Kına

Kına kız tarafınındır, nasıl istersen öyle yaparsın. İster Mevlütlü, ister müzikli. Karışmaya hakları yok.
 

ben fazla rahatım bu konularda, gelmek istemeyen gelmez benim önüme geçmemeli hiçbişey. biraz bencilce belki ama düğünden sonra aklımda herhangi bir olumsuzluk kalsın istemiyorum.
yengen ne düşünüyor o önemli bence? belki de onun açısından o kadar da kötü geçmemiştir.
 
Yanlış hatırlamıyorsam peygamber efendimiz kadınlar kendi aralarında müzikle eglensınler demiş bu gibi durumlar için ki kadın kadına yapılabilir herkesin gonlu olsun ki kına gecesi bence kız tarafına kalmış bi durum hoşuna gitse de gitmese de bi zahmet anneliği ni yapsın
 
Bizim hakkinizda olumsuz dusunmuyor. Cunku hepimizin abim icin en iyisini herzaman istedigimizi biliyor. Keza kendisi icinde...
Dugun onun icinde kotuydu ama hic dile getirdigini duymadim. Hic sikayet ettigini duymadim. Sağolsun. Abimle nisanli iken evli ikende hepimiz cok deger verdik. Abimde hepimizin gozunde ayri yeri vardir. Heoimiz onun mutlulugu icin cabalariz hep diyebilirim.
Oda farkinda bunun. Sıkıntı yapmadi sağolsun. Ama herkes ister cok guzel hayalindeki gibi duugnu olsun. Birazda abimin sucu. Abime dedikki hem erzurumda hem izmirde dugun yapalim. 2 tane yapaljm. Kabul etmedi. Erzurumdaki cok kotu oldu en azindan izmirdeki durumu kurtarirdi. Komsular bile deli gibi istemisti izmirdede dugun olmasini. Abim herkes tarafindan sevilen birisi.
 

tam olarak ayrıntısını bilmiyorum tabiki, demek ki yengeniz kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyor ki bu iyi bişey. düğünün telafisini hareketlerinizle ona gösterebilirsiniz.
insan o an olayın yoğunluğuyla doğru kararı veremiyor malesef, keşke diyip de üzmeyin şimdi kendinizi, böyle olması gerekmiş demek.
 
dini konularda burda yapmak doğru değil ama bu kadar karışılmasına karşıyım. bu sonuçta senin gecen, eğer bir günahı varsa da ( var demiyorum onların düşüncesine göre yani) onlar kızın gecesine karışmamalı sonuçta dinde zorlama yoktur ve seni resmen zorluyorlar müzikli olursa gelmem diyerekten. nasıl bir baskı. bence konu sadece kına değil buna karışan sen evlenince herşeyine karışır sen de şimdiden müdahale ettirmemeye bak herşeye de boyun eğme. senin ailen yok mu annenin hayalleri yok mu. ayrıca sadece kadınların katıldığı bir müzikli eğlencenin ne zararı var ki yüzyıllardır düğünlerde eğlence olmuştur ülkemizde
 
Ustunden 7 sene gecti zaten. Kimsenin aklina gelmiyor. Suan tek dusuncemiz abimin sağlığı. Bypass amaliyati oldu 2 gun omce ve hamd olsun. Suan iyi.
Aslinda dugunde tek sorun kalabalik degildi dugun. Cok az insan vardi ve moralimiz bozulmuştu.
Karisik dugun olsaydı. Enistemin ailesi bile kapi onunde bekliyorlardi hevesle abimin dugununu girecekler diye. Enistem resmen agladi. Hayirlisi.
Neyse. Umarim miss denizin hersey gonlunce olur.
Ve boyle keske diyebilecegi degilde geriye baktiginda iyiki diyebilecegi bir kinasi ve dugunu olur.
 

he sizin düğün sadece kadınlara mı oldu, erkekler girmedi mi?
değişik olmuş o zaman ama üstünden zaman geçmiş baya, unutulmuştur artık. abinize de çok çok geçmiş olsun, Rabbim tez vakitteşifa versin inşallah
 
Sadece bayranları kapsayan güzel bir kına yapabilirsiniz. dj kamera fotoğrafçı bayan olarak organizasyon yapanlar var . helal dairede olduktan sonra eğlenmenin oynamanın sakıncası yok diye biliyorum. Ayrıca erkek tarfı kınaya hemen gelmez bildiğim biraz geç gelirler onlar geldiğinde kısa bir eğlence sonra kına kına dan sonra aman aman eğlence olmuyor zaten eller kınalı vs. ama şuda var gelinsin gönlünü hoş tutması lazım yani kızım aklında kalmasın gönlünce olsun demesi yakışır bir büyüğe . düğün yaklaştığında eş adayınız ile konuşursunuz gerekirse daha ortada yüzük de takılmamışken böyle şeyleri niye konuşup dert verilir ki anlamamışımdır hç
 
Evet. Normalde 4 kiz kardesi hepimizin nisani kinasi dugunu karisik oldu. Abimin dugununde (cok seviyorlarya goya) herkes karisti. Akrabalarin aklina uyduk bayanlara yaptik. Evet unutuldu. Saglikli olsun da herkes.

