta yolda buluşacağını düşünüyorsanız bu yıl ortayı bulmaya çalışın. ama seneye zaten rayiç bedel ister bir kuruş düşmez diyorsanız bu yıl yasal zammı yapın. seneye nasılsa acısını çıkarır
Çok sert bir yükseliş olmuş 15'ten 45'e 😔

kızlar selam, çoğu kiracının kanayan yarası o malum konuyu ben de açmak zorunda kaldım şu an.
4 senelik kiracıyız, bu ay kira artışı yapmak lazım. ev sahibi kesinlikle aramadı biz aradık mecburen
asla böyle konularda adım atan birisi değil. neyse bunun bir önemi yok.
2 senedir %25 yasası olmasına rağmen bu oranı asla ciddiye almayarak kendisi ne isterse o oranda zam yaptık. haksızlık olmasın dedik. bu bilgiyi vermek isterim.
şimdi bizim yeni kira yasal tüfe bazındaki orana göre 11 bin TL civarı oluyor. benim kafamdaki düşünce açıkçası, önümüzdeki sene 5 yılı dolduracağımız için zaten emsaller kadar kira istemeye hakkı olacak, bu sene yasal neyse onu yapmak idi.
kendisiyle görüştük, şimdiye kadar gayet tatlı biçimde konuşup uzlaştığımız adam değişmiş resmen.
yasal oranda 11 olan kiranın çok düşük kaldığını hatta komik kaldığını söyledi. karşılıklı birbirimizi düşünmemiz gerektiğini falan söyledi.
ben de kendisine, 2 senedir %25'i uygulamayarak kendisini düşündüğümüzü ifade ettim.
bütçeniz dahilinde teklifiniz nedir dedi, yasal oranın biraz daha üzerine çıkıp 12 teklif ettim. bunu da az buldu.
etraftaki evlere göre çok aşağıda kalacağını söyledi. etraftakiler ne kadar peki? diye sorduğumda rakam vermedi, çok yüksek dedi sadece.
ama ben biliyorum etraftaki evler şu an 20-21 falan. neyse bu rakamı telaffuz etmedim.
emsallere yaklaştırmak gerektiğini düşünüyormuş. ben de kendisine, seneye zaten yasal olarak böyle bir hakkı olacağını söyledim.
benden böyle bir iki kez "yasal oran" yasa" gibi kelimeleri duyunca çok bozuldu, bu konuşma tarzınıza bakınca seneye anlaşabileceğimizi düşünmüyorum falan dedi. bu cümlesine herhangi bir yanıt vermedim.
kendisinin rakam teklif etmesini istedim 2-3 kez en az, asla rakam söylemiyor kızlar.
baktık anlaşamıyoruz, yarın tekrar konuşalım dedik ve telefonu kapadık.

şimdi ben bu durumda inanın ne yapacağımı bilemez vaziyette kaldım.
asla rakam vermemesi aşırı saçma geldi.
kendi konuşmasının bir yerinde bi ara, taşınma masrafları da yüksek gibi bir laf etti.
geçen sene gayet tatlı biçimde konuşup anlaştığımız insan şu an bu şekilde konuştu yani.
ben çok çıkmazda kaldığım için konu açmak istedim, yani şimdi bu adam yine benden teklif bekleyecek, ne söyleyeceğimi bilmiyorum çünkü ne istediğini asla anlamadım. söylemiyor.
emsaller 20 falan olsa 18 mi istiyor anlamadım? ev kesinlikle 18 etmez bu arada.
3+1 ama bir odası karanlık, kullanamıyoruz. nerden baksanız 20 senelik bina. lokasyon fena değil. evin ufak tefek dökülen şeyleri olsa da asla rahatsız etmedik, şurası bozuk yardımcı olun demedik. hep kendimiz hallettik.
yani baş ağrıtan kiracı modelinden değiliz.
şimdi benim stratejik ve akıllı biçimde ne yapmam gerekir bana bir akıl verin. ben uzlaşırız zannederken şu an uzlaşamamış durumdayız.
konuşmasının bir yerinde ben yasal oranı takip etmiyorum gibisinden bişeyler dedi.
siz bu konuşmadan nasıl bir enerji aldınız, biz ne yapsak uygun olur, öte yandan yüksek gelirli bir insan da değilim.
evet şu an taşınmaya kalksam 20den aşağı ev bulamam ve çok masraflı olur, bu kısım doğru.
ama böyle de her sene %100'lerin de üzerinde zam yapmak çok çok saçma anlamlara geliyor, bu durum bana çok yanlış geliyor.
ben şu an bu adama atıyorum 17-18 yapsam seneye ne isteyecek benden? yine %100lerin üstünde istemeye kalksa en az 35-36 yapıyor ki seneye emsaller ne olur bilmiyorum.
geçen sene bu sıralar emsaller 15-16 idi. bu sene 20-21 minimum.
beni doğru yönlendirebilecek yorumlar bekliyorum. sorularınız olursa yorumlarda cevaplarım. ne yapmak doğru olur? nasıl yaklaşayım? akıl verin lütfen.
kendi aklındaki rakamı ısrarla söylememiş olması çok canımı sıktı. bu ne anlama geliyor ya? böyle iş mi olur?
aşırı sinirli olduğumu da belirteyim yani şu an.
tahliye taahüdümüz yok bu arada. yeni eve taşınma durumunda kesin onu da imzalatırlar. her şey karışık. of napıcam :KK43:
Aynı olay bizimde başımıza geldi 3 bin kira veriyorduk sonraki sene yüzde 25 kuralı vardı biz kirayı 5 buçuk yaptık hemen hemen yüzde 100 e yakın zam yaptık bu senede tüfeden bakınca aslında 7 falan oluyordu sanırım ama sizin hesap rakam vermeden sahibindenden bakın falan yaptı kendimde kiracıyım filan moduna girdi fiyat vermedi en son artık bizde 9 olsun deyince mecbur kabul etti

