- 8 Ocak 2016
- 4.404
- 4.261
- 133
- Konu Sahibi miss_deniz
-
Kv oyle diyorsa sorun etme. Gelmek istemeyen gelmez. Kv ve kp gelmesi onemli. Onlarda arkanda olduğuna gore dis kapinin dis mandallarini takmayin kafaya.
Evet. Akrabalara uyduk. Hic birimiz rahmin edemedi oyle kotu dugun olacagini.
Neler hayal etmistik.
En cokta yengem icin uzuldum. Onun dugunu ve kotu gecti.
Yanlış hatırlamıyorsam peygamber efendimiz kadınlar kendi aralarında müzikle eglensınler demiş bu gibi durumlar için ki kadın kadına yapılabilir herkesin gonlu olsun ki kına gecesi bence kız tarafına kalmış bi durum hoşuna gitse de gitmese de bi zahmet anneliği ni yapsınBayanlar sizin derdinizin yanında bu az kalıyor ama affedin ki bende bu sorunla baş edemiyorum ve size danışmak istiyorum. Uzun bi beraberliğim var. Ve biz ileriye dönük düşünüyoruz. Tabi iş sadece evlenmek mutlu olmakla kalmıyor. O anlar için belli süreçten geçmek gerek. İsteme, söz, nişan, kına, nikah,düğün vs... Ve aklıma takılan kısım 'kına'. Ben kapalı biriyim. Normal bi hayat süren, dinini de kendince yaşayan bir aileyiz. Fakat erkek arkadaşım ve ailesi bir cemaate bağlı. Ve çok uzun zamandır içindeler. Benimsemişler. Düğün için mevlüt ve yemek fikri var onların. Bunu ailem kabul eder. (ama normalde akrabalarımda gördüğüm kadarıyla kapalı bi kızın düğünü müzikli eğlenceli de olabilir) neyse ki sorun yok bunda. Asıl önemli olan kına. Ben evin tek kızıyım. Annem düğün mevlütlü olabilir ancak tek kızsın seninde eğlenip oynayıp gittiğini görmek isterim dedi. Aslında bende kına gecesi için eğlenceli müzikli olması taraftarıyım. Erkek arkadaşım ve ailesi ise düğün gibi bununda mevlütlü olması gerektiğini söylüyorlar. Eğer müzikli olursa katılmayız demişler. Katılmazlarsa kınaya gelen insanlar 'nerde bu gelinin kv si?' demezler mi. Onların bu düşüncesine de saygı gösteriyorum hatta henüz düşüncelerimi bile belirtmedim. Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil. Kendi fikrimi savunamam onlara karşı. Ama annemi de böyle bi günde üzemem. Onu da haklı görüyorum. Nasıl olursa her iki tarafında gönlü olur? Ne yapmam gerekiyor? Ben gibi böyle bir olay yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Bizim hakkinizda olumsuz dusunmuyor. Cunku hepimizin abim icin en iyisini herzaman istedigimizi biliyor. Keza kendisi icinde...ben fazla rahatım bu konularda, gelmek istemeyen gelmez benim önüme geçmemeli hiçbişey. biraz bencilce belki ama düğünden sonra aklımda herhangi bir olumsuzluk kalsın istemiyorum.
yengen ne düşünüyor o önemli bence? belki de onun açısından o kadar da kötü geçmemiştir.
Bizim hakkinizda olumsuz dusunmuyor. Cunku hepimizin abim icin en iyisini herzaman istedigimizi biliyor. Keza kendisi icinde...
Dugun onun icinde kotuydu ama hic dile getirdigini duymadim. Hic sikayet ettigini duymadim. Sağolsun. Abimle nisanli iken evli ikende hepimiz cok deger verdik. Abimde hepimizin gozunde ayri yeri vardir. Heoimiz onun mutlulugu icin cabalariz hep diyebilirim.
Oda farkinda bunun. Sıkıntı yapmadi sağolsun. Ama herkes ister cok guzel hayalindeki gibi duugnu olsun. Birazda abimin sucu. Abime dedikki hem erzurumda hem izmirde dugun yapalim. 2 tane yapaljm. Kabul etmedi. Erzurumdaki cok kotu oldu en azindan izmirdeki durumu kurtarirdi. Komsular bile deli gibi istemisti izmirdede dugun olmasini. Abim herkes tarafindan sevilen birisi.
Ustunden 7 sene gecti zaten. Kimsenin aklina gelmiyor. Suan tek dusuncemiz abimin sağlığı. Bypass amaliyati oldu 2 gun omce ve hamd olsun. Suan iyi.tam olarak ayrıntısını bilmiyorum tabiki, demek ki yengeniz kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyor ki bu iyi bişey. düğünün telafisini hareketlerinizle ona gösterebilirsiniz.
insan o an olayın yoğunluğuyla doğru kararı veremiyor malesef, keşke diyip de üzmeyin şimdi kendinizi, böyle olması gerekmiş demek.
