ev sahibiyle anlaşamamak. istediği rakamı telaffuz etmeyen ev sahibi??

Yahu benim 15 olan kiramı (geçen sene taşındık, daha yeni 1 yıllık kiracıyım) 30 bine çıkarmak zulüm değil mi? Etrafta kiralar 22-25 bin. Ezbere konuşmayın yaa. Lütfen. Ben 27 bin tl maaşla çalışan bi insanım el insaf.

Bu dördüncü evimiz. Kızım 2.5 yaşında. 6 aylığından beri sürünüyoruz O ev senim bu ev benim. Eşyalarım pert. E tabi bütün bunlar çok normal değil mi????

Hanımefendi 18 yıl kirada oturdum 9 ev degiştim. Hatta 4 de şehir değiştim.
Sizin kiranızın güncel ederi maalesef 24 bin civarı ediyor ama bu durumda lafım size degil.
Maalesef bu pis durumun içinde ev sahipleri ile kiracıları birbirine düşürenler zulüm ediyor.
etraftaki evler 25 falanken size nasıl 30 diyebiliyor anlam veremedim.

her millet hakettiği gibi yönetilir ve yaşar. olan kurunun yanında yanan yaş a olur. sizin anattığınız şeylerin sebebi ev sahibi değil. cesareti olan varsa (sahsi sizden değil sebep olanlardan bahsetmiyorum) hesabını sorması gereken yere sorsun
aslında hak ettiği gibi yaşama durumu da yok
cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve belediye seçimlerinde bunu gördük.
cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibi halkın pek sevmediği biri olmasına rağmen yılların tek adamı halkın yarısının oyunu alamadığı için seçim ikinci tura kaldı
aslında halkın yarısından fazlası bu şekilde yönetilmek istemiyor.
ama seçim sistemine göre 2. tura kalması gerekti ve 2. turda az bir farkla kazandı.
kazanmasının sebebi de oy kullanmayanlar oldu, yani yine halkın daha çok istemesiyle değil, siyasetten ümidi kesenlerin açtığı boşluk nedeniyle yeniden cumhurbaşkanı olabildi.
o oy vermeyen kitle de kendi kitlesi değil, rakibinin kitlesi.
zira onun kendi kitlesi ne olursa olsun o sandığa giden bir kitle, bunu biliyoruz.

belediye seçimlerine bakacak olursak, senelerdir kazanamayan parti seçimi önde tamamladı, bir sürü belediye aldı.
hükümet bir sürü kalesini, garanti gördüğü bir sürü ili ve ilçeyi kaybetti.
bu sonuçlara kabaca bir yorum yapacak olursak, halk bu hükümeti istiyor gibi bir durum yok, sadece şu an için çıkan sonuçlar onu tamamen gönderebilecek güçte değil.
bir diğer seçimde bu durumun da aşılacağını ve artık gönderileceklerini düşünüyorum çünkü ondan nefret eden genç kitle gelmeye devam ediyor
bu konularda değişim bir anda olmadığı için şu an bizler onun sıkıntısını çekiyoruz.
erdoğan istese bu ekonomiyi çok rahat toparlar ama bilinçli olarak yapmıyor çünkü o da suyunun ısındığının farkında ve salmış durumda.
dikkat ettiyseniz onun gibi dominant bir adam çoğu konuya normalden fazla kayıtsız son birkaç senedir.

babanızınki çok kişisel bir tercih
insanlar evlerini kiraya gelir elde etmek için veriyor tabii ki
merhametli olmaktan ziyade bütçesine katkı sağlama durumunu önemsiyorlar
15 senelik kiracıya bu kadar anlayışlıysa babanız için paradan çok daha önemli şeyler var demek ki

