Kiraya zam istemek

Senin kocanda domates almaya gitmiş......musmula, muz,kedi mamasi alıp dönmüş. ...başkasını vurmaya calistigin yerden vurulursun.kimse mükemmel degil

Cok doğru.. ınsanlar bazı seylerı almak ıcın yapmak ıcın ödeyemeyecekleri borçların altına giriyorlar genclıklerını heba edıyorlar, ya da hayat boyu karbonhidrat yiyip zevk aldıkları şeylerden mahrum kalıp sadece hayatta kalmaya bakarak para biriktirip ev alıyorlar, sonra da elalem denilen grup onları alkışlıyor diye kendilerini hayatta başarılı addediyorlar. Her sey para her sey mal mülk diil en guzel yaşlarımı evde duvara bakarak geçirsem zevk aldığım en ufak bır sey bıle yapmasam yasamaktan utanırdım. Turkiyede yaşadığımız ıcın maalesef cok buyuk bır çoğunluk bu şekilde hayatını sürdürmek zorunda, halbuki Avrupa’da yaşayan yaşıtlarımıza bakınca sinemaya tiyatroya da gidiyorlar haftasonu gezmeye de gidiyorlar dünyayı da dolaşıyorlar aile de kuruyorlar cocuk da okutuyorlar. Bizde ekonomi berbat olunca bir de üstüne elalem based ahlak ve çeşitli dayatmalar (düğünsüz evlenilir miymiş, bilesiksiz kız verilir miymiş) derken hayat geciyor. Ha bir de sureklı olur mı haline şükret diye diye Afrikalı çocuklar gibi olmadığımıza şükreder hale geldik

Üzülüyorum ben ya. Yazık günah o borç ödemekle geçen yıllara. Hemen olmaz 10 sene sonra olur, ne olacak.

Diğer ülkelerle kıyasa girince çıkamıyorum ben. O yüzden hiç girmeyeyim oraya. elimizde olan belli, erişebileceklerimiz belli. Maksimum 70-80 senelik hayatımızın en sağlıklı, en enerjik yıllarını borç ödeyip duvara bakarak geçirmeyelim bari.

Aynı fikirdeyım, ama durumu hıc olmayıp buna mecbur olanlar cok. O konuda empati yapamıyorum o yuzden

Kiracıların iyi insanmış, bence de ki; Ben bu sene bahar ayında evi badana yaptıracağım, mutfaği yenileyeceğim, derzleri dolduracagim. Masrafı karşılamaz ama kiraya da bin lira zam yapacağım. Sizin için uygun olur mu?
Bu sene anca ,masrafı karşılarsin zaten. Ama en azından sonraki seneler kar edersin. Belki sonraki sene pimapenleri yenilersin, daha sonra duşakabin falan, hem ev kendine gelir ,hem de zam yapmaya bahanen olur. Hem de insanlar güzel bir evde yasarlar

Açıkçası ev sahiplerinin bu anlayışları beni benden alıyor.

Sırf doğalgaz parası ve ortak giderleri ödememek için uyguna vermişsiniz kendi isteğinizle şimdi bunun acısını bir kere de çıkartmanız etik olmaz. Resmi olarak kira zam oranı neyse onu uygulamanız gerekir. Açıkçası bu dertten muzdarip olan bir kiracıyım 2020 de 1.400 TL olan kiram şuan 2.300 TL oldu.

El insaf diyorum ev sahiplerine

Banlar olmuş ve içinde ben yokum maşallah bana Aslında söyleyecek çok şey var ama susucam ilk kez .
Konu sahibi bende ev sahibinden dertliyim ama hayat o kadar pahalı ki artık onlar da hak verir oldum.

Banlar olmuş ve içinde ben yokum maşallah bana Aslında söyleyecek çok şey var ama susucam ilk kez .
Konu sahibi bende ev sahibinden dertliyim ama hayat o kadar pahalı ki artık onlar da hak verir oldum.
ayın yarısı banlısın ayol ne maşallahııı.bu arada ev sahipleri de haklı kiracılar da doğru

aidat 625 olmuş. Boş olsaydı ben ödeyecektim, sıkıntılı bir durum. Bunun için ucuza verdim evet sonradan da sözümü yemek istemiyorum bu etik olmaz ama neyse kendisi daha fazla zam yapmaya razı idi ama kiracı ile 500tl'ye anlaştık. 1400tl olan eve birden 900tl zam biraz fazla gerçekten haklısınız. Allah kolaylık versin.

dün aidatımıza zam geldi tey teyyy.her geçen gün geçinmek zorlaşıyor.allah sonumuzu hayretsin

Vallahi bende cok ucuz bir fiyattan evi kiraya verdim. Ayni semtteki emsal kira bedelinin yarısına verdim nerdeyse. Yinede cok bi zam yapmayı düşünmüyorum en fazla 150 200 tl yaparim fazlasini nasil isterim bilemedim. Ayip olur diye diye bedavaya oturtcam yakinda

Ev hala aynı durumdayken zam yapmanız etik değil ve eğer kiracınız kabul etmezse zaten kanunen senelik orandan fazlasını yapamıyorsunuz. Evinize tadilat yaparsanız kiracınızı çıkartabilirsiniz diye biliyorum. Ama hassas olmakta fayda var kalp kırmadan, kimseyi zora sokmadan.

Kusura bakmayın ama evinizi hem tadilat yaptırmıyorsunuz oturulacak durumu yok 2 sene kimseyi bulamamışsınız sırf başka yere taşınacaksınız diye ederinden daha yüksek zam istemek bunu kullanmak oluyor zaten faturaları ödemediğiniz için kârdasınız beş para etmez evlere saray muamelesi yapıp sömürüyorsunuz çıkarlarsa zor bulursunuz kiracı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…