Kına

Nasil yardimci olunur bilmem ama .bayanlar ayri erkekler ayri yapilirsa. Yada sadece bayanlara wgkence ve erkeklere yemek verilirse belki 2 tarafta memnun kalabilir.

2. Olarka onlar dugunu yapmakla sizde nisan ve kina yapmakla mukellefsiniz.hersey 1 tek tarafin dedigi gibi okursa adaletli olmaz.
Siz dugunu nasil yaoacaklarina karismayin. Onlarda sizin kinayi nasil yaoacahiniza karismasin.
Ama sizin icin en uygun çözüm sanirim.
Erkeklere yemek bayanlara eğlence olmasi.

benim babam da düğün değil nikah taraftarı idi, sesli söylemedi ama bikaç kere eğlenceli mi olacak düğün diye sordu, babam ki hayatta en son kırmak isteyeceğim insan "düğünü onlar yapıyor nasıl istiyorlarsa öyle yapacaklar, evet eğlenceli olacak" dedim kestim attım konuyu. kınayı sen yapıyorsun, nasıl istersen öyle yaparsın, biz eğlenceli olursa gelmeyiz demeleri terbiyesizlikten başka bişey değil. burda iş sevgiline düşüyor. kararlarınıza karıştırtmayın aileleri aman diyim!

Hepsi doğru ama benim de kendimce sorunlarım oluyor tabi. Yine de konu sahibinin konusunu kaynatmayalım. Kusura bakmasın, inşallah herşey gönlünce olur, en içine sinen şekilde düğününü yapar. Şimdiden mutluluklar diliyorum

Kendi istediginiz gobi yapim. Kv de destek vermis. Birdaha kinan olmayacak.
Bizim ailenin tek oglan vardi oda abim. Onun bunun lafina baktik. Tek erkek kardesimizin dugunune neler hayal ederken zavalli yengemede abimede bizlerede kotu bir dugun yasatmis olduk.

O bu dedi ben gelmem. Sadece kadinlara yaptık. Rezil bir dugun oldu.
Gelmeyen gelmesin. Inanin mahallenizden gelenler bile onlari aratmayacak.
Biz o hataya dustuk siz dusmeyin. Kimsenin istegine bakmayin

Kınaya erkek girmediği sürece onlar için de bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Bizde de kınaya hiçbir şekilde erkek girmez müzik, servis vs. hep bayanlar yapar kameraya dahi çekilmez ve sürekli uyarı yaparlar lütfen kamera fotoğraf çekiminde bulunmayınız diye çokta eğlenceli geçer :))

Ya önce kına yakılsın kayınvaliden ona katılıp gitsin sonrasında siz eğlenin ya da Kızlarla kendi aranda yap.Kimin kaynananı sorup sormadığı da önemli değil.Yaşantıları gereği müzikli ortama gelmiyorlar dersin.Düğünde görsünler kaynananı merak edenler.

Benim eski nişanlımın da bu tarz fikirleri vardı. Kına kadın kadına olacağı halde istediğim gibi yapmama bile kızıyordu. Sonra başka bir sebepten ben ondan ayrıldım ama şimdi bunları düşününce böyle bir insanla hayat geçmezmiş diyorum. O zaman seviyordum ve her isteği kolay geliyordu. Bilemiyorum...

Şimdi hayatımda olan insan böyle şeyler istese kabul etmem gibi geliyor. Bence iyi düşün evlilik kararını bile. Kına bir şekilde geçer gider diye düşünme, bu aile ömür boyu böyle olacak. Muhtemelen yarın öbür gün eşinin dostunun kuzeninin düğününe falan gidemeyeceksin.

Ha evet seviyorum kararımdan eminim diyorsan da boşver gitsin. Gelmek istemeyen gelmesin daha iyi kayınvalide çok mu lazım sanki.

saolsun kayınvalidem sen nasıl dersen öyle olacak dedi düğün konusunda da kına konusunda da, kimseye laf bırakmadı. ama bıraksa bile yine kendi istediğim gibi olsun isterdim, bir kere evlenme niyetiyle çıkıyoruz yola, yıllar sonra mutsuz hatırlayabileceğim günler olsun istemem, kimse istemez tabi.
işte insan sonradan olacakları kestiremiyor, eminim siz de kötülüğüne bişey yapmadınız ama düğün o şekilde geçmiş abinizin. bundan sonrası önemli olacak mecburen bu saatten sonra.

şimdiden yaşam tarzlarını bu kadar dayatıyorlarsa ilerisi için iyi düşünün.
ayrıca gelmezlerse gelmesinler, millet ne der diye hayatınızda bir kez olacak eğlenceden mahrum mu kalacaksınız?

Herkesin özgür iradesi ama seninde kendini yanlız hissetmemen için şöyle yapabilirsiniz önce bi kuran okunur kınan yakılır ardindan erkek tarafından rahatsız olanlar büyükler gider gençler kalır sorada müzikle eğlenirsiniz.Böyle yapanlar oluyor.

Kina zaten kadinlar arasinda olmuyor mu? Kv'nin ne derdi varmis muzik ne gibi bi zarar verebilir onun dini goruslerine

Gercekten buyuk bir skandalmis.

Insanlarin tepkileri degil de, sanki siz de skandal olarak goruyormussunuz gibi.

Cunku ablanin kalkismasindan falan bahsetmissiniz.

Bunlar kucuk ayrintilar, skandala yol aciyorsa sorun karsi taraftadir.

Konu sahibi es adayiniz bu konuda agirligini koyamiyor mu?

Siz istediginiz gibi kina yapmazsaniz iki tarafi mutlu etmis olmuyorsunuz ki.

Butun organizasyonlarda sadece karsi aileyi onemsemis oluyorsunuz. Cok yanlis.

Yaslar kac ne.kadardif gorusuyorsunuz?

Mevlüt sanki çok kutsal bir şeymiş gibi. Süleyman Çelebi'nin Peygamber'imizin doğumunu anlattığı bir şiir
Ah keşke bilseler o cemaat bunlara bunu öğretse
Mevlüt okunsa ne olur okunmasa ne olur
Oturun kutsal kitabımızı okuyun daha iyi
Kınada istenmesini ayrıca bir çözemedim

Kv oyle diyorsa sorun etme. Gelmek istemeyen gelmez. Kv ve kp gelmesi onemli. Onlarda arkanda olduğuna gore dis kapinin dis mandallarini takmayin kafaya.

Evet. Akrabalara uyduk. Hic birimiz rahmin edemedi oyle kotu dugun olacagini.
Neler hayal etmistik.
En cokta yengem icin uzuldum. Onun dugunu ve kotu gecti.

dogmamış çocuga don biçmeye benziyor bu senn ki
hele o gunlere gel ondan sonra düşünürsün.

onlarda haklılar demişsin de değiller..
sen ne istiyorsan o olmalı ..
kınaya gelmek istemezlerse sende saygı duymalısın..
ama bu evreler senin sana ait ne istiyorsan nasıl istiyorsan öyle yapabilmelisin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…