ben ev sahibi olsam kiracıyla alakalı paradan daha fazla önem verdiğim şeyler olurdu.
her şeyden önce nasıl bir karakteri olduğunu ve yaşam tarzını birinci sıraya koyardım.
yaşam tarzı bana uymayan kiracı isterse 100 bin lira versin, tutmazdım onu evimde.
ikinci önemsediğim konu düzenli bir gelirinin olması ve kirayı zamanında ödemesi olurdu.
20 bin lirayı öderken günleri aksatacaksa ama 15'i günü gününe yatıracaksa 20 bin lira gelecek diye her ay stres olmaktansa 15 versin en azından gününde yatırsın, rahatça ödesin kafasında olurdum.
bir diğer husus eve iyi bakması olurdu. alt katımdaki kiracı da benim ev sahibinin kiracısı ve evde yaşayanlar çok sık kavga ediyorlar, her kavgada o kapılar camlar deli gibi çarpılıyor, duvarlar yumruklanıyor, yani başkasının evi için benim içim acıyor mesela.
geçen gün gördüm daire kapısının dışında abuk sabuk çizikler falan vardı, kapıda kalmışlar ve kapıyı saçma sapan biçimde açmaya çalışmışlar belli ki
ev sahibi olsam bunlar beni çok sinirlendirirdi açıkçası.

demem o ki belki sizin babanız da benim gibi şeyleri önemsiyorsa ve kiracıyı iyi tanıyorsa, kiracıdan eminse azıcık aşım kaygısız başım mantığında olabilir bu konuda.
Babam da şu mantık var..
Asgarı ücret belli nasıl odesın?
Düzenli ödüyor vs ama adam bunu kullanıyor.
Babam uçuk rakam istemez..
Ama o da orta yolu bulmuyor sız gıbı..
Geçen yıl 10 olması lazımdı yapmadı.
Bazıları suistimal ediyor maalesef

Babam da şu mantık var..
Asgarı ücret belli nasıl odesın?
Düzenli ödüyor vs ama adam bunu kullanıyor.
Babam uçuk rakam istemez..
Ama o da orta yolu bulmuyor sız gıbı..
Geçen yıl 10 olması lazımdı yapmadı.
Bazıları suistimal ediyor maalesef
eğer 10 olsaydı kirası, eline kalan 7 bin lira için nasıl geçinecek ki?
faturalar, en basidinden bir telefon faturası bile 500'ün altında değil artık
çoluğu çocuğu varsa her şey daha da masraflı oluyor
çocuklu insan pazara gitse her hafta en az 1000 tl tutar
marketi ve diğer ihtiyaçları saymıyorum bile
çocuğu olmayan insanlar dahi bu kadar düşük ücretlerle geçinemiyorlar
kiracınız orta yol bulmuyorsa orta yol bulabilecek imkanı yok demek ki
babanız adamın samimiyetine inanmasa 15 senedir evinde oturtmazdı bence

orta yol bulmuyor siz gibi demeniz beni çok üzdü şu an açıkçası
ben de yüksek gelirli bir insan değilim, asgari ücretin birazcık üstünü alan birisiyim ve özel sektördeyim
ben kendisine 12 önerdim kabul etmedi. 12 bile benim için yüksek bir rakamken burada insanlardan gelen öneriler 15 olması gerektiği yönünde
ben kiraya 15 verdiğim zaman elime 10 bin TL bile para kalmıyor.
şimdiden kara kara düşünmeye başladım ben nasıl geçineceğim diye
insanların maddi sorunlar yüzünden neden intihar ettiklerini anlamaya başladım, değişik bir kafaya girdim
ben geçen kış kombi bile çalıştırmadım doğru düzgün, evde ısı yalıtım sorunu var bu yüzden yüksek fatura gelmesine rağmen ısınamıyorum
kombide her sene başka arıza çıkıyor çünkü çok eski, yıpranmış zamanında
ve ev sahibim bir kere bile bana kombi arızası konusunda yardımcı olmadı, hep kendi cebimden ödedim
evde eskidiği için bozulan sıkıntı çıkaran şeyler asla umurunda değil adamın. onun yaptığı şey resmen bana her ay para gelsin ama ben elimi hiçbir sorun karşısında cebime atmayayım mantığı.
kılçıksız istiyor yani adam.
bu mantıkla bakarsak evi emsal kiralara yaklaştırmak isterken eve hiçbir değer katmaması durumu söz konusu
bugün beni çıkarıp yeni kiraya vermek istese evde yaptırması gereken bir sürü masraf var.
bunlar tamamen artık seneler içinde tamir edile edile kullanım ömrünü doldurmuş şeylerle alakalı.
onları yaptırmadan kiraya verebilir mi? hiç sanmıyorum. yeni kiracılar da enayi değil sonuçta
yani hiç masraf yapmayayım ama eski kiracı emsal kadar versin yeni kiracı muamelesi yapayım zihniyeti var çoğu ev sahibinde ve bu hiç hoş değil.