Ustunden 7 sene gecti zaten. Kimsenin aklina gelmiyor. Suan tek dusuncemiz abimin sağlığı. Bypass amaliyati oldu 2 gun omce ve hamd olsun. Suan iyi.
Aslinda dugunde tek sorun kalabalik degildi dugun. Cok az insan vardi ve moralimiz bozulmuştu.
Karisik dugun olsaydı. Enistemin ailesi bile kapi onunde bekliyorlardi hevesle abimin dugununu girecekler diye. Enistem resmen agladi. Hayirlisi.
Neyse. Umarim miss denizin hersey gonlunce olur.
Ve boyle keske diyebilecegi degilde geriye baktiginda iyiki diyebilecegi bir kinasi ve dugunu olur.
Sadece bayranları kapsayan güzel bir kına yapabilirsiniz. dj kamera fotoğrafçı bayan olarak organizasyon yapanlar var . helal dairede olduktan sonra eğlenmenin oynamanın sakıncası yok diye biliyorum. Ayrıca erkek tarfı kınaya hemen gelmez bildiğim biraz geç gelirler onlar geldiğinde kısa bir eğlence sonra kına kına dan sonra aman aman eğlence olmuyor zaten eller kınalı vs. ama şuda var gelinsin gönlünü hoş tutması lazım yani kızım aklında kalmasın gönlünce olsun demesi yakışır bir büyüğe . düğün yaklaştığında eş adayınız ile konuşursunuz gerekirse daha ortada yüzük de takılmamışken böyle şeyleri niye konuşup dert verilir ki anlamamışımdır hçBayanlar sizin derdinizin yanında bu az kalıyor ama affedin ki bende bu sorunla baş edemiyorum ve size danışmak istiyorum. Uzun bi beraberliğim var. Ve biz ileriye dönük düşünüyoruz. Tabi iş sadece evlenmek mutlu olmakla kalmıyor. O anlar için belli süreçten geçmek gerek. İsteme, söz, nişan, kına, nikah,düğün vs... Ve aklıma takılan kısım 'kına'. Ben kapalı biriyim. Normal bi hayat süren, dinini de kendince yaşayan bir aileyiz. Fakat erkek arkadaşım ve ailesi bir cemaate bağlı. Ve çok uzun zamandır içindeler. Benimsemişler. Düğün için mevlüt ve yemek fikri var onların. Bunu ailem kabul eder. (ama normalde akrabalarımda gördüğüm kadarıyla kapalı bi kızın düğünü müzikli eğlenceli de olabilir) neyse ki sorun yok bunda. Asıl önemli olan kına. Ben evin tek kızıyım. Annem düğün mevlütlü olabilir ancak tek kızsın seninde eğlenip oynayıp gittiğini görmek isterim dedi. Aslında bende kına gecesi için eğlenceli müzikli olması taraftarıyım. Erkek arkadaşım ve ailesi ise düğün gibi bununda mevlütlü olması gerektiğini söylüyorlar. Eğer müzikli olursa katılmayız demişler. Katılmazlarsa kınaya gelen insanlar 'nerde bu gelinin kv si?' demezler mi. Onların bu düşüncesine de saygı gösteriyorum hatta henüz düşüncelerimi bile belirtmedim. Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil. Kendi fikrimi savunamam onlara karşı. Ama annemi de böyle bi günde üzemem. Onu da haklı görüyorum. Nasıl olursa her iki tarafında gönlü olur? Ne yapmam gerekiyor? Ben gibi böyle bir olay yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Evet. Normalde 4 kiz kardesi hepimizin nisani kinasi dugunu karisik oldu. Abimin dugununde (cok seviyorlarya goya) herkes karisti. Akrabalarin aklina uyduk bayanlara yaptik. Evet unutuldu. Saglikli olsun da herkes.he sizin düğün sadece kadınlara mı oldu, erkekler girmedi mi?
değişik olmuş o zaman ama üstünden zaman geçmiş baya, unutulmuştur artık. abinize de çok çok geçmiş olsun, Rabbim tez vakitteşifa versin inşallah
Evet. Normalde 4 kiz kardesi hepimizin nisani kinasi dugunu karisik oldu. Abimin dugununde (cok seviyorlarya goya) herkes karisti. Akrabalarin aklina uyduk bayanlara yaptik. Evet unutuldu. Saglikli olsun da herkes.
Cok sagolun. ALLAH butun hastalara sifalar versin.