Cok sagolun. ALLAH butun hastalara sifalar versin.
 

ah işte hep o elalem ortalık karıştırıyor zaten. dinlememek en güzeli ama insan ne kadar yapabiliyor işte bunu o da belli olmuyor hiç.
 
Müzik dinlemez kv. Hatta kendi akrabalarından eğlenceli düğünde oynayan bi yakınını anlattı bana. Ne kadar kötü vs gibisinden
Ne güzel etiketliyo insanları.
Hiç sevmedim.

Bu senin gecen. Gönlün nasıl istiyosa öyle yap. Başkalarının tercihlerine göre değil.
 
Hayır ne diye eğlenmeyi kötü bir şey gibi görüyor bu insanlar anlamıyorum? Sonuçta sadece kadınlar arasında olacak, namahrem yok içki yok.. Çıkın eğlenin. Peygamber zamanında da düğünlerde tef çalıp oynarmış kadınlar, düğün olduğunu duyururlarmış. O zamanlar tef varmış şimdi başka çalgılar, ne fark eder? Sakın içinizde kalmasın. Yapın kına gecenizi dökün kurtlarınızı. Anneniz de gönül koyar yoksa.. Cenaze gibi mi olsun yani en mutlu gününüz?
 

Yol yakınken vazgeç bu sevdadan.Bırak kendi cemaatlerinden bir kız bulsunlar.
Sen şimdi sorun sadece kına zannediyorsun.Düğünden zaten fedakarlık etmişsin.Bütün hayatını fedakarlık ederek geçirebilecek misin ? Bu tarz görüşler,hayatın her alanını etkiler.Sürekli kısıtlamayla yaşamak sadece mutsuzluk getirir.
Daha isteme,söz bir şey olmamışken ayrıl bence.
 
Kınaya erkek katıldığını ben hayatımda ilk kez bu forumda öğrendim.

Benim kınamda eşim de yoktu, başka erkek de.
Akrabalar, arkadaşlardan da görmedim.

Kadınlar tesettürlü de olsa saçlarını yaptırır, makyaj yapar ve içeride servis yapan garsonlara kadar herkes kadındır.

Kına da sadece geline yakılır, damada değil.

O yüzden bence kadın kadına eğlenebilirsiniz ve eğlenmelisiniz de. Çünkü düğün mevlüt ve yemek olacak.
 
Eger erkeklerin girmedigi ve gormedigi bir ortamda ise uygun müzikler dahilinde eğlenmekte ne sakinca olabilir ki..
Ben mesela kendim oynamayi sevmem.
Genele has olan kinayi farkli tarzlarda nasil yaparım diye düşünüyorum. Ama kendi arkadaslarimin oldugu 100 kisilik bir eglenceli organizasyon düşünüyorum.
 


Aynen katiliyorum size..
Ben kapaliyim.. arkadaslarimdan acik olan da var kapalı olan da.. kinaya erkek girmez hic bir zaman.. isteyen istedigi gibi giyinir.. bizler arkadaslarimizin kinasinda gidip istediklerimiz giyiniriz yani
 
Başkalarının huzuru bozulmasın diye sürekli kendi isteklerinizden vazgeçerek mi yaşayacaksınız? Siz de insansınız birikir birikir ve patlarsınız bir gün. Sonucunda da kötü olan siz olursunuz.

Davul zurna eşliğinde(uzaksa arabayla) damatla birlikte kız evine kına almaya gelinir. Biraz oynadıktan sonra kınayı alır erkek evine dönülür. Biz de böyle yapılıyor.
 
İşin din tarafını bilmiyorum.. O kısma girmeyeceğim ama gördüğüm farklı kına çeşitleri var..
Bizde kına kadınlara özel olur, oynanır edilir damat bile olmaz..
Gelin geldiğim ailede kadın erkek olur, oyanamalı çalgılı olur..
Ben bi tek bunları biliyordum kına olarak ama arkadaşım gelin oldu onun kınasına katıldım erkek taraf düğünü kuranlı yaptı gelinle damat yanyana bile gelmedi ama kınası çalgılı oldu, garsonlar çalgıcılar bile kadındı. Gelin başı kapalı olmasına rağmen açtı bayaa açık bi elbise giydi. Damat tarafından gelin tarafından normalde kapalı olupta basını açmak isteyen herkes da açtı. Sonra sordum ki böyle oluyor dediler pek açıklaması olmadı kimsenin.. Sizde kadın kadına yapabilirsiniz..
 

Mevlidli kına da ilk defa duyuyorum. Çok pasif kalmışsınız.

Annenizin tepkisi şu olmalıydı "biz kınayı müzikli yapacağız, siz de damadımıza mevlidli kına yapabilirsiniz" bitti gitti işte.

Müzikli olursa katılmazlarmış. Kendileri bilir, sonuçta kv için değil kendiniz için kına yakacaksınız :)

Kapalı olup oynamalı düğünü olan insanlar da var, kapalı olup sadece nikah kıyani kınada abiyesini giyip saçlarını yaptıran ancak sadece kadın kadına eğlenceli kına yapan da var. Valla nasıl olur her iki tarafın gönlü olur bilemem ama kv nin şimdiden her dediğini yaparsanız ileride baş edemezsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…