Kına

Ayrica benim gorumcem kapali ve kinada acmisti ortusunu, topuzunj yaptirdi,abiyesini giydi. Gayet eglendik, ama isterseniz once mvlut, bitiminde eglence yaparsiniz. Karar sizin tabiki.

Bayanlar arası olacağı kesin. Ama şöyle bi sorun daha var kına yakımı esnasında damat da gelmiyormuş ortama. O hep dışarıda kalıyormuş. Nasıl işmiş anlayamadım valla. Benim kınam mı olacak kv nin kınası mı olacak anlamış değilim

baştaki msjınızda haklısınız
Sizde haklısınız
En güzeli kadınlar arasında eğlence yapıp onların gelip gelmemesini laflarını önemsemeyeceksiniz
çünkü bundan sonra çok laf işiteceksiniz, başkalarından örnek vermesi hoş değil

dugunu kendileri istedikleri gibi yapiyolarmis iste ne guzel, bizim adetlerimizde kinayi kiz tarafi yapar, e biraksinda kina gecesindede senin istegin olsun, yoksa icinde kalir bi omur.
kv'nin kizi varsa kendi kizina yapsin istedigi gibi kina gecesi mevludunu.
valla boyle kv'lerle ilgili konulari gorunce sinirlerim zipliyor. ex kv aklima geliyor dahada deliriyorum. birakinda gelinin istegi olsun ne var sanki ya !!!

Kina yakilirken damat gelse ne olacakki? Sonucta k.validenin oglu degilmi? Zarari neymis? Ayrica nisanda ve kinada kiz tarafinin adetleri yapilir. Yani ki sizin isteklerinizde onlara cok zit degil. Bu imet neden acaba?

Düğün senin düğünün. Kendi isteğine göre yapmalısın.

Madem düğün eşinin isteğine göre olacak, kına da senin isteğine göre olmalı. İlk günden her detayda onların isteğine göre hareket edersen sonra çok ezerler seni

O ne der, bu ne ister diye başlarsan olayın ucunu kaçırırsın, kimseyi de memnun edemezsin. İyisi mi kendi isteğini ön planda tut, kimseyi de sallama. Gelmeyene uğurlar olsun, sen mutlu olmana bak

Düğün konusu hep aklımı karıştırırdı. Mevlütlü olması açısından vs.. Ama şu kına meselesi kadar beni yıpratan bişi olmadı herhalde şu süreçte. Annem bile sen nasıl istersen dedi pes etti kadın. Kv deden tık yok hala mevlütlü kına diyor..

Biyer tutun,sadece bayanlara yapin kinayi.. davetiyeye yazdirirsiniz bayan bayana da bisey olmaz yani. Ayrica anneniz yada babaniz tatli dille "dugun erkek tarafina duser nasil isterseniz o skilde yapiyorsunuz saygi duyuyoruz bizde ama kina da bizim cemiyetimiz kizimiz icin gonlumuze gore birseyler yapmamiza musade edin lutfen " desinler.. hadlerini bilsinler az cemaatse cemaat yani burda bi genc kizinda hevesi soz konusu her ay evlenmeyecekson..

Herkes akıl vermiş boşver kaynananı gelmezse gelmesin, kendi ailenin arasında yap diye. İyi de kınasını da kız kendi kendine yakmayacak herhalde veya anası, teyzesi, kuzeni yakmayacak. İlla ki erkek tarafından birisi yakacak. Hadi diyelim kendileri eğlendi kendileri yaktı. Bu kadar kapalı, geleneksel bir aileye gelin gidiyor bu kız, yarın birgün başına kakınç olmayacak mı? Biz gitmedik, kendi kendine yakmış kınasını demeyecekler mi? Bu konu laf, söz, dedikodu, ayıplama olarak geri dönmeyecek mi? Kimse kendini kandırmasın. Konu sahibi, sen de bir şekilde ortayı bul, kendi kendine kına yapılmaz. Dikkatli ol.

Sanırım daha gerçekçi bi yorum oldu. Elbette ki kv yi boşverme durumu olamaz. Üstelik birbirimizi çok seviyoruz. Ve gerçekten benim hevesim olabilir ama bu kv yi ya da diğerlerini es geçeceğim anlamına gelmez. Dediğiniz gibi sonradan ben bunun cefasını göreceksem asık suratla karşılanacaksam ne anladım ben eğlenerek yaptığım işten. Her iki tarafı da memnun etmek gerek

Kına gelinin kınası.. Kv ne karışıyor??
Ayrıca pekala da kadınlar arasında yaparsanız,içeri damat da dahil hiçbir erkeği almadan müzikli eğlence yapabilirsiniz.. Dinimizde bunun günahı yok, kendilerince günah üretmesinler. Allahın helal kıldığına karşı mı geliyor??

