Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bu durumdan ben de rahatsızım o yüzden konu açtım. Ama şöyle anlatayım bu kiracıdan 1yıl önce çıkan eski kiracıdan da ilk girdiği yıl ben vergi beyanamesinde beyan edilmesi gereken ve emlak vergi değer bedelinin %5 olarak belirlenen asgari kira bedelinin çok az üstünü istemiştim. Sonraki yıllarda ise emlak vergisine gelen zamlar TEFE TÜFE oranlarını aştığı için sonunda aldığım kira bedeli tefe tüfe zamlarına rağmen beyan etmem gereken emlak vergi değerinin %5'inin altında kaldı. Şimdi sistemdeki adalete bakın. Ev sahibi kira bedeline TEFE TÜFE oranında zam alabiliyor ancak emlak vergi değerleri ise Tefe tüfe'nin çok daha üzerinde zamlanıyor. Vergi beyannamesinde ise beyan edilmesi gereken asgari rakam ve dolayısıyla ödenmesi gereken vergi ise emlak vergi değerine göre belirleniyor ancak buna rağmen her sene bu artış Tefe tüfe oranından daha yüksek oluyor. Ev sahipleri ne yapsın?
Bu arada isteyeceğim zam 500tl civarında, kiracı başka bir eve çıkması halinde yine de daha ucuz bir yer bulması zor. isteyeceğim bu 500tl zam tefe tüfe oranının üzerinde kalıyor (rakam telafuz etmek istememiştim ama siz hesap edin yani) ama yine de utanıyorum hani kiracı ona göre yapmıştır hesabını kitabını.