Yani kiralar aniden ve o kadar fazla yükseliyor ki. Ben haklı bulmuyorum ya bir tanıdığım gün aşırı girer siteye bakar kiralar kaç olmuş aa bu kadar olmuş ben de zam yapacağın falan der. Ne alaka pardon da ev durduğu yerde 1 günde neden kirası artıyor ? Ülkemizde ekmek su gibi kira artıyor artık. Maaş senede bir zam alıyor ama.
Açıkçası şu sitelerde şişirmelerin bunu normalleştirmek için yapıldığına inanıyorum artık. Ev bir yatırım aracıdır ama ne kiracı sürünmeli ne ev sahibi. Kiracıların da canı çıktı bu olaylarda. Bizim de kirada evimiz var siteye göre 20bine vermek lazım evi ama eski kiracı 10 yaptı geçen ay. Boğazına mı çökeceğiz 20 ver diye. O gün gelse tutsa tamam da yerleşmiş yıllardır oturuyor kolay mı taşınmak ? Bence siz de 12-13 verin sanki 17 verseniz seneye dava açmayacak mı açacak

Kira tespit davasında masraflar kiracıya kalıyor diye biliyorum sanki, iyice araştırmak lazim
o davaya gerek kalacak bir durum yok bence, eğer ev sahibi gerçekten etraftakilerle eşdeğer bir kira istiyorsa kiracının kabul etmesi lazım
ama etraftakiler 20 iken kalkıp 30 ver derse anca o zaman kiracı git dava aç der
o durumda da kiracı o davayı kazanacağı için masraf falan ödemez.
kimse de bile bile kaybedeceği davayı açmakla uğraşmaz mantıken.

seneye hatır gönül dinlemez, sanmıyorum
bu sene 15'e okey olursa zaten %100 zam yapmaya alıştığı için seneye de %100 zam yapsa zaten 30 falan olur
emsaller de 30u görebilir seneye bu civarda.
ama sizinki geçen senekinin acısını çok kötü çıkarmış ya

Aynı olay bizimde başımıza geldi 3 bin kira veriyorduk sonraki sene yüzde 25 kuralı vardı biz kirayı 5 buçuk yaptık hemen hemen yüzde 100 e yakın zam yaptık bu senede tüfeden bakınca aslında 7 falan oluyordu sanırım ama sizin hesap rakam vermeden sahibindenden bakın falan yaptı kendimde kiracıyım filan moduna girdi fiyat vermedi en son artık bizde 9 olsun deyince mecbur kabul etti
bizim sunacağımız teklifler 13 ve mecbur kalırsak 14 olacak
ama o 15te falan ısrar eder gibi hissediyorum
emsaller 20 ve ben bunu bildiğim halde kendisine emsaller ne kadar diye sorduğumda çok yüksek dedi
en azından 20 gibi rakamları "çok yüksek" buluyor olması da bişeydir :KK70:

