- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.355
1430 dan 3000 e mi çıkaracak yok artık.hem kiracıyım hem de kiralıklarım var.tefe tüfe oranında yaptık valla hepsine.dolarla maaşımız mı varda isteyeceğiz 2 katı ?ev fiyatlarını da artırmışlar.e satacak kişi bulurlarsa tabii.Bu sene herkes çok fazla zam istedi haksızlık bence ablam 1430 veriyordu aylık 3000 istiyor ev sahibimahkeme yoluyla halledecekler bu kadar fazla olmamalı
Siz de çok Zam isterseniz kiracının evi boşaltma oranı yüksek ve bu zamanda yine aidat ve kalorifer parası size kalacak o zaman çok daha zorlanırsınız
Oturup kunuşun bence orta yolu bulursunuz mutlaka
Öyle bir satılıyor ki inanamazsın. Evimi satılığa çıkardım 2 saat içinde 26 kişi aradı biri 50 bin fazla ödemeyi teklif etti, emlakçıya rüşvet teklif eden olmuş. 2 saat sonra kaldırdık ilanı satmıyoruz dedik. Bekliyoruz piyasanın dengeye gelmesini.1430 dan 3000 e mi çıkaracak yok artık.hem kiracıyım hem de kiralıklarım var.tefe tüfe oranında yaptık valla hepsine.dolarla maaşımız mı varda isteyeceğiz 2 katı ?ev fiyatlarını da artırmışlar.e satacak kişi bulurlarsa tabii.
normal fiyatının biraz üstünde koyduysan satılır tabiki kolayca ama 500 binlik evine dolar çıktı diye 1milyon 200 bin isteyen uyanıklar var.bulunduğun bölgenin rayicine yakın fiyatlama yoksa kimse almıyor bekliyorlarÖyle bir satılıyor ki inanamazsın. Evimi satılığa çıkardım 2 saat içinde 26 kişi aradı biri 50 bin fazla ödemeyi teklif etti, emlakçıya rüşvet teklif eden olmuş. 2 saat sonra kaldırdık ilanı satmıyoruz dedik. Bekliyoruz piyasanın dengeye gelmesini.
Antep’te 4 milyona daireler satılıyor.1430 dan 3000 e mi çıkaracak yok artık.hem kiracıyım hem de kiralıklarım var.tefe tüfe oranında yaptık valla hepsine.dolarla maaşımız mı varda isteyeceğiz 2 katı ?ev fiyatlarını da artırmışlar.e satacak kişi bulurlarsa tabii.
katılıyorum.ben pandemi kapanmalarında paraya sıkıştım çok ucuza senelik peşin kiraladım malımı.çevre emlaklardan çok ucuz.ama adama denmez bana yüzde yüz zam yap.ona göre hesaplayarak tuttu yerleşti müşteri kazandı.anca 5 yıl geçerse ya da çıkarsa fazla kira alabilirimm diğer türlüsü adaletli olmaz etik olmazİyi de siz o zaman boş durmasındansa ucuza kiraya vereyim demişsiniz. İnsanları güvendirmişsiniz, onlar da bu sebeple taşınmış. Hiçbir tadilat da yapmamışsınız. Makul bir artış olmalı. Diğer türlü fırsatçılık oluyor. Baştan söyleseydiniz o zaman daha sonradan yasal oranda değil, kafanıza göre zam belirleyeceğinizi. Onlar da o riski alıp taşınmazdı. Herkesin maaşına yapılan zam belli, gelir giderler belli. Bütçelerine uygun olduğu için tutmuşlar o evi. Sizin taşınmanız, yapacağınız masraflar vs. Onlara ne?
sanayi şehri normalAntep’te 4 milyona daireler satılıyor.