Ne güzel etiketliyo insanları.Müzik dinlemez kv. Hatta kendi akrabalarından eğlenceli düğünde oynayan bi yakınını anlattı bana. Ne kadar kötü vs gibisinden
Bayanlar sizin derdinizin yanında bu az kalıyor ama affedin ki bende bu sorunla baş edemiyorum ve size danışmak istiyorum. Uzun bi beraberliğim var. Ve biz ileriye dönük düşünüyoruz. Tabi iş sadece evlenmek mutlu olmakla kalmıyor. O anlar için belli süreçten geçmek gerek. İsteme, söz, nişan, kına, nikah,düğün vs... Ve aklıma takılan kısım 'kına'. Ben kapalı biriyim. Normal bi hayat süren, dinini de kendince yaşayan bir aileyiz. Fakat erkek arkadaşım ve ailesi bir cemaate bağlı. Ve çok uzun zamandır içindeler. Benimsemişler. Düğün için mevlüt ve yemek fikri var onların. Bunu ailem kabul eder. (ama normalde akrabalarımda gördüğüm kadarıyla kapalı bi kızın düğünü müzikli eğlenceli de olabilir) neyse ki sorun yok bunda. Asıl önemli olan kına. Ben evin tek kızıyım. Annem düğün mevlütlü olabilir ancak tek kızsın seninde eğlenip oynayıp gittiğini görmek isterim dedi. Aslında bende kına gecesi için eğlenceli müzikli olması taraftarıyım. Erkek arkadaşım ve ailesi ise düğün gibi bununda mevlütlü olması gerektiğini söylüyorlar. Eğer müzikli olursa katılmayız demişler. Katılmazlarsa kınaya gelen insanlar 'nerde bu gelinin kv si?' demezler mi. Onların bu düşüncesine de saygı gösteriyorum hatta henüz düşüncelerimi bile belirtmedim. Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil. Kendi fikrimi savunamam onlara karşı. Ama annemi de böyle bi günde üzemem. Onu da haklı görüyorum. Nasıl olursa her iki tarafında gönlü olur? Ne yapmam gerekiyor? Ben gibi böyle bir olay yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Kınaya erkek katıldığını ben hayatımda ilk kez bu forumda öğrendim.
Benim kınamda eşim de yoktu, başka erkek de.
Akrabalar, arkadaşlardan da görmedim.
Kadınlar tesettürlü de olsa saçlarını yaptırır, makyaj yapar ve içeride servis yapan garsonlara kadar herkes kadındır.
Kına da sadece geline yakılır, damada değil.
O yüzden bence kadın kadına eğlenebilirsiniz ve eğlenmelisiniz de. Çünkü düğün mevlüt ve yemek olacak.
Davul zurna eşliğinde(uzaksa arabayla) damatla birlikte kız evine kına almaya gelinir. Biraz oynadıktan sonra kınayı alır erkek evine dönülür. Biz de böyle yapılıyor.Kınaya erkek katıldığını ben hayatımda ilk kez bu forumda öğrendim.
Benim kınamda eşim de yoktu, başka erkek de.
Akrabalar, arkadaşlardan da görmedim.
Kadınlar tesettürlü de olsa saçlarını yaptırır, makyaj yapar ve içeride servis yapan garsonlara kadar herkes kadındır.
Kına da sadece geline yakılır, damada değil.
O yüzden bence kadın kadına eğlenebilirsiniz ve eğlenmelisiniz de. Çünkü düğün mevlüt ve yemek olacak.
Bayanlar sizin derdinizin yanında bu az kalıyor ama affedin ki bende bu sorunla baş edemiyorum ve size danışmak istiyorum. Uzun bi beraberliğim var. Ve biz ileriye dönük düşünüyoruz. Tabi iş sadece evlenmek mutlu olmakla kalmıyor. O anlar için belli süreçten geçmek gerek. İsteme, söz, nişan, kına, nikah,düğün vs... Ve aklıma takılan kısım 'kına'. Ben kapalı biriyim. Normal bi hayat süren, dinini de kendince yaşayan bir aileyiz. Fakat erkek arkadaşım ve ailesi bir cemaate bağlı. Ve çok uzun zamandır içindeler. Benimsemişler. Düğün için mevlüt ve yemek fikri var onların. Bunu ailem kabul eder. (ama normalde akrabalarımda gördüğüm kadarıyla kapalı bi kızın düğünü müzikli eğlenceli de olabilir) neyse ki sorun yok bunda. Asıl önemli olan kına. Ben evin tek kızıyım. Annem düğün mevlütlü olabilir ancak tek kızsın seninde eğlenip oynayıp gittiğini görmek isterim dedi. Aslında bende kına gecesi için eğlenceli müzikli olması taraftarıyım. Erkek arkadaşım ve ailesi ise düğün gibi bununda mevlütlü olması gerektiğini söylüyorlar. Eğer müzikli olursa katılmayız demişler. Katılmazlarsa kınaya gelen insanlar 'nerde bu gelinin kv si?' demezler mi. Onların bu düşüncesine de saygı gösteriyorum hatta henüz düşüncelerimi bile belirtmedim. Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil. Kendi fikrimi savunamam onlara karşı. Ama annemi de böyle bi günde üzemem. Onu da haklı görüyorum. Nasıl olursa her iki tarafında gönlü olur? Ne yapmam gerekiyor? Ben gibi böyle bir olay yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?