- Konu Sahibi miss_deniz
-
Evet Azeri
Aile çok katı değil o zaman şansınıza. Bir de Azerilerde saygı hürmet çoktur ama el öpmek diye bir olay yoktur diye duymuştum, doğru mu?
Kendi istediginiz gobi yapim. Kv de destek vermis. Birdaha kinan olmayacak.nişanlımın halası düğün oynamalı olursa ben gelmem dedi, ben de ben sizi görmek isterim ama gelmezsenizde canınız sağolsun dedim kestirdim attım. kayınvalidem de boyun eğmedi asla, gelinlimle oğlum ne derse o olacak, kimse müdahale etmeyecek dedi.
anlamıyorum insanların kendi istedikleri konusunda diretmelerini. konu sahibi bir kere evlenecek nasipse, düğün hadi tamam zaten mantığına yatmış onların da kına bari kızın istediği gibi olsa ya, insanlar bari bunu anlayabilse ya.
valla ben olsam gelmeyeceğim diyen insana gel demem, peki siz bilirsiniz derim. kınada soran olursa da gelmeyi uygun görmediler derim onlar zor durumda kalsın, ben eğlenmeme bakardım.
Ya önce kına yakılsın kayınvaliden ona katılıp gitsin sonrasında siz eğlenin ya da Kızlarla kendi aranda yap.Kimin kaynananı sorup sormadığı da önemli değil.Yaşantıları gereği müzikli ortama gelmiyorlar dersin.Düğünde görsünler kaynananı merak edenler.Bayanlar sizin derdinizin yanında bu az kalıyor ama affedin ki bende bu sorunla baş edemiyorum ve size danışmak istiyorum. Uzun bi beraberliğim var. Ve biz ileriye dönük düşünüyoruz. Tabi iş sadece evlenmek mutlu olmakla kalmıyor. O anlar için belli süreçten geçmek gerek. İsteme, söz, nişan, kına, nikah,düğün vs... Ve aklıma takılan kısım 'kına'. Ben kapalı biriyim. Normal bi hayat süren, dinini de kendince yaşayan bir aileyiz. Fakat erkek arkadaşım ve ailesi bir cemaate bağlı. Ve çok uzun zamandır içindeler. Benimsemişler. Düğün için mevlüt ve yemek fikri var onların. Bunu ailem kabul eder. (ama normalde akrabalarımda gördüğüm kadarıyla kapalı bi kızın düğünü müzikli eğlenceli de olabilir) neyse ki sorun yok bunda. Asıl önemli olan kına. Ben evin tek kızıyım. Annem düğün mevlütlü olabilir ancak tek kızsın seninde eğlenip oynayıp gittiğini görmek isterim dedi. Aslında bende kına gecesi için eğlenceli müzikli olması taraftarıyım. Erkek arkadaşım ve ailesi ise düğün gibi bununda mevlütlü olması gerektiğini söylüyorlar. Eğer müzikli olursa katılmayız demişler. Katılmazlarsa kınaya gelen insanlar 'nerde bu gelinin kv si?' demezler mi. Onların bu düşüncesine de saygı gösteriyorum hatta henüz düşüncelerimi bile belirtmedim. Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil. Kendi fikrimi savunamam onlara karşı. Ama annemi de böyle bi günde üzemem. Onu da haklı görüyorum. Nasıl olursa her iki tarafında gönlü olur? Ne yapmam gerekiyor? Ben gibi böyle bir olay yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Kendi istediginiz gobi yapim. Kv de destek vermis. Birdaha kinan olmayacak.
Bizim ailenin tek oglan vardi oda abim. Onun bunun lafina baktik. Tek erkek kardesimizin dugunune neler hayal ederken zavalli yengemede abimede bizlerede kotu bir dugun yasatmis olduk.
O bu dedi ben gelmem. Sadece kadinlara yaptık. Rezil bir dugun oldu.
Gelmeyen gelmesin. Inanin mahallenizden gelenler bile onlari aratmayacak.