Yoo normal fiyatın oldukça üstüne koydum. Hatta pazarlık payı da koyduk üstüne ki indirim istiyorlar diye.normal fiyatının biraz üstünde koyduysan satılır tabiki kolayca ama 500 binlik evine dolar çıktı diye 1milyon 200 bin isteyen uyanıklar var.bulunduğun bölgenin rayicine yakın fiyatlama yoksa kimse almıyor bekliyorlar
Yok valla kimse vermedi. Bir emlakçı talip oldu, o da 3000tl kira verecekti, ancak ilk sene kira vermeyip 12 aylık kira parası ile mutfak banyo ve eve tadilat yapacaktı, hatta eve usta getirip fiyat vs aldı. Bu teklifi ve şartları, kendi sundu. Ben de düşünüp taşınıp kabul ettim. Sonra Kontratı kardeşimin üzerine yapalım benim bazı yasal sorunlarım var şuyum var buyum var dedi. Ben epey kıllandım ama ona da ok dedim. Sonra benim şehir dışına gitmem lazım kontratı iki ay sonra yapalım dedi. ona da peki dedim. Sonra bu kişi arazı oldu. Aidat borcu lök diye üstüme bindi. Ev bir sene boş kaldı. Gelen beğenmedi giden beğenmedi en sonunda bir tanıdık "benim arkadaşlarım ev arıyorlar, gelip bakabilirler mi?" dedi. Olur dedim. Gelip baktılar tutmak istediler fiyat sordular ben de kaçırmamak için bir de cidden bunlalıma girmiştim, bıkmıştım artık öyle ucuz bir fiyat söyledim, oysa eski kiracının çıktığı fiyatı isteseydim seve seve kabul edeceklerdi (eski kiracının çıktığı fiyatı da biliyorlardı çünkü). Neyse yani onların bir suçu yok ve şimdi yamuk da yapmak istemem. Ondan önce ve o emlakçı arazi olduktan sonra eşimle gidip eve tadilat yapalım ve değerinde bir rakamda kiraya verelim diye düşündük ama başka sorunlarımız da vardı, durum gerçekten bizi aştı.Size bu konuda bastan kimse akil vermedi mi?
Anamnez, daydaymama, blondgunes, Aylakkadin,
uyudu, papatyabuketi, Tavuk_suyu_, Ceren0134, Mune, Runam,
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bu durumdan ben de rahatsızım o yüzden konu açtım. Ama şöyle anlatayım bu kiracıdan 1yıl önce çıkan eski kiracıdan da ilk girdiği yıl ben vergi beyanamesinde beyan edilmesi gereken ve emlak vergi değer bedelinin %5 olarak belirlenen asgari kira bedelinin çok az üstünü istemiştim. Sonraki yıllarda ise emlak vergisine gelen zamlar TEFE TÜFE oranlarını aştığı için sonunda aldığım kira bedeli tefe tüfe zamlarına rağmen beyan etmem gereken emlak vergi değerinin %5'inin altında kaldı. Şimdi sistemdeki adalete bakın. Ev sahibi kira bedeline TEFE TÜFE oranında zam alabiliyor ancak emlak vergi değerleri ise Tefe tüfe'nin çok daha üzerinde zamlanıyor. Vergi beyannamesinde ise beyan edilmesi gereken asgari rakam ve dolayısıyla ödenmesi gereken vergi ise emlak vergi değerine göre belirleniyor ancak buna rağmen her sene bu artış Tefe tüfe oranından daha yüksek oluyor. Ev sahipleri ne yapsın?
Bu arada isteyeceğim zam 500tl civarında, kiracı başka bir eve çıkması halinde yine de daha ucuz bir yer bulması zor. isteyeceğim bu 500tl zam tefe tüfe oranının üzerinde kalıyor (rakam telafuz etmek istememiştim ama siz hesap edin yani) ama yine de utanıyorum hani kiracı ona göre yapmıştır hesabını kitabını.
Aynen öyle. ve o eve tadilat yapmaya kalksalar inanın ustalar semte göre ücret istiyorlar aynı iş için, başka semte farklı fiyat, farklı semte başka fiyat. Herkes fırsatçı olmuş. Yani ne deyim size haksızlık olmuş ama ev sahipleri de tutturduğuna verebiliyor. Gerçekten bu olaydan sonra ben de eski kiracımı arayıp helallik istedim olur da kulağına gider diye, gerçi o da ucuza oturuyordu ama yani adamın çıktığı fiyatın altına vermek zorunda kaldım.Eviniz İstanbul un iyi semtlerinde sanırım.Yazin geldik İstanbul a ve kiralık ev bulamadık resmen.Cok berbat bir eve kısa süreliğine sağolsun ev sahibi de kiraya verememiş bizi görünce kabul etmişti bu süreyi.(2 aylığına) Eve verdiğimiz kira 1500 dü.Dolaplar berbat tuvalet banyo.Camdan kafayı dışarı çıkaramıyorduk her tarafı kapalıydi yani apartmanlarla çevriliydi.Aklima o ev geldi . Bizden sonra girenlere 1000 lira demiş.Sizin hesap olmuş
Vicdana değil, hekesin durumuna kalmış birşey.Herkesin vicdanina kalmis birsey demek ki
Yok valla kimse vermedi. Bir emlakçı talip oldu, o da 3000tl kira verecekti, ancak ilk sene kira vermeyip 12 aylık kira parası ile mutfak banyo ve eve tadilat yapacaktı, hatta eve usta getirip fiyat vs aldı. Bu teklifi ve şartları, kendi sundu. Ben de düşünüp taşınıp kabul ettim. Sonra Kontratı kardeşimin üzerine yapalım benim bazı yasal sorunlarım var şuyum var buyum var dedi. Ben epey kıllandım ama ona da ok dedim. Sonra benim şehir dışına gitmem lazım kontratı iki ay sonra yapalım dedi. ona da peki dedim. Sonra bu kişi arazı oldu. Aidat borcu lök diye üstüme bindi. Ev bir sene boş kaldı. Gelen beğenmedi giden beğenmedi en sonunda bir tanıdık "benim arkadaşlarım ev arıyorlar, gelip bakabilirler mi?" dedi. Olur dedim. Gelip baktılar tutmak istediler fiyat sordular ben de kaçırmamak için bir de cidden bunlalıma girmiştim, bıkmıştım artık öyle ucuz bir fiyat söyledim, oysa eski kiracının çıktığı fiyatı isteseydim seve seve kabul edeceklerdi (eski kiracının çıktığı fiyatı da biliyorlardı çünkü). Neyse yani onların bir suçu yok ve şimdi yamuk da yapmak istemem. Ondan önce ve o emlakçı arazi olduktan sonra eşimle gidip eve tadilat yapalım ve değerinde bir rakamda kiraya verelim diye düşündük ama başka sorunlarımız da vardı, durum gerçekten bizi aştı.