eğer 10 olsaydı kirası, eline kalan 7 bin lira için nasıl geçinecek ki?
faturalar, en basidinden bir telefon faturası bile 500'ün altında değil artık
çoluğu çocuğu varsa her şey daha da masraflı oluyor
çocuklu insan pazara gitse her hafta en az 1000 tl tutar
marketi ve diğer ihtiyaçları saymıyorum bile
çocuğu olmayan insanlar dahi bu kadar düşük ücretlerle geçinemiyorlar
kiracınız orta yol bulmuyorsa orta yol bulabilecek imkanı yok demek ki
babanız adamın samimiyetine inanmasa 15 senedir evinde oturtmazdı bence

orta yol bulmuyor siz gibi demeniz beni çok üzdü şu an açıkçası
ben de yüksek gelirli bir insan değilim, asgari ücretin birazcık üstünü alan birisiyim ve özel sektördeyim
ben kendisine 12 önerdim kabul etmedi. 12 bile benim için yüksek bir rakamken burada insanlardan gelen öneriler 15 olması gerektiği yönünde
ben kiraya 15 verdiğim zaman elime 10 bin TL bile para kalmıyor.
şimdiden kara kara düşünmeye başladım ben nasıl geçineceğim diye
insanların maddi sorunlar yüzünden neden intihar ettiklerini anlamaya başladım, değişik bir kafaya girdim
ben geçen kış kombi bile çalıştırmadım doğru düzgün, evde ısı yalıtım sorunu var bu yüzden yüksek fatura gelmesine rağmen ısınamıyorum
kombide her sene başka arıza çıkıyor çünkü çok eski, yıpranmış zamanında
ve ev sahibim bir kere bile bana kombi arızası konusunda yardımcı olmadı, hep kendi cebimden ödedim
evde eskidiği için bozulan sıkıntı çıkaran şeyler asla umurunda değil adamın. onun yaptığı şey resmen bana her ay para gelsin ama ben elimi hiçbir sorun karşısında cebime atmayayım mantığı.
kılçıksız istiyor yani adam.
bu mantıkla bakarsak evi emsal kiralara yaklaştırmak isterken eve hiçbir değer katmaması durumu söz konusu
bugün beni çıkarıp yeni kiraya vermek istese evde yaptırması gereken bir sürü masraf var.
bunlar tamamen artık seneler içinde tamir edile edile kullanım ömrünü doldurmuş şeylerle alakalı.
onları yaptırmadan kiraya verebilir mi? hiç sanmıyorum. yeni kiracılar da enayi değil sonuçta
yani hiç masraf yapmayayım ama eski kiracı emsal kadar versin yeni kiracı muamelesi yapayım zihniyeti var çoğu ev sahibinde ve bu hiç hoş değil.
Bunlar karı koca calısıyor çocuk vs yok..
Benim demek istediğim orta yol bulunmalı her ıkı taraf ıcın de.
Genel olarak ıyı ev sahiplerı de var.
Benım babam da mesela emeklı maaşı ve kıra ile geçiniyor.

Orada sız orta yol bulmaya calısıyorsunuz demek istedim cümlem yanlış oldu.

Benim babam yaslı adam bır kere onu kandırmaya çalışmıs bız olmasak belkı de ınanacaktı. Bu evın degerı su kadar bana satsana vs dıye üçte bır fiyatını soyleyerek.
Adam evı sahiplenmıs hıc çıkma fıkrı yok..15 yıldır yararlandın bıraz da baskası yararlansın .
Babam üzülmesin mal onun dıye çok ses etmiyoruz ama resmen kullanıyor .
Babamda evdekı kiracı cıkmadan kendi asla kolay kolay çıkarmaz büyük vukuat olmadıkça.