Biz o hataya dustuk siz dusmeyin. Kimsenin istegine bakmayin
Sanırım daha gerçekçi bi yorum oldu. Elbette ki kv yi boşverme durumu olamaz. Üstelik birbirimizi çok seviyoruz. Ve gerçekten benim hevesim olabilir ama bu kv yi ya da diğerlerini es geçeceğim anlamına gelmez. Dediğiniz gibi sonradan ben bunun cefasını göreceksem asık suratla karşılanacaksam ne anladım ben eğlenerek yaptığım işten. Her iki tarafı da memnun etmek gerek
Sizi çok aklı selim buldum, inşallah bir şekilde bu işin altından kalkacaksınız. Birkaç kınaya gittim ki normalde sevmem, görüp duyduklarım sebebiyle yazdım size. Erkek tarafı olmadan kendi kendine kına yapan mı ararsınız ( sonradan hep başına kakınç oldu kızın, kuzeni yakmış kızın kınasını, çok çok özür diliyorum kuzeniyle mi yatağa girecekmiş de o yakmış kınasını demişler şok geçirmiştim), erkek tarafı geldiği halde sadece kayınvalideyi altın koymaya çağırıp kınayı kendi yakmaya kalkışan gelinin ablasını mı istersiniz (bu daha büyük bir skandaldı tabii, son anda ablayı çektiler kenara da kayınvalide yaktı, gerçi kayınvalide de yakmaz ya hadi neyse) O yüzden aman diyim, dikkatli olun. Laf, söz, dedikodu olur, eşinizle aranız bozulur.
Bayanlar sizin derdinizin yanında bu az kalıyor ama affedin ki bende bu sorunla baş edemiyorum ve size danışmak istiyorum. Uzun bi beraberliğim var. Ve biz ileriye dönük düşünüyoruz. Tabi iş sadece evlenmek mutlu olmakla kalmıyor. O anlar için belli süreçten geçmek gerek. İsteme, söz, nişan, kına, nikah,düğün vs... Ve aklıma takılan kısım 'kına'. Ben kapalı biriyim. Normal bi hayat süren, dinini de kendince yaşayan bir aileyiz. Fakat erkek arkadaşım ve ailesi bir cemaate bağlı. Ve çok uzun zamandır içindeler. Benimsemişler. Düğün için mevlüt ve yemek fikri var onların. Bunu ailem kabul eder. (ama normalde akrabalarımda gördüğüm kadarıyla kapalı bi kızın düğünü müzikli eğlenceli de olabilir) neyse ki sorun yok bunda. Asıl önemli olan kına. Ben evin tek kızıyım. Annem düğün mevlütlü olabilir ancak tek kızsın seninde eğlenip oynayıp gittiğini görmek isterim dedi. Aslında bende kına gecesi için eğlenceli müzikli olması taraftarıyım. Erkek arkadaşım ve ailesi ise düğün gibi bununda mevlütlü olması gerektiğini söylüyorlar. Eğer müzikli olursa katılmayız demişler. Katılmazlarsa kınaya gelen insanlar 'nerde bu gelinin kv si?' demezler mi. Onların bu düşüncesine de saygı gösteriyorum hatta henüz düşüncelerimi bile belirtmedim. Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil. Kendi fikrimi savunamam onlara karşı. Ama annemi de böyle bi günde üzemem. Onu da haklı görüyorum. Nasıl olursa her iki tarafında gönlü olur? Ne yapmam gerekiyor? Ben gibi böyle bir olay yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
saolsun kayınvalidem sen nasıl dersen öyle olacak dedi düğün konusunda da kına konusunda da, kimseye laf bırakmadı. ama bıraksa bile yine kendi istediğim gibi olsun isterdim, bir kere evlenme niyetiyle çıkıyoruz yola, yıllar sonra mutsuz hatırlayabileceğim günler olsun istemem, kimse istemez tabi.
işte insan sonradan olacakları kestiremiyor, eminim siz de kötülüğüne bişey yapmadınız ama düğün o şekilde geçmiş abinizin. bundan sonrası önemli olacak mecburen bu saatten sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?