+1Evinizin "köpek bağlasan durmaz" durumunda bir değişiklik olmamış ki!! Taşınan çift bu zamana kadar sizin boş kaldığı süreçte ödemekten rahatsız olduğunuz yüksek aidat ve diğer apartman giderlerini (sanırım merkezi ısıtmalı) ödemiş..evinizi bu geçen 2 yılda ciddi bir tadilat yaptırmadıysanız şu an yasal rakamın dışında bir zam istemeniz bana hiç mantıklı gelmiyor
Nerdeee zamla birlikte 1000 tl kira+1000 tl oldu malesefsizin zamla birlikte mi evinizin kirası 1000tl oldu yoksa ev sahibi kiraya 1000tl zam mı istedi?
Yaşli bi teyze ev sahibimiz bizden gelen kirayla kendi kirasini karsiliyor onada ev sahibib1000 tl zam yapinca mecbur kaldi.yaşli kadini nasil mahkemeyle ugrastiriyim burdan tasinmaya kalksam gene bu zamli olan haliyle bu fiyata ev bulamiyorum.Ne hale geldik ya şaka gibi valla1000 lira zam yapmak nedir?Kusura bakmayın ama hiç hoş karşılanacak bir durum değil bu.Yasal hakkınızı arayın,ev sahibi sizi herhangi bir nedenle çıkaramaz bu durumda.Bunun da bir prosedürü var.
Bu insanlar ne kadar ahlaksız ya?Teyze birşey yapamaz doğru ama çocukları falan böyle bir akıl vermiş olabilir mi acaba?Böyle bir olasılık yok ise diğer ev sahibinde büyük ahlaksızlık var.Yok efendim şu anki koşullara göre zam yapıyorlarmış bilmem ne.Hayır efendim,yıllık yapabileceği zam oranı kağıt üzerinde bellidir.Yaşli bi teyze ev sahibimiz bizden gelen kirayla kendi kirasini karsiliyor onada ev sahibib1000 tl zam yapinca mecbur kaldi.yaşli kadini nasil mahkemeyle ugrastiriyim burdan tasinmaya kalksam gene bu zamli olan haliyle bu fiyata ev bulamiyorum.Ne hale geldik ya şaka gibi valla
Bazı insanlar, bu teyze gibi kira geliriyle geçiniyor; bakın aldığı kira ile kendi oturduğu evin kirasını ödüyormuş. Dün marketten 7 liraya aldığı sütü bugün 19tl'ye alıyor; kuru fasulyenin kilosu 35tl olmuş. Sweatshırt, tshirt baskısı yapan bir arkadaş toptancısına 50tl'ye diktirdiği sweatshırt 95tl olmuş. Hiçbirimiz dolarla maaş almıyoruz ama dolardan bize ne diyemiyoruz. Dolar düşünce aramış toptancısını "dolar düştü sen ne diye hala 95tl diyorsun? demiş "Biz fiyatı 95tl'ye sabitledik" demiş. Bazıları da olayı mağduriyetten fırsatçılığa dönüştürüyor. Olan yine sabit gelirliye oluyor. Şimdi bu teyze eskiden geçindiği kira geliri ile şimdi tefe tüfe zamıyla geçinemiyorsa ne yapsın? evi satmaktan başka çaresi var mı?Bu insanlar ne kadar ahlaksız ya?Teyze birşey yapamaz doğru ama çocukları falan böyle bir akıl vermiş olabilir mi acaba?Böyle bir olasılık yok ise diğer ev sahibinde büyük ahlaksızlık var.Yok efendim şu anki koşullara göre zam yapıyorlarmış bilmem ne.Hayır efendim,yıllık yapabileceği zam oranı kağıt üzerinde bellidir.