Orada sız orta yol bulmaya calısıyorsunuz demek istedim cümlem yanlış oldu.
anladım, tamamdır
sanki ben de sizin kiracı gibi orta yola yanaşmıyorum şeklinde yorumladınız sandım :)
Benim babam yaslı adam bır kere onu kandırmaya çalışmıs bız olmasak belkı de ınanacaktı. Bu evın degerı su kadar bana satsana vs dıye üçte bır fiyatını soyleyerek.
Adam evı sahiplenmıs hıc çıkma fıkrı yok..15 yıldır yararlandın bıraz da baskası yararlansın .
Babamda evdekı kiracı cıkmadan kendi asla kolay kolay çıkarmaz büyük vukuat olmadıkça.
ya benim daha okul öncesi çocukluğumda oturduğumuz bir ev vardı
oradaki karşı komşumuz da aynı kişinin yani bizim ev sahibimizin kiracısıydı
geçen sene babam onlarla karşılaşmıştı ve hala aynı evde oturduklarını öğrenmiş
nereden baksanız 30 senelik kiracı yani
bizim ev sahibi amca seneler önce ölmüş, anne hala o binada yaşıyormuş (ev sahibi kiracılarla aynı binada)
kiranın yüksek olduğunu hiç sanmıyorum ama bu insanların 30 senedir orada kiracı olarak oturmalarının bir sürü nedeni var
zaman içinde zaten ev sahibiyle aile gibi olmuşlar
bi de çok güvenirler birbirlerine, demek ki binaya yeni birilerini sokmak yerine bu insanların kalmasını istediler
sizde öyle bir durum yok anladığım kadarıyla
evet iyi niyet suistimal eden insanlar da var hem ev sahibi hem kiracı
allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın, ne denir ki :KK43:

biz hep kiracıydık, çok ev değiştirdik çocukluğumdan beri ama
bu taşınmalar hep bizim kendi hayatımızdaki değişikliklerden dolayı oldu
hiçbir ev sahibimizle ciddi bir problem yaşamadık, sorun yaşadığımız için taşınma durumumuz olmadı
işte ne bileyim kardeşim doğdu ev küçük geldi taşındık, annemle babam boşandı taşındık, ailevi başka sorun yaşadık kendi aramızda onun üzerine taşındık falan
ben de alışkın değilim yani ev sahipleriyle çatışma yaşamaya ve bu nedenle taşınmaya.
bizim sadece bir kere ev sahibinin isteği üzerine çıkartılmışlığımız var onda da ben çok küçüktüm, ev sahibinin oğlu evlenecekti ve ailece çok dip dibe insanlardı.
oğlum oturacak diye çıkardılar ve sahiden oğlu oturdu. zaten oğlunun evlenip başka yerde yaşamasına izin verecek yapıda bir aile değildi.
o dönemler oğlum oturacak kızım oturacak durumları yaygın, gerçek ve kabul edilebilir bir durumdu
yani şimdiki gibi insanlar "bahane" olarak sunmuyordu, sahiden çocuğu taşınıyordu kiracının çıktığı eve.
90lardan bahsediyorum.

Bu ama hakedıyo ama o ev eder dıyen kıracılar yuzunden ve gozu ac ev sahıplerı yuzunden oynadı Pıyasa. Sızın oraları bılemem ama bzıım bolgede durum boyle. Cok degıl 5 sne once buralarda eskı evler iççn 500 tl bıle coktu. Yenı evler 1000 ylydı. Sonra ne oldu. Dogalgaz dosedı ama ev eder dıyıp eskı evler bırden 2,3 bıne cıktı. Yenı evlerın sahıplerıde ozmn bızde 5 ten asagı vermeyız dedı. Bulundugum bolge de hatta ılde fabrika yok dercede az. Calısanlar memur degılse sıgorta nerdeyse yok. Tarım işçiliği var. Toprak sahıplerı zaten ev sahıbı dıgerlerı kıracu. Yagmur yagarsa yemıye yok. Aylıklı ınsnalr asgarı ucret alıyor. Ama kıralar buyuk sehırle yarısıyor 40 sneelık daıre oldu suan 17 bın kıra. Eder mı etmez iş ımkanı yok ınsanlar neyle odesın
Hollnda gıbı sosyal konut projesı lazım dıyecem ama o bıle imkansız. Bızım ınsanımız once ac gozlu oldu. Herkes para koparma pesınde. Zamanında toprak satmıs almıs 4,5 daıre calısmıyor onunla gecınıyor. Bu duzn yanlıs

