Babam da şu mantık var..
Asgarı ücret belli nasıl odesın?
Düzenli ödüyor vs ama adam bunu kullanıyor.
Babam uçuk rakam istemez..
Ama o da orta yolu bulmuyor sız gıbı..
Geçen yıl 10 olması lazımdı yapmadı.
Bazıları suistimal ediyor maalesef
eğer 10 olsaydı kirası, eline kalan 7 bin lira için nasıl geçinecek ki?
faturalar, en basidinden bir telefon faturası bile 500'ün altında değil artık
çoluğu çocuğu varsa her şey daha da masraflı oluyor
çocuklu insan pazara gitse her hafta en az 1000 tl tutar
marketi ve diğer ihtiyaçları saymıyorum bile
çocuğu olmayan insanlar dahi bu kadar düşük ücretlerle geçinemiyorlar
kiracınız orta yol bulmuyorsa orta yol bulabilecek imkanı yok demek ki
babanız adamın samimiyetine inanmasa 15 senedir evinde oturtmazdı bence
orta yol bulmuyor siz gibi demeniz beni çok üzdü şu an açıkçası
ben de yüksek gelirli bir insan değilim, asgari ücretin birazcık üstünü alan birisiyim ve özel sektördeyim
ben kendisine 12 önerdim kabul etmedi. 12 bile benim için yüksek bir rakamken burada insanlardan gelen öneriler 15 olması gerektiği yönünde
ben kiraya 15 verdiğim zaman elime 10 bin TL bile para kalmıyor.
şimdiden kara kara düşünmeye başladım ben nasıl geçineceğim diye
insanların maddi sorunlar yüzünden neden intihar ettiklerini anlamaya başladım, değişik bir kafaya girdim
ben geçen kış kombi bile çalıştırmadım doğru düzgün, evde ısı yalıtım sorunu var bu yüzden yüksek fatura gelmesine rağmen ısınamıyorum
kombide her sene başka arıza çıkıyor çünkü çok eski, yıpranmış zamanında
ve ev sahibim bir kere bile bana kombi arızası konusunda yardımcı olmadı, hep kendi cebimden ödedim
evde eskidiği için bozulan sıkıntı çıkaran şeyler asla umurunda değil adamın. onun yaptığı şey resmen bana her ay para gelsin ama ben elimi hiçbir sorun karşısında cebime atmayayım mantığı.
kılçıksız istiyor yani adam.
bu mantıkla bakarsak evi emsal kiralara yaklaştırmak isterken eve hiçbir değer katmaması durumu söz konusu
bugün beni çıkarıp yeni kiraya vermek istese evde yaptırması gereken bir sürü masraf var.
bunlar tamamen artık seneler içinde tamir edile edile kullanım ömrünü doldurmuş şeylerle alakalı.
onları yaptırmadan kiraya verebilir mi? hiç sanmıyorum. yeni kiracılar da enayi değil sonuçta
yani hiç masraf yapmayayım ama eski kiracı emsal kadar versin yeni kiracı muamelesi yapayım zihniyeti var çoğu ev sahibinde ve bu hiç hoş değil.