Dini yönünü önemsemeyenler için bile kınayı kadınlara özel yapmasını öneririm.
Öyle daha zevkli oluyor, erkeksiz....

Canım kına gecesini kayınvalidenin istediği gibi yap ayrıyetten bir de evde kız kıza eğlence yap. Benim bir tanıdığım öyle yapmıştı. Yakın arkadaşlarını kuzenlerini filan çağır çalın oynayın. Kına gecesinde kadınların def çalıp oynamasını tavsiye eden hadiseler var. Dinen sakıncası yok yani. Ancak diyorlarsa ki işte bunca şehit var nasıl çalıp oynayacaksın işte onu bilemem...

Kendi düğününe kimseyi müdahale ettirme. Saygı maygı da hikaye. Yıllar sonra aklında kayınvalideye saygın değil hayalini kurduğun düğünü yapamamanın burukluğu kalır. Ağırlığını koy, ezdirme kendini

Kına da düğünde çok dert değil, bir kaç saatlik olaylar. Ama bu kaynananın sürekli benim dediğim olacak ısrarı, oğlunun da ondan yana çıkması sıkıntı. Yakın oturacaksanız ciddi tart bu durumu.

Kadına göre kız kıza müzik bile aslaa kabul edilemez, ama düğünde oynadı diye akrabasının dedikodusunu yapmak OK...bazı sözde dindarların çok kafası karışık vesselam...

düğünüm sizin dediğiniz tarzda oldu.
kınam ise müzkliydi. kadınlar arasındaydı.
üstelik zaten kınayı kız tarafı yapar. onlar ne diye karışıyor ki.. kv niz eğlence kısmına katılmasın çok istiyorsa, kına yakılırken gelsin bir zahmet.
olmaz mı...

taviz vermeyin hayatta bi kere yaşıyorsunuz pişman olmayın bir ömür..benim arkadaşım aynı şeyi yaşadı...gelmeyiz etmeyiz dediler,kına günü geldiler ancak kınadan erken ayrıldılar..kızın eline de koz geçti.herkes kv yi ayıpladı...sizin ayıplanacak bi yanınız yok...

Valla benim düğünümde kayınvalidem oturdu öylece baktı, ne avucuma altın koydu, ne de kınamı yaktı. Biz kendi kendimize kına yaktık, avucuma altını da bir iş arkadaşımız koydu, biz ona teslim etmiştik. Kimse de önemsemedi. Üstelik benim kınam düğün salonunda ve karmaydı. Olur yani neden olmasın, ille de şöyle olur böyle olur demek yanlış bence. Önemli olan düğünü olacak kişiler mutlu olsun. Geri kalan herşey detay

Sanırım daha gerçekçi bi yorum oldu. Elbette ki kv yi boşverme durumu olamaz. Üstelik birbirimizi çok seviyoruz. Ve gerçekten benim hevesim olabilir ama bu kv yi ya da diğerlerini es geçeceğim anlamına gelmez. Dediğiniz gibi sonradan ben bunun cefasını göreceksem asık suratla karşılanacaksam ne anladım ben eğlenerek yaptığım işten. Her iki tarafı da memnun etmek gerek

Sizi çok aklı selim buldum, inşallah bir şekilde bu işin altından kalkacaksınız. Birkaç kınaya gittim ki normalde sevmem, görüp duyduklarım sebebiyle yazdım size. Erkek tarafı olmadan kendi kendine kına yapan mı ararsınız ( sonradan hep başına kakınç oldu kızın, kuzeni yakmış kızın kınasını, çok çok özür diliyorum kuzeniyle mi yatağa girecekmiş de o yakmış kınasını demişler şok geçirmiştim), erkek tarafı geldiği halde sadece kayınvalideyi altın koymaya çağırıp kınayı kendi yakmaya kalkışan gelinin ablasını mı istersiniz (bu daha büyük bir skandaldı tabii, son anda ablayı çektiler kenara da kayınvalide yaktı, gerçi kayınvalide de yakmaz ya hadi neyse) O yüzden aman diyim, dikkatli olun. Laf, söz, dedikodu olur, eşinizle aranız bozulur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…