kiracınız uyanık geçinen bir üçkağıtçı

aslında onu çıkartabilirsiniz on senesi dolmuş

Tamam işte bu sene yok ama seneye bal gibi çeker emsale bende onu diyorum. Eski kiracı olması bişey değiştirmez seneye.
seneye eski kiracı olmanın önemi yok ama bu sene önemi var
adam onu takmıyor sıkıntı orada.
seneye zaten emsal neyse onu vericez, ben kendisine de söyledim
emsal kadar isteme hakkınız seneye doğacak zaten dedim
emsal kadar isteme durumu bu senenin konusu değil dedim, kem küm etti seneye kim öle kim kala, bu tavırda olursanız anlaşamayız falan dedi
önümüzdeki sene istemeye hakkı olan şeyi şimdiden istemeye kalktı gibi bir durum oldu
çünkü bana, sizinkini emsallere yaklaştırmamız lazım dedi oradan açıldı bu konu.
5. senem dolmadan neden emsallere yakın tutmak zorundaymışım gibi davranılıyor seneye alacak zaten bu konuda alması gerekeni?
saçmalıyorlar cidden.

Bu ama hakedıyo ama o ev eder dıyen kıracılar yuzunden ve gozu ac ev sahıplerı yuzunden oynadı Pıyasa. Sızın oraları bılemem ama bzıım bolgede durum boyle. Cok degıl 5 sne once buralarda eskı evler iççn 500 tl bıle coktu. Yenı evler 1000 ylydı. Sonra ne oldu. Dogalgaz dosedı ama ev eder dıyıp eskı evler bırden 2,3 bıne cıktı. Yenı evlerın sahıplerıde ozmn bızde 5 ten asagı vermeyız dedı. Bulundugum bolge de hatta ılde fabrika yok dercede az. Calısanlar memur degılse sıgorta nerdeyse yok. Tarım işçiliği var. Toprak sahıplerı zaten ev sahıbı dıgerlerı kıracu. Yagmur yagarsa yemıye yok. Aylıklı ınsnalr asgarı ucret alıyor. Ama kıralar buyuk sehırle yarısıyor 40 sneelık daıre oldu suan 17 bın kıra. Eder mı etmez iş ımkanı yok ınsanlar neyle odesın
Hollnda gıbı sosyal konut projesı lazım dıyecem ama o bıle imkansız. Bızım ınsanımız once ac gozlu oldu. Herkes para koparma pesınde. Zamanında toprak satmıs almıs 4,5 daıre calısmıyor onunla gecınıyor. Bu duzn yanlıs
%100 katılıyorum, çok haklısın
herkeste bi ederi şu kadar ederi bu kadar
kime göre neye göre? hepimiz evlerin ederi konusunda bilirkişi olmuşuz maşallah
5 para etmeyecek evlere dünya kadar para isteniyor gerçekten
%25ten memnun değillerdi, eski düzene döndü devlet tamam yasal enflasyon oranından arttır dedi, o da en son %63 açıklandı kira için, ondan da memnun değiller
ben %100 artış yapsam 13 bin yapıyor ondan da memnun olmayacak
ben gerçekten anlamıyorum ne istiyor bunlar?
üstelik içinde kiracı oturan evlere ev sahiplerinin hiçbir katkısı yok
evlerin değeri durduğu yerde artıyor gibi bir algı var ama hayır, içinde insan yaşayan bir ev durduğu yerde değerlenmez
benden her sene emsal kadar kira isteyecekse o zaman evdeki bozuklukları senede bir toptan tamir ettirmeli, evi yenilemeli ki istediği kira için o da bişey yapmış olsun.

Aynen öyle.
Ev babamın o da kirasını düzenlı veriyor.
Kendı çıkarsa çıkar dıye bakıyor.
Çok müdahele edemiyoruz.
Babamı kullanıyor resmen.
Bedava yer bulmuş bırakırmı?
Hiç kendi kendine çıkarmı hele bu ekonomide.
Şimdi çıksa dünya para ödeyecek .
Kirayı geçtim taşınması depozitosu bir ton para lazım.

Baban fazla iyi niyetli .Kiracının onu kullanmasına izin vermeyin .Yazık günah değilmi baban emekli maaşıyla geçinen bir adam aldığı ne kadardır ki

10 sene doldumu şartsız şurtsuz çıkartılabiliyor.Prosedur nasıl işliyor bilmiyorum am bir avukata ya da emlakçıya danışıp sorabilirsiniz.Evde oturmanı istemiyorum çık git diye ihtarname çeksin.

X