mecburen orta yolu bulacaksınız bana da 14-15 bin ortalama geldi 😕
bizim kira da şöyle ilerledi:
1600 giriş (komşularımı rahatsız etmeyin yeterdemişlerdi evi tutarken)
2200
4000 (daha hiç kira vermeden piyasa kötü gidiyor dedi 8000 e çıkardı)
14000 (civardakiler 18 binmiş 14 e zor ikna ettik)
bu ev de aşırı eski seçeneğimiz olmadığı için idare ederek sürekli bir yerlerini yaptırarak oturuyoruz ama ağzımızı açsak çıkın diyorlar..

biz de aynı şeyleri eylül ayında yaşadık. üstelik çıkamayacağımızı söylememize rağmen bütün yaz evi satmaya çalıştığı için büyük moral bozukluğu 1 yaş bebeğimle harıl harıl kiralık ev aradık.. ev sahipleri hep aynı ağızla konuşuyorlar. madem az buluyor o zaman evini 4 yıldır boş tutsaydı şimdi kiraya verseydi. istiyorlar ki her sene kiracı değişsinler ülkenin (dolayısıyla kiracının da) uçurumdan aşağı yuvarlanan ekonomisi onları etkilemesin…
ev zaten durduğu yerde değerleniyor. kiradan da bir tık az kazanıversinler bu düşüncem hiç değişmeyecek. 4-5 yıldır biz de ev sahiplerimizle aynı durumu yaşıyoruz üstelik ağzını açıp tekkelime ettiğinde beğenmiyorsan çık diyorlar sanki sadece evin değil bizim de sahibimiz!!
allah ev sahiplerine vicdan merhamet versin

o davaya gerek kalacak bir durum yok bence, eğer ev sahibi gerçekten etraftakilerle eşdeğer bir kira istiyorsa kiracının kabul etmesi lazım
ama etraftakiler 20 iken kalkıp 30 ver derse anca o zaman kiracı git dava aç der
o durumda da kiracı o davayı kazanacağı için masraf falan ödemez.
kimse de bile bile kaybedeceği davayı açmakla uğraşmaz mantıken.
Okuyup, yanlış bilgi sahibi olunmasın diye genel yazmıştım. Umarım siz de çok daha bunalmadan halledersiniz.

mecburen orta yolu bulacaksınız bana da 14-15 bin ortalama geldi 😕
bizim kira da şöyle ilerledi:
1600 giriş (komşularımı rahatsız etmeyin yeterdemişlerdi evi tutarken)
2200
4000 (daha hiç kira vermeden piyasa kötü gidiyor dedi 8000 e çıkardı)
14000 (civardakiler 18 binmiş 14 e zor ikna ettik)
bu ev de aşırı eski seçeneğimiz olmadığı için idare ederek sürekli bir yerlerini yaptırarak oturuyoruz ama ağzımızı açsak çıkın diyorlar..

biz de aynı şeyleri eylül ayında yaşadık. üstelik çıkamayacağımızı söylememize rağmen bütün yaz evi satmaya çalıştığı için büyük moral bozukluğu 1 yaş bebeğimle harıl harıl kiralık ev aradık.. ev sahipleri hep aynı ağızla konuşuyorlar. madem az buluyor o zaman evini 4 yıldır boş tutsaydı şimdi kiraya verseydi. istiyorlar ki her sene kiracı değişsinler ülkenin (dolayısıyla kiracının da) uçurumdan aşağı yuvarlanan ekonomisi onları etkilemesin…
ev zaten durduğu yerde değerleniyor. kiradan da bir tık az kazanıversinler bu düşüncem hiç değişmeyecek. 4-5 yıldır biz de ev sahiplerimizle aynı durumu yaşıyoruz üstelik ağzını açıp tekkelime ettiğinde beğenmiyorsan çık diyorlar sanki sadece evin değil bizim de sahibimiz!!
allah ev sahiplerine vicdan merhamet versin
çok yüz buldular insanların mecburiyetlerinden faydalanıyorlar
ortada iyi niyet yok
allah herkesin yardımcısı olsun
kötü ev sahibi insana ev aldırır derlerdi doğruymuş
kötü ev sahibi yüzünden gözünü karartıp ev alan insanlar var gerçi şu an krediler vs zor ama geçmişte hep böyle oldu

X